AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

Naladenie novej druzice
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=27&t=73388
Stránka 1 z 1

Autor:  lubost [ 11.Leden 2019 - 5:31 ]
Předmět příspěvku:  Naladenie novej druzice

Zdravim,

chcem poprosit o pomoc.
Na prijimaci AB Cryptobox 652HD som mal naladene 4 druzice na pozicii 23.5, 19.2, 13.0 a 0.7. Ladil som sposobom, ze som uz mal na pozicii 23.5 naladene stanice, nasledne som si nasiel nejaku frekvenciu na 19.2 volnej stanice, nastavil prislusnu druzicu v prijimaci, danu frekvenciu a natacal na zapad, kym nebol signal OK. Natiahol stanice, overil. A takto som postupoval postupne na zapad, pricom v nastaveni som pri kazdej druzici nastavil pri polozke Motor hodnotu DiSEqC1.2. Vsetko fungovalo k spokojnosti, po vybere prislusnej stanice sa parabola natocila na zvolenu druzicu.
Teraz som chcel doplnit aj druzicu na pozicii 36.0 a tak klasicky postup, volna stanica a natacal som na vychod. Vedel som, ze mam minut dalsie tri druzice a tak pri tretom nabehnuti kvality som dal preskenovat stanice, ale pozadovana tam nebola. Tak som ich vymazal a pokracoval dalej, opat preskenoval, ale zvolena tam opat nebola. Ked som sa ale vratil k ladeniu, tak uz parameter Motor nebol zadany a nezobrazovala sa uz ziadna sila ani kvalita signalu. Darmo som nasledne nastavil Motor na ten DiSeq...
Vratil som sa teda na 23.5, stanica TA3, ze idem zacat znovu. Ale po dalsich pokusoch mi zrazu zmizol aj na tejto pozicii nastavenie Motor a opat, darmo tam nastavim tu spravnu hodnotu, uz ani tu sa mi nezobrazuje ani sila ani kvalita. A tak sa mi vobec uz neda natocit parabola na tuto poziciu. Ked ju pretocim na ostatne tri, vsetko je OK. Aj ked som napr. na pozicii 19.2 a vyberiem z ponuky druzicu na pozicii 26.8 tak stale sa mi zobrazuje sila na urovni vyse 70%... alebo akukolvek inu druzicu na akejkolvek pozicii... okrem v sucasnosti spominanych dvoch - 36.0 a 23.5. Tam je to stale "mrtve". Vie mi niekto poradit, co by som mal urobit? Samozrejme, napr. na 23.5 som skusal aj vybrat transpoder, kde vysiela TA3 (12363/V/29500/3/4).
Dakujem za akukolvek radu...
PS: Ak je mozne, tak pouzitie USALS az v druhom kroku ;-)
Lubo

Autor:  vili1 [ 11.Leden 2019 - 6:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

vies ze na pozicii36E vysielaju ruske programi tam treba iny konvertor a sprav na motory restart

Autor:  danny10 [ 11.Leden 2019 - 7:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

Já bych resetoval a dal usals..proč se dřít,když to přijímač udělá za tebe..nejsou tam jen rusi,jsou tam i arabové a gruzínci v lineární polarizaci.

Autor:  lubost [ 11.Leden 2019 - 16:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

hm... tu poziciu som chcel hlavne kvoli tym rusom, vsimol som si, ze su tam stanice s R/L polarizaciou, ale reku, ze by aj slo... takze tym padom tato druzica pase...
Ale co s tou 23.5, ktora tiez neberie "ziaden signal"...? nechcem velmi resetovat motor, aby som nemusel zase vsetko pracne hladat :-(
usals - raz sa k nemu dokopem, nastudujem... alebo ze by prave teraz bol ten spravny cas?
nie su este nejake napady, ako sprevadzkovat opat signal na 23.5? bez resetu motora?

Vdaka,

Lubo

Autor:  danny10 [ 11.Leden 2019 - 16:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

myslím budou s tím větší problémy než s usals..je to mnohem jednodušší než každou družici s diseqc 1.2 ...návodů jsou všude mraky..

Autor:  svoja [ 11.Leden 2019 - 21:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

[quote][/quote]
usals - raz sa k nemu dokopem, nastudujem... alebo ze by prave teraz bol ten spravny cas?
nie su este nejake napady, ako sprevadzkovat opat signal na 23.5? bez resetu motora.

Skôr treba tov. nastavenie príjmača ako motera.
zoznam kanálov stiahni na usb,
továrenské nastavenie príjmača,
nahratie zoznamu späť,

Ked máš zoznam kanálov nie je problém nastaviť motor.
Nastavenie USALS je jednoduché. Ak vieš akú máš zemepisnú šírku a dlžku.

Autor:  lubost [ 11.Leden 2019 - 21:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

mal by som mat tento motor - Digipower SG2100A... ale v popise sa nikde neuvadza, ze podporuje usals... rano vyskusam...
Vdaka za vsetky rady

Lubo

Autor:  9000peter [ 11.Leden 2019 - 21:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

danny10 napsal:
myslím budou s tím větší problémy než s usals..je to mnohem jednodušší než každou družici s diseqc 1.2 ...návodů jsou všude mraky..

Usals je úplne v pohode nedal si info čo máš za motor. Motor sa dá resetovat nastaviť manuálne ale ako keď nevieme čo máš za zostavu. Dalšia vec je kde máš parabolu s motorom umiestnenú ani mne by sa nechcelo plahočit sa po strechách v mraze a v snehu niečo zisťovať čo je off...

Autor:  9000peter [ 11.Leden 2019 - 21:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

lubost napsal:
mal by som mat tento motor - Digipower SG2100A... ale v popise sa nikde neuvadza, ze podporuje usals... rano vyskusam...
Vdaka za vsetky rady

Lubo

Zaspal si dobu....
https://www.parabola.cz/clanky/827/inst ... r-sg-2100/

Autor:  lubost [ 11.Leden 2019 - 22:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

Kedze to roky fungovalo, nebol dovod na tom nieco menit... Keby som neladil tu dalsiu druzicu, tak slape dalej... Kdesi na usb by som mal mat zalohy (som si spomenul), tak to preplacnem a snad to bude fungovat dalej....
Lubo

Autor:  9000peter [ 11.Leden 2019 - 22:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

lubost napsal:
Kedze to roky fungovalo, nebol dovod na tom nieco menit... Keby som neladil tu dalsiu druzicu, tak slape dalej... Kdesi na usb by som mal mat zalohy (som si spomenul), tak to preplacnem a snad to bude fungovat dalej....
Lubo


Veľa šťastia.

Autor:  lubost [ 12.Leden 2019 - 12:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

Obnovil som zo zalohy a vsetko nabehlo tak, ako bolo pred tym... vsetky 4 druzice "viditelne", na vsetky sa parabola nataca, programy nabiehaju... Ked vyberiem aj tu, co bola "sleba" (23.5), tak hned nabehne cerveny signal na Kvalite, ked sa natoci na prislusnu poziciu, doplni sa aj modra Sila...
Nerozumiem teda, co sposobuje tu nahlu "slepotu" prislusnej druzice... ze nasledne prestane fungovat natacanie (aj ked tam to nastavenie motora je stale) a uplne sa strati zobrazenie Kvality. Pri inych druziciach, nech je parabola natocena kdekolvek, tak po zvoleni prislusneho transpodera sa Kvalita okazmite zobrazi na urovni cca 70%... a toto je pre mna zahadou, ktoru ale ani tu nitko nenaznacil... lebo nic nemenim, iba natacam parabolu postune jednym smerom a hladam inu druzicu... a namiesto najdenia tej novej mi vypadne este aj povodne fungujuca... :-(

Lubo

PS: Usals budem riesit, ked definitivne vypadne tento uz pomaly desatrocia sluziaci motor... ;-) zatial mi to staci tak, ako to je, kedze parabolou nehybem denne, ale podla toho, kto bude v danom case sledovat, tak sa nastavi na prislusnu druzicu a nasledne tam nejaku dobu spociva... vdaka vsetkym za podnety.

Autor:  svoja [ 12.Leden 2019 - 14:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

Skús nanovo nahrať sw, možno to pomôže.

Autor:  lubost [ 12.Leden 2019 - 14:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

Ved pisem... nanovo som natiahol zo zalohy system a vsetko funguje... nechcem sa opakovat, vid moj predchadzajuci prispevok...

Lubo

Autor:  xxandy28 [ 13.Leden 2019 - 12:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

Prepni na 23,5e a pozri sa na nastavenie LNB ako to tam máš -univerzalny 9750-10600 možno si to prehliadol a skontroluj či maš aj ostatne nastavenia dobre .Porovnaj nastavenie anteny s tou ktora ti fungule a s tou ktorú nevieš naladit.Napr.19,2E a 23,5E
Nech sa ti darý.

Autor:  Richard_12 [ 13.Leden 2019 - 14:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

Mám ten motor a fungujem na USALS bez problémov.

Autor:  lubost [ 13.Leden 2019 - 16:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

xxandy28 napsal:
Prepni na 23,5e a pozri sa na nastavenie LNB ako to tam máš -univerzalny 9750-10600 možno si to prehliadol a skontroluj či maš aj ostatne nastavenia dobre .Porovnaj nastavenie anteny s tou ktora ti fungule a s tou ktorú nevieš naladit.Napr.19,2E a 23,5E
Nech sa ti darý.

Toto bude nejaká špeciálna záhada... ako som to tu už viackrát spomínal... v súčasnosti už to neviem nasimulovať, lebo (chvalabohu) všetko funguje OK (po obnovení zo zálohy). Ale v danom čase stačilo zvoliť satelit Astra 3A/3B (s akýmkoľvek transpodérom) a stále oba "merače" (sila, kvalita) boli na 00%. LNB je stále univerzálny, ten som nijako nemenil... možno ak sa mi to stane v budúcnosti, tak tam skúsim ten LNB vybrať niečo iné (teraz to neviem overiť, aké sú tam ďalšie možnosti)...
Pripájam znovu obrázok, aj keď pre transpodér vyberiem frekvenciu pre vysielanie TA3, čo sa zobrazuje na obrazovke... nech natáčam parabolou v rámci možností Motor od východu na západ, "merače" ani neťuknú... stále je tam 00%... čiže toto sa nejako zablokuje...
Nechcem už nijako nikoho zaťažovať, lebo po obnovení zo zálohy všetko funguje ako má.... minimálne ďalšie mesiace (do oteplenia) už do toho nebudem nijako "štúrať", maximálne natočím parabolu podľa súčasných nastavení na príslušnú družicu a budem využívať programy danej družice (nie ja, ale užívatelia tohto prijímača). A následne v letných mesiacoch môžem skúsiť tie iné možnosti (usals), aj keď to funguje "po starom", nemám dôvod to nejako meniť.
Ohľadne družice na pozícii 36E a kruhovej polarizácii asi založím nové vlákno, lebo ma tam niečo celkom zaujalo (v úvodných odpovediach)...
Pekný zbytok víkendu,

Ľubo

Autor:  Richard_12 [ 13.Leden 2019 - 18:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

Mám to nastavené rovnako ako na obrázku (Mám takisto Cryptobox 652 hd, firmware 1.14.20062) len pri položke Motor: USALS Všetko funguje, žiadne prepadávanie signálu.

Autor:  lubost [ 13.Leden 2019 - 21:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladenie novej druzice

v sucasnosti aj ja to mam v poriadku... (po obnove nastavenia zo zalohy)... ale proste nastal ten stav, kedy sa to takto zvrtlo a nebol tam ziaden signal... nech som robil, co som robil :-(
Pri tom som nic nemenil, iba sa snazil najst inu druzicu...

Lubo

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/