e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Srpen 2017 - 10:33

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 148 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 14 5 6 7 8 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 03.Leden 2017 - 22:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2008 - 16:24
Příspěvky: 43
Poděkováno: 15 krát
Pre prípadných záujemcov zasielam plugin pre DVBViewer Pro - DVBFastscan.
DVBFastscan číta FastScan informácie vysielané DVB-S poskytovateľmi a následne vytvára zoznamov programov v Channel List-e programu DVBViewer Pro.

Pracuje v 2 módoch:
1. Automatickom - pri naladení príslušného transpondéru / frekvencie sa automaticky aktualizuje zoznam programov (interval overovania je nastavený na 24 hodín). Napr. pre SkyLink to môže byť Prima +1 HD.
2. Ručnom - použitím tlačidla Scan z dialógového okna pluginu. Plugin automaticky prechádza všetky aktivované položky v zozname poskytovateľov, naladí príslušný transpondér (ak je k dipozícii) a vykoná aktualizáciu informácií o programoch.


Inštalácia:
DVBFastscan.dll nakopírujeme do adresára Plugins programu DVBViewer.

DVBFastscan je kompilovaný vo Visual C++ 2015 a preto vyžaduje Visual C++ runtime 2015.
Visual C++ runtime 2015 (vcredist_x86.exe) je možné získať na stránkach spoločnosti Microsoft:
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48145


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2017 - 21:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2008 - 16:24
Příspěvky: 43
Poděkováno: 15 krát
V prílohe prikladám aktualizovanú verziu DVBFastscan 1.0.0.2. Zmeny:
1. V tejto verzii je poradie kanálov zotriedené podľa poradia stanoveného poskytovateľom,
2. Je fixnuté ladenie - nastavenie LOF frekvencie a 22KHz tone pre LNB.

Keďže DVBViewer v Channel List Editor-e predvolene zoskupuje kanály do skupín:
1. Video - Audio,
2. Názov skupiny (Group Name),
prichádza k čiastočnej zmene poradia stanoveného poskytovateľom.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2017 - 19:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2008 - 16:24
Příspěvky: 43
Poděkováno: 15 krát
K pluginu DVBFastScan prikladám zopár doplňujúcich informácií. V zozname kanálov (Channel list), ktorý je vytvorený pomocou FastScan plugin-u chýbajú / nie sú vyplnené nasledovné položky:
- PMT PID,
- Video Type,
- Audio Type,
- Language.

Viď priložený obrázok 'DVBViewer_Channel_list.jpg'.

Horeuvedené informácie sa nenachádzajú vo FastScan tabuľke (0xBD), resp. v Network tabuľke (0xBC). Ak je v nastaveniach uložený PMT PID zrýchli sa prepínanie kanálov, avšak tieto informácie si DVBViewer doplní automaticky po naladení príslušného kanálu sám.

Doplnenie všetkých informácií o danom kanáli, ktoré si DVBViewer ukladá v Channel list-e by vyžadovalo naladiť každý transpondér uvedený vo FastScan tabuľke. Následne by bolo potrebné analyzovať PAT (získanie PMT PID), PMT tabuľky (Video Type, Audio Type, Language), prípadne SDT tabuľky (Service type). To by vyžadovalo oveľa dlhší čas, nie zopár sekúnd. Zároveň by nebolo by možné vykonávať túto aktualizáciu na pozadí, napr. u Skylink-u pri pozeraní Prima +1 HD.

DVBFastscan si ukladá nastavenia do registrov Windows pod kľúčom: 'HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\DVBFastScan'. Zmenou nastavení "CreateBouquet" na 1 a uvedením platného adresára do položky "BouquetPath", DVBFastscan vytvorí súbor / bouquet 'favorites.tv' určený pre Linuxové prijímače so systémom Enigma2.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2017 - 13:35 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Srpen 2008 - 15:12
Příspěvky: 8
Poděkoval: 7 krát
Uz dlhe roky pouzivam DVB ViewerPro teraz vo verzii V5.6.4.0 pre W10.
Nahodou som natrafil na tento thread pri hladani Fastscan pre DVB.
Potesilo ma ze v Googli je na prvom mieste plugin od slovenskeho autora. Hned som obidva pluginy namontoval v poslednych verziach. NewCamd plugin ide velmi dobre, dalo by sa povedat, ze v porovnani s Acamdom troska pomalsie a zabera viac casu procesora (co u mna nie je podstatne).
DVBFastscan mi vsak nefunguje ani jedna verzia. Myslel som, ze mam problem s Visual C++ 2015, ale ani po nainstalovani poslednych oprav od Microsoftu sa mi to nepodarilo spojazdnit. Plugin vidim v okne "Doplnky",ale nejde ho spoustit ani oznacit. V registroch Windows kluc "DVBFastScan" nie je vytvoreny (Vidim tam len kluc DVBplug) a ked som pozeral log DVBVieweru, tak je tam riadok:
TDVBPlugin EventMsg EExternalException at 7641A832: External exception E06D7363
Tento riadok po vynatí "DVB FastScan dll" z Folderu Plugins zmizne.
Kedze je to velmi uzitocny plugin rad by som ho sprevadzkoval a ocenim kazdu pomoc.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2017 - 23:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2008 - 16:24
Příspěvky: 43
Poděkováno: 15 krát
dochodca
Ďakujem za otestovanie pluginu.
Mohol by si mi poslať crash dump súbor(y), ak sú k dispozícii (cez PM) z adresára: %LOCALAPPDATA%\CrashDumps. Crash dump súbory pre DVBViewer sa začínajú: dvbviewer.exe.xxxx.dmp. Zároveň aj verziu Windows v tvare napr. Windows 10 / 64 bit. Pokúsim sa nájsť / identifikovať problém.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2017 - 21:55 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Únor 2015 - 17:11
Příspěvky: 154
Poděkováno: 8 krát
U mňa rovnaký problém ako hlásil dochodca.Windows XP.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2017 - 23:11 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Srpen 2008 - 15:12
Příspěvky: 8
Poděkoval: 7 krát
Je to problem spocivajuci v nazvoch suborov s transpondermi v zlozke :
C_ProgramData_CMUV_DVBViewer_Transponders.
Ja tam pre jednoduchost uz dlhe roky davam subory " .ini " z LyngSatu alebo KingofSatu. Tie subory maju nazov napr. "0235.ini".
Musia sa premenovat na "DVB-S_0235.ini".


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Leden 2017 - 12:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2011 - 23:36
Příspěvky: 22
Zdravím,
mám stejný problém jako dochodca a holmatro.

Plugin Fastscan v doplňcích vidím, ale spustit nejde a nijak nereaguje. Chtěl jsem zaslat nějaký ten dmp, ale v CrashDump nemám nic, je čistý, možná proto, že používám DVBViewer jen pár dnů. Mám Win 7, 64bit


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 10:11 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Srpen 2008 - 15:12
Příspěvky: 8
Poděkoval: 7 krát
ski1961 napsal:
Zdravím,
mám stejný problém jako dochodca a holmatro.

Plugin Fastscan v doplňcích vidím, ale spustit nejde a nijak nereaguje. Chtěl jsem zaslat nějaký ten dmp, ale v CrashDump nemám nic, je čistý, možná proto, že používám DVBViewer jen pár dnů. Mám Win 7, 64bit


V mojom predchadzajucom prispevku som asi nezdoraznil, ze po premenovani suborov .ini mi plugin FastScan funguje perfektne.
Takze este raz: po stiahnuti najnovsieho .ini pre 23,5 stupna z http://cz.kingofsat.net/satellites.php ,je tento subor potrebne pred vlozenim do zlozky "Transponders" premenovat na "DVB-S_0235.ini" a prepisat povodny subor. Zlozku najdeme v menu "Napoveda_Slozka s konfiguraci".
Nove transpondery sa daju vlozit aj rucne, alebo pomocou "BlindScan" alebo pomocou TransEdit, ale toto je nenarocny a rychly postup.
Predpokladam, ze potom aj Vam bude plugin FastScan pracovat tak dobre ako mne. (Vdaka vdaka StanleySK1).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 10:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2011 - 23:36
Příspěvky: 22
dochodca napsal:
V mojom predchadzajucom prispevku som asi nezdoraznil, ze po premenovani suborov .ini mi plugin FastScan funguje perfektne.
Takze este raz: po stiahnuti najnovsieho .ini pre 23,5 stupna z http://cz.kingofsat.net/satellites.php ,je tento subor potrebne pred vlozenim do zlozky "Transponders" premenovat na "DVB-S_0235.ini" a prepisat povodny subor. Zlozku najdeme v menu
[/quote]

děkuji za odpověd..já jsem tu Vaši předchozí odpověd pochopil, ale zřejmě jsem v odpovědi taky nezdůraznil, že já ty ini soubory přejmenované mám viz. obrázek ze souboru Transpodnders, ale bohužel u mě to stále nefunguje.
Příloha:
screen.jpg


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 11:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Srpen 2010 - 22:44
Příspěvky: 27
satelitni prijimac: DreamskyNXP256HD
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Možná jestli není problém kde jsou ty ini uloženy. Já je mám v C:\Users\"aktuální uživatel"\AppData\Roaming\CMUV\DVBViewer\Transponders. To je trochu jinak než je výše uvedeno. A funguje to.

_________________
et6500, et4000, NXP256HD, AZBOX710, Amiko MiniHD/V2, TBS 5922SE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 11:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2011 - 23:36
Příspěvky: 22
Georges1 napsal:
Možná jestli není problém kde jsou ty ini uloženy. Já je mám v C:\Users\"aktuální uživatel"\AppData\Roaming\CMUV\DVBViewer\Transponders. To je trochu jinak než je výše uvedeno. A funguje to.


tak posílám ještě jeden obrázek, kde je vidět, že je to opravdu v tom správném místě, ale u mě to prostě nefunguje a už opravdu nevím, co s tím .

Příloha:
screen.jpg


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 12:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Srpen 2008 - 15:12
Příspěvky: 8
Poděkoval: 7 krát
Stale si myslim, ze problem je v dostupnosti TP 12070 na ASTRE3 - tam sa totiz nachadza tabulka FastScan . Plugin ho musi vidiet a mat ku nemu spravnu cestu-nazvy zloziek a suborov. Myslim, ze podobne to plati aj pre subory cielovej zlozky, ale ku tymto veciam sa musi vyjadrit autor pluginu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 12:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Srpen 2010 - 22:44
Příspěvky: 27
satelitni prijimac: DreamskyNXP256HD
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Z obrázku místa uložení - no, je to jinde než jsem uváděl: C:\Users\"aktuální uživatel"\AppData\Roaming\CMUV\DVBViewer\Transponders

_________________
et6500, et4000, NXP256HD, AZBOX710, Amiko MiniHD/V2, TBS 5922SE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 12:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2011 - 23:36
Příspěvky: 22
Georges1 napsal:
Z obrázku místa uložení - no, je to jinde než jsem uváděl: C:\Users\"aktuální uživatel"\AppData\Roaming\CMUV\DVBViewer\Transponders


jenže já to v tom Roaming nemám !!!! mám to jen v té CMUV, jak jsem uváděl a jak psal dochodca..

Příloha:
screen.jpg


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 13:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Srpen 2010 - 22:44
Příspěvky: 27
satelitni prijimac: DreamskyNXP256HD
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Byl to jen tip :wink: Ne všechno na všem funguje dobře. Mě funguje dobře jen verze 2.0.0.3. DVB Pluginu. S těmi dalšími se mi příjem zasekává, u poslední jsem musel i vypínat DVBViewer, aby se to rozjelo znova.

_________________
et6500, et4000, NXP256HD, AZBOX710, Amiko MiniHD/V2, TBS 5922SE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 20:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Prosinec 2009 - 16:46
Příspěvky: 51
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 4 krát
SKI1961: Co to zkusit nakopírovat i na to druhé umístění.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 20:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2011 - 23:36
Příspěvky: 22
testovnik napsal:
SKI1961: Co to zkusit nakopírovat i na to druhé umístění.


mám to na obou místech :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 23:33 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Říjen 2010 - 0:04
Příspěvky: 175
Poděkováno: 5 krát
použij TransEdit ne?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 23:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2011 - 23:36
Příspěvky: 22
jerry39 napsal:
použij TransEdit ne?


ale tady přece nejde o to, jestli mám použít něco jiného, já bych rád používal v DVBVieweru ten Fastscan, když byl pro to udělaný, ale zřejmě mi není souzen :-)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 148 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 14 5 6 7 8 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk