e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Říjen 2018 - 18:41

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 101 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2016 - 12:05 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Březen 2012 - 16:31
Příspěvky: 15
baron.bb napsal:
usb-lan bezi vyborne
Kód:
ASIX USB Ethernet Adapter:v1.4.0 20:54:53 Apr 12 2016
                http://www.asix.com.tw
ax88179_178a 3-1.3:1.0 (unnamed net_device) (uninitialized): mtu 1500
ax88179_178a 3-1.3:1.0 eth2: register 'ax88179_178a' at usb-ehci_hcd-1.3, ASIX AX88179 USB 3.0 Gigibit Ethernet
atd...

ad reboot a deep standby... u me to moc nepomaha, chvilku to vydrzi, ale pak zacne sit vypadavat, kdybych nepouzival share karty, tak si toho ani nevsimnu. Uz jsem mel box pripraven na reklamaci, ale zatim to necham byt.


no nevím já jsem s reklamací nepochodil. Chyba se neprojevila a basta. Trapim se od ledna.
opravdu mě to hodně s..re.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2016 - 12:25 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 16.Březen 2012 - 15:32
Příspěvky: 321
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 13 krát
kontrolna otazka - bezite na poslednom bootloadery ..?

_________________
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2016 - 13:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Květen 2015 - 12:46
Příspěvky: 60
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 9 krát
ja jsem poridil et10000 koncem lonskeho roku, tak predpokladam, ze uz posledni bootloader mel... pro jistotu jsem ho flashnul jeste jednou - 2014-08-21
Nikde jsem ale nenasel, jak overit instalovanou verzi bootloaderu, jestli flashnuti probehlo ok.

_________________
et9500, et10000, Octagon SF4008


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 19.Duben 2016 - 5:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 26.Září 2010 - 9:31
Příspěvky: 115
satelitni prijimac: Xtrend ET-8000 / ATV 5.3
Poděkováno: 4 krát
baron.bb napsal:
usb-lan bezi vyborne
Kód:
ASIX USB Ethernet Adapter:v1.4.0 20:54:53 Apr 12 2016
                http://www.asix.com.tw
ax88179_178a 3-1.3:1.0 (unnamed net_device) (uninitialized): mtu 1500
ax88179_178a 3-1.3:1.0 eth2: register 'ax88179_178a' at usb-ehci_hcd-1.3, ASIX AX88179 USB 3.0 Gigibit Ethernet
atd...

ad reboot a deep standby... u me to moc nepomaha, chvilku to vydrzi, ale pak zacne sit vypadavat, kdybych nepouzival share karty, tak si toho ani nevsimnu. Uz jsem mel box pripraven na reklamaci, ale zatim to necham byt.


A jak si to nainstaloval, aby to chodilo na ATV5.3? Uvažuju, že bych si tenhle USB-LAN pořídil..
Díky předem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 19.Duben 2016 - 6:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Květen 2015 - 12:46
Příspěvky: 60
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 9 krát
s novým kernelem už je instalace klasicky přes pluginy - enigma2-plugin-drivers-network-usb-ax88179-178a

_________________
et9500, et10000, Octagon SF4008


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 23.Srpen 2016 - 22:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Březen 2012 - 16:31
Příspěvky: 15
pánové jak jste to vyřešily, já se furt trápím.... aktualně poslední OPEN ATV
díky za radu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 28.Srpen 2016 - 10:10 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Květen 2015 - 12:46
Příspěvky: 60
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 9 krát
Zapoj síť pres usb lan adaptér, instalace je přes pluginy, pak se ti objeví v sitovych rozhranich další připojení. Funguje to naprosto bez problémů, pokud používáš gbit síť, tak samozřejmě nepobezi naplno. Mám tohle https://www.czc.cz/icy-box-ib-ac501/153 ... Gwod9zIPgQ a naprostá spokojenost...

_________________
et9500, et10000, Octagon SF4008


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2016 - 10:21 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 10 krát
Ahoj všichni, přečetl jsem si celé vlákno, mám ted nový Xtrend 10000. Dal jsem tam poslední openATV 5.3, cccam 2.3 a bohužel cccam padá. Zdroj cccam je v pořádku, na ultimu vše ok a vychází mi z toho stejný problém se sítovkou. Takže jediným východiskem je zprovoznit usb-lan, nebo wifi? Koupil jsem si superba, ale nemůžu na dálnici :D , děkuji zkušešnějším za případné rady a nápady, studuji oscam, abych ho vyměnil za cccam, ale když ta sítovka pořádně nefunguje, tak je to asi jedno

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2016 - 10:33 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 16.Březen 2012 - 15:32
Příspěvky: 321
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 13 krát
ako si prisiel na to ze ti nefunguje sietovka - uved nejake dokazy - nie domienky - to ze pada cccam moze mat milion inych dovodov
nove verzie strojov nemaju tuto vlastnost, to je vlastnost len starsich revizii

_________________
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2016 - 10:51 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2084
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 96 krát
palov63 napsal:
Ahoj všichni, přečetl jsem si celé vlákno, mám ted nový Xtrend 10000. Dal jsem tam poslední openATV 5.3, cccam 2.3 a bohužel cccam padá. Zdroj cccam je v pořádku, na ultimu vše ok a vychází mi z toho stejný problém se sítovkou. Takže jediným východiskem je zprovoznit usb-lan, nebo wifi? Koupil jsem si superba, ale nemůžu na dálnici :D , děkuji zkušešnějším za případné rady a nápady, studuji oscam, abych ho vyměnil za cccam, ale když ta sítovka pořádně nefunguje, tak je to asi jedno


a preco si nepustis debug aby si videl co robi a preco zblbne

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dr.HD F16 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD/7020S/500S , Nokia 9600S , dBox C , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2016 - 10:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 10 krát
Moc děkuji za rychlou odpověd a musím se přiznat, že nevím jak se dělá debug. Nejsem lama, ale tohle jsem ještě nedělal, nebyl důvod, zatím mi všechno fungovalo, moc děkuji za případnou navigaci

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2016 - 11:00 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4683
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
palov63 napsal:
Ahoj všichni, přečetl jsem si celé vlákno, mám ted nový Xtrend 10000. Dal jsem tam poslední openATV 5.3, cccam 2.3 a bohužel cccam padá. Zdroj cccam je v pořádku, na ultimu vše ok a vychází mi z toho stejný problém se sítovkou. Takže jediným východiskem je zprovoznit usb-lan, nebo wifi? Koupil jsem si superba, ale nemůžu na dálnici :D , děkuji zkušešnějším za případné rady a nápady, studuji oscam, abych ho vyměnil za cccam, ale když ta sítovka pořádně nefunguje, tak je to asi jedno

No, pozri, ja mám doma taktiež tento stb! Dal som tam image OpenPli, v downloade má toto image inštalačku Oscamu, po nakonfigurovaní parametrov podľa mojich požiadaviek sa oscam bezproblémovo rozbehol, síce som potom dodatočne vymenil binárku oscamu za inú verziu, ale šlapalo to aj predtým! :)
A čo sa týka pripojenia na net, tento stb má dve sieťovky. Čiže podľa môjho názoru - neverím, že by boli obidve zlé, problém vidím v tebe a v tvojom nesprávnom nakonfigurovaní sieťového pripojenia!
Iba pripomeniem, že internetové aplikácie (napr. Opera browser, YouTube, či i Radiá atď...) mi fungujú taktiež a úplne bez problémov! :)
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2016 - 11:18 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 10 krát
Ale já nemluvím o špatné sítovce, já mluvím o tom, že padá cccam, který na jiných přístrojích nepadá. Jinak všechno funguje, pluginy, int. rádia, všechno. Ano, to že padá cccam může mít milinon důvodů, ale proč to dělá jenom na tomto stroji? Ještě jednou opakuji, že zdroj cccam je ok, na ultimu, unu, duu, dream500 vše v pořádku. Zajímavé, že jediné zero mělo problémy a ted xtrend. Na obojích strojích jsem se dočetl o problémech se sítovkou, z toho vycházím. Takže prosím o rady a hledám východiska, ještě jednou děkuji za Váš čas a rady.

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2016 - 11:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4683
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
Hold, cccam som nikdy nepoužíval, ani na DM, ani na IP boxoch a taktiež nechcem ho mať ani na ET!
Oscam bol a je jednoznačne lepší! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2016 - 11:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 10 krát
Vím o tom, chci to také vyměnit za oscam, je stabilnější, všichni o tom píšou, takže studuji a studuji. Na nastavení komplikovanější, ale člověk se musí učit, aby nezakrněl. Zatím jsem vyměnil sítovky a ta druhá drží, že by to bylo v té gigové sítovce?

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2016 - 12:25 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 10 krát
Tak není, cccam spadnul. Skusil jsem pingnout a odezvy se pohybují mezi 14 až 30ms, jednou za čas skočí do 40ms, to je max

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2016 - 12:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Květen 2015 - 12:46
Příspěvky: 60
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 9 krát
A jak ti pada ten cccam?...vypne se uplne, nebo se jen seka?
treba muj stroj ma problem se sitovkou absolutne nevyzpytatelny, tzn. bezi klidne nekolik dni v kuse a nic, pak najednou zacnou vypadavat pakety, deje se tak na obou rozhranich. U sluzeb pracujicich s bufferem se to neprojevi (radia, youtube atd...), ale u sdileni karty ano, tech par paketu, co nedorazi zpusobuje zaseky obrazu.

_________________
et9500, et10000, Octagon SF4008


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2016 - 12:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 10 krát
Prostě vypadne, nejde o zásek a pak rozjetí, komplet vypadne, v softcam panelu "žádný cam". Ping, který mi běžel, nic nezaznamenal. Odezva stále mezi 17-30ms

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2016 - 12:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2084
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 96 krát
palov63 napsal:
Moc děkuji za rychlou odpověd a musím se přiznat, že nevím jak se dělá debug. Nejsem lama, ale tohle jsem ještě nedělal, nebyl důvod, zatím mi všechno fungovalo, moc děkuji za případnou navigaci



root@dm820:~# cccam_2.3.0 -help
usage: CCcam [-d] [-C <configfile>]
-d run in the foreground (implies -v and -q)
-v be verbose
-q don't use syslog (use on old systems)
-C <configfile> use <configfile> instead of default (/var/etc/CCcam.cfg)
-f filter on specific demux data (saves some CPU,
but some platforms might not handle this very well)
-n show network packets
-s disable server
-t show timing
-l disable self-learning capabilities
root@dm820:~#

cize v telnete zadat presny nazov cccamu s parametrom -vd , alebo upravit spustaci script


12:57:03.238 CCcam: enigma interface: disconnected (0)
12:57:19.577 CCcam: found nagra caid: 0x1817 ecmpid: 0x70a id: 0x0
12:57:19.577 CCcam: found nagra caid: 0x1818 ecmpid: 0x71e id: 0x0
12:57:19.577 CCcam: found seca caid: 0x100 ecmpid: 0x70a id: 0x6a
12:57:19.577 CCcam: found seca caid: 0x100 ecmpid: 0x71e id: 0x6c
12:57:19.577 CCcam: found viaccess caid: 0x500 ecmpid: 0xc32 id: 0x51900
12:57:19.578 CCcam: cam[0] set PMT for sid=177f
12:57:19.578 CCcam: start EMM
12:57:19.607 CCcam: nagra2 emu can't decode ecm (key: 1, ident: 7) no key
12:57:19.607 CCcam: cam[0] ecm odd nok caid:0x1817 id:0x0 pid:0x70a Unknown
12:57:19.709 CCcam: nagra2 emu can't decode ecm (key: 1, ident: 7) no key
12:57:19.709 CCcam: cam[0] ecm odd nok caid:0x1818 id:0x0 pid:0x71e Unknown
Segmentation fault

cely problem je popisany vo vlakne o CCcame

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dr.HD F16 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD/7020S/500S , Nokia 9600S , dBox C , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Naposledy upravil(a) EnoSat dne 01.Září 2016 - 12:58, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ET10000 oscam - "vyreseno"
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2016 - 12:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Květen 2015 - 12:46
Příspěvky: 60
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 9 krát
palov63 napsal:
Prostě vypadne, nejde o zásek a pak rozjetí, komplet vypadne, v softcam panelu "žádný cam". Ping, který mi běžel, nic nezaznamenal. Odezva stále mezi 17-30ms

co pres cccam prijimas, pada ti pokud se divas, nebo potom co prepinas programy.... jak mas nastaveny Cccam prio?

_________________
et9500, et10000, Octagon SF4008


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 101 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk