e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Červen 2019 - 22:35

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 10:21 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 236
Poděkoval: 28 krát
Nazdar- neviem, nastaviť pozíciu pre hortbird a eutelsat.Používam merák SH-100HD - Sathero.Parabola Gilbertini 85 .Merák využíva vlastne iba napájanie z prijímača a na ňom si prepínam družice s transpordérmi. Signál však chytá iba ľava strana monobloku .(zakril som rukou )Nastavil som teda ľavú stranu na 13°,teda pravá by mala mať 16°.(pohľad zo zadu paraboly).SV prijímači skúšam prepínať diseqci , no na eutelsat ziadny signál...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 15:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 3454
Poděkoval: 92 krát
Poděkováno: 200 krát
mikysupra napsal:
Nazdar- neviem, nastaviť pozíciu pre hortbird a eutelsat.Používam merák SH-100HD - Sathero.Parabola Gilbertini 85 .Merák využíva vlastne iba napájanie z prijímača a na ňom si prepínam družice s transpordérmi. Signál však chytá iba ľava strana monobloku .(zakril som rukou )Nastavil som teda ľavú stranu na 13°,teda pravá by mala mať 16°.(pohľad zo zadu paraboly).SV prijímači skúšam prepínať diseqci , no na eutelsat ziadny signál...

skus prepnut diseq a nladit 13E na pravej strane pootocenim paraboli tak zistis ci je monoblok v poriadku.

_________________
https://scontent-frt3-1.cdninstagram.co ... tagram.com


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 15:36 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6380
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 60 krát
Monoblok zapoj takto:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 16:01 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1727
Poděkoval: 114 krát
Poděkováno: 292 krát
vensan napsal:
mikysupra napsal:
Nazdar- neviem, nastaviť pozíciu pre hortbird a eutelsat.Používam merák SH-100HD - Sathero.Parabola Gilbertini 85 .Merák využíva vlastne iba napájanie z prijímača a na ňom si prepínam družice s transpordérmi. Signál však chytá iba ľava strana monobloku .(zakril som rukou )Nastavil som teda ľavú stranu na 13°,teda pravá by mala mať 16°.(pohľad zo zadu paraboly).SV prijímači skúšam prepínať diseqci , no na eutelsat ziadny signál...

skus prepnut diseq a nladit 13E na pravej strane pootocenim paraboli tak zistis ci je monoblok v poriadku.

Jednodušší možná je nehýbat parabolou a jen dát do ohniska druhý vstup monobloku. A bude jasno, zda naladí totéž. Musí přepnout DiSEqC. Pokud nenaladí na nastavené parabole, DiSEqC nepřepíná (chyba v povelu, chyba v monobloku).

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 22:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3905
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 319 krát
decik napsal:
Monoblok zapoj takto:


vzhledem k slabší intenzitě signálu ze 16ky by bylo lépe dáti na střed 16ku a "šilhat" na 13ku

:good:

samozřejmě přemontovat na druhý krk !!!

dá se to i s běžným "4.3" stupně ale dělají se i na 3 stupně rozestupu družic na orbitě pro Evropu .

Jaký máš , myslím silversky nedělá 3 st?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 22:29 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 236
Poděkoval: 28 krát
Mám trojstupnovy...,ale mám ešte LNB na intelsat...a diseqc prepínač 2/1


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 22:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3905
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 319 krát
Ok nevím přesně JAKÝ ale doporučil bych ti nastavi na střed tu 16 Ku nejlépe pomocí nějakého single

určitě nějaký najdeš nebo si pujčíš a pak se rozhodneš co chceš chytat a dle toho "namontuješ "
ten MB a vyzkoušíš přepínání , pravděpodobně nemá popis co je co ???

když tak hoď odkaz ??

nějak se mi zobrazilo až teď že máš single a problém bude že honíš monoblock přez další
(asi nevhodný relátko) ???!!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2018 - 8:21 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3905
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 319 krát
je zde ještě mnoho nejasností , trojstupňový monoblock , asi myšleno na tří družice ? , dalé pro jaké rozestupy (jaký úhel) jsou jednotlivé pozice přepínače ? , kolik má krků ? a kam směřuje parabola ?


Je totiž možné že střed monobloku je na posici 2 ??? a potom jeden kraj je 1 a druhý kraj je 3 ???


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2018 - 12:12 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2008 - 11:31
Příspěvky: 224
Místo/Bydliště: Prešov
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 10 krát
Potrebujes diseqc 2/1 option : https://www.eltasat.sk/lnb-prepinace-2- ... ption.html
monoblok pripoj do vstupu 1 a single lnb do vstupu 2.
a potom nastavit diseqc v prijmaci nasledovne:
13 = a(aa,1)
16 = b (ab,2)
thor = c (ba,3)
alebo
satelit =13e
lnb = lnb1
diseqc mod = 1.0
potvrdeny diseqc = aa
nepotvrdeny diseqc = input1

satelit = 16e
lnb = lnb2
diseqc mod = 1.0
potvrdeny diseqc = ab
nepotvrdeny diseqc = input2

satelit = thor 0,8W
lnb = lnb3
diseqc mod = 1.0
potvrdeny diseqc = ba
nepotvrdeny diseqc = input3
neviem aký máš prijímač ,napr na Arive to ide,na linuxoch tiež,Amiko nie som istý.

_________________
Kovosat140+Invacom twin s motorom 53E-43W(strom zrezali),60 noname na 23,5E,115 offset na 36E cirkular,Octagon SF 4008 4K UHD, pozicioner PowerTech Gbox V2000,Panasonic TX-P50G20E,SCAN KING HF discone,RTL-SDR+Airspy R2


Naposledy upravil(a) vamo6929 dne 16.Září 2018 - 12:27, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2018 - 12:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3905
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 319 krát
ale co s tím cituji :"Mám trojstupnovy..."


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Září 2018 - 12:36 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 236
Poděkoval: 28 krát
Trojstupnovy monoblok..potom single LNB na intelsat.Zo singlu a monoblocku pokračuje na diseqc option2/1 .. Vamo dik skúsim to zajtra nastaviť tak ako píšeš,dám vedieť...ešte raz dik..
Prijímač mám hdbox 9105+ ,ale vyskúšam aj na cryptoboxe 650


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Září 2018 - 0:32 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 88
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
hlustvisihak napsal:
ale co s tím cituji :"Mám trojstupnovy..."


Si nepochopil ze 3stupnovy ma na mysli uhol monoblocku...kedze chce chytat 13 a 16

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2018 - 13:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 236
Poděkoval: 28 krát
Vamo6929:presne takto som to dal a všetko baví.. ďakujem...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2019 - 12:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 236
Poděkoval: 28 krát
chlapci este mam jednu dilemu--- Na tej 16-tke mam slaby signal -- Myslite , keby som vymenil tarajsiu parabolu Gilberini 85 za toroidnu:
https://www.tvsatnitra.sk/obchod/action ... ziak.xhtml
pomohlo by to ? diiik


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2019 - 15:50 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2427
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 51 krát
to není žádná toroidní parabola, co jsi sem dal v odkazu,
to je maximum e-85 a ve středu pokud bys dal 16°E budeš mít signál horší nebo přibližně stejný jako nyní.

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2019 - 16:24 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 236
Poděkoval: 28 krát
ok takze do ktorej ist ? motor nemozem dat ...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2019 - 16:56 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2427
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 51 krát
https://www.satelity.ellano.sk/satelitn ... a_280.html

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2019 - 17:09 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 236
Poděkoval: 28 krát
Myslel so na ňu ,skoda ,že som ju nekupil hned.. ale len tu 85.. ale ked to staci idem do toho...
wolf diik za rady


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2019 - 17:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2427
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 51 krát
on jde taky o to jak je ta parabola nastavená ty transpodéry na 16E jsou hodně nevyrovnané s který m máš nejvetší problém?

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2019 - 17:18 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 236
Poděkoval: 28 krát
hlavne mi ide o orange sporty ,


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk