e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Červenec 2018 - 17:44

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 31 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 19:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Listopad 2008 - 12:13
Příspěvky: 12
Zdravim
Prestudoval som kadeco tu na fore ale neviem si rady ako na to. Poprisem co som uz porobil a kte som sa zasekol.
Mam dva primace Alma s 2100 a karta ktoru chcem skusit zdielat je irdeto 01 .
Hodil som tam firmware Alma_S2100_v1.21B2_emu .
Prepojil som ich cez kabel r232 krizeny. Vsetko ako som sa docital. Dal som znova vyhladat programi na oboch primacoch a nic na jednom idu programi a druhom nic . Viete mi poradit ci to pojde nakoniec a co som neurobil este .
Dakujem za odpoved


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 19:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3151
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 96 krát
Citovat:
kabel r232 krizeny
neznam ale po lance by to mohlo chodit.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 19:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Listopad 2008 - 12:13
Příspěvky: 12
ked tento prijmac nema vystup na lan
este ked su tieto prijmace prepojene tym r232 kablom tak zacne robit update takze musia medzi sebou dako komunikovat :) ale je to prd platne hh


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 19:56 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3151
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 96 krát
Sorry,spletl sem si to s 2200.
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=49458

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 20:01 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5094
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 94 krát
prečo sa trápiš v dnešnej dobe a pri súčasných cenách so share cez rs-232 ?? ](*,) neviem síce či to vôbec ten tvoj bazmek dokáže ,ale ak áno tak kým na to prídeš a nastavíš to tak zistíš že to všetko stojí za hovno . :cry:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 20:08 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Listopad 2008 - 12:13
Příspěvky: 12
tak chceli sme to skusit je cas platenia skilinku a reku skusime za 5 ecok som kupil koncovky prepojil telefonnym kablom a tak ak pojde pojde ak nie tak musime zacvakat obe karty co mame. Nieje to priorita mat zdielanu kartu cize kupovanie lepsieho prijmaca nepripada do uvahy. A ak sa to da tak ako by sa to mohlo dat nastavit aspon dake zachytne body, lebo v satelite tych moznosti moc nieje ako to ponastavovat :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 20:17 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5094
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 94 krát
toto tam máš ?

(menu-> tv settings -> 0000-> red for edit)

viewtopic.php?f=14&t=49458

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 20:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Listopad 2008 - 12:13
Příspěvky: 12
nie take nieco som nikde nevidel


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 21:44 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3307
Poděkoval: 30 krát
Poděkováno: 118 krát
mrpeter napsal:
nie take nieco som nikde nevidel

však nikto ti nič ani neukazuje :D
(menu-> tv settings -> 0000-> red for edit) = stlač "menu", potom vyber a potvrď "tv settings", stlač 4x "0" a potom 1x červené
:shock:

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB XXX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 21:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Listopad 2008 - 12:13
Příspěvky: 12
:D ahaa tomu uz rozumiem :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 21:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Listopad 2008 - 12:13
Příspěvky: 12
Steiner napsal:
mrpeter napsal:
nie take nieco som nikde nevidel

však nikto ti nič ani neukazuje :D
(menu-> tv settings -> 0000-> red for edit) = stlač "menu", potom vyber a potvrď "tv settings", stlač 4x "0" a potom 1x červené
:shock:

no tak som to spravil a dostal som sa dalej, ale tam uz zas neviem co ponastavovat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 22:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3307
Poděkoval: 30 krát
Poděkováno: 118 krát
super, tak teraz musíš počkať na Dabača /efendyho/, lebo ja som ten prijímač videl akurád tak z ponorky a aj to mi ešte žaba šťala na periskop. :D

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB XXX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2015 - 5:35 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4677
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 88 krát
Keď si už v "skrytom" menu, niekde tam (tiež som tento stb videl iba raz - bez periskopu! :)),, pod niektorou zo zložiek by malo byť niečo takéto:
Home server
Home klient 1
Home klient 2 atď...

Tebe v tomto menu stačí potvrdiť v stb z kartou - Home server
a na tom druhom potvrdiš pre zmenu zase Home klient 1!
Ak máš dobre zapojený RS232 kábel malo by sa to rozbehnúť!
Problém môže robiť pri vypadkoch homeshare - ak nejaké nastanú?!, ešte verzia FW v stb!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2015 - 19:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Listopad 2008 - 12:13
Příspěvky: 12
no tak som kukal co to tam je a racej ti hodim sem foto
Obrázek
hore sa asi prepina druh karty. Ja mam tu co je tam nastavena. A tie veci podtym neviem uz co su.
Skusal som to bez prepojenia stb tym kablom, tak neviem ci tam hodi daco ine ked budu prepojene zajta skusim aj s nim ak tak.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2015 - 19:45 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5094
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 94 krát
no ak máš len toto v tom skrytom menu tak neviem neviem či ten bazmek rozchodíš na share . :cry: asi strata času a venovať sa niečomu užitočnejšiemu . :smoke: 2200-ka má lan , tam som to raz niekomu nastavoval ak si dobre pamätám ,ale tento tvoj zázrak veru nepoznám . ten homecamd / samorost / čo tu spomínajú borci tuším že funguje tiež cez lan . nie ??? homeserver a client 1,2,3,4 atd. tuším že funguje cez rs-232 tak to bolo na opticumoch ,bolo treba tuším že stlačiť na d.o.9339 ,alebo tak nejak a ukázalo sa skryté menu na share .

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2015 - 19:59 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 30.Prosinec 2008 - 1:07
Příspěvky: 888
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 13 krát
skor nez sa trapit s rs232, ma asi vacsi zmysel kupit 2 spunty (wifi klientov) - pokial je neruseny wifi signal dostatocnej urovne, tak to funguje celkom obstojne...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2015 - 20:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5094
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 94 krát
tiež som toho názoru . :good: obdivujem týchto ,, borcov " čo sa v dnešnej dobe ešte drbú so share cez-rs-232 , celé hodiny hladajú po nete ako nato a ked aj na to niekedy prídu tak strávia celé hodiny pri tom a ked to všetko konečne nastavia tak prídu na to že to stojí totálne za hovno a nedá sa no to pozerať . [-o< :cry: ale je to ich vec a ich problém . na bazári je takýchto bazmekov s lan-kom plná prdel na predaj ked už nemá na nové ,alebo si platiť druhú kartu ,alebo vymeniť satelity . ešte mám také podozrenie že si ten svoj bazmek pletie s 2200 -kou . nože daj nám ten link kde si to vyčítal že to funguje cez rs-232 na 2100-ke nech si to prečítam osobne . [-o<

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2015 - 20:57 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Listopad 2008 - 12:13
Příspěvky: 12
A uz ked tu pisem tak skusam externy hdd 500 GB ci mi pojde v tomto hdd a zatial mi ho vobec nezobrazilo. Formatoval som ho aj na NTFS a aj Fat 32 a nic. USB kluc co mam 32 GB mi ide na Fat 32. Myslite ze extene disky nepodporuje tento moj srot ? :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2015 - 23:10 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Prosinec 2013 - 21:36
Příspěvky: 41
Poděkoval: 2 krát
Zisti si ci je to usb kam to pchas aj napájané a či uzivi ten ext. Hdd

_________________
VU+ Solo2 500GB WD AV-25, BlackHole 2.1.5, Cccam 2.3.0, HD Glass 16 v 16.8.54


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Alma s 2100 zdielanie
PříspěvekOdeslal: 26.Březen 2015 - 4:54 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4677
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 88 krát
Co sa týka toho home share cez RS232, v prvom rade si over, či tam máš v stb FW z emu?! Prípadne to peflashuj, viz. odkaz:
viewtopic.php?f=13&t=44563&hilit=alma&start=20
Použi FW, ktorý má v názve "emu"!
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 31 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk