e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Srpen 2017 - 11:49

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 132 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 57 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 14:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Srpen 2010 - 18:21
Příspěvky: 49
Poděkoval: 1 krát
Zdravim moze mat LNB vplyv na kvalitu signalu?? Mam taku lacnejsiu hlavu LNB FTE LNC 30 Monoblock 4,3 single a aj po nastaveni odborníkom s pristrojom kvalitu signalu z Markizy HD na viac ako 64 nedostanem. Pri silnom vetre to potom samozrejme robi problemy nakolko parabola neni v zavetri. Da sa kvalitnejsou hlavou ziskat lepsia kvalita signalu? Parabola je 80 a prijmam skylink na Juznom Slovensku. Ak vymena hlavy pomoze tak aka je vhodna??? Dakujem za rady.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 14:52 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 6086
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 101 krát
ak ti to reaguje na vietor, potom je nahovno montaz. Teda to rozkyve vietor, stoziar alebo nieco sa vychyluje. Ak to dobre nastavil teda. Silu ti ukaze kazdy prijimac inak, to nie je smerodatne len taka kontrola ......

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 15:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Srpen 2010 - 18:21
Příspěvky: 49
Poděkoval: 1 krát
Ano to viem ze trubka na ktorej je to uchytene sa musi vymenit ale az ked prestane mrznut a fukat. Ale preco napríklad suseda na gosat ma na markize kvalitu 80 a viac?? Je to prijmacom alebo LNB?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 15:22 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 6086
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 101 krát
to je tym ze kazdy prijimac to vykresli graficky inac.Teda jeho software. Pripoj susedov gosat k sebe a porovnaj to ....to ale nie je chyba .

Ps: to plati ale pokial parabola je naozaj spravne nastavena, rozne prijimace nebudu ukazovat rovnaku silu signalu ...

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 15:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Srpen 2010 - 18:21
Příspěvky: 49
Poděkoval: 1 krát
Ok vyskusam to lebo mne aj v silnom dazdi kockuje obraz a suseda tvrdi ze jej to ide v pohode.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 15:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 6086
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 101 krát
dobre a suseda ide na tu istu parabolu? Alebo co stym ma suseda? Pokial idete na jednu parabolu skontroluj si svoj kabel a hlavne konektory .....

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 15:32 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Červenec 2015 - 19:23
Příspěvky: 221
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 5 krát
Je to príjmačom,každý ti ukáže niečo iné!Samozrejme pri správnom nastavení lnb! :book:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 15:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Květen 2011 - 13:23
Příspěvky: 70
Z vlastnej skusenosti viem ze to ze ti jeden primsc zobrazi kvalitu 70 tak druhy to rovnako nemusi. Ako to bolo napisane vyssie. Pokial by si to chcel korektne porovnat tak jedine pouzit ten isty prijmac a otestovat. Alebo sat finderom. Druha vec suseda ma pouzite to iste Lnb? Ak ti za dazda straca signal je to nsjskor zlym nastavenim

_________________
Golden Media Uni Box 9080 CRCI HD PVR COMBO FW sp 1.4.41, skylink, 80cm prabola, LNB Golden media 201+ Single 0.1dB
TV OVP CRT, LCD TV LG M2262DP-PZ


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 15:44 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 05.Září 2008 - 11:09
Příspěvky: 327
satelitni prijimac: Openbox SX 6 ,S1, S2
Místo/Bydliště: Neďaleko od Trenčína......
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 4 krát
Neodpovedali ste mu na otázku , či kvalita LNB má vplyv na kvalitu, Resp. uroveň signálu . Podľa mňa má , citlivejší konvertor zaručí vyššiu úroveň signálu , a teda "rezervu" pri zhoršených príimových podmienkach.

_________________
Openbox SX6 , S2 ,S1 2x Fe 80 , A 19,2E. 23,5E SkyLink , Th 0,8W - Int-1W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 15:48 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Srpen 2010 - 18:21
Příspěvky: 49
Poděkoval: 1 krát
Suseda ma vlastnu parabolu len je vedla mna tak som chcel vediet ci z tej istej pozicie na zemi je mozne mat rozlicne hodnoty . A ci teda moze byt problem v mojej lnb . Ok zoberiem stb k susede a napojim to cez jej tanier co to ukaze.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 15:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Srpen 2010 - 18:21
Příspěvky: 49
Poděkoval: 1 krát
a ktory lnb je kvalitnejsi?? Na ake parametre tam treba pozerat? na dve druzice potrebujem skylink 23,5 a 19,2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 15:56 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 6086
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 101 krát
Po pravde na tie dve pozicie som este nemal v ruke lnb ktore by neslo nastavit.Pokial nie je vadny kus, ale nie pre znacku alebo cenu. Pri druziciach s prijmom na hrane to moze hrat vacsiu rolu, toto su zvaracky v nasej oblasti ...jedine ze mas zlu montaz.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 20:13 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Březen 2008 - 7:27
Příspěvky: 267
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 6 krát
a este ked pouziijes kvalitnejsi celomedeny kabel,tak tych percent bude este viac....
ale samozrejme najprv musi byt konzola namontovana vo vodovahe a montaz paraboly musi byt tiet tip-top..
najlepsie pouzit merak alebo prijimac ktory zobrazuje signal v ,,dB,,len na percenta co zobrazi skrinka sa neda spoliehat...moze ukazovat 100%, a vzdy sa bude dat este doladit...

_________________
90cm+DM3800:50W-95E
120cm- 23,5E quad
190 cm laminat-NA PREDAJ
200 cm Supral.:83E-47,5W..:QARL 3624+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-LNB-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus,4xAB Cryptobox 650
http://pokec.azet.sk/satfanda/fotoalbum ... 065c609689


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 20:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Srpen 2010 - 18:21
Příspěvky: 49
Poděkoval: 1 krát
Kabel je celomedenny takze tam neni problem skor to bude mozno v tom uchyteni paraboly no nevadi doladime. a prehodime na poriadnu konzolu a dam to do zavetria a bude to ok.A inak na LNB co znamena to sumove cislo lebo su 0,1 0,2 alebo 0,3db???
Dakujem za rady.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 21:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Leden 2008 - 16:07
Příspěvky: 291
janoslama napsal:
a este ked pouziijes kvalitnejsi celomedeny kabel,tak tych percent bude este viac....
ale samozrejme najprv musi byt konzola namontovana vo vodovahe a montaz paraboly musi byt tiet tip-top..
najlepsie pouzit merak alebo prijimac ktory zobrazuje signal v ,,dB,,len na percenta co zobrazi skrinka sa neda spoliehat...moze ukazovat 100%, a vzdy sa bude dat este doladit...


Nick janosslama, prečo je celomedenný kábel kvalitnejší? V elektroobchodoch bežne predávajú celomedenný kábel poľskej výroby, ktorý má v katalógovom liste uvedené: určený do 890 MHz.... je lepší ,ako nie celomedenný napr. Commscope 660 s parametrom útlm 32dB/100m na 3000 MHz? Už som bol na inštalácii, kde elektrikári dali ten celomedenný poľský pod omietku a nebolo možné spustiť satelitný rozvod. Celomedenné sú dobré kúrenárske rúrky.....
Druhý postreh je, prečo by mala byť parabola vo vodováhe? Nemusí! Iba v prípade použitia motora. Vtedy je to nevyhnutnosť. Pri fixnej parabole kolmosť nie je nevyhnutná.
Nakoniec rada pre devil 811. Pravdepodobne máš malú, alebo pokrivenú parabolu. Konvertor býva vadný iba výnimočne. Šumové čísla na konvertoroch 0,1 0,2 dB sú iba marketingové čísla na obale. Skutočné šumové čísla už v dnešnej dobe nikto nemeria. To by konvertor nemohol stáť 3 Eurá..... Pomôžu iba skúsenosti kolegov tu z fóra, ktorý je vyskúšaný a odporúčaný. Pri Astrách 23,5 a 19 st. to vôbec nerieš.

_________________
DM8000,DM800HD, DM 820 HD, Gibertiny 105cm


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 21:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Srpen 2010 - 18:21
Příspěvky: 49
Poděkoval: 1 krát
No tak teraz si to teda dal. Ok dakujem nejako to vsetko skombinujem a aj tak to bude iba uchytenim ze to vo velmi silnom vetre hybe s parabolou a kolise signal. Mam to na komine a neni to v zaveternej strane tekze severak sa do paraboly riadne opiera.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 21:57 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 6086
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 101 krát
ked mas dvor a moznost montaze mimo strechu, je to najlepsie,hocikde kde nemusis vzdy liezt hore.Zbytocna komplikacia....

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 9:16 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Říjen 2012 - 14:12
Příspěvky: 171
Místo/Bydliště: Morava
Poděkováno: 1 krát
devil811 napsal:
Suseda ma vlastnu parabolu len je vedla mna tak som chcel vediet ci z tej istej pozicie na zemi je mozne mat rozlicne hodnoty . A ci teda moze byt problem v mojej lnb . Ok zoberiem stb k susede a napojim to cez jej tanier co to ukaze.

No tak to jsme doma zavolej si toho komu si dal vydělat ať ti pořádně doladí parabolu,souseda to má určitě líp nastavené a tím pádem i lepší signál :shock:

_________________
Sky link(ice)+TNK//4,8°+7°+13°+19.2°+23.5°+26°+39°+42°//ariva 202e


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 11:08 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Březen 2008 - 7:27
Příspěvky: 267
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 6 krát
lubo32 napsal:
janoslama napsal:
a este ked pouziijes kvalitnejsi celomedeny kabel,tak tych percent bude este viac....
ale samozrejme najprv musi byt konzola namontovana vo vodovahe a montaz paraboly musi byt tiet tip-top..
najlepsie pouzit merak alebo prijimac ktory zobrazuje signal v ,,dB,,len na percenta co zobrazi skrinka sa neda spoliehat...moze ukazovat 100%, a vzdy sa bude dat este doladit...


Nick janosslama, prečo je celomedenný kábel kvalitnejší? V elektroobchodoch bežne predávajú celomedenný kábel poľskej výroby, ktorý má v katalógovom liste uvedené: určený do 890 MHz.... je lepší ,ako nie celomedenný napr. Commscope 660 s parametrom útlm 32dB/100m na 3000 MHz? Už som bol na inštalácii, kde elektrikári dali ten celomedenný poľský pod omietku a nebolo možné spustiť satelitný rozvod. Celomedenné sú dobré kúrenárske rúrky.....
Druhý postreh je, prečo by mala byť parabola vo vodováhe? Nemusí! Iba v prípade použitia motora. Vtedy je to nevyhnutnosť. Pri fixnej parabole kolmosť nie je nevyhnutná.
Nakoniec rada pre devil 811. Pravdepodobne máš malú, alebo pokrivenú parabolu. Konvertor býva vadný iba výnimočne. Šumové čísla na konvertoroch 0,1 0,2 dB sú iba marketingové čísla na obale. Skutočné šumové čísla už v dnešnej dobe nikto nemeria. To by konvertor nemohol stáť 3 Eurá..... Pomôžu iba skúsenosti kolegov tu z fóra, ktorý je vyskúšaný a odporúčaný. Pri Astrách 23,5 a 19 st. to vôbec nerieš.

neviem kde si nasiel ze parabola vo vodovahe,,ked som pisal ze konzola vo vodovahe..nauc sa citat. Alebo ty ked montujes konzolu tak ju hodis len tak od oka aj ked je to iba na fix jedna druzica???
Ja to spravim raz a poriadne,ale kto chce kam pomozme mu tam...
A co sa tyka kabla,,ked kupujes lacne polske smejdy tak places na nespravnom hrobe.. ](*,)

_________________
90cm+DM3800:50W-95E
120cm- 23,5E quad
190 cm laminat-NA PREDAJ
200 cm Supral.:83E-47,5W..:QARL 3624+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-LNB-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus,4xAB Cryptobox 650
http://pokec.azet.sk/satfanda/fotoalbum ... 065c609689


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vplyv LNB na kvalitu
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 12:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Srpen 2010 - 18:21
Příspěvky: 49
Poděkoval: 1 krát
Ok nehadajme sa tu. Urobil som dnes meranie zobral som moj cryptobox k susede a hodil ho na jej prabolu. takze u mna ukazuje silu signalu 86 a kvalitu 63 na mojej parabole. U susedy ukazuje tu istu silu signalu ale kvalitu 75 na mojom cryptoboxe. Ked som pozrel jej gosat tak ukazuje silu 87 a kvalitu 98. Takze odchylky v zobrazovani tam su ale aj kvalita je tam vacsia. Ladil mi to kamarat co sa tym zivi a pozil pristroj takze nedal som nikomu zarobit ani ma nikto neosklbal.Proste bol som pri nom a viac z toho neslo vydupat. Inak to iba na Markize a Dome je tak malo kvalita ten TP je dost blby asi. Na jojke uz mam kvalitu nad 70. Dobre Najprv asi skusim vymenit kabel aj ked ten moj je ten poctivy socialisticky zelena buzirka a hruby medeny drot vo vnutri. Dlzka kable nemoze mat vplyv?? mam ho asi 17m dlhy.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 132 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 57 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: tomsky a 4 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk