e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 16.Srpen 2018 - 3:15

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 06.Únor 2015 - 19:51 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2015 - 19:02
Příspěvky: 32
satelitni prijimac: Xtrend ET10000
Místo/Bydliště: Bystřice pod Hostýnem
Jak to má fungovat? Jak se u obnovení ze zálohy používá paměť a systém?

ET10000 je paměťove značně vybaven. Z instaloavných 2GB DDR sisce umí použít pouze 1.2GB, pořád je to ale dost. K tomu 1GB flash, tu zná takřka celou.

V mém případě openATV 4.2 + několik pluginů zabírají poměrně malou část paměti. Z flash je obsazeno cca 100MB, z DDR také. Zálohové soubory mají kernel cca 6MB a rootf cca 105MB, celkem cca 111MB. Takovou zálohu Xtrend naistaluje zpět. Pokud ale přidám a celková záloha dosáhne cca 121MB, zálohu nelze obnovit !!!!

Proběhne pouze fáze "flashing", hláška "flashing complete" se už neobjeví a "booting" se ani nezahájí. Po opětovném vypnutí a zapnutí Xtrend naběhne, systém uvnitř se tímto postupem nepoškodil.

Popsal jsem načítání zálohy z USB flash. Nemám vnitřní HDD, používám pouze NAS. Pokus o načtení velké zálohy z NAS skončil zelenáčem /modráčem/...

PROČ ????? Můžete mi to někdo vysvětlit?

_________________
Zbyněk, Xtrend ET10000, zatím OpenATV 5.0, Panasonic TX-P50VT60, Pioneer BDP-LX71


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Únor 2015 - 19:54 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 8971
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 126 krát
Neviem postup akym si to robil, kazdopadne z disku pripojeneho k boxu ide flash zalohy bez problemov,zrovna dnes som to robil.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Únor 2015 - 20:12 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Květen 2007 - 17:27
Příspěvky: 167
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 6 krát
Možná to záleží na bootloaderu.

Kdysi jsem u ET8000 měl s tímto také problémy a po změně bootloaderu se vyřešily.

_________________
VU+ ULTIMO4K, OpenATV, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery FBC 2 x 4 SAT + 2 x DVB-T2/C
Dříve také a VU+ SOLO4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200, Showbox 300/700, Openbox 820/810,...
P.S.: Šíleně se nudím, a tak tady prudím!!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Únor 2015 - 20:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2015 - 19:02
Příspěvky: 32
satelitni prijimac: Xtrend ET10000
Místo/Bydliště: Bystřice pod Hostýnem
Je jedno, jak záloha vznikla. Zda přímo systémovou utilitou nebo "backup suite". Prostě nad nějakou velikost není cesta zpět.

Ano, podezírám bootloader. Jenže ten považuji za zcela zásadní součást systému a protože nejsem linuxový specialista, docela se bojím s ním jakkoliv zacházet. Ani nevím jak .... předpokládám, že je skryt v hloubi image.

_________________
Zbyněk, Xtrend ET10000, zatím OpenATV 5.0, Panasonic TX-P50VT60, Pioneer BDP-LX71


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Únor 2015 - 20:36 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 8971
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 126 krát
Tak posledny bootloader je august 2014, co dovoluje flash do 200MB.Ty musis vediet aky tam mas..

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Únor 2015 - 21:51 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 26.Únor 2008 - 22:38
Příspěvky: 105
satelitni prijimac: Dm 900/Xtrend ET9500/et 10000
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 5 krát
Verze bootloaderu se zjistit nedá.Nainstalovat poslední verzi a po tom zkusit backup.Mám zálohu 174 MB a v pohodě to funguje.
http://www.et-view.net
Instruction

1. Download the zip file from the Download link above.

2. Unzip and copy + paste the et10000 folder on to your USB Stick

3. Insert USB Stick to your ET10000.

4. When you see the message "Flash Image?" on your front display, press the CH 'down' key (instead of the 'up' key which you would normally use to flash an image).

_________________
XTREND 10000 /XTREND ET9500/DM900UHD DVB-S2 FBC Twin Tuner / Panasonic TX-P65VT65B / UK


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Únor 2015 - 22:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 8971
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 126 krát
Ked ti to nejde vies ze nemas posledny, nic ine nemusis vediet,nie? Okrem toho ked si tam uz daval niekedy hocijaky, tak vies o tom nie, jedine ze si to robil v spanku... :)

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2015 - 9:52 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5120
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 42 krát
Poděkováno: 95 krát
v prvom rade by som ja osobne zmenil booloader . tento tvoj postup s backup som osobne nikdy neskúšal a určite ani nebudem , lebo ja si backup robím na HDD a funguje to bez problémov aj na usb . ja som viero vyznania všetko čo sa nepoužíva v satelite ide okamžite von a už von koncom by som nikdy netrepal backup na internú flesh ,samozrejme netvrdím že to nefunguje aj ked fleshka má celkom slušnú kapacitu , ale čím menej vecí na flashke tým lepšie . :smoke: raz som len tak cvične zmenil image s jedného na druhý čo som mal na HDD v backupe nejako cez menu na prvý šup si to krásne všetko natiahlo aj nabootovalo ,ale podla mna to bolo dosť komplikované sa k tomu preklikať cez d.o. ked s usb to mám pre mna osobne jednoduchšie a rýchlejšie . :good: ale to je môj názor ja ti ho nenútim ,je to tvoja vec ako si naložíš so satelitom . takže zdržte sa blbých komentárov .... :thankyou: :poklona:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2015 - 10:23 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1682
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 95 krát
Nevím jak to funguje na různých image, ale napíšu svou zkušenost s OpenPLi. V enigmě existuje už delší dobu možnost zálohovat nastavení enigmy. Nastaveny pro zálohu jsou adresáře obsahující konfigurační soubory, settings a je možné rozšířit i o další. OpenPLi už delší dobu používá možnost zálohování přes autobackup. Je to plugin, kde je možné rozšířit zálohu i o instalované balíčky. I když je od uživatelů pořád poptávka po úplné záloze image, tak tahle cesta je svým způsobem efektivnější. První plus je rychlost zálohy. Konfigurační soubory nezabírají v podstatě nic ,stejně jako informace o instalovaných balíčcích. Záloha pak probíhá podle nastavení buď ručně a nebo automaticky každý den. Výhodou je i to že zálohujete jen to co opravdu chcete.
Pak jednoduše flashnete čistý image a po restartu startuje obnova ze zálohy. Můžete samozřejmě narazit na problémy ,ale funguje to celkem spolehlivě a box po restartu startuje do funkční konfigurace.
Vím že to není pro každého a píšu to jen jako možnou alternativu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2015 - 10:29 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5120
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 42 krát
Poděkováno: 95 krát
tento postup som skúšal pred nejakým časom v image HDFREAKS aj OPENATV a fungovalo to bez problémov ,ale možno sa nájde nejaká verzia kde to zblbne . preto ja osobne vždy radšej robím komplet flesh aj ked aj tam sa mi stalo že som trafil image kde to blblo ,ale stiahol som o den staršiu verziu alebo som počkal jeden den a tá nabehla na prvý šup . :good:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2015 - 10:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 8971
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 126 krát
Podobna logika je aj u ATV, tam sa to vola online flash. Tiez si zahrnies do zalohy settingu k uz preddefinovanym veciam svoje, potom flash noveho cisteho img , osaha si co si tam mal predtym a opyta sa ta ktore pluginy chces z najdenych znova nainstalovat, potvrdis a behom par minut mas vymalovane. Aj oni odporucaju tento sposob, aby sa pouzil pri vacsich zmenach, vtedy sa len pri aktualizacii mozu vyskytnut chyby.Ak niekto strasne dlho len aktualizuje....
Navyse tymto sposobom si mozes nanovo flashnut svoju vlastnu zalohu bez pouzitia usb kluca-flasky.........
Ma to svoje caro...... :roll:

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2015 - 18:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2015 - 19:02
Příspěvky: 32
satelitni prijimac: Xtrend ET10000
Místo/Bydliště: Bystřice pod Hostýnem
Děkuji všem za názory a rady. Stáhl jsem nový bootloader a vyzklouším.
Dostal jsem se ale do situace, kdy záloha nepřesahuje 120MB.

Zatím dávám přednost kompletní záloze. Možná je to profesionální deformace, ale veškerá data mám nejméně 2x. Zálohu na USB ihned kopíruji i na NAS.

Postup s online flash určitě někdy vyzkouším. Připadá mi, že je pro znalce a to zatím nejsem. Popřemýšlím.

_________________
Zbyněk, Xtrend ET10000, zatím OpenATV 5.0, Panasonic TX-P50VT60, Pioneer BDP-LX71


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2015 - 18:42 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 8971
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 126 krát
Nemas co pokazit, ked hovoris o profesionalnej deformovanosti .............. ked to raz otukas, zistis vyhody. :good:

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Květen 2015 - 7:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 24.Duben 2012 - 12:30
Příspěvky: 120
Poděkováno: 1 krát
Tak ani na mem HD2400 nesla obnova 166MB zalohy, dal jsem nejnovejsi bootloader a problem vyreseny. Diky za tohle vlakno ;-) A doopravdy se nejakym zpusobem neda zjistit verze bootloaderu?

_________________
MUT@NT HD2400 s OpenATV 6.0 + MSI DIGIVOX mini III USB DVB-T Tuner (celkem pět tunerů 4x DVB-S2, 1x DVB-T USB) + 16Gb USB FLASH DISK, monoblok quad 23,5° a 19,2° s PARABOLOU 85cm


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk