e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Říjen 2017 - 8:34

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 20 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 01.Červenec 2017 - 19:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Květen 2010 - 20:26
Příspěvky: 28
satelitni prijimac: vu+ solo 4k,DM 900
Poděkováno: 2 krát
OpenPLi 6.0 » Release candidate

https://openpli.org/download/vuplus/Zero


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Naposledy upravil(a) johny72 dne 12.Srpen 2017 - 18:57, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 12.Srpen 2017 - 17:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 03.Leden 2014 - 15:18
Příspěvky: 142
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 8 krát
Prave som ho oskusal. VSetko je krasne, az kym nevojdes do feedu a zistis, ze tam polovica veci nieje. Ako oscam, ako dream-explorer, epgrefresh atd.

takze siel von. Pricom predvcerom som nahodil openpli 6.0 rc do uno4k a vsetko slape, vsetko je vo feede. takze nieco je zmrvene, alebo len treba chvilku pockat.

_________________
Vu+ Uno 4k, Skylink 23.5, Motor Stab HH90, Parabola 90cm
Opticum 9500 HD, FW dualboot_V7.2.vip1.2.76, Teslanet_Fazik83_OpenPli


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 12.Srpen 2017 - 21:08 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1495
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 107 krát
Kód:
openpli 6.0-rc vuzero

vuzero login: root
Password:
root@vuzero:~# opkg list |grep oscam
enigma2-plugin-extensions-oscamstatus - 0.62-r1 - shows status of your oscam server
enigma2-plugin-softcams-oscam - svn11384-r0.0 - enigma2-plugin-softcams-oscam version svn11384-r0  OScam svn11384 Open
root@vuzero:~# opkg list |grep epgrefresh
enigma2-plugin-extensions-epgrefresh - y-git4642+562440e-r0.0 - extensions-epgrefresh  Plugin to refresh EPG Data when Receiver is
root@vuzero:~# opkg list |grep explorer
enigma2-plugin-extensions-dreamexplorer - y-git4642+562440e-r0.0 - extensions-dreamexplorer  DreamExplorer: manage files on your box
root@vuzero:~#

:unknown:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 13.Srpen 2017 - 18:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 03.Leden 2014 - 15:18
Příspěvky: 142
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 8 krát
co znamena prikaz: opkg list |grep oscam

ze stiahne mi oscam do feedu, alebo ho rovno nainstaluje?
takto som to este neskusal. ale vdaka

_________________
Vu+ Uno 4k, Skylink 23.5, Motor Stab HH90, Parabola 90cm
Opticum 9500 HD, FW dualboot_V7.2.vip1.2.76, Teslanet_Fazik83_OpenPli


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 13.Srpen 2017 - 21:14 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1495
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 107 krát
opkg list vypíše všechny balíčky které jsou na feedu. "|" pak přesměruje výstup na příkaz grep který hledá "oscam" v názvu balíčku a vypíše to co najde. Jen jsem tím chtěl říct že na feedu tyhle balíčky normálně jsou. Instalace je normálně přes opkg install názevbalíčku


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2017 - 12:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Únor 2017 - 20:09
Příspěvky: 5
Poděkoval: 1 krát
Zdravím,
Mám otázočku. Keď mám teraz takmer rok starú OpenPLI 4 a dám Menu-Nadstavenia-Aktualizácia softwaru aktualizuje mi to na OpenPLI 6.0 bez straty údajov?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2017 - 12:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 01.Prosinec 2007 - 10:55
Příspěvky: 183
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
Ne , aktualizuje ti to na posledni PLI 4 (bez ztraty dat) u ktere je vicemene od cervna 2017 vyvoj zastaveny.

_________________
Iqon Force-1 Amiko Alien2 twin , XP1000, EVO ENFINITY,Iqon2Plus ...
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2017 - 12:41 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Únor 2017 - 20:09
Příspěvky: 5
Poděkoval: 1 krát
Takže Flash. Keď spravím zálohu cez BackupSuite v 4 môžem obnoviť na 6?
Alebo ako zálohujete obnovujete vy borci?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2017 - 14:12 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 981
Poděkováno: 25 krát
Tak isto backupsuite, to ti urobi full backup (vsetko zbali a vytvori img) a nahras to normapne ako hocijaky iny img cez usb


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2017 - 15:24 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1495
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 107 krát
Backupsuite je výhodný pouze při návratu ke starému osvědčenému image, ale aktualizace přináší vylepšení stávající enigmy. Pak je teoreticky možné kombinovat i backupsuite a aktualizace. Může se ale stát že jednou příde taková aktualizace kdy je nutné flešnout načisto a vše nastavit znova. Tady je backupsuite už mimo hru.
Osobně jsem nikdy backupsuite nepoužil a zálohu řeším od začátku přes plugin autobackup. Není to kompletní záloha flash paměti ,ale pouze konfiguračních souborů enigmy. Tady je prostor pro vyladění co zálohovat a to chce zkušenosti, ale v základu je to celkem dobře nastavené. Dá se i zálohovat informace o instalovaných balíčcích a epg. Pokud teda přecházíš z verze 4 na verzi 6 tak jedině přes tuhle zálohu.
Jestli máš zálohu OpenPLi 4 přes backupsuite tak si udělej ještě přes autobackup plugin a rovnou můžeš otestovat OpenPLi 6 a obnovu zálohy přes plugin.
Jediné co musím nastavit je heslo a občas některý plugin chce přeinstalovat (doinstalovat) a nebo znovu nastavit. Někdy je dobré po instalaci pluginů udělat obnovu znova.
Při přechodu z verze 4 na novou přes plugin autobackup jsem nezaznamenal nějaký zásadní problém, tak klidně otestuj.
Jestli chceš něco víc k pluginu tak se ptej.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2017 - 18:12 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 981
Poděkováno: 25 krát
Ja som to myslel inak. Ze si urobi full backup v 4.0 a potom flashne 6.0 w moze sa tam vyhrat kolko chce a ak si to odladi a bude s tym spokojny, tak si urobi dalsi full backup aj pre 6.0.
Ak by sa mu 6.0 nevidela, ta do minuty ma nas5 4.0


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2017 - 19:00 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1495
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 107 krát
Chápu to ale kde vezmeš ty konfigy ? Když si to umíš sám nastavit, tak si umíš udělat zálohu i ručně. Backupsuite je pro ty co jim to někdo nastaví, ale jako záloha která jde aktualizovat přes net to funguje jen do větší změny v image. Pak je to v podstatě hodně omezující a jednou musíš začít od nuly. Záloha z autobackup jde dokonce použít na stejném image i na jiném boxu. Takhle jsem ze zálohy xtrendu nahodil nové vu+ zero během chvíle.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2017 - 20:09 
Online
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2016 - 6:32
Příspěvky: 54
Poděkoval: 34 krát
Poděkováno: 17 krát
@11chloe:
Pochopil som to tak, že postup autobackup zazálohuje konfiguračné súbory, nastavenia, plaginy, atď, ktoré sa potom dajú preniesť aj do inej verzie toho istého image (napríklad konfiguračné súbory a nastavenia z Open PLI 4 do Open PLI 6),
a backupsuite zozálohuje kompletný image.
Chápem to správne ?

_________________
VU+ SOLO 4K, Open ATV 6.0, FHD Glass 17, (alternatívne aj VTI 11.0.0, HD Glass 16), OScam r11233, CCcam 2.0.11,
2x AB Cryptobox 650HD, NewCS,

3x DiSEqC 8/1, Maximum E85 multifocus, 28,2°E _ 23,5°E _ 19,2°E _ 13°E _ 4,9°E _ 0,8°W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2017 - 20:10 
Online
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 2144
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 80 krát
Přesně tak. :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2017 - 20:16 
Online
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2016 - 6:32
Příspěvky: 54
Poděkoval: 34 krát
Poděkováno: 17 krát
@decik:
a teraz budem "špekulovať":
ide prenášanie takéhoto konfiguračného nastavenia, pluginov a pod. aj do "iného" image ?
napr. do Open ATV, alebo VTI ?
možno konfiguráky (oscam a pod.) ale pluginy asi nie...
to je ale blbosť, čo píšem, fuj...
a to som si nedal ani len jedno pivečko...
:-)

_________________
VU+ SOLO 4K, Open ATV 6.0, FHD Glass 17, (alternatívne aj VTI 11.0.0, HD Glass 16), OScam r11233, CCcam 2.0.11,
2x AB Cryptobox 650HD, NewCS,

3x DiSEqC 8/1, Maximum E85 multifocus, 28,2°E _ 23,5°E _ 19,2°E _ 13°E _ 4,9°E _ 0,8°W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2017 - 20:24 
Online
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 2144
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 80 krát
Toto jsem nezkoušel, ale vzhledem k rozdílnému umístění souborů různých img to bez dodatečných úprav nepůjde. :-). Já jsem spíše zastáncem čisté instalace od základů a až po úplném odladění boxu zazálohovat kompletně pomocí BackupSuite. :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2017 - 20:36 
Online
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2016 - 6:32
Příspěvky: 54
Poděkoval: 34 krát
Poděkováno: 17 krát
to umiestnenie konfigurákov v iných adresároch v rôznych image je mi jasné,
skorej ma zaujímalo, či sa takto dajú prenášať aj pluginy a nastavenia,
ale to je asi moc amatérsky prístup, takéto "lepenie" narazí iste na mnoho problémov, a preto jednoznačne správny postup je ten, čo popisuješ,
pekný večer, decik

_________________
VU+ SOLO 4K, Open ATV 6.0, FHD Glass 17, (alternatívne aj VTI 11.0.0, HD Glass 16), OScam r11233, CCcam 2.0.11,
2x AB Cryptobox 650HD, NewCS,

3x DiSEqC 8/1, Maximum E85 multifocus, 28,2°E _ 23,5°E _ 19,2°E _ 13°E _ 4,9°E _ 0,8°W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2017 - 20:38 
Online
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 2144
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 80 krát
:poklona: i Tobě. :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 07.Říjen 2017 - 10:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Únor 2017 - 20:09
Příspěvky: 5
Poděkoval: 1 krát
Ja nie som na tie lokálne úložiská (mám 16GB v telefóne,16GB v chromebooku ,8GB v televízore a 32GB usb flashku) takže keď som zapol AutoBackup pripojil kľúč a vyhodilo to chybu pravdepodobne z dôvodu mountnúť ju vykašlal som sa na celú zálohu.
Mám OpenPLI 6.0 a ďakujem za pomoc.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenPLI 6.0
PříspěvekOdeslal: 07.Říjen 2017 - 19:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Duben 2009 - 7:53
Příspěvky: 20
Poděkoval: 3 krát
Zdravím
Mám otázku pro ty kteří používají image Openpli.Mám sítový disk a bohužel nikdy se mi nepodařilo sítový disk v tomto image namountovat.Proto používám mimochodem taky skvělé image OpenAtv a OpenSpa kde tento problém nemám.Jak jste na tom vy s imagem OpenPli a sítový Hdd???


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 20 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk