e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Říjen 2019 - 23:07

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 78 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2017 - 11:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Duben 2008 - 16:44
Příspěvky: 45
Poděkováno: 2 krát
http://www.xbmc4stb.net/viewforum.php?f=50 stránka už týden není dostupná , zřejmě podpora již tak kvalitních softu EOn kde není co opravovat skončila :good:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2017 - 10:31 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 404
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 35 krát
mno nejede ne že by mne to vadilo stejně jedu přes enigmu už na android nemám sílu .....

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Únor 2017 - 12:28 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 08.Prosinec 2008 - 12:02
Příspěvky: 414
satelitni prijimac: Dreamsky 7000-7500
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 2 krát
Mě stránka jde :) chci se zeptat zda je možnost jedné z následujících variant.

1: Systém Enigma2 připojení do VPN a možnost sledovat program přes web rozhraní(vím že v téhle variantě je zádrhel VPN)
2: Android to stejné(vím že VPN není problém ale zase nevím jak rozchodit sledování přes Web)
Díky pokuď něco poradíte :)

_________________
Dreamsky DSR-7500 a Dreamsky DSR-7000
Dreamsky NXP 256


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Březen 2017 - 9:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Květen 2008 - 16:41
Příspěvky: 17
Poděkoval: 1 krát
vodopadek napsal:
tak u me bohuzel.. mam uz v boxu zapojen jenom sitovy kabel, a hdmi.. vepredu zadny usb nepripojeno, vzadu jsem mel dongle od klavesnice ten jsem vyndal.. box nekolikrat restartoval ale kodi furt pise waiting for external storage.. nekdo dalsi poradi v cem by mohl byt jeste problem? diky za rady


Problém bude v softwaru, mám to samé a zjistil jsem toto: Po instalaci Android eON je v nastavení - aktualizace softwaru vidět disk "C" a když je připojená USB, tak ještě disk "D". Po instalaci Enigmy vnitřní disk zmizí a to bude ten problém, protože SD card je "unmount". Mluvil jsem dnes se Saprem, dělá jim to samé, hledají řešení.

BTW, chodí někomu zvuk, když vypne downmix do sterea? A pak se taky nemohu dostat do přijímače přes FTP, nebere to heslo "root" ani jiná. Neví někdo?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Březen 2017 - 10:33 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 404
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 35 krát
chodí někomu zvuk, když vypne downmix do sterea?
Nevim nezkousel jsem box lezi uz delsi dobu ve skrini
Do ftp bylo jmeno anonymous heslo zadny pokud se neco zmenilo nevim ale ani u enigma nebyva heslo root to se pouziva dafault jako jmeno heslo byva ruzne povetsinou nazev boxu jako treba u dm nebo vu je jmeno root heslo Dreambox ........ teda uz sem se setkal i jmenem root a heslo bylo nazvem img na to ti odpovi kluci co se v tom hrabou ....

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Březen 2017 - 13:57 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Červen 2013 - 13:46
Příspěvky: 173
Poděkováno: 45 krát
andros jmeno anonymous heslo anonymous
enigma jmeno root heslo neni nebo enter


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Březen 2017 - 11:41 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Květen 2008 - 16:41
Příspěvky: 17
Poděkoval: 1 krát
sida napsal:
andros jmeno anonymous heslo anonymous
enigma jmeno root heslo neni nebo enter


Pro Enigmu jsem si heslo nastavil pomocí pluginu, takže se teď do boxu dostanu přes Putty i přes WinSCP, ale přes FTP ne, login projde, ale pak to ohlásí chybu a spojení se přeruš, takže mi nejde načíst ani nahrát settings přes Dremboxedit. Do Androidu jsem to zatím nezkoušel, vzhledem k tomu, že tam nechodí KODI po dohrání Enigmy, nemá to zatím smysl.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Březen 2017 - 13:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 761
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 33 krát
mija napsal:
Pro Enigmu jsem si heslo nastavil pomocí pluginu, takže se teď do boxu dostanu přes Putty i přes WinSCP, ale přes FTP ne, login projde, ale pak to ohlásí chybu a spojení se přeruš, takže mi nejde načíst ani nahrát settings přes Dremboxedit. Do Androidu jsem to zatím nezkoušel, vzhledem k tomu, že tam nechodí KODI po dohrání Enigmy, nemá to zatím smysl.


Všetko funguje FTP na enigme aj Dremboxedit TYP FTP: Aktiví :unknown:
Příloha:
ftp.png



KODI po dohrání Enigmy Funguje tiež !!!!!! :unknown:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Březen 2017 - 17:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Květen 2008 - 16:41
Příspěvky: 17
Poděkoval: 1 krát
005jon napsal:
mija napsal:
Pro Enigmu jsem si heslo nastavil pomocí pluginu, takže se teď do boxu dostanu přes Putty i přes WinSCP, ale přes FTP ne, login projde, ale pak to ohlásí chybu a spojení se přeruš, takže mi nejde načíst ani nahrát settings přes Dremboxedit. Do Androidu jsem to zatím nezkoušel, vzhledem k tomu, že tam nechodí KODI po dohrání Enigmy, nemá to zatím smysl.


Všetko funguje FTP na enigme aj Dremboxedit TYP FTP: Aktiví :unknown:
Příloha:
ftp.png


Zkoušel jsem aktivní i pasivní, stejný výsledek, WinSCP se přes FTP přihlásí, ale pak vypíše chybu:

Nepodařilo se stáhnout výpis adresáře
OOPS: priv_sock_get_int

Dreamboxedit rovněž hlásí chybu:

Verbinden mit 192.168.200.189.
Verbunden.
Dreambox response: Login successful.
** Retrieving file list of "/etc/enigma2/" **
FTP-Transfer wird gestartet
Transfer abgebrochen
Error retrieving file list from the Dreambox.
Verbindung wird getrennt.
Verbindung getrennt.

Jinak mi FTP i Dreamboxedit chodí na stejné síti s Vitamínem, takže v síti problém není.

KODI po dohrání Enigmy Funguje tiež !!!!!! :unknown:


Nefunguje ani technikovu z Sapro, v pátek jsem to s ním řešil, připravoval boxy pro prodej, po dohrání Enigmy mu to hlásilo stejnou chybu v KODI "Waiting for external storage". Evidentně tam po dohrání Enigmy není v Androidu moutnutý disk (když kouknu do nastavení, chybí tam úložiště).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Březen 2017 - 19:14 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 761
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 33 krát
To sa bude veľmi ťažko hľadať problém keď mne to funguje bez problémov.
KODI nenabehne jedine kde nechám zapojenú USB kľúčenku od bezdrôtovej klávesnice vtedy kodi nenabehne a ostane zaseknuta.

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Březen 2017 - 22:53 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Červen 2013 - 13:46
Příspěvky: 173
Poděkováno: 45 krát
@mija

Potreboval bych tyto informace:
datum img androidu co jsi tam mel naistalovany
datum img android img ktery jsi tam instaloval

je mozne ze se tam neco blbe nastavuje, enigma vyuziva cast pameti ktera je puvodne vyclenena pro android.

u ftp (dreameditu) se obcas (1x z 10 pripojeni) ze vyprsi casovy limit pro pripojeni a vypadne to na tu chybu co popisujes zvlast jestli pouzivas widle. U linuxu se to stava jen vyjimecne, prikaz ftp z radky se pripoji vzdy.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Březen 2017 - 8:57 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Květen 2008 - 16:41
Příspěvky: 17
Poděkoval: 1 krát
sida napsal:
@mija

Potreboval bych tyto informace:
datum img androidu co jsi tam mel naistalovany
datum img android img ktery jsi tam instaloval

je mozne ze se tam neco blbe nastavuje, enigma vyuziva cast pameti ktera je puvodne vyclenena pro android.

u ftp (dreameditu) se obcas (1x z 10 pripojeni) ze vyprsi casovy limit pro pripojeni a vypadne to na tu chybu co popisujes zvlast jestli pouzivas widle. U linuxu se to stava jen vyjimecne, prikaz ftp z radky se pripoji vzdy.


Ahoj, datum původního img nevím přesně (vypadá to na 6.8.2015), bylo to ještě s XBMC z doby, kdy box začínal, teď jsem ho Rebornul. Nový img jsem dal dle doporučení technika Sapro tento: http://sapro.cz/bigfiles/update_android ... 161127.zip a Enigma tam šla poslední verze také staženo ze Sapro: enigma2_droid53_multi_20170305. To FTP nejde ani z Dremboxedit, ani TCM, ani WinSCP. Přes Putty OK nebo přímo z Exploreru ve Win ho vidím jako síťové zařízení a mám k němu přístup. Díky za pomoc.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Březen 2017 - 18:33 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Červen 2013 - 13:46
Příspěvky: 173
Poděkováno: 45 krát
@mija
Tak jsem tam nahral nejstarsi puvodni img ktery jsem nasel - 4.4.2014
-pres nej jsem preinstaloval adroid 20161127 - nastartoval kodi - ok
-po rebootu jsem naistaloval enigma2 20170305 - enigma2 ok
-provedl jsem aktualizaci software - menu-nastaveni-sprava software-aktualizace software - ok
-pres menu-vypnuti-reboot do androidu - ok
-v nem spusteni kodi - ok

nevim co tam ma technik ze sapra a ty za problem se spustenim kodi. Zeptam se technika zitra.
Mozna to zkus jeste jednou nahrat - android pak enigmu
Dal budu zkouset to ftp

Jirka


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Březen 2017 - 19:45 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Červen 2013 - 13:46
Příspěvky: 173
Poděkováno: 45 krát
FTP funguje
Dreamboxedit - naistaloval jsem si WYdle 10(fuj) dreamboxedit v7.1.xxx v moznosti jsem nastavil FTP aktivni a normalne funguje.

(Wydle jsem zase hned vymazal :D )


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Březen 2017 - 19:58 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 404
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 35 krát
mno dreamboxEDIT (x64) se musi zpouštět jako správce jinak smůla jinak pro někoho jsou Wydle fuj pro někoho všechny os jsou fuj tam bych doporučil dřevěné počitadlo jako vlaštovky atd .Někdo si narve do pc nějaký linuxový distro a pak se ani nepřihlásí na konzoli čumí jak vlk v červené karkulce . Tohle bych neřešil řešil bych jde nejde pokud něco nejde proč nejde atd .........

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Březen 2017 - 20:12 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Červen 2013 - 13:46
Příspěvky: 173
Poděkováno: 45 krát
@ Timeshock
Jen jsem chtel demostrovat, ze se problemem zabyvam do te miry ze jsem se premohl a naistaloval Wydle. A drevene pocitadlo mam, bez toho se neobejdu, pohadku o cervene karkulce mam taky rad.

Proste jen Wydle nemam rad, zrovna tak skylink, bez obou se obejdu. Taky jsem ale nikoho neodrazoval v pouzivani jakehokoli OS. A to uz staci ne ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Březen 2017 - 22:12 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 404
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 35 krát
stačí stačí já jen že je fuk kdo v kterém os jede pokud tam dojede mne wydle nevadí dokonce je i umím občas použít na rozdíl od linux kde bych tedy opravdu raději to dřevěné počítadlo ale už dělám určité pokroky aspon v telnetu a linux příkazy můj nejoblíbenější je init 3 a init 4 :D

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2017 - 8:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Květen 2008 - 16:41
Příspěvky: 17
Poděkoval: 1 krát
sida napsal:
@mija
Tak jsem tam nahral nejstarsi puvodni img ktery jsem nasel - 4.4.2014
-pres nej jsem preinstaloval adroid 20161127 - nastartoval kodi - ok
-po rebootu jsem naistaloval enigma2 20170305 - enigma2 ok
-provedl jsem aktualizaci software - menu-nastaveni-sprava software-aktualizace software - ok
-pres menu-vypnuti-reboot do androidu - ok
-v nem spusteni kodi - ok

nevim co tam ma technik ze sapra a ty za problem se spustenim kodi. Zeptam se technika zitra.
Mozna to zkus jeste jednou nahrat - android pak enigmu
Dal budu zkouset to ftp

Jirka


Tak jsem znovu nainstalovat android 20161127, znovu Enigmu 20170305 a tentokrát se zadařilo a KODI chodí. FTP ale stále ne, zkoušel jsem všechno možné, TCM, WinSCP, Dreamboxedit 7.x.x.x, aktivní i pasivní FTP a pořád se to chová stejně. Je jedno, zda se DE spustí jako správce nebo ne, mám v síti Vitamin a s tím to jede normálně bez problémů. Nevím kde je problém, ale pokud vám to chodí, netřeba to řešit, nahraju si tam settings přes SCP.
Spíš mne trápí problém se zvukem přes HDMI v E2, když vypnu downmix do sterea, přestane jít úplně zvuk. Díky za případné informace.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 78 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk