e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Září 2019 - 12:11

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2019 - 12:18 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Březen 2011 - 12:46
Příspěvky: 140
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 8 krát
flukes napsal:
Jaká je nejlepší volba místo OATV?

Já u VU+ používám VTI, ale netvrdím že je to "nejlepší volba" ono se jim poslední dobou taky moc nedaří ... :roll: Nic ti ale nebrání vyzkoušet i jiné image pro vu+ a vybrat si svého favorita. Já jenom doufám, že s toho co se děje u OATV nevznikne nějaká "epidemie" která nakazí i ostatní tvůrce image :unknown:

_________________
VU+SOLO 4K, VU+UNO 4K , VTI a FHDG 17, SF8008 s ATV6.3, motor SG2100, 85cm AL, Lnb Tesla TL200.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2019 - 12:25 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1091
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 48 krát
A čo sa deje u OpenATV? Nič sa nedeje, niečo zmenili a niektorí, jedinci ktorí to nevedia spraviť, tak sa rozčulujú. Hlavne "kopírovači" s tým majú problém. Ak trošku ovládaš linux, žiadny problém nie je. Niečo sa zmenilo a to je všetko. Veď OpenPli má od začiatku konfigy v tuxboxe.

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2019 - 13:31 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4622
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 231 krát
Poděkováno: 307 krát
flukes napsal:
Jaká je nejlepší volba místo OATV?

Openhdf, openpli, vix, openspa, opennfr... Možností je asi 10 aj ked nie kazdy image podporuje kazdy box.
Osobne som fanusikom openpli a openhdf. Openpli pre jednoduchosť a rychlost, openhdf je krajší ale aj pomalsi. V oboch je oscam priamo vo feede.
Kazdy image ma svoje silne stranky. O ziadnom sa neda povedať, zeby bol vyslovene zly.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, 0624, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2019 - 14:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Březen 2011 - 12:46
Příspěvky: 140
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 8 krát
petersk napsal:
A čo sa deje u OpenATV? Nič sa nedeje, niečo zmenili a niektorí, jedinci ktorí to nevedia spraviť, tak sa rozčulujú. Hlavne "kopírovači" s tým majú problém. Ak trošku ovládaš linux, žiadny problém nie je. Niečo sa zmenilo a to je všetko. Veď OpenPli má od začiatku konfigy v tuxboxe.

Víš, já při své vrozené dobrosrdečnosti myslel i na běžné uživatele kteří neumí do boxu ani kouknout přes ftp natoš si něco pořešit, nebo lidi kteří mají boxy nastavené od prodejců, už slyším –zaplatili ať se starají ano ti solidní se postarají…Jo Pro Lidi Znalé v podstatě žádný problém není. :)
Z různých druhů image bych ještě doplnil PureE2, měl jsem ho nějakou dobu na vu+ a z mého pohledu ok. :)

_________________
VU+SOLO 4K, VU+UNO 4K , VTI a FHDG 17, SF8008 s ATV6.3, motor SG2100, 85cm AL, Lnb Tesla TL200.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2019 - 15:12 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1091
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 48 krát
to hrotik: tak v tom čiastočne máš pravdu. Ale trošku pravdy je aj v tom, čo sa tu omiela už roky, že linuxový box nech si kupuje taký, čo sa v tom vyzná. Ostatní nech si kúpia "nelinux". Je široká škála výberu.

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2019 - 18:51 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 242
Poděkoval: 31 krát
Poděkováno: 1 krát
v readers máš na spodu odfajknute keep alive ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2019 - 18:51 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4622
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 231 krát
Poděkováno: 307 krát
Mozno som kacír, ale linux box vidím ako prvú voľbu pre každého.
Cenový rozdiel je uz dnes malý a pridaná hodnota zato stojí.
Skus robiť podporu po telefóne na nejaké amiko a porovnaj si to s linuxom - cez teamviewer spravíš vsetko.
Samotná obsluha už raz nastaveného linuxu nieje o nič zložitejšia než nejakého boxu od matella.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, 0624, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2019 - 18:57 
Online
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 380
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 107 krát
mikysupra napsal:
v readers máš na spodu odfajknute keep alive ?

Nemáš náhodou úpal? :P


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2019 - 19:00 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1091
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 48 krát
No celkom s Tebou nesúhlasím, pre ľudí v pokročilom veku je problém. A poniektorí nemajú ani internet. Viem to z vlastnej skúsenosti s otcom. Má 80 rokov, asi pred 6 rokmi som mu dal Anakondu s E2 a furt s tým mal nejaký problém. Odvtedy ako som mu dal CB550, žiadny problém.

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2019 - 19:27 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 1009
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 85 krát
90% ľudí si kúpi Linux box z toho titulu že sa niekde niečo dočíta že za dá kukať " zadarmo " a dokáže to a to... prd o tom vedia.
Ostatných 10 % užívateľov je zdatných ale hlavne to majú ako koníčka a pre zábavu.
P.S. kto sa stará a zaujíma o danú problematiku ide mu všetko...

_________________
----------------------------------------------------
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Červen 2019 - 19:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Prosinec 2008 - 18:01
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
ctiforum napsal:
Keby niekto chcel do nového OpenATV 6.3 (cca od 13.6.2019) naspäť starý softcam panel (aj s položkou v extension menu), tu je IPK balíček. Aj po update image sa "nahodí" automaticky naspäť... Môžu sa používať "staré" camy (IPK) s konfigurákom v "emu" súbore....

Len pre informáciu (aby ste sa nedivili, kde vám zmizol súbor):
- nové "softcam feed ipk" pre nové OpenATV 6.3 mažú pri svojom nainštalovaní súbory *.emu (konfiguráky starých cam-ov)...
- používajte staršie "softcam feed ipk", alebo ručnú inštaláciu "cam" IPK, ktoré majú konfigurák v "emu" súbore.


Veľké poďakovanie "sanchez13" :poklona: za súbory...


Na ATV 6.2 to nefunguje? Padá mi to.

_________________
VU+ Zero 4k (23+19+16+13)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Červen 2019 - 20:32 
Online
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 380
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 107 krát
@flukes: Tak si vytiahni z nejakeho 6.2-koveho starsieho image (napr. zo zaciatku juna 2019 pre uno4k) a vykopiruj si subory z \usr\lib\enigma2\python\Plugins\Extensions\Infopanel\ podla mojho archivu a prehod ich podla mojho IPK. To mas za 5 minut hotove. Ja nemam ziadny 6.2 zo zaciatku juna 2019 u seba a ani v repozitari uz niesu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Červen 2019 - 21:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Prosinec 2008 - 18:01
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
Super, funguje, díky.

_________________
VU+ Zero 4k (23+19+16+13)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Open atv 6.2 (po 18.6.2019) doscam 0.25
PříspěvekOdeslal: 21.Červen 2019 - 19:13 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2009 - 14:10
Příspěvky: 69
Poděkoval: 4 krát
Prosím o pomoc...v posledných verziách OATV 6.2 je zmenený softcam...prišiel som na to ako tam dostať softcamfeed ale keď stiahnem doscam tak sa nedá spustiť, oscam ide. Doteraz som používal doscam ktorý išiel bez problémov , skúšal som aj oscam ale tam mi pomaly prepinalo programy v tom zmysle že napr. dva za sebou prepne rýchlo a tretí už je oneskorenie aj 5 sekúnd a tak dokola a s doscamom som nemal žiadny problém. Takže otázka znie ako spustiť v "novych" open atv 6.2 doscam ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červen 2019 - 21:43 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5542
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 59 krát
Poděkováno: 126 krát
neviem síce aký maš bazmek ,ale všetko sa zmenilo v nových openatv , takže na to bacha .... :D ale pokial si použil feed pre Cam tak mne žiadny doscam tam neponúka online ,takže neviem s jakej prdeli si ho tam nakopčil ,jedine asi cez ftp ,ale pri niektorých boxoch ani to už v nových image openatv nepomáha .... [-X preto ti nejde spustiť ten doscam , všetky adresáre sa tam zmenili .... :o ja frčím jedine v oscame a ten šlape ako hodinky ,takže máš asi blbo nastavený config , v tom máš problém ... :D bud si to naštuduj pre svoju potrebu ,alebo to zver borcovi čo sa tomu rozumie . :poklona:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červen 2019 - 22:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2009 - 14:10
Příspěvky: 69
Poděkoval: 4 krát
Mám Hdbox enibox s open atv 6.2, mám aj staršiu zálohu z 30.4.2019 tam to ešte funguje dobre ...len ma zaujímalo či sa to dá nejak spraviť v novších verziách...ale k veci.
Keď flashnem posledný img 6.2 tak tam nahodim softcamfeed podľa tohoto návodu a doscam 0.25 je v ponuke na stiahnutie aj sa dá stiahnuť ale potom sa nedá spustiť...no a stým oscamom si to asi budem musieť naštudovať ...zatiaľ pôjdem na tom staršom img.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červen 2019 - 23:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Leden 2010 - 21:59
Příspěvky: 11
Zkus změnit obsah /etc/opkg/secret-feed.conf na:
src/gz secret-feed http://updates.mynonpublic.com/oea/6/mips32el
pak by to mělo hned fungovat opět normálně. V pluginech pod zeleným tlačítkem najdeš softcams a v něm fungující doscam

_________________
HD Box-EniBox, Astra 23,5


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2019 - 0:17 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 165
Nove verze OpenATV podporuji OpenPLi emulatory, soucasti Python je upravena verze softcam, klasicky softcam od OpenATV je soucasti toho sileneho infopanelu, takze pro nove verze OpenATV se muze v podstate nahrat emulator pro OpenPLi, kde jsou startovaci soubory pod /init.d, jinak ja mam OpenATV oblibenou, ale uz hodne dlouho do techto firmwaru davam Softcam od openPLi a mazu ten informacni panel, takze pod modrym tlacitkem jsou k dispozici pouze menu rozsireni, pokud chceme mit i v menu rozsireni Softcam panel je nutne upravit v python softcam, nebo do pluginu pridat softcam pro openPLi, GIT OpenATV je k dispozici a v nem najdeme aktualni .py soubory.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2019 - 11:59 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Květen 2009 - 13:39
Příspěvky: 649
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 5 krát
Řešení je jednoduché:
1) Nejprve si zazálohovat všechny dřívější a funkční konfigy doscam, dále doscam.emu a binárku doscamu
2) Aktualizovat na nejnovější OpenATV (v tuto chvíli nic nebude hrát, nejsou žádné softcamy)
3) Zelené tlačítko (pluginy) červené tlačítko(odstranit pluginy) a odstranit vše, co se týká softcam, všechny feedy.
4) Nainstalovat enigma2-plugin-systemplugins-openatvsoftcampanel_1.0_all.ipk, co sem dal uživatel ctiforum tady:
viewtopic.php?f=357&t=74234&p=785212&hilit=OpenATV#p785212
5) Tvrdý restart přístroje (bazmeku) nikoliv jen enigmy
6) Nakopírovat zazálohované soubory v total commanderu přes ftp zpět na původní místo, tedy doscam.emu do /etc,
binárku do /usr/bin, a konfigy do /usr/keys/doscam. Pozn, každý má názvy jiné, ale místo uložení musí být zachováno.
7) Všem těmto znovu nakopírovaným souborům nutno změnit atributy v total commanderu na 755
8) Znovu restart boxu, modré tlačítko, oscamy - zvolit doscam, zelené tlačítko , počkat a koukat

_________________
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624


Naposledy upravil(a) mzahalka dne 22.Červen 2019 - 12:19, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2019 - 12:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5542
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 59 krát
Poděkováno: 126 krát
tiež som to takto praktizoval strašne dlhy čas v openatv ,ale tento týžden som si robil kompletku na 3-bazmekoch a žial jedine kde sa mi to týmto spôsobom podarilo naštartovať , v mojim prípade oscam bol len bazmek Zero4K .... :Yahoo!: Gigablue4K a staré Zero ani prd sa nechytalo a image openatv na všetkých troch bolo s toho istého dňa .....
takže na dvoch som musel po dlhom... dlhom čase použiť toho feeda ipk.... :o
takže čo na jednom bazmeku funguje na druhom už nemusí.... takže na to bacha ..... :D

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk