e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Říjen 2018 - 2:19

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 10:21 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 208
Poděkoval: 21 krát
Nazdar- neviem, nastaviť pozíciu pre hortbird a eutelsat.Používam merák SH-100HD - Sathero.Parabola Gilbertini 85 .Merák využíva vlastne iba napájanie z prijímača a na ňom si prepínam družice s transpordérmi. Signál však chytá iba ľava strana monobloku .(zakril som rukou )Nastavil som teda ľavú stranu na 13°,teda pravá by mala mať 16°.(pohľad zo zadu paraboly).SV prijímači skúšam prepínať diseqci , no na eutelsat ziadny signál...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 15:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 3190
Poděkoval: 81 krát
Poděkováno: 174 krát
mikysupra napsal:
Nazdar- neviem, nastaviť pozíciu pre hortbird a eutelsat.Používam merák SH-100HD - Sathero.Parabola Gilbertini 85 .Merák využíva vlastne iba napájanie z prijímača a na ňom si prepínam družice s transpordérmi. Signál však chytá iba ľava strana monobloku .(zakril som rukou )Nastavil som teda ľavú stranu na 13°,teda pravá by mala mať 16°.(pohľad zo zadu paraboly).SV prijímači skúšam prepínať diseqci , no na eutelsat ziadny signál...

skus prepnut diseq a nladit 13E na pravej strane pootocenim paraboli tak zistis ci je monoblok v poriadku.

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 15:36 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 4646
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 11 krát
Monoblok zapoj takto:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 16:01 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1372
Poděkoval: 97 krát
Poděkováno: 246 krát
vensan napsal:
mikysupra napsal:
Nazdar- neviem, nastaviť pozíciu pre hortbird a eutelsat.Používam merák SH-100HD - Sathero.Parabola Gilbertini 85 .Merák využíva vlastne iba napájanie z prijímača a na ňom si prepínam družice s transpordérmi. Signál však chytá iba ľava strana monobloku .(zakril som rukou )Nastavil som teda ľavú stranu na 13°,teda pravá by mala mať 16°.(pohľad zo zadu paraboly).SV prijímači skúšam prepínať diseqci , no na eutelsat ziadny signál...

skus prepnut diseq a nladit 13E na pravej strane pootocenim paraboli tak zistis ci je monoblok v poriadku.

Jednodušší možná je nehýbat parabolou a jen dát do ohniska druhý vstup monobloku. A bude jasno, zda naladí totéž. Musí přepnout DiSEqC. Pokud nenaladí na nastavené parabole, DiSEqC nepřepíná (chyba v povelu, chyba v monobloku).

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 22:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3795
Poděkoval: 78 krát
Poděkováno: 313 krát
decik napsal:
Monoblok zapoj takto:


vzhledem k slabší intenzitě signálu ze 16ky by bylo lépe dáti na střed 16ku a "šilhat" na 13ku

:good:

samozřejmě přemontovat na druhý krk !!!

dá se to i s běžným "4.3" stupně ale dělají se i na 3 stupně rozestupu družic na orbitě pro Evropu .

Jaký máš , myslím silversky nedělá 3 st?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 22:29 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 208
Poděkoval: 21 krát
Mám trojstupnovy...,ale mám ešte LNB na intelsat...a diseqc prepínač 2/1


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 22:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3795
Poděkoval: 78 krát
Poděkováno: 313 krát
Ok nevím přesně JAKÝ ale doporučil bych ti nastavi na střed tu 16 Ku nejlépe pomocí nějakého single

určitě nějaký najdeš nebo si pujčíš a pak se rozhodneš co chceš chytat a dle toho "namontuješ "
ten MB a vyzkoušíš přepínání , pravděpodobně nemá popis co je co ???

když tak hoď odkaz ??

nějak se mi zobrazilo až teď že máš single a problém bude že honíš monoblock přez další
(asi nevhodný relátko) ???!!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2018 - 8:21 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3795
Poděkoval: 78 krát
Poděkováno: 313 krát
je zde ještě mnoho nejasností , trojstupňový monoblock , asi myšleno na tří družice ? , dalé pro jaké rozestupy (jaký úhel) jsou jednotlivé pozice přepínače ? , kolik má krků ? a kam směřuje parabola ?


Je totiž možné že střed monobloku je na posici 2 ??? a potom jeden kraj je 1 a druhý kraj je 3 ???


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2018 - 12:12 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2008 - 11:31
Příspěvky: 210
Místo/Bydliště: Prešov
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 7 krát
Potrebujes diseqc 2/1 option : https://www.eltasat.sk/lnb-prepinace-2- ... ption.html
monoblok pripoj do vstupu 1 a single lnb do vstupu 2.
a potom nastavit diseqc v prijmaci nasledovne:
13 = a(aa,1)
16 = b (ab,2)
thor = c (ba,3)
alebo
satelit =13e
lnb = lnb1
diseqc mod = 1.0
potvrdeny diseqc = aa
nepotvrdeny diseqc = input1

satelit = 16e
lnb = lnb2
diseqc mod = 1.0
potvrdeny diseqc = ab
nepotvrdeny diseqc = input2

satelit = thor 0,8W
lnb = lnb3
diseqc mod = 1.0
potvrdeny diseqc = ba
nepotvrdeny diseqc = input3
neviem aký máš prijímač ,napr na Arive to ide,na linuxoch tiež,Amiko nie som istý.

_________________
Kovosat140+Invacom twin s motorom 53E-43W(strom zrezali),60 noname na 23,5E,115 offset na 36E cirkular,Octagon SF 4008 4K UHD, pozicioner PowerTech Gbox V2000,Panasonic TX-P50G20E,SCAN KING HF discone,RTL-SDR+Airspy R2


Naposledy upravil(a) vamo6929 dne 16.Září 2018 - 12:27, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2018 - 12:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3795
Poděkoval: 78 krát
Poděkováno: 313 krát
ale co s tím cituji :"Mám trojstupnovy..."


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2018 - 12:36 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 208
Poděkoval: 21 krát
Trojstupnovy monoblok..potom single LNB na intelsat.Zo singlu a monoblocku pokračuje na diseqc option2/1 .. Vamo dik skúsim to zajtra nastaviť tak ako píšeš,dám vedieť...ešte raz dik..
Prijímač mám hdbox 9105+ ,ale vyskúšam aj na cryptoboxe 650


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Září 2018 - 0:32 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 81
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát
hlustvisihak napsal:
ale co s tím cituji :"Mám trojstupnovy..."


Si nepochopil ze 3stupnovy ma na mysli uhol monoblocku...kedze chce chytat 13 a 16

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2018 - 13:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 208
Poděkoval: 21 krát
Vamo6929:presne takto som to dal a všetko baví.. ďakujem...


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk