AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

OpenATV - SoftCAM
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=27&t=74281
Stránka 5 z 7

Autor:  mzahalka [ 22.Červen 2019 - 12:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Open atv 6.2 (po 18.6.2019) doscam 0.25

Mně to takhle funguje na všech bazmekoch s enigmou. Neudělal jsi někde chybu (adresy, porty,atributy)

Autor:  baallu [ 23.Červen 2019 - 10:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: Open atv 6.2 (po 18.6.2019) doscam 0.25

mzahalka napsal:
Řešení je jednoduché:
1) Nejprve si zazálohovat všechny dřívější a funkční konfigy doscam, dále doscam.emu a binárku doscamu
2) Aktualizovat na nejnovější OpenATV (v tuto chvíli nic nebude hrát, nejsou žádné softcamy)
3) Zelené tlačítko (pluginy) červené tlačítko(odstranit pluginy) a odstranit vše, co se týká softcam, všechny feedy.
4) Nainstalovat enigma2-plugin-systemplugins-openatvsoftcampanel_1.0_all.ipk, co sem dal uživatel ctiforum tady:
viewtopic.php?f=357&t=74234&p=785212&hilit=OpenATV#p785212
5) Tvrdý restart přístroje (bazmeku) nikoliv jen enigmy
6) Nakopírovat zazálohované soubory v total commanderu přes ftp zpět na původní místo, tedy doscam.emu do /etc,
binárku do /usr/bin, a konfigy do /usr/keys/doscam. Pozn, každý má názvy jiné, ale místo uložení musí být zachováno.
7) Všem těmto znovu nakopírovaným souborům nutno změnit atributy v total commanderu na 755
8) Znovu restart boxu, modré tlačítko, oscamy - zvolit doscam, zelené tlačítko , počkat a koukat


Funguje to na OATV6.3 ....dakujem... :thankyou:

Autor:  dfencik [ 30.Červen 2019 - 9:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nové aktualizace OPEN ATV a SoftcamFeed přestávájí fungovat

Ahojte
Ja som na 6.3 instaloval softcam feed takto:

wget -O - -q http://updates.mynonpublic.com/oea/feed | bash

Restart boxu a potom z pluginov
Softcams -> cccam (2.3.2-r1-de)
cccam.cfg do /etc

Stale som pouzival na studijne ucely oscam tak som skusil cccam a zatial bavi.

Autor:  renda567 [ 30.Červen 2019 - 10:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Octagon SF4008 4K UHD OSCAM

Prosím o pomoc se spuštěním OSCAMu. Mám nainstalovanou poslední verzi Open Atv 6.3.
Při aktualizaci došlo ke smazání původního nastavení OSCAM. Tak jsem si nainstaloval OSCAM ze zálohy který mně dříve fungoval.
Problém je ale v tom, že nemohu najít nabídku k jeho spuštění (pokud se nepletu modré tlačítko).
Prosím o radu, co mně chybí k tomu abych ho mohl spustit a nebo jak lze OSCAM ještě jinak spustit.
](*,) Děkuji za radu a pomoc.

Autor:  liquere [ 30.Červen 2019 - 12:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

Je to uz x-krat popisane ........ cti. :idea:

Autor:  renda567 [ 30.Červen 2019 - 20:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

Něco jsem už o tom četl ale bohužel tomu moc nerozumím. Nedokázal by to někdo schnout tak aby to bylo pochopitelné???
Zkoušel jsem to ale bohužel nic.

Autor:  EnoSat [ 30.Červen 2019 - 22:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

Tak to vypada ze prejdes inam od OpenATV :D

Autor:  renda567 [ 01.Červenec 2019 - 18:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

EnoSat napsal:
Tak to vypada ze prejdes inam od OpenATV :D


NEEE, odejdu z tohoto foora protože zde to již nemá cenu!
Zde se člověk jen dočká urážek tipu neumíš číst, psát atd. Místo toho aby se dočkal konkrétní pomoci.
A ještě, zkuste si zde něco najít mezi příspěvky tipu jsi hloupý, neumíš číst, neumíš hledat. :poklona:

Autor:  Luko69 [ 01.Červenec 2019 - 18:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

Urob cistu instalaciu OpenATV a potom uz Ti pojde nainstalovat aj softcam feed.

Autor:  VTronik [ 01.Červenec 2019 - 18:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

renda567 napsal:
EnoSat napsal:
Tak to vypada ze prejdes inam od OpenATV :D


NEEE, odejdu z tohoto foora protože zde to již nemá cenu!
Zde se člověk jen dočká urážek tipu neumíš číst, psát atd. Místo toho aby se dočkal konkrétní pomoci.
A ještě, zkuste si zde něco najít mezi příspěvky tipu jsi hloupý, neumíš číst, neumíš hledat. :poklona:
Pravdou zůstává, že obdobných dotazů "nejde mi spustit oscam" je tu poslední dobou hodně včetně odpovědí. Zbytečně se zlobíš. Máš ale pravdu i v tom, že je tu také hodně osobních reakcí a ne k otázce.
Pokud máš problém se startem oscamu a neumíš ho vyřešit na základě již zde publikovaných odpovědí, tak máš podle mne ještě možnost nainstalovat do boxu plugin GSU (Glassys Utility), kde si můžeš oscam přímo pro svůj box stáhnout. S tím se stahne i spouštěcí skript, který potom zajistí spuštění oscamu (zpoždění se dá nastavit na příslušném panelu GSU). Pokud máš z dřívějška funkční konfiguraci pro svou kartu, tak stačí jen upravit tu z GSU dle tvých preferencí, ideálně přes web rozhraní oscamu. Nemusíš v tom případě ani řešit umístění konfiguračních souborů. Popsané řešení je sice trochu neohrabané, ale pro laika podle mne funkční a použitelné. Plugin GSU zde určitě najdeš někde ke stažení, po instalaci bych ho nechal zaktualizovat na poslední verzi. Potom teprve provedl instalaci softcamu.

Edit: Vyhrábnul jsem z archívu jednu z dřívějších verzí GSU...

Autor:  georg11 [ 01.Červenec 2019 - 18:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

Oscam v GSU je funkční jen musíš nainstalovat konfigurační soubory, ty V GSU nestáhneš Umístění je nastaveno v var/tuxbox, ale můžeš si ho v GSU nastavit kam chceš

Autor:  VTronik [ 01.Červenec 2019 - 18:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

Ano, nevyjádřil jsem se přesně. Konfiguraci si doplníš dle preferencí, ideálně přes web rozhraní oscamu. Tím se i příslušné konfigurační soubory vytvoří, pokud tam ještě nejsou. Ve web rozhraní při doplňování konfigurace platí, že méně znamená více. Takže stačí doplnit opravdu jen ty nejnutnější nastavení pro příslušnou kartu.
georg, díky za doplnění.

Autor:  pele1 [ 01.Červenec 2019 - 18:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

to čo hľadá má tu viewtopic.php?f=27&t=74281&p=785141&hilit=openatv+softcam+feed#p785141 a nepotrebuje ani GSU stačí nainštalovať ten ipk baliček

Autor:  renda567 [ 01.Červenec 2019 - 19:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

Díky za rady. :thankyou:
Omlouvám se za svůj příspěvek ale bohužel jsem již musel reagovat.
Né každý se touto problematikou zabývá tak aby hned věděl co se děje.
Toto by mně a mnohá dalším snad mohlo stačit.
Hned jak budu mýt čas, začnu si s tím hrát. Ale nejdříve si vše důkladně přečtu.
Ještě jednou díky. :thankyou:

Autor:  mzahalka [ 01.Červenec 2019 - 23:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

Nejdříve se nauč češtinu, pak trochu pronikání do Enigmy a nakonec řeš oscam. Trochu dlouhá cesta, ale výsledek se dostaví.

Autor:  9000peter [ 01.Červenec 2019 - 23:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

Po májovom update openatv je najrozumnejšie inštalovať do boxu panenské image a všetko inštalovať podľa svojho gusta na novo. Kto má porobene zálohy pluginov camov s x vecí čo používa ma image do hodiny hotové s prstom v nose. Čo sa týka feedu tak je úplne po novom a vždy čerstvý takže ak stiahneš oscam z feedu nakonfigurjes tak ďalej si aktualizuješ oscam na tri kliki na diaľkovom z zachovaním konfigov. Na ATV ide všetko tak ako pred tým (podľa mňa lepšie teraz ako po starom) len x ľudí to nevie pochopiť lebo nič nečíta.

Autor:  mauricius [ 03.Červenec 2019 - 10:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nové aktualizace OPEN ATV a SoftcamFeed přestávájí fungovat

ctiforum napsal:
Keby niekto chcel do nového OpenATV 6.3 (cca od 13.6.2019) naspäť starý softcam panel (aj s položkou v extension menu), tu je IPK balíček. Aj po update image sa "nahodí" automaticky naspäť... Môžu sa používať "staré" camy (IPK) s konfigurákom v "emu" súbore....

Len pre informáciu (aby ste sa nedivili, kde vám zmizol súbor):
- nové "softcam feed ipk" pre nové OpenATV 6.3 mažú pri svojom nainštalovaní súbory *.emu (konfiguráky starých cam-ov)...
- používajte staršie "softcam feed ipk", alebo ručnú inštaláciu "cam" IPK, ktoré majú konfigurák v "emu" súbore.


Veľké poďakovanie "sanchez13" :poklona: za súbory...



na dreamboxe 920 to nefunguje....

Autor:  pele1 [ 03.Červenec 2019 - 12:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

ale funguje

Autor:  swistik [ 03.Červenec 2019 - 12:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

Mne ide a pomohlo akurát prestalo fungovať sťahovanie softcamov z netu .

Autor:  baron.bb [ 03.Červenec 2019 - 15:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: OpenATV - SoftCAM

tady udrzuji feed na softcamy funkcni
Kód:
wget -O - -q http://updates.mynonpublic.com/oea/feed | bash

Stránka 5 z 7 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/