e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Září 2019 - 11:39

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2019 - 12:16 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Květen 2009 - 13:39
Příspěvky: 649
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 5 krát
Mně to takhle funguje na všech bazmekoch s enigmou. Neudělal jsi někde chybu (adresy, porty,atributy)

_________________
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Červen 2019 - 10:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2009 - 14:10
Příspěvky: 69
Poděkoval: 4 krát
mzahalka napsal:
Řešení je jednoduché:
1) Nejprve si zazálohovat všechny dřívější a funkční konfigy doscam, dále doscam.emu a binárku doscamu
2) Aktualizovat na nejnovější OpenATV (v tuto chvíli nic nebude hrát, nejsou žádné softcamy)
3) Zelené tlačítko (pluginy) červené tlačítko(odstranit pluginy) a odstranit vše, co se týká softcam, všechny feedy.
4) Nainstalovat enigma2-plugin-systemplugins-openatvsoftcampanel_1.0_all.ipk, co sem dal uživatel ctiforum tady:
viewtopic.php?f=357&t=74234&p=785212&hilit=OpenATV#p785212
5) Tvrdý restart přístroje (bazmeku) nikoliv jen enigmy
6) Nakopírovat zazálohované soubory v total commanderu přes ftp zpět na původní místo, tedy doscam.emu do /etc,
binárku do /usr/bin, a konfigy do /usr/keys/doscam. Pozn, každý má názvy jiné, ale místo uložení musí být zachováno.
7) Všem těmto znovu nakopírovaným souborům nutno změnit atributy v total commanderu na 755
8) Znovu restart boxu, modré tlačítko, oscamy - zvolit doscam, zelené tlačítko , počkat a koukat


Funguje to na OATV6.3 ....dakujem... :thankyou:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Červen 2019 - 9:44 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Únor 2008 - 19:15
Příspěvky: 10
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice II
Poděkoval: 10 krát
Poděkováno: 2 krát
Ahojte
Ja som na 6.3 instaloval softcam feed takto:

wget -O - -q http://updates.mynonpublic.com/oea/feed | bash

Restart boxu a potom z pluginov
Softcams -> cccam (2.3.2-r1-de)
cccam.cfg do /etc

Stale som pouzival na studijne ucely oscam tak som skusil cccam a zatial bavi.

_________________
openATV 6.3 beta @ Formuler F4 Turbo :smoke:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF4008 4K UHD OSCAM
PříspěvekOdeslal: 30.Červen 2019 - 10:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Květen 2008 - 16:45
Příspěvky: 144
satelitni prijimac: Octagon SF4008 E2 4K UHD
Místo/Bydliště: Velké Poříčí
Poděkoval: 2 krát
Prosím o pomoc se spuštěním OSCAMu. Mám nainstalovanou poslední verzi Open Atv 6.3.
Při aktualizaci došlo ke smazání původního nastavení OSCAM. Tak jsem si nainstaloval OSCAM ze zálohy který mně dříve fungoval.
Problém je ale v tom, že nemohu najít nabídku k jeho spuštění (pokud se nepletu modré tlačítko).
Prosím o radu, co mně chybí k tomu abych ho mohl spustit a nebo jak lze OSCAM ještě jinak spustit.
](*,) Děkuji za radu a pomoc.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 30.Červen 2019 - 12:49 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9467
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 138 krát
Je to uz x-krat popisane ........ cti. :idea:

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 30.Červen 2019 - 20:46 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Květen 2008 - 16:45
Příspěvky: 144
satelitni prijimac: Octagon SF4008 E2 4K UHD
Místo/Bydliště: Velké Poříčí
Poděkoval: 2 krát
Něco jsem už o tom četl ale bohužel tomu moc nerozumím. Nedokázal by to někdo schnout tak aby to bylo pochopitelné???
Zkoušel jsem to ale bohužel nic.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 30.Červen 2019 - 22:30 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2464
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 133 krát
Tak to vypada ze prejdes inam od OpenATV :D

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 01.Červenec 2019 - 18:08 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Květen 2008 - 16:45
Příspěvky: 144
satelitni prijimac: Octagon SF4008 E2 4K UHD
Místo/Bydliště: Velké Poříčí
Poděkoval: 2 krát
EnoSat napsal:
Tak to vypada ze prejdes inam od OpenATV :D


NEEE, odejdu z tohoto foora protože zde to již nemá cenu!
Zde se člověk jen dočká urážek tipu neumíš číst, psát atd. Místo toho aby se dočkal konkrétní pomoci.
A ještě, zkuste si zde něco najít mezi příspěvky tipu jsi hloupý, neumíš číst, neumíš hledat. :poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 01.Červenec 2019 - 18:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 06.Srpen 2008 - 15:12
Příspěvky: 12
Poděkoval: 1 krát
Urob cistu instalaciu OpenATV a potom uz Ti pojde nainstalovat aj softcam feed.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 01.Červenec 2019 - 18:33 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1787
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 294 krát
renda567 napsal:
EnoSat napsal:
Tak to vypada ze prejdes inam od OpenATV :D


NEEE, odejdu z tohoto foora protože zde to již nemá cenu!
Zde se člověk jen dočká urážek tipu neumíš číst, psát atd. Místo toho aby se dočkal konkrétní pomoci.
A ještě, zkuste si zde něco najít mezi příspěvky tipu jsi hloupý, neumíš číst, neumíš hledat. :poklona:
Pravdou zůstává, že obdobných dotazů "nejde mi spustit oscam" je tu poslední dobou hodně včetně odpovědí. Zbytečně se zlobíš. Máš ale pravdu i v tom, že je tu také hodně osobních reakcí a ne k otázce.
Pokud máš problém se startem oscamu a neumíš ho vyřešit na základě již zde publikovaných odpovědí, tak máš podle mne ještě možnost nainstalovat do boxu plugin GSU (Glassys Utility), kde si můžeš oscam přímo pro svůj box stáhnout. S tím se stahne i spouštěcí skript, který potom zajistí spuštění oscamu (zpoždění se dá nastavit na příslušném panelu GSU). Pokud máš z dřívějška funkční konfiguraci pro svou kartu, tak stačí jen upravit tu z GSU dle tvých preferencí, ideálně přes web rozhraní oscamu. Nemusíš v tom případě ani řešit umístění konfiguračních souborů. Popsané řešení je sice trochu neohrabané, ale pro laika podle mne funkční a použitelné. Plugin GSU zde určitě najdeš někde ke stažení, po instalaci bych ho nechal zaktualizovat na poslední verzi. Potom teprve provedl instalaci softcamu.

Edit: Vyhrábnul jsem z archívu jednu z dřívějších verzí GSU...


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 01.Červenec 2019 - 18:47 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 10.Leden 2008 - 15:34
Příspěvky: 4014
Poděkoval: 213 krát
Poděkováno: 439 krát
Oscam v GSU je funkční jen musíš nainstalovat konfigurační soubory, ty V GSU nestáhneš Umístění je nastaveno v var/tuxbox, ale můžeš si ho v GSU nastavit kam chceš

_________________
Dreambox 920 UHD, OE2.5 + GP4, dual FBC DVB-S2X-MS + dual DVB-T2/C - E85 multi-feed ( 1W, 4,8E, 13E, 19E, 23,5E, 28E )
Zgemma H7.S image openATV


Naposledy upravil(a) georg11 dne 01.Červenec 2019 - 19:39, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 01.Červenec 2019 - 18:51 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1787
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 294 krát
Ano, nevyjádřil jsem se přesně. Konfiguraci si doplníš dle preferencí, ideálně přes web rozhraní oscamu. Tím se i příslušné konfigurační soubory vytvoří, pokud tam ještě nejsou. Ve web rozhraní při doplňování konfigurace platí, že méně znamená více. Takže stačí doplnit opravdu jen ty nejnutnější nastavení pro příslušnou kartu.
georg, díky za doplnění.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 01.Červenec 2019 - 18:59 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 11.Leden 2011 - 16:57
Příspěvky: 1501
satelitni prijimac: Dreambox 7080,TBS 5925
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 113 krát
to čo hľadá má tu viewtopic.php?f=27&t=74281&p=785141&hilit=openatv+softcam+feed#p785141 a nepotrebuje ani GSU stačí nainštalovať ten ipk baliček

_________________
Dreambox 920 / 7080
Oscam EMU r11503
TBS 5925
Parabola:150cm 76,5E-34,5W,90cm Fe 28,2E+23,5E+19,2E+13,0E
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 01.Červenec 2019 - 19:33 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Květen 2008 - 16:45
Příspěvky: 144
satelitni prijimac: Octagon SF4008 E2 4K UHD
Místo/Bydliště: Velké Poříčí
Poděkoval: 2 krát
Díky za rady. :thankyou:
Omlouvám se za svůj příspěvek ale bohužel jsem již musel reagovat.
Né každý se touto problematikou zabývá tak aby hned věděl co se děje.
Toto by mně a mnohá dalším snad mohlo stačit.
Hned jak budu mýt čas, začnu si s tím hrát. Ale nejdříve si vše důkladně přečtu.
Ještě jednou díky. :thankyou:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 01.Červenec 2019 - 23:07 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Květen 2009 - 13:39
Příspěvky: 649
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 5 krát
Nejdříve se nauč češtinu, pak trochu pronikání do Enigmy a nakonec řeš oscam. Trochu dlouhá cesta, ale výsledek se dostaví.

_________________
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 01.Červenec 2019 - 23:20 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 1009
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 85 krát
Po májovom update openatv je najrozumnejšie inštalovať do boxu panenské image a všetko inštalovať podľa svojho gusta na novo. Kto má porobene zálohy pluginov camov s x vecí čo používa ma image do hodiny hotové s prstom v nose. Čo sa týka feedu tak je úplne po novom a vždy čerstvý takže ak stiahneš oscam z feedu nakonfigurjes tak ďalej si aktualizuješ oscam na tri kliki na diaľkovom z zachovaním konfigov. Na ATV ide všetko tak ako pred tým (podľa mňa lepšie teraz ako po starom) len x ľudí to nevie pochopiť lebo nič nečíta.

_________________
----------------------------------------------------
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Červenec 2019 - 10:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Září 2008 - 15:05
Příspěvky: 24
ctiforum napsal:
Keby niekto chcel do nového OpenATV 6.3 (cca od 13.6.2019) naspäť starý softcam panel (aj s položkou v extension menu), tu je IPK balíček. Aj po update image sa "nahodí" automaticky naspäť... Môžu sa používať "staré" camy (IPK) s konfigurákom v "emu" súbore....

Len pre informáciu (aby ste sa nedivili, kde vám zmizol súbor):
- nové "softcam feed ipk" pre nové OpenATV 6.3 mažú pri svojom nainštalovaní súbory *.emu (konfiguráky starých cam-ov)...
- používajte staršie "softcam feed ipk", alebo ručnú inštaláciu "cam" IPK, ktoré majú konfigurák v "emu" súbore.


Veľké poďakovanie "sanchez13" :poklona: za súbory...



na dreamboxe 920 to nefunguje....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 03.Červenec 2019 - 12:16 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 11.Leden 2011 - 16:57
Příspěvky: 1501
satelitni prijimac: Dreambox 7080,TBS 5925
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 113 krát
ale funguje

_________________
Dreambox 920 / 7080
Oscam EMU r11503
TBS 5925
Parabola:150cm 76,5E-34,5W,90cm Fe 28,2E+23,5E+19,2E+13,0E
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 03.Červenec 2019 - 12:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Září 2008 - 16:18
Příspěvky: 36
satelitni prijimac: Vu Zero 4K, Uno 4K SE
Poděkoval: 2 krát
Mne ide a pomohlo akurát prestalo fungovať sťahovanie softcamov z netu .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OpenATV - SoftCAM
PříspěvekOdeslal: 03.Červenec 2019 - 15:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Květen 2015 - 12:46
Příspěvky: 64
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 10 krát
tady udrzuji feed na softcamy funkcni
Kód:
wget -O - -q http://updates.mynonpublic.com/oea/feed | bash

_________________
et10000, Octagon SF4008


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk