e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Březen 2017 - 23:14

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 132 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 57 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 12:26 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 1653
Poděkoval: 34 krát
Poděkováno: 58 krát
devil811 napsal:
Ok nehadajme sa tu. Urobil som dnes meranie zobral som moj cryptobox k susede a hodil ho na jej prabolu. takze u mna ukazuje silu signalu 86 a kvalitu 63 na mojej parabole. U susedy ukazuje tu istu silu signalu ale kvalitu 75 na mojom cryptoboxe. Ked som pozrel jej gosat tak ukazuje silu 87 a kvalitu 98. Takze odchylky v zobrazovani tam su ale aj kvalita je tam vacsia. Ladil mi to kamarat co sa tym zivi a pozil pristroj takze nedal som nikomu zarobit ani ma nikto neosklbal.Proste bol som pri nom a viac z toho neslo vydupat. Inak to iba na Markize a Dome je tak malo kvalita ten TP je dost blby asi. Na jojke uz mam kvalitu nad 70. Dobre Najprv asi skusim vymenit kabel aj ked ten moj je ten poctivy socialisticky zelena buzirka a hruby medeny drot vo vnutri. Dlzka kable nemoze mat vplyv?? mam ho asi 17m dlhy.

moze natiahni provizorne najlacnejsi kabel cez okno a mozno budes prekvapeny a co sa nastavenia tyka tak predpokladam ze to ten kamarat meral pri parabole teda ak tam nedosiahol pozadovanu kvalitu tak chyba nemoze byt len v kabli!!!
Mozno by stacilo pootocit LNB.

_________________
Najbohatsie krajiny sveta 2015 podla OSN.Nórsko, kde sa ľudia v priemere dožívajú 81,6 roka a ročne zarobia vyše 62 000 dolárov na obyvateľa. Do prvej desiatky sa ešte dostali: Austrália, Švajčiarsko, Dánsko, Holandsko, Nemecko, Írsko, USA, Kanada a Nový Zéland.
Všetky su považovane za demokraticke!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 12:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Květen 2010 - 19:32
Příspěvky: 203
Místo/Bydliště: doma a okolie
Poděkováno: 16 krát
Antena môže byť krivá, alebo držiak LNB ohnutý .

_________________
IBUprofen- vyrieši všetky vaše problémy(stačí uveriť).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 12:52 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 23.Leden 2009 - 20:58
Příspěvky: 348
Poděkováno: 5 krát
Re: devil811
Ideš na to úplne opačne. Riešiť chceš LNB, ktoré v tomto prípade bude mať najmenší vplyv.
1. Základom je stabilná konzola (stožiar), na ktorej sa satelitná anténa nerozkmitá ani vo vetre.
2. Nie je žiadna prekážka pred satelitnou anténou (strom, strecha...)?
3. Aká je kvalita satelitnej antény (parabola)? Ak má anténa plastový záves, tak ten pruží a silnejší vietor dokáže parabolu rozkmitať. A ešte viacej sa vo vetre rozkmitá konvertor, ktorého rameno držiaka je upevnené v plaste. Zvlášť, ak je to rozmerovo väčší a ťažší monoblok.

Že to niekto nastavoval s meracím prístrojom, ešte nič nedokazuje. Merací z nikoho nespraví automaticky odborníka, či precízneho človeka.
A ak neboli splnené predchádzajúce 3 podmienky, tak ani najväčší odborník nedokáže s nekvalitným materiálom urobiť zázraky.

devil811 napsal:
Dobre Najprv asi skusim vymenit kabel aj ked ten moj je ten poctivy socialisticky zelena buzirka a hruby medeny drot vo vnutri.

To je tiež informácia o ničom. Rozhodujúce je, aké má kábel dielektrikum (pena, vzduch, pevný plast...) a opletenie (tienenie). Ale pri dĺžke 17 m kábel nebude príčinou toho, čo popisuješ.
Príčinou je nekvalitný materiál (konzola, anténa), alebo nekvalitná montáž. Alebo kombinácia obidvoch príčin.

_________________
HD-Box 9105+, Showbox E2 256 Pro, Dreamsky NXP-256, motor DG-380


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 13:02 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 214
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 13 krát
-"komunisticke zelene" boli jedny z najlepsich toho casu co sa vyrabali 75ohm koaxialy !!! nechapem preco je tu X prispevkov o kabli, ked tvoj kamos... alebo tak to robia aspon profesionali (neviem ci je nim aj tvoj kamos) pride fyzicky k parabole a pripoji tam svoj zhruba 2 metrovy koaxial, co meter stoji aj 10 eur (myslim ironicky) a pomaly zo zlata aby bol :) proste aby mal 100% istotu, ze kabel je OK a s minimalnymi odchylkami kvality (sum)... potom ten pristroj, ktory tu spominas... vies... existuju take za 200 EUR a existuju aj take za 1000 EUR :) a samozrejme porovnavat a testovat kvalitu signalu cez satelitny box je hlupost... kedze kazdy tam ukazuje nieco ine a algoritmus na nastavenie je tiez iny... ako ti tu uz bolo povedane X krat X ludmi :-/

-nic v zlom, ale asi by si mal vymenit kamarata :-) nemyslim v sukromnom zivote ako kamarata, ale v tom odbornokamaratskom pohlade... nepoznam ho takze nebudem sudit a sam som amater do sat.techniky, ale tiez som mal doma kamosa... pripojil svoj kablik na svoje 1000 EUR zariadenie, okrem viditelneho obrazu (TV JOJ) sme sledovali veeeelmi citlive posun vsetkych udajov... vsetky druzice ktore "tam" boli naladitelne + ich silu... atd. atd. atd. vsetko mozne... cele nastavenie trvalo asi 5 min a sila signalu je 100%

-este dve otazky na teba, co sa cudujem, ze ich nikto doteraz nepolozil, aj ked to asi nerozhoduje, ale uz len z principu to sem patri si myslim :-) pretoze co ak mas napr. 60tku ? aj take sa dneska (este vzdy bohuzial) montuju... idelny priemer na prijem signalu z "nasej" Astry druzice je asi 80-90cm parabola
1. aky mas LNB konvertor ty ?! s akym sumovym udajom ? 0.1dB ? 0.2dB ? 0.3dB ?
2. aky priemer ma tvoja parabola (na vysku) ?

-este by som rad apeloval na "odbornikov" kedze ani ja sa k nim nezaradujem zialbohu (co sa satelitnej techniky tyka resp. praxe s nou) ze on sa pytal uz i v dotaze a potom este 2x, druhy krat uz konkrne... a sice ze, viete nam povedat, co presne znamena ten sumovy udaj napr. 0.1dB ? podla Ellano.sk udajne pre HD programy sa odporuca aby mal LNB konvertor sumove cislo 0.1dB a pre prijem SD kanalov postacuje aj 0.3dB, tak co to je potom za "super formulku" ? :) to akoze likviduje signal ? alebo je tam pouzity iny kvalitnejsi vodic (iny pomer medi vo vodicoch) ? ja sa s odpovedou (vid skorsie prispevky), ze je to len marketingovy trik vobec neuspokojim... ano uznavam ze uz mame digitalny obraz a nie analogovy... u analogoveho prijmu sa ludia snazili kvalitny obraz docielit minimalnym rusenim... ale stale to plati aj u digitalnej techniky, ved ak bude kvalita prenosu klesat tak bude hrozit "kockatenie" obrazu pri zhorsenom pocasi (huste snezenie, husty dazd, vietor, hmla, sneh/lad na parabole)... takze aj teraz je lepsie podla mojho nazoru drzat sa co najvyssiej kvality a radsej zhanat 0.1dB ktore su o nieco DRAHSIE... vobec nieje pravdou, ze je tam rozdiel 3 eur ako niekto vyssie zmienoval

-napada ma ked uz chces laborovat este jedna vec... poziciat od susedy jej satelitny settopbox a ist k tebe a pripojit ho tam... ze co sa bude diat... ak klesne signal v boxe od susedy na tvojej parabole+kablovackach tvojich, tak budes vediet kde je pes zakopany (nekvalitna instalacia kabelazi+paraboly)... ak svoj box zoberies k susedke, tak ona moze mat zasa celkom inu antenu (rozmer paraboly, typ LNB konvertota)... dokonca podla mojho skromneho amaterskeho nazoru, sa moze tiez chovat celkom inac jeden settopbox od druheo k roznym typom zapojenia a k antenam (DiseQ prepinac, konektory, kabelaz, ...)

_________________
Obrázek
- OpenATV5.3 - OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF5.5/6.0 - HDMU -


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 13:46 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 1895
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 9 krát
A ja mam jeden lnb, sum cez 1db!!!
To by mi nemal potom fungovat ani sd prijem!

_________________
Ipbox 9900,vo flash Abenigma najnovsia,na usb tiez a hyperion v4.5 (ten pouzivam), hyperion v4, Nebula v1. A iné sd stb,parabola fe90,sg2100 a parabola fe80 multifeed 19,2 a 23,5e jeden lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 20 ročný a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 13:51 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 23.Leden 2009 - 20:58
Příspěvky: 348
Poděkováno: 5 krát
Re: miked
Šumové číslo LNB je dnes hlavne marketingový údaj:
http://www.satcentrum.com/clanky/919/sumove-cislo-konvertoru-pouze-obchodni-trik-vyrobce/?lang=sk
Porovnávať tento údaj sa dá možno tak u rôznych typov toho istého výrobcu. Záleží na metodike merania, preto porovnávať LNB rôznych výrobcov podľa šumového čísla, je ako porovnávať "kvalitu signálu" podľa bargrafov rôznych satelitných prijímačov.

Za socializmu sa vyrábali káble rôznej kvality a rôzneho určenia. Preto údaj "zelený kábel" nič neznamená. Káble určené pre terestriálne vysielanie (vtedy bolo satelitné vysielanie zriedkavosťou) s pevným dielektrikom majú na vyšších frekvenciách satelitného príjmu vysoký útlm.

Ako som už napísal vyššie, autor dotazu začína riešenie problému tými najmenej dôležitými prvkami. Zmena šumového čísla LNB o 0,1 nič zásadné nezmení. Ani výmena kábla v dĺžke 17 m, ak nie je ten súčasný kábel úplný šmejd, alebo nie je poškodený (zalomený, zdeformovaný...).

_________________
HD-Box 9105+, Showbox E2 256 Pro, Dreamsky NXP-256, motor DG-380


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 14:28 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 1067
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 45 krát
devil811 napsal:
Zdravim moze mat LNB vplyv na kvalitu signalu?? Mam taku lacnejsiu hlavu LNB FTE LNC 30 Monoblock 4,3 single a aj po nastaveni odborníkom s pristrojom kvalitu signalu z Markizy HD na viac ako 64 nedostanem. Pri silnom vetre to potom samozrejme robi problemy nakolko parabola neni v zavetri. Da sa kvalitnejsou hlavou ziskat lepsia kvalita signalu? Parabola je 80 a prijmam skylink na Juznom Slovensku. Ak vymena hlavy pomoze tak aka je vhodna??? Dakujem za rady.


Základ je pevně uchycená a dobře nastavená parabola. Pokud signál 80-ky "nestíhá", doporučuji místo nedostatečné 80-ky použít až tak 120-ku... To samozřejmě klade nároky na pořádné uchycení. :-) Tady ovšem bude třeba použít samostatné konvertory a DiseqC... :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 14:54 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 23.Leden 2009 - 20:58
Příspěvky: 348
Poděkováno: 5 krát
decik napsal:
Pokud signál 80-ky "nestíhá", doporučuji místo nedostatečné 80-ky použít až tak 120-ku...

Lenže tu hovoríme príjme z Astry 23,5 st. a 19,2 st. E. Pre tieto družice by 120-ka parabola bola potrebná možno tak na východe Ukrajiny.

Opraviť fušerinu treba a pôjde aj na 60-ku :D .
S priemerne kvalitnou 80-kou a kvalitnou inštaláciou musí byť príjem z Astry na našom území stabilný a s vysokou rezervou.

_________________
HD-Box 9105+, Showbox E2 256 Pro, Dreamsky NXP-256, motor DG-380


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 15:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Srpen 2010 - 18:21
Příspěvky: 47
Poděkoval: 1 krát
Ok takze parabola je Satelitná parabola FTE 80 Fe a LNB FTE LNC 30 Monoblock 4,3 single je mozne ze to nebude dobre uchytene lebo konzola je domácej vyroby a je mozne ze neni uplne vo vahe popravde som to tusim ani nemeral ked som ju instaloval. Pristrojom namerane hodnoty boli uz na jestvujúcej antene a su postacujuce na prijem signalu len preco sa uspokojit s priemerom ked moze byt maximum. A v tom vetre ze sa to pohne to bude chyba konzoly lebo tanier aj drziaky su kovove. Je to vysoko na streche uchytene o komin a asi som nedomyslel severnu stranu aby som to dal za komin do zavetria.(ked sa otepli urcite to prerobim). Vyskusam este kusok kablu iného co to spravi skor nez by som vymienal cely a premeram tu konzolu ci je vo vahe a v krajnom pripade zavolam niekoho nech mi to nahodi profesionalne.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 15:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 5224
Poděkoval: 31 krát
Poděkováno: 85 krát
zaklad je aby stoziar bol pevny, konzola sa nehybala pri vetre. Ked nemas motor nemusi byt rovno ani zvisle ani nic.Ten maly rozdiel dorovnas samotnym nastavenim paraboly.Tak posad niekoho k telke a ty pohyb parabolou trochu vertikalne alebo horizontalne.Ten clovek pred telkou nech sleduje kvalitu signalu, ked bude ta najhorsia teda markiza v stave ze nebude vypadavat a signal bude stabilny to utiahnes a hotovo. Ale pokial sa to bude kyvat a reagovat na vietor zabudni ...

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 15:32 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 1067
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 45 krát
emge napsal:
decik napsal:
Pokud signál 80-ky "nestíhá", doporučuji místo nedostatečné 80-ky použít až tak 120-ku...

Lenže tu hovoríme príjme z Astry 23,5 st. a 19,2 st. E. Pre tieto družice by 120-ka parabola bola potrebná možno tak na východe Ukrajiny.

Opraviť fušerinu treba a pôjde aj na 60-ku :D .
S priemerne kvalitnou 80-kou a kvalitnou inštaláciou musí byť príjem z Astry na našom území stabilný a s vysokou rezervou.


S tou 60-kou bych byl u šilhání silně opatrný... Při hustém sněžení nebo dešti nemusí stíhat ani Tebou vychvalovaná 80-ka... (obzvláště při HD nebo spíše 4k)... To samozřejmě neomlouvá špatné nastavení a nestabilní držák, což je pochopitelně základ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 15:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Srpen 2010 - 18:21
Příspěvky: 47
Poděkoval: 1 krát
No a vlastne tu je ten problem ze sa to hybe ale konzola je zvarena z lesenarskych trubiek a mohol by si na nu aj prasa zavesit tak nechapem preco sa to hybe. TIe monobloky su dost velke a vidim ze nove su uz teraz nie vodorovne ale tie krabice idu vertikalne dole mozno je je trochu lepsie neni az taka velka vaha na tu tycku. No nejako to zabezpecim aby sa to nemohlo hybat na velych tanieroch som videl aj take bocne opory.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 16:00 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 23.Leden 2009 - 20:58
Příspěvky: 348
Poděkováno: 5 krát
decik napsal:
S tou 60-kou bych byl u šilhání silně opatrný...

Áno, súhlasím, monoblock je k 60-ke nevhodný. Ale príjem z Astry je na tú parabolu celkom stabilný, sám som bol prekvapený. Rezerva chýba, takže takéto riešenie by som rozhodne neodporúčal. Uviedol som to len ako príklad.

decik napsal:
Při hustém sněžení nebo dešti nemusí stíhat ani Tebou vychvalovaná 80-ka...

Ja mám 80-ku a husté sneženie, ani dážď, príjmu z Astry nevadí. Výpadok príjmu nastane len počas silnej búrky, ale to by nestíhala ani tá 120-ka a počas búrky je elektroniku aj tak vhodné vypnúť.

_________________
HD-Box 9105+, Showbox E2 256 Pro, Dreamsky NXP-256, motor DG-380


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 16:10 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 23.Leden 2009 - 20:58
Příspěvky: 348
Poděkováno: 5 krát
devil811 napsal:
No a vlastne tu je ten problem ze sa to hybe ale konzola je zvarena z lesenarskych trubiek a mohol by si na nu aj prasa zavesit tak nechapem preco sa to hybe.

Čo to znamená, že sa to hýbe? Mení smer, či náklon? Alebo to len pruží a vždy sa to vráti do stabilnej polohy?
Ak konzola pruží, tak by sa zmena signálu mala prejavovať len počas vetra. Inak to svedčí skôr o nepresnom nastavení antény.
Monoblok je takmer vždy tak trochu kompromis. Ak nastavíš na maximum signál z Astry 23,5, tak znížiš signál z astry 19,2. A naopak. Je preto potrebné si určiť prioritu a tej prispôsobiť nastavenie antény.

Z toho, čo si doteraz uviedol, mi to pripadá ako zle nastavená anténa.

_________________
HD-Box 9105+, Showbox E2 256 Pro, Dreamsky NXP-256, motor DG-380


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 19:45 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Srpen 2010 - 18:21
Příspěvky: 47
Poděkoval: 1 krát
Ono to ide dobre a stabilne len vo velmi velmi silnom vetre to zakockuje alebo na pol sekundy sekne obraz a fici to dalej. Takze asi tiekdy sa robi odchylka ale otazka je ci tanier alebo lnb sa hybe . Ked sa trochu otepli musim vyliezt na strechu a omrknut to.Mne islo o to ze aj ked je dobre pocasie tak mi ukazuje kvalita menej nez u sesedov na ich tanieri aj napriek tomu ze sme to uz skusali nastavit aj rucne aj s pristrojom aj ked ne za 1000euro ale svokre aj svagrovi som satelit nahadzoval a bez pristroja som nastavil vsetko nad 90%. Len maju ine lnb aj iny tanier tak to ma miatlo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 20:44 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 214
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 13 krát
Kasr napsal:
A ja mam jeden lnb, sum cez 1db!!!
To by mi nemal potom fungovat ani sd prijem!

Co to dristas prosimta :). Neviem no... ale neda mi to... proste sa tu roztrhlo vrece so zakomplexovancami co musia mat stoj co stoj pravdu a este ju musia presadzovat s nozikom v ruke :) doslova ze "nozik sa vo vrecku otvara" poniektorym diskuterom tuna :D.

A teraz k veci :) - NIKDE som nepisal, ze ak budes pouzivat LNB 0.3dB namiesto toho 0.1dB ze stratis signal :) . Absolutne nie. To len ty potrebujes z komara urobit somara. Ja som skor naopak pisal svoj prispevok v takom duchu, ze nieje ziaden problem s prijmom aj ked mas horsi LNB ale ze problemy sa dostavia resp. mozu sa a ani nemusia, ako nahle zacne snezit alebo husto prsat. Tam je potom pravdepodobnost na vznik problemu s prijmom signalu. Vyrobcovia tento udaj udavaju preto, lebo to ma vyznam. Inak by to tam asi nebolo. Tak ci onak, vyuziju to len fachmani ktori sa vyznaju, aby napriklad udavanych 0.1dB bolo realnych, aby vedel odbornik na satelity a elektrotechniku urcit vhodnu znacku dobrej kvality, atd. .

Ked sa chces hadat, zacni v Ellano.sk, lebo ja som to cital na ich webstrankach. Ja ako furt pisem niesom profik do satelitnej tecnhiky... aspon mam rozum no... a ten mi hovori, ze ked kupujem novy LNB tak preco by nemal mat 0.1dB ?! :) Vela ludi ma v PC napriklad 8GB RAM a viac a pritom nehraju ani najnovsie vymakane x64 hry (aj to len niektore co to vedia vyuzit)... nepracuju ani profesionalne s grafikou alebo s videom... a maju 16GB a su stastni :). Pomoze im takato velka kapacita RAM mozno len v piatich pripadoch vyuzivania narocnych aplikacii v PC za cely rok jeho pouzivania a ani si to nevsimnu :).

_________________
Obrázek
- OpenATV5.3 - OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF5.5/6.0 - HDMU -


Naposledy upravil(a) miked dne 08.Leden 2017 - 21:00, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 20:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 214
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 13 krát
emge napsal:
Za socializmu sa vyrábali káble rôznej kvality a rôzneho určenia. Preto údaj "zelený kábel" nič neznamená. Káble určené pre terestriálne vysielanie (vtedy bolo satelitné vysielanie zriedkavosťou) s pevným dielektrikom majú na vyšších frekvenciách satelitného príjmu vysoký útlm.

Neviem aky si rocnik vyroby, ja sa povazujem za dost mladeho co sa tyka tazkeho socializmu, ale kedze pochadzam z technicky zdatnej rodiny, tak som sa uz ako chalan maldy s tymito vecmi stretaval. Nepamatam sa, ze by existovalo viacero kablov :D. Existovalo len doslova zopar kablov a to len tie, ktore vyrobili Cecho-Slovaci sami sebe. Ziadne take ako 5 typov od Nemcov, 3 druhy z Ruska, 10 typov z Polska, 2 druhy z Ciech... tak vyzeraju dnesne predajne... :). Za tvrdeho sociku to take nebolo. Mal si na vyber len zopar typov a to takych, ktore repulika uznala za vhodne ich vyrabat... take, ktore podla starych paprdov s kravatami (politici) uznali za najvhodnejsie. Chapes ?! A medzi nimi bol aj povestny "zeleny" koaxialny kabel :). Do dnes si pamatam, ako mi to bracho rozpraval, ako pouzivali kable "specialne do stien" ktore MOZU byt vedene aj v blizkosti 230V rozvadzacov, a zistilo sa, ze robia problemy (sum)... napokon kabel nahradili "zelenacom" a uz bolo vsetko OK. Dnes je situacia uplne ina. Nove vyrobne postupy, materialy, technologie... dnesny koaxial vyzera urcite inac nez ten niekadsi... mame na vyber z velkeho mnozstva typov... pokojne si objednas aj na zakazku ak poterbujes nejaky "special" z Ameriky, ak si milionar :D . Niekedy nebolo mozne take veci riesit uz len preto, ze hranice boli tvrdo kontrolovane a zatvorene ! Spytaj sa nejakeho elektromontera co ma 40 rokov a viac a co s tym hlavne pracoval, ze ci pozna "zelene" koaxialne kable z cias socializmu a ze co si o nich mysli.

Ale vlastne mas pravdu, sorac, spominam si, ze sa jednalo o koaxilany "zeleny" kabel urceny pre klasicku TV antenu a nie o satelitny koaxialny kabel. Tam je rozdiel vo frekvenciach velky. Ale aj tak... z principu... ak si si porovnal ine kable ku telke... no nic nechajme to... ja som si to poplietol... som si neuvedomil, ze sa bavime vlastne o koaxialy pre satelitny prijem. Takze moje tvrdenie je v takom pripade celkom irelevantne :). Satelit sme montovali doma az o par rokov neskor, no tam bol potom zae nejaky dost tlsty a "biely" kabel :).

_________________
Obrázek
- OpenATV5.3 - OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF5.5/6.0 - HDMU -


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 21:24 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Květen 2016 - 18:59
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: Formuler F3
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 1 krát
Tiež uvažujem o monoblocku 4.3 stupňa. A uvažujem co sa neorientovat aj podľa zisku. Napr. tento ma zisk 58 dB min http://m.satelity.ellano.sk/zircon-konv ... 33407.html
a iný co som pozeral ma "len" 53.
Chcem to k 100cm ofset.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 21:38 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 1067
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 45 krát
milan209 napsal:
Tiež uvažujem o monoblocku 4.3 stupňa. A uvažujem co sa neorientovat aj podľa zisku. Napr. tento ma zisk 58 dB min http://m.satelity.ellano.sk/zircon-konv ... 33407.html
a iný co som pozeral ma "len" 53.
Chcem to k 100cm ofset.


Na 100-ku je vhodnější použít samostatné konvertory a DiseqC...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 21:44 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 420
satelitni prijimac: Formuler f3, opticum x403p...
Místo/Bydliště: KE
Poděkoval: 28 krát
Poděkováno: 16 krát
Monoblok je urceny na 80 parabolu. Ak to chces k 100 radsej kup dva lnb a multifocus a diseqc prepinace. Tam mozes nastavit presne kazdy konvertor a mozes potom lahko pridať aj 28 aj 16 ak by si chcel.

_________________
formuler f3, amiko shd-8000, amiko shd-8340, opticum x403p. multifocus 19, 23 a 28


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 132 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 57 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: marek402 a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk