e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Listopad 2019 - 1:06

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 7 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: HDBOX -Android/XBMC - trochu iny box
PříspěvekOdeslal: 29.Září 2014 - 21:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
HDBOX znacku asi netreba nikomu predstavovat. Majitelom registrovanej znacky HDBOX je ceska firma Sapro s.r.o.
Příloha:
hdbox.JPG

Trh zo sat. prijimacmi je dnes uz kdesi uplne inde, ako v case registracie tejto znacky. Dnes uz s linuxovym prijimacom mladez dost tazko vyrobca oslovi. Linux vyzaduje totiz znalosti uzivatela.
Prostredie, ktorym moze vyrobca a predajca oslovit je ale Android. Dovod je jednoduchy - pokial nieje clovek zastancom firmy Apple , minimalne jeden Androidovy zazrak vo vacku nosi kazdy . Mobil s Androidom vo vacku , tablet v brasne . Komplet vybava.
Prostredie Androidu vie dnes ovladat kazde male dieta ,dokonca skor nez sa nauci pisat. Rodicov a prarodicov moze z toho aj porazit a nechapu ako je to mozne. Moja kolegyna musela Android phone vymenit za klasicky tlacitkovy. Vzdy ked prijala hovor a dala si telefon k uchu - nausnicou zrusila hovor... Vraj nikdy viac. Smola - aj Farmu bude odteraz pozerat len vtedy, ak si zapne satelit s Androidom. :P
Nausnicova katastrofa pri satelitnom prijimaci nehrozi - tu masinku si k uchu prikladat netreba - 990 gramov hovori jasne,ze ostane pekne na stoliku .
Příloha:
panel.JPG


To je on. Dosiel v tenkej skatuli s fialovym nadychom a hrdym napisom : "Internet interactive communications -
Set Top Box DVB-S Mpeg4 LAN "
Sietovy zdroj je externy 12V/2A . Zdroj je dostatocne dimenzovany, pretoze pokial sa netoci motorom, nieje pripojeny USB disk , spotreba neprevysuje 6W ! Ano - na normalnu prevadzku mu viac netreba . To je hodnota, ktoru niektore linuxove prijimace niekolkonasobne prevysuju v standby mode ... Tu "zazracnu" usporu si satelit priniesol z mobilnych android pristrojov. Android je skutocne programovany pre platformy, kde sa snazia o co najnizsiu spotrebu. Nie vzdy to ale pomaha a tak mobil s androidom ,kde bat. vydrzi viac ako 2 dni je skor zazrak, pozname, ze ? :)
Satelit je ovsem napajany sietovym zdrojom a pripadne pouzitie autobaterie pocas dovolenky, nieje limitujucim faktorom .
Co v takomto prijimaci potesi je typ procesoru . ARM -Cortex A9. Znamy z prijimacov s OS Neutrino .
Příloha:
hi3716v100.JPG

Tento typ procesoru dava tusit, ze video a audio zlozka bude spracovana ozaj dobre. ADAC prevodnik audio zabudovany v procesore odstranuje problemy so skreslenim a sumom na analogovom vystupe a tak zariadeniu svedci pouzit ako audio zosilnovac receiver s velkymi reproduktormi . Audio vystup ma aj klasicky metalicky digitalny SPDIF . Optika na audio chyba.
Video vystup je tiez dostatocne optimalizovany pre velke panely - rozlisenie do 1080p je uz celkom bezne a nezatazuje nijak procesor. Celkovo sa prijimac v podstate ani nehreje - ved 6W spotrebou sa toho nakurit moc ani neda....
Setri sa vsade, vsetko musi byt usporne. Usporne ziarovky, usporne chladnicky, usporne satelity ,este tak vymysliet usporne zaludky a sme komplet usporny . Preco to spominam ?
Prijimac ma totiz 3 USB vstupy . Jeden v predu za dvierkami citacky s max. prudom 500mA . Tam mam pichnuty disk. Dva USB vstupy su potom vzadu - ale pozor - uz len 100mA. Setrime prudom, ta ne ? Naco su take USB vzadu ? Su urcene pre pripojenie bezdrotovej klavesnice a mysi a pripadne wifi USB doongle. Prijimac podla androidovych driverov podporuje chipy realtek primarne .
konkretne su to drivery :
Citovat:
rt5370ap
rt5370sta
rt5572sta
rtl8188eu
rtl8192cu


Kedze je ale vzadu aj klasicky LAN vstup (10/100) , wiif usb som neskusal. Zato ale set klavesnice s mysou som pripojil . Predsa len - internetove aplikacie ovladat klavesnicou a mysou je prijemnejsie, ako dialkovym. Aj ked dialkove ovladanie mozno tlacitkom prepnut do modu "mouse" a pohybovat sa kurzorom po ploche . Je to ale tazkopadne, alebo nemam prax. Pripojil som aj mini klavesnicu z prislusenstva USB Smart TV (WLK100), fungovala , ale ten maly priestor , ktory emuluje touchpad, je tiez neprakticky. Aspon klasicka mouse je dobra, daju sa nou aj programy prepinat a pripadne na virtualnej klavesnici vytukavat pismenka.
Integrovany DVB-S2 tuner hovori jasne,ze sa jedna o HD sat. prijimac. Ked chceme ovladat tuner - pouzivat ho ako satelit, je potrebne spustit XBMC prostredie. Android, ako taky tuneru moc nerozumie. XBMC existuje aj pre windows - kazdy si ho moze na svoj PC bezplatne stiahnut a nainstalovat. Je to cosi ako multimedialne centrum . V HDBOX-e je v sucasnosti pouzity XBMC vo verzii Frodo z 25.09.2014 a okrem ovladania tuneru dokaze aj spravovat a prehravat multimedia a spravovat aj citacku. Prijimac ma jednu citacku s podporu kariet typu T0, T1 a T14 . Takze nase skylink karty zvladne - s vynimkou irdeto parovanych kariet ! Ostatne- to plati pre vacsinu parovanych kariet, ze ? Obsluhu citacky zabezpecuje Oscam a citacku mozno detailne upravit aj pomocou dialkoveho. Default pre citanie kariet nieje potrebne okrem vlozenia karty spravit nic !
CI rozhranie pre CAM modul nema.
Prijimac pozna ladenie typu FASTscan - takze kto je zvyknuty na skylink zoznam ,alebo zoznam ineho zahranicneho operatora - moznost a funcknost je zaistena.
Triedenie programov je mozne pomocou externej windows aplikacie- takze nieje potrebne dialkovym pracne presuvat a premenovavat programy - stiahne sa databaza na USB disk, otvori sa vo windows programe, upravi sa a potom sa len v prijimaci v spravcovi zoznamu programov aktualizuje opat z USB disku .
Prijimac pozna Sambu , ftp a vie vytvorit aj medialny server, alebo uz existujuci medialny server na sieti namapovat. Namapoval aj server mojho internetoveho radia a radia aj vedel prehrat. Vo windows pc sa mi to nikdy nepodarilo - aj ked programove stanice videl aj windows, rovnako ich nevie prehrat ani prijimac s Neutrinom, a tiez ich vidi. HDBOX sa k radiam spraval ako k files a po kratkom nacitani do cache ich aj prehral .
Na druhej strane- pre tento prijimac je to nadbytocna moznost . Kedze Android vo verzii 4.0.3 podporuje Google obchod, tam sa daju programy pre spristupnenie internetovych radii ,alebo aj TV stiahnut a pouzit.
Yotube je pre Android zariadenia realne podporovany. Nehrozia vypadky ako u enigmovych prijimacov , aj ked zobrazovanie reklam je rovnako potlacene. Na druhej strane- obcas sa dopatrate k videu, kde Vam Yotube oznami, ze "toto video autor neumoznil prehravat na mobilnych zariadeniach" .Nebyvam na zaoceanskej lodi ! ale skutocne - v Systemovych nastaveniach Androidu najdete aj polozku - Informacie o telefone :) Odtial ta mobilita. Je to ale sucast Android OS , s tym treba ratat - len na Smart TV aplikaciach je tato volba potlacena. V tabletoch , ktore maju len wifi, je ta polozka tiez.
Nainstaloval som si aj Skype. Nepouzivam kameru a mikrofon, zasadne len pisem ,ale nemusim zapinat PC ,alebo pisat na telefone s malym displayom. Velka obrazovka vykresluje prijemne velke pismo a 3m vzdialenost je celkom prijatelna.
Este k tomu vykreslovaniu . Ked som prvy krat HDBOX zapol, vsimol som si overscan. To je zvacsenie obrazu za okraje displayu- teda okrajove casti obrazu nebolo vidno. Netreba sa lakat, vsetko sa da nastavit a aj celkovy rozmer, alebo zoom obrazu . Zmensenie na uroven priblizne 97% problem s overscanom vyriesil .
Nastavenia obrazu su dokonca tak podrobne, ze umoznuju individualne nastavit rozmer OSD grafiky a samotneho obrazu - co je myslim aj zbytocne. Ale budis.
Nebudem pisat o podpore multimedii. Multimedia su pre Android a XBMC alfa a omega. Ak nahodou najdete nejaky video subor, ktory box neprehra - staci v Google obchode aktualizovat VLC ,alebo MX player a vsetko pojde. BlueRay subory s 30 megovym datovym tokom prehra v pohode. Pozna aj DTSHD dekodovanie a vie aj downmix do dvojkanalu na analog. Neviem, ako je to licencne osetrene,ale funguje. :)
Nieco z datashetu pre media :
Citovat:
Audio Decoding
* MPEG L1/L2 decoding
* WMA decoding
* AAC and HE-AAC decoding
* OggVorbis audio decoding
* Dolby digital and Dolby digital plus decoding, and Dolby digital plus transcoding (Optional)
* Dolby Digital or Dolby Digital Plus pass-through
* DTS or DTSHD core decoding
* DTS pass-through
* DRA
* Downmix processing
* Resampling
* 2-channel sound mixing
* Intelligent volume control


Citovat:
Audio/Video Interfaces
* Output norms of PAL, NTSC, or SECAM, and forced norm conversion
* Aspect ratio of 4:3 or 16:9, forced aspect ratio conversion,and free scaling
* 1080p 50(60), 1080i, 720p, 576p, 576i, 480p, and 480i outputs
* HD and SD signal receiving
* HD and SD outputs from the same or different sources
* xvYCC (IEC 61966-2-4) standard for color gamut
* HDMI 1.4a with HDCP 1.2
* Analog video interfaces
* One CVBS interface
* One YPbPr interface
* One S-Video interface
* Four built-in VDACs
* Configurable output interfaces
* Rovi
* VBI
* Audio interfaces
* Left- and right-audio channels (RCA type, low impedance, and unbalanced output interface)
* SPDIF interface
* One built-in ADAC

Na uprave sw sa pracuje. V sucasnosti je hlaseny problem s vypinanim Samby a ftp po restarte prijimaca- treba tieto funckie vzdy po restarte manualne zapinat (kto to pouziva! )
Vyrobca deklaruje priamu podporu 3 roky. Ostatne - navod obsahuje aj licencnu dolozku a popis ako sa dopatrat k zdrojovemu kodu. Je potrebne venovat aj tejto casti navodu pozornost !

Este externe odkazy na Youtube

predstavenie boxu :
:arrow: http://youtu.be/CPeL7CHFLeE
:arrow: http://youtu.be/vtob1qzUa78
:arrow: http://youtu.be/DpGY_9K61Rs
:arrow: http://youtu.be/LnUzBRUZloA
:arrow: http://youtu.be/p_kZmv82x7c
:arrow: http://youtu.be/NE6p7sSRvMI
:arrow: http://youtu.be/LXmaQd2B0Xc


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Říjen 2014 - 23:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 767
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 33 krát
Ešte pridám pohľad na "železo" HW
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Listopad 2014 - 13:46 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 15.Červenec 2013 - 9:58
Příspěvky: 15
Jen dotaz, někde jsem četl že nefungují karty Skylink ICE / Irdeto M7 (výměna), můžete mi to prosím potvrdit , lépe vyvrátit? Uvažuji o koupi. Děkuji.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Listopad 2014 - 14:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
ice a vymeny m7 funguju na 100% .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Listopad 2014 - 16:37 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 751
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 20 krát
epidemicus napsal:
Jen dotaz, někde jsem četl že nefungují karty Skylink ICE / Irdeto M7 (výměna), můžete mi to prosím potvrdit , lépe vyvrátit? Uvažuji o koupi. Děkuji.

Doporučujem, vynikajúci obraz, karty ICE 0D96 100% ná funkčnosť aj čisté irdeto s výnimko irdeto M7 s uniblockom


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Březen 2015 - 14:38 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2007 - 15:12
Příspěvky: 383
satelitni prijimac: gigablue ue 4k,Formuler1
Místo/Bydliště: topoľčany
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 1 krát
Ja mám tiež jeden dotaz.Share-domáce a von ako klient?
Díky.

_________________
GigaBlue UHD UE 4K,DM 800HD Se ,Formuler F1,IP Box 91HD,+nejaký sat.šrot.Paraboly dve,LNB 5ks


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Září 2016 - 16:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Srpen 2007 - 18:46
Příspěvky: 3
ide vsetko


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 7 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk