e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Duben 2017 - 13:23

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2017 - 13:20 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 512
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 14 krát
Obcas pouzivam standardni streamovani nejakeho tv kanalu do pocitace (pres webif si stahnu stream.m3u vybraneho kanalu a otevru ho v nekterem prehravaci videa, typicky VLC), ale prisla by me jako lepsi jina moznost - streamovani primo HDMI vystupu prijimace, takze v okenku prehravace na pocitaci bych videl jak obraz, tak i menu a mohl bych ovladacem prepinat kanaly a sledovat je na pocitaci v okne uplne stejne jako v televizi, popripade zvetsit obraz toho prehravace na cely monitor a pak by to bylo stejne jako televize. Osobne bych to vyuzival mnohem casteji, nez stavajici moznost streamovani.

Nevim nic o tom, ze by neco takoveho nejaka enigma dnes umoznovala, nebo mozna ano? A rikam si, ze kdyz muzu v tom webovem rozhrani 'webif'u delat screenshoty toho hdmi vystupu, tedy se vsemi menu, tak proc by nemelo byt mozne lehce to cele streamovat?

Dodam, ze je me jasne, ze pokud by nekdo chtel soucasne pouzivat televizi, pak by musel sledovat to co ja na pocitaci, ale to by nebyl problem, divali bychom se na to, co by zvolil ten, ktery by prave mel v ruce ovladac :) a v nejhorsim by do pocitace slo pustit to klasicke streamovani jednoho kanalu bez moznosti zobrazovat menu.

Predstavji si to tak, ze ve webifu by byla krome tech tv ikon vedle kanalu i jedna vetsi ikona tv prijimace nekde v tom menu vlevo a kliknuti na ni by stahlo do pocitace master-stream.m3u, coz by byl cely video vystup jako na vystupu satelitniho prijimace pro televizi.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2017 - 19:29 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 1943
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 10 krát
A aky je problen prepinat v klasickom streame cez playlist vo VLC, alebo Mpc? Pripadne ottplayer, dreamstream?

_________________
Ipbox 9900,vo flash Abenigma najnovsia,na usb tiez a hyperion v4.5 (ten pouzivam), hyperion v4, Nebula v1. A iné sd stb,parabola fe90,sg2100 a parabola fe80 multifeed 19,2 a 23,5e jeden lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 20 ročný a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2017 - 19:55 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 512
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 14 krát
A jaky je problem pridat to jedno tlacitko do webifu?

To reseni udelat si playlist porad neresi, ze nejde vsechno ovladat jako na tv, jde o jednoduchost a o tom to cele je. Napriklad OpenATV enigma ma vcelku dobre vyresene rucni ukoncovani probihajiciho nahravani (i kdyz to neni uplne idealni, ale diky aspon za to co udelali) a taky si mohli rict jako vyvojari ostatnich verzich enigmy, ze to prece jde v zakladni enigme, tak proc to vylepsovat, ze?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2017 - 19:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 249
satelitni prijimac: ET7000, DM7080HD, Zero
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 39 krát
Přesně tak, jak říká Kasr - dodám, že pokud ti nepůjde přepínat, vypni přístroj do standby. Funguje to bez chyby.
Po přepnutí si ho klidně zase zapni. Stroj v zap. stavu totiž drží frekvenci, na které je.

Příloha:
vlc.PNG


celý playlist stáhneš tady:

Příloha:
playlist.PNG






Druhá varianta je přímo ve web rozhraní přijímače, do firefoxu nainstaluješ VLC plugin.
A ovládat můžeš všechno přes webif jako z dálkového ovládání.

Příloha:
webif.PNG


img je OpenATV 5.3


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
XTrend ET4000, VU+Zero, ET7000, DM8000HD, DM7080HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2017 - 20:45 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 512
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 14 krát
Koukam ze mas Vu+zero prijimac, jakou provozujes enigmu? Ptam se, protoze ve webifu tu moznost 'Web TV' nemam, i kdyz to muze byt protoze oteviram webif v MS Edge prohlizeci, anebo nemam instalovany ten vlc plugin.

Ted ovsem jsem dal vyhledat ve firefoxu vlc extension a naslo to jen 'vlc context menu' a 'vlc youtube shortcut', mozna kdyz mam nejnovejsi FF tak me to vlc plugin ani nevyhleda? Instalovat pluginy do FF i kdyz nejsou podporovane jinak umim. Ale spis to bude zalezitost jine enigmy, ja mam OpenATV enigmu (Alien2 tripple tuner).

Ale to stahnuti kanalu do VLC playlistu jsem neumel, dik za tip. Sice to i tak neukazuje menu pres obraz (kanalovy list atd., coz bych preferoval, pak by slo to streamovani do VLC ovladat skrz hardwarovy DO) ale je to lepsi, nez co jsem doted provozoval (kliknuti na tu malou tv ikonu napravo v seznamu oblibenych stanic, coz otevrelo jen jeden kanal.

Ve VLC mam ale problem prepinani stanic v tom playlistu, at uz dvakrat kliknu na jmeno kanalu v playlistu, nebo pravym tlacitkem v kontext menu vyberu Play, tak pokud jde o kanal zhruba v horni polovine toho playlistu, tak se spusti uplne jiny kanal, o kus nize, jak vyber sam prejede a pak se ta nahodne vybrana stanice spusti. Je to nejaky bug v tom programu, pritom VLC mam instalovany jen par tydnu a byla to nova verze, tak nevim. Je to nejak posahany. Prepinat na kanal na ktery chci je mozne jen hodne nizko v tom playlistu, jako v jeho druhe polovine, pak se zacne streamovat ten kanal, ktery vyberu, ale jeste jsem nad tim tolik nekoumal...

Vypada to, ze problem je v DVB-T kanalech, tam kdyz chci spustit treba prima zoom, tak bezi az sesty kanal pod nim v rade. Na Astre19, tedy kanaly ze satelitu, prepinaji jak maji, i kdyz vyroluji aby ty kanaly byly uz u horniho konce menu.

Problem je mozna v tom, ze jsem si udelal bouquet ktery obsahuje pekne pohromade jako pozemni, tak satelitni vysilani, vcetne radii z pozemniho. A problem je jen s temi kanaly pozemniho vysilani, vcetne radii, ktera jsou az na konci bouquetu, az za kanaly z Astry, a tam at spustim jakekoli z tech jedenacti stanic, tak vyber prejede az na to posledni radio, jedenacte, na konci menu... takze definitivne problem bud s tim mixovani pozemnich a satelitnich kanalu, nebo to proste ma bug pro kanaly pozemniho dvb-t vysilani, mozna maji nejake divne znaceni, myslim to technicke, kde je misto nazvu kanalu tech plno cisel a pismen a vlc s tim neumi pracovat. Nevim jestli bych byl vyslyseny, kdybych se vyvojarum ozval, pochybuji.

Mimochodem nepomaha ani pojizdet selekci kanalu pomoci sipek a zmacknout Enter, vyber i tak ujede o par stanic nize a spusti neco uplne jineho. Je to pro kocku, nepozuitelne, krome tech satelitnich stanic. Mozna zkusit jiny prehravac, nez vlc?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2017 - 21:14 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 512
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 14 krát
Kasr napsal:
A aky je problen prepinat v klasickom streame cez playlist vo VLC, alebo Mpc? Pripadne ottplayer, dreamstream?

Tak ve VLC je problem s tou volbou kanalu z dvb-t, coz v mem pripade jsou vsechny domaci programy protoze kartu od skylinku neprovozuji od te doby, co ji zpoplatnili.

MPC, provozuji verzi MPC-HC neumi pracovat zobrazit playlist aby to bylo lidsky citelne a spusti jeden kanal a na dalsi pak nejde prepnout, protoze sam s tim kodovym nazvem neumi pracovat a je jich tam pro kazdy kanal nekolik, ani by asi nefungovalo prejmenovat je rucne na neco lidskeho...

ottplayer neznam (ale nasel jsem a prave stahuju pro windows, snad neni placeny? Ted jsem spustil a chce to se nekam registrovat a kdyz ani nevim, jestli to stoji za to - na netu je minimum, tedy zadne info, tak na to hazim bobek, aspon zatim, ledaze me nekdo premluvi..., dreamstream jsem rovnez nikdy neprovozoval (ale asi bych ho odnekud vyhrabal, nebo ho odnekud stahnul).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2017 - 22:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 249
satelitni prijimac: ET7000, DM7080HD, Zero
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 39 krát
img je OpenATV, to v tom příspěvku píšu.

citace:
" tak pokud jde o kanal zhruba v horni polovine toho playlistu, tak se spusti uplne jiny kanal, o kus nize, jak vyber sam prejede a pak se ta nahodne vybrana stanice spusti."

- to je to, co tam píšu - během přepínání musí být přijímač ve standby. Skáče Ti to na nejbližší kanál v seznamu na stejné frekvenci, na které je právě přijímač přepnut. VLC přepne na jinou frekvenci jen, když ji přijímač "nedrží" - není zapnutý.

K tomu DVB-T se neumím vyjádřit, nepoužívám.
Tipuju ale, že je to opět tím, že máš ten přijímač zapnutý. Sjel ze sat frekvencí a na dvb-t nenajede, protože drží sat frekvenci.
Všimni si, v jaké poloze mám ten červený vypinač ve webif v pravém horním rohu na těch obrázcích nahoře. V levém horním rohu musí být "Nic se nepřehrává". Protože pokud se přehrává a je tam název stanice, můžeš sledovat jen kanály na té frekvenci, na které ta vypsaná stanice je.
Pokud to budeš mít jako na obrázku, můžeš přepínat mezi čímkoliv.
Toto je ale teorie. Nemám DVB-T... U sat frekvencí to ale platí beze zbytku.

Plugin do Firefoxu (FFox mám taky aktuální, nejnovější) je součástí instalace VLC playeru:
(Pokud to pak ve webif nebude chtít ten stream přehrát, už tam máš nějaký jiný player plugin, odeber ho).
A zase - pokud chceš přepínat - vypni do standby.

Příloha:
Výstřižek firefox.PNG


Přikládám ještě soubory nastavení VLC - přece jen je tam toho dost a každý se lekne při prvním spuštění reálné velikosti obrazu a "zvláštního" kompakt. zobrazení.
Po instalaci se musí VLC přehrávač zavřít a soubory nakopírovat do Users/jméno uživ/ AppData/Roaming/vlc/ a u všech souborů dát Přepsat. Další spuštění už bude s novým nastavením podle zkopírovaných souborů.
Je to nastavení parametrů playeru, nastavení lišty okna (přidáno nahrávání do PC) a nastavení playlistu.
Kdo nevidí uvedenou cestu v PC, musí povolit zobrazení skrytých složek (buď ve Win, nebo třeba Total commanderu).
Nastavení je pro verzi 2.2.4, tedy zatím poslední: http://www.videolan.org/vlc/


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
XTrend ET4000, VU+Zero, ET7000, DM8000HD, DM7080HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2017 - 23:53 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 512
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 14 krát
Tak nejlepsi rada - dat prijimac do standby, vidis to me nenapadlo.

Nasel jsem DreamStream-E2-0.4.0-Beta13a (sehnal jsem na http://linuxsat-support.com foru i kdyz asi bude i nekde tady, nevim jestli existuje novejsi verze) a to se zda byt lepsi varianta nez VLC, otevre EPG (v tom bych rad mel vetsi font, asi nejde zvetsit) a ma dalsi vychytavky (zrejme protoze je na pouziti s enigmou delany), chybi me tam 'mute sound' ale to je spis malickost, nechal jsem si otevreny windows volume mixer abych mohl zvuk tipnout kdyz nabehnou reklamy.
@Kasr - Moc diky za upozorneni na tento program :)

Kdyz necham bezet prijimac, tak pri prepinani kanalu z duvodu ktere jsi ozrejmil na tom Dreamstreamu naskoci hlaska, ze prijimac v tom pripade prepne TV na zadany kanal a po odsouhlaseni prepne (zrejme ochrana pred nenadalym prepnutim kdyby se prave nekdo dival na tv), kdezto VLC proste prejede na nejblizsi 'volny' kanal na stejne frekvenci a nedovoli prepnout co bezi na tv (mozna je to mozne zmenit v nastavenich, nehledal jsem).

Ted vidim samozrejme taky duvod, proc se to u me projevuje tak moc na dvb-t - Alien ma totiz jen jeden tuner na pozemni prijem, kdezto satelitni ma dva. A z toho duvodu mam casto kolizi na tech pozemnich kanalech kdyz nahravam, zpravidla me to eliminuje naprostou vetsinu ostatnich. A to je jeden z duvodu, proc uz nejaky cas vyhlizim Vu Ultimo 4K prijimac, uvidim jestli se odhodlam na to hodit penize. 4K TV sice nemam, ale tu prehrsel virtualnich tuneru jakoz i brutalni silu procesoru a velke pameti bych urcite vyuzil. Alien2 funguje skoro porad na hrane moznosti, nebo je ji dost blizko, dlouho jsem na nem laboroval s enigmou az jsem zustal u OpenATV.

Mas pravdu s tim pluginem do FF, asi preinstaluju, mozna jsem pri instalaci VLC ten plugin nedovolil, nebo jsem ho nezvolil, jestli to bylo na vyber.

vlastvs499 - jsi studna vedomosti, moc diky za pomoc, jsem rad ze jsem s tou veci streamovani do PC prisel, ted jsem zase o neco chytrejsi - jak se rika, lina huba, hole nestesti :shock:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2017 - 7:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 249
satelitni prijimac: ET7000, DM7080HD, Zero
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 39 krát
Nemáš vůbec zač. DreamStream mi vždycky fungoval dva dny a pak už nešel ani spustit. Tam je hrůza chyb. Nevím ale, co jsem tehdy testoval za verzi, možná už to vychytali. Jevil se mi tehdy ideální, ale byl nepoužitelný.

_________________
XTrend ET4000, VU+Zero, ET7000, DM8000HD, DM7080HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2017 - 13:42 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 512
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 14 krát
Tak ja nasel posledni verzi od zdroje zde
http://dreambox.de/dreamstream/index.php?subcat=8
Jde se sem taky dostat primo z Help menu toho programu ('update' otevre tento odkaz).

Ovsem vcera v noci jsem pri patrani po te novejsi verzi Dreamstreamu narazil na SimpleTV a to je alternativa k Dreamstreamu, i kdyz myslim ze nema takove ty moznosti jako ovladat prijimac (poslat ho do standby, nebo vypnout a tak, a nevim jestli umi ukazat EPG, ale jinak vezme ten m3u playlist a funguje dobre. Dokonce ma funkci PiP a to bud jeden PiP, nebo sest PiP! A kupodivu funguji. Zatimco muj prijimac na PiP i jen na jeden proste nema svaly, tak streamovat muze vsech sest kanalu do PiP a jeden z nich ukazovat na pozadi hlavniho okna prehravace, coz je bomba :good:

Ta SimpleTV je od ruskych vyvojaru a minus muze byt, ze nema Cestinu, ale ma Anglictinu a nejake dalsi jazyky, me tedy vyhovuje Anglictina, davam ji pri instalacich prednost pred Cestinou. Chce se rozbalit do korene C disku a asi je lepsi to tak nechat, protoze kdyz jsem vybral jine misto, tak instalacni program nemohl v jedne chvili pokracovat z nejakych duvodu potizi pri zapisu, nebo neco takoveho. Je to ale 'portable' program a ten direktorar lze po instalaci premistit nekam jinam. Jednodussi ale je rozbalit to v raru, nebo 7zipu kam se chce primo.

http://iptv.gen12.net/dokuwiki/doku.php ... r_simpletv

Na te strance jsou nize dva odkazy na nejaky rusky torrentovy web rutracker - ja jsem si vybral ten 'сборка от Megane', druhy 'сборка от Zvif' jsem zatim neinstaloval, nevim jak se ty dva od sebe lisi. A z toho torentu Megane se stahnou tri ruzne verze, podle toho, jakou verzi VLC ma kdo nainstalovanou (v mem pripade jsem pouzil v 2.2.4 protoze mam tu nejnovejsi verzi VLC)
Jestli tu nekdo ma zajem a neumi ani trochu cist azbuku, anebo neumi stahnout z torentu, tak bych to mohl sem nekam nalozit, popripde na ulozto.cz. Skacat (Скачать) znamena stahnout, to je to hlavni, co clovek potrebuje znat :book:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2017 - 23:06 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 512
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 14 krát
Po dvou dnech muzu rict, ze Dreamstream sice funguje, ale ma tendenci ztracet na par vterin spojeni, ale pak se zas sam chytne - streamuje pomoci Gstreameru. Oproti tomu SimpleTV stream neztraci - ta streamuje pomoci VLC. Zajimave je, ze streamuje bez potizi i Sport5, coz me na televizi zamrza, zrejme moje tricet let stara antena narazi na svuj limit.

Co me na SimpleTV chybe je hlavne to, ze EPG se nenacita (jinak EPG to ma a list kanalu to ukaze, jen tomu chybi programovy obsah) , kdyby to nejak slo zprovoznit, nemelo by to chybu. Mozna tu je nekdo, kdo vi jak na to?

Tady jeste obrazek tech sesti PiP :good: a taky panelu, kde je nastaveni EPG, mozna by nekdo vedel jakou adresu tam strcit pro nase programy?


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2017 - 6:12 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 249
satelitni prijimac: ET7000, DM7080HD, Zero
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 39 krát
Ahoj, SimpleTV je fakt ok, díky za tip, vůbec jsem o něm nevěděl. Na to epg potřebuješ xml formát souboru epg.
Kdo by se tím chtěl zabývat (mně to prac. vytížení nedovoluje) má Simple TV ke stažení zde:
https://drive.google.com/file/d/0B6pQaw ... sp=sharing

_________________
XTrend ET4000, VU+Zero, ET7000, DM8000HD, DM7080HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2017 - 12:05 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Březen 2007 - 19:11
Příspěvky: 166
satelitni prijimac: Cryptobox 150, IPbox 400S
Místo/Bydliště: Zohor
Nainštaluj Kodi, k tomu dialkové ovládanie z číny za pár $ a máš super TV na PC.


iPad

_________________
TVheadend 4xDVB-T, 1xDVB-S


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2017 - 13:50 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 512
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 14 krát
Kodi provozuju na hardwarove krabicce ATV1200, kde me bezi na Linuxu (ovsem jsem omezeny na v14.1). Nekolikrat jsem zkusil Kodi v PC, ale nelibilo se me to, jakoby to ani pro PC nebylo minene (hlavne ovladani mysi). Vetsinou jen streamuju filmy skrze ty pridavne addony, IPTV odkazy vetsinou bud nefunguji, anebo jde o neco, na co se nedivam (typicky fotbal, box, americky fotbal nebo jejich autozavodeni...) a to na co bych se dival nejak typicky nefunguje, neni to, anebo je to neco, na co se clovek podiva tak na pet minut, ale na pravidelne sledovani obsahu to neni. A to jsem myslim docela vybaveny, vladnu sto pro Anglicky, tak nejak rozumim Francouzstine a trochu malo Nemcine a samo ze taky Rustine, asi jako vetsina z nas co vyrostla pred revoluci.

Ta 'jednoducha tv' ja fakt vymakana, jak je trochu videt z tech par obrazku, dalece prebiji dreamstream ve vsech ohledech krome toho EPG (Dreamstream taky umi udelat z plochy pocitace tv, coz STV nema, ale to neni nic duleziteho).

Moc by se hodilo kdyby to nekdo zprovoznil, moje znalosti tehle veci jsou nic moc. Domnivam se, ze sat. prijimac si EPG stahuje ze satelitnich kanalu, asi z transponderu (a asi je to i soucasti pozemniho dvb-t vysilani), a SimpleTV by si ho idealne mela vycucnout z prijimace kde zrejme uz v te xml forme existuje (a Dreamstream si ho umi najit). Nevim jestli existuje na siti server, odkud se da stahovat ten samy EPG pro ceske kanaly?

Mozna by stacilo zadat adresu (jak je videt na tom poslednim screenshotu vyse) s url prijimace, jen nevim cestu k tomu xml souboru, zkusim s tim aspon experimentovat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2017 - 16:36 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 10.Leden 2008 - 15:34
Příspěvky: 1591
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 211 krát
Dreamstream si vytáhne kanály přímo z boxu, do SimpleTV jsem musel dát stažené m3u, lze to tam natáhnout rovnou z boxu ?

_________________
Xpeed LX3 - E85 multi-feed ( 1W, 4,8E, 13E, 19E, 23,5E, 28E ) image Egami 7.2.16, Egamiboot
DM 8000 HD - image experimental, bootX,


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2017 - 16:50 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 249
satelitni prijimac: ET7000, DM7080HD, Zero
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 39 krát
georg11 - ne, nejde to natáhnout z boxu (aspoň jsem teda nepřišel na to, jak by to šlo).

vinov - zadání adresy přijímače ti nepomůže, protože enigma neukládá epg v xml.

_________________
XTrend ET4000, VU+Zero, ET7000, DM8000HD, DM7080HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2017 - 18:51 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 512
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 14 krát
Prave jsem na to koukal, epg je v .dat souboru (/etc/enigma2/epg.dat).

georg11 - taky jsem musel nejdriv stahnout services.m3u pres webif a load it to STV, ale to neni tak velky problem protoze to delas jen jednou.

Pridam sem krome te verze Megane taky tu druhou Zvif, u ktere me jde spustit ty ruzne odkazy na iptv, ale vse ma jen ruskou zvukovou stopu, takze oprasit Rustinu :shock:

https://ulozto.cz/!AxZct3DFSjo0/simpletv-portable-0-4-8-b9-vlc-2-2-4-by-megane-18-12-2016-rar
https://ulozto.cz/!Ko8Ox1B6wPpY/simpletv-portable-0-4-8-b9-vlc-2-2-4-by-zvif-26-12-2016-rar

Dnes muj prijimac z nejakeho duvodu zmenil IP adresu a tak jsem musel nalozit novy playlist a pri tom jsem zmenil nastaveni v Load Playlist panelu (myslim ze jsem zaskrtnul Autosearch...) a ted mam EPG na nekterych kanalech na Astre19.2, pricemz nektere kanaly maji EPG v Rustine, nektere v Nemcine. Ale aspon nejake EPG. Zrejme je EPG stahovane z nejakeho serveru na internetu kde to nejake dobre duse umistuji.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 13:21 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 512
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 14 krát
Po dalsim marnem koumani jsem dospel k jednoduchemu reseni, proste si z webifu otevru 'multiepg' a je to, to se da jak nacist, tak obnovit i kdyz je prijimac ve standby rezimu.

V te SimpleTV si pak priradim k oblibenym kanalum cisla 1-9 a muzu prepinat pouhym stlacenim klavesy (anebo pak pomoci Del/Ins a Backspace).

Z tech dvou 'druhu' te SimpleTV je ten od Megane velice stabilni, ten od Zvifa ma tendenci pri prepinani sem tam zkolabovat, proste zmizi, ale jde normalne zase spustit a jedinou 'vyhodou' je, ze ma jine, ci vice tech iptv odkazu, anebo ty ktere tam jsou jsou oproti vyberu Megane zpravidla vice funkcni (i kdyz moc jsem to netestoval), ovsem vsechny samozrejme Ruske, takze pro nasince asi ne moc popularni, i kdyz co ja vim, zrejme je u nas hodne popularni tv od Polaku, lidem asi Polstina nevadi, casem se ji nauci, zvyknou si a ty filmy jim za to stoji?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: jendasv a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk