e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 25.Září 2017 - 22:43

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 148 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 58 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2015 - 18:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Leden 2009 - 21:57
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
Nefungují některé CAID. Například 0x1810 a nebo 0x1830.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Březen 2015 - 20:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2008 - 16:24
Příspěvky: 43
Poděkováno: 15 krát
Aký je ProvID u uvedených CAID? Vďaka za info.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Březen 2015 - 20:17 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 11.Leden 2011 - 16:57
Příspěvky: 1136
satelitni prijimac: Dreambox 7080,TBS 5925
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 36 krát
1830 nemecká HD+ a 1810 španielský Canal+

_________________
Dreambox 7080 S2X-MS
Oscam EMU r11279
TBS 5925
Parabola:150cm 76,5E-34,5W,90cm Fe 28,2E+23,5E+19,2E+13,0E
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Březen 2015 - 21:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 1895
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 76 krát
pele1 napsal:
1830 nemecká HD+ a 1810 španielský Canal+


To je CA_id
Prov_ID je
4001 alebo 4101 pre Digital+ HD (30W/19E)[ROM180]
3411 alebo 8001 pre HD+ (19E)[ROM142]

ale vecsina "komercakov" pouziva 0000 ci FFFF

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-1W-4W/
Coolstream Zee2 , Dr.HD F16 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD/7020S/500S , Nokia 9600S , dBox C , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 20:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2008 - 16:24
Příspěvky: 43
Poděkováno: 15 krát
Zasielam aktualizovanú verziu pluginu DVBplug V1007.

Zmeny:
- doplnená podpora pre rozšírený mgcamd newcamd protokol.

Pozn.:
Od verzie 1.0.0.7 DVBplug podporuje parameter 'mgclient = 1' nastavený v OSCame. Detekcia protokolu je automatická, nie sú potrebné žiadne nastavenia.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Naposledy upravil(a) StanleySK1 dne 26.Březen 2015 - 0:04, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2015 - 22:13 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2008 - 16:24
Příspěvky: 43
Poděkováno: 15 krát
PMT tabuľka - Astra 23.5 E - UNITEL CLASSICA HD

Pri testovaní DVBplug (V1006) som zistil, že nedekóduje stanice UNITEL CLASSICA HD, AutoMotorSport HD. Problémom je, že PMT tabuľka u uvedných staníc neprejde CRC checkom sekcie.

0x02 - Table ID (PMT)
0xb0d5 - section_syntax_indicator, '0', reserved, section length (0xd5 = 213)
0x17d5 - program number
0xe3 - reserved, version_number, current_next_indicator
0x00 - section number
0x00 - last section number
... atď.

Dĺžka sekcie je 213 bajtov, pričom 'last section number' je 0. Vo verzii DVBplug V1007 som to riešil (dočasným) vyradením CRC kontroly, avšak to nepokladám za správne riešenie.

Nezaoberal sa týmto problémom niekto na fóre? Ďakujem za tipy / rady.

Prikladám aj komplet hex dump jedného TS paketu z TransEdit-u.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2015 - 10:49 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Únor 2015 - 17:11
Příspěvky: 169
Poděkováno: 8 krát
Problémom môže byť samotná dĺžka PMT,keďže presahuje do dvoch paketov je možné,že sa to zle naparsuje.
Napokon,nedal si tu komplet PMT,možni ti niečo uniká.
Ale to strieľam len tak od buka,zas tak do toho nevidím.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Březen 2015 - 22:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2008 - 16:24
Příspěvky: 43
Poděkováno: 15 krát
Áno, je to tak ako píšeš holmatro, PMT presahuje do dvoch paketov a treba ju poskladať.

V mojej otázke mi išlo najmä o interpetáciu normy ISO/IEC 13818:2000, konkrétne 'Section Number' a 'Last Section Number'. Ja som pri návrhu parser-a predpokladal, že jednotlivé sekcie by mali byť číslované poľom 'Section Number' a počet sekcií je určený poľom 'Last Section Number'.

Vzhľadom na to, že uvedené polia sú rovné nule, mnou navrhnutý parser nič nevyskladá, nesadne CRC check a paket zahodí ako chybný (nenájde ECM PID - nedekóduje). U SkyLink sa chyba neprejavila, pretože PMT u všetkých programov, okrem UNITEL CLASSICA HD, AutoMotorSport HD je veľkosti jednej TS sekcie. Nebol problém ani s ORF. Viac som nepreveroval. Avšak u CAID: 0x1810, 0x1830, ktorých funkčnosť reklamoval pavelzhor je PMT zložená až z troch paketov.

Vo verzii V1007 som CRC check vyradil a pravepodobne 0x1810, 0x1830 už pôjdu, ale to nie je správne riešenie. Bude potrebné prerobiť parser na princíp 'carousel' a číslovanie sekcií nevyužívať (zrejme má iný význam ako som predpokladal).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2015 - 20:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2008 - 16:24
Příspěvky: 43
Poděkováno: 15 krát
Zasielam aktualizovanú verziu pluginu DVBplug V1008.

Zmeny:
- PMT parser fix

Pozn.:
Oprava PMT parsera, ktorý spôsoboval nefunkčnosť niektorých CAID. Detaily problému sú popísané o príspevok vyššie.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Naposledy upravil(a) StanleySK1 dne 29.Březen 2015 - 18:19, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2015 - 22:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Leden 2009 - 21:57
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
Dobrá práce!

Zatím zůstávají nefunkční CAID: 0100 dříve C.DIGITAAL například Film1 Action.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2015 - 23:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Leden 2009 - 21:57
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
A ještě nejdou MTV Hits, MTV Dance, MTV ...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2015 - 2:10 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2008 - 16:24
Příspěvky: 43
Poděkováno: 15 krát
Dnes sú tomu 3 mesiace od zverejnenia prvej verzie pluginu DVBplug. Dovoľte mi krátku rekapituláciu funkcionalít:

1. Podporované kódovacie systémy - otestované:
a) Irdeto (CAID: 06..) - ECM, EMM
b) Cryptoworks (CAID: 0D..) - ECM, EMM
c) Nagravision (CAID: 18..) - ECM (viď priložený obrázok '03_Canal+-Spain.jpg', paket Canal+ Spain (1810), Astra 19.2°E)
d) Conax (CAID: 0B..) - ECM (viď priložený obrázok '01_NC+.jpg', paket NC+ (0B01), HotBird 13.0°E)
e) Videoguard (CAID: 09..) - ECM (viď priložený obrázok '02_SkyItalia.jpg', paket Sky Italia (09CD), HotBird 13.0°E)

Printscreeny z kódovacích systémov Cryptoworks a Irdeto neprikladám, pretože už boli v tomto vlákne publikované.

Funkčnosť som overoval u komerčného poskytovateľa na nasledovných paketoch:
- HotBird 13.0°E: Sky Italia (09CD), NC+ (0B01), Polsat (1803), TivuSat (183D),
- Astra 19.2°E: Canal+ Spain (1810), HD+ (1830), Sky DE (1833), ORF HD (0D95),
- Astra 23.5°E: Skylink (0D96, 0624),
- Astra 28.2°E: Sky UK (0963).

Podpora EMM je funkčná pre kódovacie systémy Cryptoworks a Irdeto: EMM-G, EMM-S, EMM-UQ.
Funkčnosť EMM som otestoval v spolupráci s OSCam, napr.:
OSCam log EMM-UQ: 2015/04/02 00:11:36 545680 r upper [irdeto] acamd emmtype=unique, len=88, idx=386, cnt=1: written (240 ms)
OSCam - celkový počet zapísaných EMM: 0 / 381 / 2 / 2

2. Na základe príspevkov členov fóra boli dopracované funkcionality:
a) doplnená podpora pre rozšírený mgcamd newcamd protokol (od verzie V1007), tým je zabezpečená funcionalita DVBplug aj s nastavením 'mgclient = 1' v oscam.conf.
b) Od verzie V1009 je dopracované vyhľadávanie CAID v konfiguračnom súbore a správneho ECM PID-u v PMT.

Napr.
MTV hits na Astra 19.2°E má v PMT CAIDs: 0x0500 0x0100 0x0b00 0x0d96 0x0648 0x0d95 0x1817 0x1818 0x1819 0x0500 0x0624 0x0d98 0x0650 0x1863

Ak mám v konfiguračnom súbore uvedený ORF HD (0D95) a SkyLink (0624) zoberie záznam SkyLink a pokúsi sa získať DCW. Ak sa podarí OK, inak skúsi ďalší v poradí ORF. Prioritu majú posledne uvedené záznamy t.j. číta od konca.
V prípade Viaccess (0500), ktorý má v PMT viac PID-ov, postupuje tak, že postupne hľadá PID, pod ktorým získa zo servera správne DCW.

Je nutné pripomenúť, že vyhľadávanie CAID v konfiguračnom súbore, prípadne hľadanie správneho PID v PMT spomalí prepínanie kanálov z dôvodu čakania na odozvy servera. V konfiguračnom súbore je vhodné mať uvedené len funkčné prístupy, podľa možnosti bez zbytočných duplicít.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2015 - 21:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Leden 2009 - 21:57
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
Přepínání CAIDs u MTV nefunguje.

I když server vrací po dotazu nuly, tak DVB plugin stále požaduje data od stejné CAID a nepřepne se na jiné CAID.

C.DIGITAAL je OK


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Červenec 2015 - 0:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Září 2014 - 13:43
Příspěvky: 6
škoda že se nenašel nikdo kdo by předělal acamd, na C line za něj není zatim náhrada, škoda že se toho nikdo neujal a neaktualizoval mu jádro, potřeboval by aktualizaci, tenhle nový plugin neumí cccam.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Červenec 2015 - 11:46 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Září 2014 - 23:44
Příspěvky: 192
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 6 krát
andromediani napsal:
škoda že se nenašel nikdo kdo by předělal acamd, na C line za něj není zatim náhrada, škoda že se toho nikdo neujal a neaktualizoval mu jádro, potřeboval by aktualizaci, tenhle nový plugin neumí cccam.

Na PC dvb c lajny je podle mého nejlepší "hadu" plugin
Nerozumím...vždyť acamd umí skoro vše:
-radegast
-camd35
-newcamd
-cccamn
-gboxn

Nebo jsem tě špatně pochopil ???


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Červenec 2015 - 19:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Leden 2009 - 21:57
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
1) DVBViewer s ACAMD při startu tuhne a musí se DVBViewer několikrát zavřít a znovu spustit, než se ukáže obraz.

2) Asi by se určitě někdo na oživení zdrojového kódu našel, ale kde získat zdrojové soubory ACAMD?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červenec 2015 - 11:20 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Září 2014 - 23:44
Příspěvky: 192
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 6 krát
Jj tuhnutí je slabina tohoto pluginu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červenec 2015 - 19:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Únor 2015 - 17:11
Příspěvky: 169
Poděkováno: 8 krát
pavelzhor napsal:
1) DVBViewer s ACAMD při startu tuhne a musí se DVBViewer několikrát zavřít a znovu spustit, než se ukáže obraz.

2) Asi by se určitě někdo na oživení zdrojového kódu našel, ale kde získat zdrojové soubory ACAMD?

1)Tento problém nepozorujem(XP,Win7).Je pravda,že kombinácií DVBViewer <-> ACAMD viac svedčí čistá inštalácia na solídnom železe,ako kdečím "zanesený" systém na obstarožnom stroji,aj keď aj v tomto prípade poslúži tento soft na kvalitné testovanie.
2)Zdrojáky na nete sú-sasc-ng,oscam-takže o tom to nebude.Proste aplikácie tohto typu sa v public(free) verziách na nete už neobjavujú.Česť výnimkám.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2015 - 0:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Leden 2009 - 21:57
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
To ano, když se nastaví ve Windows 8.1 kompatibilita u programu na Windows XP, tak vše chodí bez záseků při startu. To ukazuje na to, že by stačilo jen znovu ACAMD přeložit v novějším vývojovém prostředí - není podmínka a samozřejmě odstranit drobnou chybu. Práce na několik minut.

Použít sasc a vytvořit nad tím funkční plugin s funkcionalitou ACAMD pro DVBViewer je ale trochu něco jiného. Vyžadovalo by to pročíst a nastudovat spoustu dokumentace. A nebo se mýlím?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2015 - 14:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Září 2014 - 13:43
Příspěvky: 6
stavase mi že při sledování třeba sky deutschland to na par milisekund zamrzne a když to u každy změny nebo u každy druhyzměny "prdne" tak je to celkem nechutnej zvuk, a nekdy se mi stává že když se dívám tak po určity době přestane dekodovat programy a už nejde vubec ....


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 148 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 58 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk