e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Říjen 2018 - 11:52

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Alma s-2200 zdieľanie skylink karty
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2014 - 13:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Září 2013 - 19:28
Příspěvky: 39
satelitni prijimac: AB IPBox Prismcube Ruby
Ahojte, mám doma dva identické príjmače Alma S-2200, chcem urobiť zdieľanie cez Ethernet kábel, prvý mám nastavený ako Newcamd-server s konfiguráciou:

DHCP off
IP: 192.168.1.111
Maska: 255.255.255.0
Brana: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1
------------------------
Port:8000
meno: user
heslo: pass


a druhý nasledovne:

DHCP off
IP: 192.168.1.112
Maska: 255.255.255.0
Brana: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1
------------------------
Klient connect
IP: 192.168.1.111
Port:8000
meno: user
heslo: pass


Ethernet kábel mám zapojený,
1.koncovka: 1-červená 2-čierna 3-žltá 6-zelená
2.koncovka: 1-žltá 2-zelená 3-červená 6-čierna

Po zapnutí servera a klienta to nefunguje, ale keď som to skúšal v lokálnej sieti (cez router) to fungovalo ako malo. Čo robím zle ? Ďakujem :thankyou:

_________________
AB IPBox Prismcube Ruby, AB CryptoBox 650 HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2014 - 13:41 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4681
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
Čiže mám tomu rozumieť tak, že teraz máš tie stb prepojené napriamo, bez použitia switchu, či routera?!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2014 - 14:45 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Září 2013 - 19:28
Příspěvky: 39
satelitni prijimac: AB IPBox Prismcube Ruby
Áno je to pripojené priamo :) |primac1| ---> |primac2| :)

_________________
AB IPBox Prismcube Ruby, AB CryptoBox 650 HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2014 - 15:07 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Leden 2012 - 10:49
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: Vu+ DUO
Neviem, ci to nemoze blbnut kvoli nastaveniu brany a DNS. Skus ich nechat prazdne, popripade nastavit im brany tak, ze prijimac1 bude mat branu prijimac2 a naopak a DNS nechat prazdne.
Druha vec je dlzka kabla. Nepredpokladam, ze ten kabel je extremne dlhy, ale vodice su v tych kabloch usporiadane ako krutene dvojlinky, cize by sa mali pouzivat vzdy jedna plna farba a jedna bielo-farebna v paroch. Ale pokial ten kabel nie je fakt dlhy, rusenie by nemalo robit take problemy.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2014 - 15:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4681
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
Skús si to prekontrolovať, to prepojenie medzi stb:
Malo by to byť podľa "Crossover cable", viz obr.:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2014 - 15:17 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3138
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 98 krát
Zkusit jinej kabel,zrusit branu a dns.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2014 - 15:29 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Červenec 2008 - 11:16
Příspěvky: 187
satelitni prijimac: DM800 HD SE A8P,VITAMIN ENIGMA
staci iba ip a masku. nic ine napr. 1. primac: 192.168.1.1 255.255.255.0 a 2.primac 192.168.1.2 255.255.255.0


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2014 - 16:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Září 2013 - 19:28
Příspěvky: 39
satelitni prijimac: AB IPBox Prismcube Ruby
Ďakujem za rady, momentálne niesom dom ale každopádne skúsim nechať DNS prázdne a uvidíme čo to spraví, kábel ma zhruba 5m. Ale predtým som to skúšal s krátkym a aj tak to nešlo, o stave vás budem informovať :thankyou:

_________________
AB IPBox Prismcube Ruby, AB CryptoBox 650 HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2014 - 16:41 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3138
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 98 krát
miso7711 napsal:
staci iba ip a masku. nic ine napr. 1. primac: 192.168.1.1 255.255.255.0 a 2.primac 192.168.1.2 255.255.255.0

Nebo to uplne zminimalizovat a masku 255.255.255.252.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2014 - 17:32 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 17.Červen 2007 - 19:22
Příspěvky: 493
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
A mac adresy treba zmenit ak su rovnake


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2014 - 21:47 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 740
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
ak používa iba 4žilový nekrútený kábel tak mu tiež asi nepôjde, mal by to byť ethernetový kábel minimálne 2párovy krútený a samozrejme treba prepísať na jednom prijímači MAC adresu stačí len jedno číslo alebo písmeno


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2014 - 2:53 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 26.Září 2012 - 13:41
Příspěvky: 544
Kdysy dávno jsem někde čet, ještě když jsem měl 2x ariva200, že je potřeba napřímo udělat cross kabel, tak mě to i fungovalo. Připsal jsem to blbosti toho boxu, že neumí autocross. Zřejmě to ty křapy neumí dodnes, proto to přes router jde, protože router autocross má.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2014 - 3:00 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3166
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
kosacka napsal:
Kdysy dávno jsem někde čet, ještě když jsem měl 2x ariva200, že je potřeba napřímo udělat cross kabel, tak mě to i fungovalo. Připsal jsem to blbosti toho boxu, že neumí autocross. Zřejmě to ty křapy neumí dodnes, proto to přes router jde, protože router autocross má.



tak tak.. máš pech ..


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2014 - 10:53 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2286
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 35 krát
Kdysi jsem se podobně trápil s golden 9060, nešlo mi nic, měnil jsem kable nahoru-dolu (křížený za přímý), nepomáhalo to. Nakonec jsem nemusel jít ani přes router, stačilo to propojit prachobyčejným switchem a vše kupodivu začalo fungovat.
Dvě almy jsem proti sobě neměl, ale Alma 2210 s linuxama (dream-klon,solo,xtrend) jako klient chodila jak z praku, stejně tak zvenku.

_________________
GigaBlue HD X1, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2014 - 14:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Únor 2007 - 23:36
Příspěvky: 32
satelitni prijimac: alma 2200,2230,ariva 2oo
zdielanie alma s2200 -server-protokol newcamdserver , ariva 200hd -klient-protokol newcamd klient mi chodi bez problemov cez wifi .ale ked arivu vymenim za alma 2230 tak ani za svet niechce fungovat ,napise mi ze je projeny ale vyhodi hlasku cw failed,siet je nastavena v obidvoch pripadoch na tie iste hodnoty -vie mi niekto povedat ze preco.bojujem s tym uz bezmala 2 tyzdne a som vyskusal rozne kombinacie firmwarov, a stale 0 bodov


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2014 - 14:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 24.Červen 2008 - 10:00
Příspěvky: 201
Poděkováno: 1 krát
Alma 2230 nemá podporu WIFI, tak to Ti určite cez WIFI fungovať nebude. Zaujímavejšie však je, že ani Ariva 200 nemá zabudovanú podporu WIFI, a Ty tvrdíš, že Ti to fungovalo.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2014 - 21:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Září 2013 - 19:28
Příspěvky: 39
satelitni prijimac: AB IPBox Prismcube Ruby
Dnes som sa k tomu konečne dostal a chyba bola v bráne a DNS, nastavil som ich na 0 a pre istotu som v druhom príjmači zmenil MAC adresu a už to ideee :thankyou:

_________________
AB IPBox Prismcube Ruby, AB CryptoBox 650 HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2014 - 23:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Únor 2007 - 23:36
Příspěvky: 32
satelitni prijimac: alma 2200,2230,ariva 2oo
to magavie-skusal som to vsetko cez rotre nastavene v domacej sieti.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Srpen 2015 - 20:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Leden 2008 - 22:17
Příspěvky: 6
Zdravím vedel by mi poradiť ako nastaviť klienta na zdielanie ??

1. prijmac je Alma s-2210, ten chcem ako server
Ten som nastavil nasledovne.
IP: 192.168.1.1
maska: 255.255.255.0
DNS a brana 0.0.0.0

Server sa dá robiť len pomocou Newcamd Server ? Tam by som mal zadať meno uživatela a heslo ? (to som spravil)
A treba dať vytvoriť spojenie či niečo také ??

2.Prijmac na skúšku je AB Cryptobox 450HD, neskôr tam bude rovnaký.
Tam som nastavil
IP: 192.168.1.2
maska: 255.255.255.0
DNS a brana 0.0.0.0

Tuto stačí dať Newcamd a zadať uziv. plus password ??


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2015 - 12:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Prosinec 2007 - 17:54
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: Optibox Anaconda AB Crypto650
Poděkoval: 1 krát
Ahoj. Mam problem so zdielanim skylink tak nejdem zakladat novu temu ale sa pridam tu. Dufam ze mi niekto poradi.
Mam 2x Alma S2200
Prijimac "A" je server a prijimac "B" je klient.
Do "A" mi ide vstup koaxial z paraboly "LBN in" a vystup koaxial "LBN out" ktory je vstupom v primaci "B"
Prijimace mam tiez prepojene Lan kablom krizenym.
Softwarovo su prepojene cez NewCamd Server / NewCamd
V "A" mam kartu a v "B" nie a idu ibydva, tak som usudil ze to mam hadam dobre porobene (ak by trebalo popisem detaily nastaveni)
.....................................
Problem je v tom ze : ak sa na jednom primaci pozeram na nejaky cesky kanal tak na druhom ide vsetko. Ak vsak prepnem na slovensky kanal tak na druhom primaci mi vyradi ceske kanaly a idu len slovenske.
Priklad : na "A" pozeram CT1 a na "B" pozeram Nova. Vsetko v pohode. Ak vsak na "B" prepnem na Markiza, tak na "A" prestane CT1 ist. Pise ze ziadny signal.
......................................
Neviete niekto poradit co s tym ? Napadlo mi ci nebude problem v tom ze nejde do kazdeho kabel priamo z paraboly ale su len prepojene. Chcel by som vsak nazor niekoho kto sa v tom vyzna. Lebo ked kupim novy LBN a natiahnem novy kabel a aj tak nepomoze tak budem sklamany. Rad by som tomu predisiel.

Vdaka za pomoc.

_________________
Alma S2200 , Optibox Anaconda , AB Cryptobox 650HD


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk