e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 16.Listopad 2018 - 2:08

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 54 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2014 - 19:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Květen 2009 - 14:04
Příspěvky: 32
satelitni prijimac: optibox hdcx,opticum7300 2cicx
Poděkoval: 1 krát
test serveru Play Movie - zkoušel jsem tento server a je zřejmě nedostupný


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2014 - 20:30 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Září 2010 - 19:01
Příspěvky: 93
Poděkováno: 1 krát
nenašel jsem volbu na nahrávání na síťový disk(třeba NAS server), umí to nahrávat pouze na usb disk,což je pro mně zásadní problém, primscube ruby naproti tomu umí nahrávat na sdílený disk. Doufám že tuto volbu dodělají, potom by to mohl být dobrý box.

_________________
VU+ Solo2, VU Zero,HD-BOX XBMC,VU Zero 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2014 - 22:32 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Září 2010 - 19:01
Příspěvky: 93
Poděkováno: 1 krát
s novým firmwarem jsem našel ještě jeden problém, při stisknutí červeného tlačítka a následném potvrzení ok se box vypne a při dalším zmáčknutí červeného tlačítka se přístroj restartuje. Standby nějak nefunguje?

_________________
VU+ Solo2, VU Zero,HD-BOX XBMC,VU Zero 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Listopad 2014 - 22:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Září 2010 - 19:01
Příspěvky: 93
Poděkováno: 1 krát
standby jsem už vyřešil, podle alfsvk

_________________
VU+ Solo2, VU Zero,HD-BOX XBMC,VU Zero 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2014 - 15:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Květen 2008 - 16:41
Příspěvky: 17
Poděkoval: 1 krát
Funguje někomu česká klávesnice? Přestože mám všude nastaveno cs, znaky s diakritikou nejdou zadat ani ze softwarové klávesnice, ani z připojené USB bezdrátové kl. Přitom v change logu je psáno: Support multi language keyboard in android keyboard.

Dále nechodí přehrávání zvuku DTS z MKV přes XBMC, ať už se použije "DVD přehrávač" nebo "SW přehrávač".

Passthrough signálu DD a DTS přes HDMI nefunguje.

EPG zlobí, časová osa někdy nenačte některé kanály, zobrazení právě vysílaného pořadu v tabulce přepínání kanálů naskakuje pomalu nebo vůbec, jen když se na kanál přepne, tak se EPG objeví hned. Přitom na PC v XBMC se po spuštění okamžitě načtou data EPG, takže přijímač je má, jen je v boxu nezobrazuje.

Pro zobrazení informací o vysílaném pořadu nestačí dát jednoduše 2x po sobě tlačítko Info (1 zmáčknutí - informační pruh, druhé zmáčknutí během zobrazení info pruhu = informace o pořadu, třetí stisknutí = skrytí informací), jak je to běžné u jiných přijímačů. Je nutné stisknout tlačítko EPG, vybrat data ze satelitu, stisknout OK, stisknout znovu OK v tabulce s pořady, pak zpět, zpět. Příliš složité a zdlouhavé.

Po studeném startu se po stisknutí tlačítka vypnutí objeví tabulka, ve které není nic vybráno, kurzor dolu nefunguje, takže se musí dát kurzor nahoru nebo doleva, tím zmodrá křížek okna, pak kurzor dolu, tím se vybere vypnutí, pak potvrdit OK. Po vypnutí boxu jsem zjistil, že když po nějaké době zapnu TV, je tam zobrazená tato tabulka, ale box je přitom vypnutý.

Hodiny ve standby, jak už někdo zmiňoval.

Nevím v jakých situacích svítí kolečko kolem tlačítek na panelu modře či červeně, je to chaotické.

Když je nastaveno v boxu Sleep, tlačítkem DO se box vypne (viz. popis nahoře), dalším stisknutím se zapne a rychle naběhne. Pokud se však vypne tlačítkem na boxu, po zapnutí probíhá klasický boot, jako když je nastaveno Cold nebo Warm. Vypnutí v režimu Sleep nefunguje, pokud se box vypne DO v rozhraní Androidu.

Při přehrávání MKV 1080p, DD či DTS ve výchozím přehrávači v Androidu vše funguje OK. Při přehrávání v XMBC rovněž (až na zvuk DTS a passthrough přes HDMI). Při použití MX Playeru či BS Playeru se však obraz kouše a zvuk vypadává. Rovněž pak nefunguje passtrough přes HDMI.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2014 - 12:41 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 05.Červenec 2008 - 9:55
Příspěvky: 395
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 1 krát
Tak jsem se rozhodl vyzkoušet stabilitu přístroje ...
po cca 4 dnech se kouslo API a obraz zamrzl
po cca týdnu přestal reagovat na DO
nyní po patnácti dnech obsluhuje klienty vesele dál ... uptime.. viz obrázek

kupoval jsem ho kvůli nízké spotřebě jako potencionální card server pro užší rodinu a přehrávací multimediální centrum

jako server jsem spokojen ... jako přehrávač se často kouše ...

mimochodem ... nemám tam poslední soft ..
dnes to restartuji a budu testovat COAX audio


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2014 - 23:15 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 05.Leden 2009 - 14:43
Příspěvky: 5
Zdravim vsechny.. potreboval bych poradit. Jsem v koncich. koupil jsem si tento box, mam kartu skylink ICE 01 s 11mistnim kodem, tudiz tu ktera by mela v boxu fungovat. pripojim k televizi vlozim kartu (cipem nahoru a dozadu). nahral jsem posledni firmware ze stranek sapro, udelal tovarni reset. zapnu, nastavim jazyk, sit, rozliseni a dostanu se k nastaveni satelitu (mame v panelaku centralni rozvod, predtim jsem mel hdbox 8000pvr vse fungovalo normalne), vyberu satelit 23.3E Astra1D 3B, zvolim fast scan a dam hledat.. signal dole ukazuje 70% u obou.. v okne hledani vyberu skylink, pustim dam hledat.. naskoci 11% pak 22% pak chvilku nic a pak okno search failure.. kdyz dam pomale prohledani satelitu najdem i to vsechny mozny kanaly krome skylinku.. kde je problem? musim jeste neco udelat nebo mam blbou kartu nebo jsem blbec ja? dekuju moc za rady prosim.. jsem v koncich.

_________________
dreambox 600PVR, 160HDD.. momentalne ve fazi zprovoznovani :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2014 - 0:10 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 740
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
keď máte centrálny rozvod nemáte ho náhodou na viac družíc? mal by si dobre nastaviť Diseq a potom použi fast scan


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2014 - 0:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 05.Leden 2009 - 14:43
Příspěvky: 5
popravde nevim.. je to mozne.. volbu diseq jsem myslim nechal na auto.. tak zkusim poprehazovat a uvidime..

_________________
dreambox 600PVR, 160HDD.. momentalne ve fazi zprovoznovani :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2014 - 0:54 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 05.Leden 2009 - 14:43
Příspěvky: 5
DEKUJU MOC ZA NAKOPNUTI.. zmenou toho diseq uz to vali :-) skoro 3 hodiny casu k nicemu jen se psravne nasmerovat :-) DIKY MOC.. kdybych mohl pozval bych te na pivo :-)

_________________
dreambox 600PVR, 160HDD.. momentalne ve fazi zprovoznovani :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2014 - 22:30 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 405
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 35 krát
Synchronizace s účtem google nefunguje pokaždé při synchronizací vyskočí chybová hláška že je chyba na serveru přitom u mailu ten problém není i když se jedná stejný o účet na google.Dále nějak nechápu proč po každém vypnutí a zapnutí přijímače do stand by musím znovu povolit v nastavení Samba Ftp Nis na start , automatická záloha dat atd je povolená .Na display ze předu nepřečtu vůbec nic vše splývá v jedno modré světlo jak u ufo jen z pohledu z levé strany přečtu číslo programu (možná potřebuji brýle) myslím že je to intenzitou podsvícení displaye kdyby byla možnost ztlumit atd možná by byl display čitelnější.Start přijímače ze stand by je pomalý aspoň když to srovnám s přijímačem Humax .Přijímač má nainstalovaný poslední firmware z 29.9 a software z 11.6.2014 zatím nemám schválně nainstalovaný žádný doplněk abych vyzkoušel stabilitu.Jinak jsem absolutně spokojený s kvalitou obrazu přes vestavěný tuner DVB-S v Panasonic Viera TX-P50GT30E jsem takové kvality nedosáhl.

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2014 - 14:42 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Prosinec 2014 - 14:32
Příspěvky: 1
Mám menší problém když edituji seznam. ( například jeden smažu a uložím to ) tak po nahrání do zařízení jsou nazvy programu Channel 303 channel 304, atd. a žádný nefunguje. Netušíte čím to může být? Už si s tím nevm rady. když ale nahraji původní seznam tak je vše v pořádku ale nejde mi prostě nahrát ten nový


Naposledy upravil(a) Anonymous dne 28.Prosinec 2014 - 15:36, celkem upraveno 1 x.
presunute z downloadu


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2015 - 12:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Leden 2015 - 9:12
Příspěvky: 1
zdravím..tiež by som poprosil o radu, ako s Channel Editorom. Presne podľa tu návodu otvorím zoznam, presuniem si do skupiny FAV1 programy, ktoré ma zaujímajú (pozor, ak sa pomýlim v poradí, tak nejde programy presúvať!!! Nerozumiem tomu) a uložím, teda použijem archive, po opätovnom otvorení tam nie je žiadna zmena! pôvodného tvdata.tar
No, dal som sa teda do úpravy kanálov (programov) v prístroji....pracné a opäť nie je možné v skupine presúvať poradie programov....že mi po vypnutí prístroja všetko zmizlo, to zatiaľ neriešim, zrejme treba prehrať firmware, či niekde robím chybu pri ukladaní...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2015 - 12:51 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 95 krát
Ten chanel editor je vlastne hack plaqteneho sateditoru a ten ma zas obmedzene funkcie. Xbmc zatial nema ziadny plnohodnotny editor zoznamu programov.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 54 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk