e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Září 2019 - 8:11

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Motor+Multifeed zapojenie
PříspěvekOdeslal: 09.Září 2019 - 21:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 95
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
Momentalne mam Maximum T85 - 39,28,23,19,13 stred je na 20. Dostal som do daru motor a k tomu dam 120 parabolu. Ide mi o zapojenie. Na multifeed pouzivam S8/1PCN-W2 prepinam cez prikaz diseqc 1.1. Dalej mam k dispozici S2/1PCN-W1. Riesit by som to chcel ze multifeed bude 28,23,19,13 co pouzivam najcastejsie a motor by som vyuzival na krajne 42E-5W. Predpokladam ze cez volny vstup na W2 sa motor asi ovladat dat nebude a bude treba teda pouzit W1> input 1/multifeed, input 2/motor. Nie som si celkom isty nastavenim v prijmaci lebo ked som predtym do okruhu zapojil w1 stylom receiver>w1>input1>w2 a w1>input2>astra19 tak som musel pre w1 pouzivat prikaz 1.1 a pre w2 prikaz 1.0 pricom na w2 islo prepinat len medzi 4 hornymi vstupmi a to 1,3,5,7. Predpokladam ze teraz to bude rovnako co mi az tak neprekaza kedze multifeed mi staci iba 28,23,19,13. Bude to takto dobre? Prva skusenost s motorom tak kazda rada vitana. Vdaka

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Motor+Multifeed zapojenie
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2019 - 16:55 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4843
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 105 krát
Funkčnosť závisí v prvom rade od typu použitého stb pre ovládanie motora.
Pri E2 na linux stb nevidím problém, aby naraz posielal príkazy v protokole 1.1 (alebo aj 1.0 - pre teba je výhodnejšia 1.možnosť) a zároveň ovládal aj motor! Nastavenie tunera sa v tomto prípade robí v režime "Pokročilé".
A samozrejme je potrebné použiť DiSEqC prepínač 8/1.
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Motor+Multifeed zapojenie
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2019 - 19:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 95
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
moze byt teda takto?

Obrázek

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Motor+Multifeed zapojenie
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2019 - 4:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4843
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 105 krát
Vyskúšaj a uvidíš!
V prípade istoty by som vyskúšal mať zapnuté aj "opakovanie ppvelov".
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Motor+Multifeed zapojenie
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2019 - 9:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 95
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
mmiriboy napsal:
Vyskúšaj a uvidíš!
V prípade istoty by som vyskúšal mať zapnuté aj "opakovanie ppvelov".
:)


Skusal som ale cez diseqc 8/1 mi tocil motor iba na zapad. Ked som dal napriamo do receivera tak uz isiel normalne

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Motor+Multifeed zapojenie
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2019 - 20:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 95
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
Dnes som nastavil 0 bod (10E), nahodil satelit a skusal...
Parabola 90cm , signal na 0,8W aj 39E okolo 80% cize nastavene bude asi dobre.

Problem na ktory som narazil... pri prepinani kanalov alebo manualne nastavovanie motora v menu
mi toci motor iba na 28,2 , 23,5, 19.2 na 13 alebo 0,8w sa ani nepohne. Ked ho dam manualne na 0,8 signal super, ulozim index ale po prepnuti na 19 a naslednom 0.8 sa motor netoci.

mam nastaveny samozrejme USALS a OpenatV 6.3. Neviete kde moze byt problem alebo nejako nastavit. Vsade pisu ze po zadani suradnic do USALS uz nataca cam, no mne natoci na 3 zo 6 co mam ulozene kanaly. Ani na 9e co som podla neho nastavoval sa nechce natocit. Predtym robilo aj to ze ked som prepol na 23e tak sa vytocil az niekde na 40e ale teraz uz toci OK az na to ze urcite satelity sa nepohne

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Motor+Multifeed zapojenie
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2019 - 20:42 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2464
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 133 krát
index u USALS nenexistuje, ten je mozno len pri DISEQC 1.2

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Motor+Multifeed zapojenie
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2019 - 21:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 95
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
EnoSat napsal:
index u USALS nenexistuje, ten je mozno len pri DISEQC 1.2


a co je potom toto Obrázek

Inak uz nataca v poriadku... nejak som omylom zapol limit na 19.2 preto nizsie nenatacal.

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Motor+Multifeed zapojenie
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2019 - 21:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2008 - 11:31
Příspěvky: 231
Místo/Bydliště: Prešov
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 11 krát
Ja mám 2 paraboly napevno-23,5E a 36E,tretia je na motor.Všetky idú do 4 port. diseqc-1 motor
2 23,5E
3 36 E
nastavenie:lnb1(motor) režim diseqc 1.2
príkaz diseqc 1.0 port A
ostatné žiadne
lnb 2(23,5E) režim diseqc 1.0
príkaz diseqc 1.0 port B
LNB 3(36E) režim diseqc 1.0
príkaz diseqc 1.0 port C
Vstup 1 ide do pozicionéra potom na lnb,motor je tiahlový,na lnb 1 majú družice svoje pozície,podľa kt. pozic. točí.
Ale s USALS to bude asi podobné.

_________________
Kovosat140+Invacom twin s motorom 53E-43W(strom zrezali),60 noname na 23,5E,115 offset na 36E cirkular,Octagon SF 4008 4K UHD, pozicioner PowerTech Gbox V2000,Panasonic TX-P50G20E,SCAN KING HF discone,RTL-SDR+Airspy R2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Motor+Multifeed zapojenie
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2019 - 22:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2464
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 133 krát
djriki napsal:
EnoSat napsal:
index u USALS nenexistuje, ten je mozno len pri DISEQC 1.2

a co je potom toto
Inak uz nataca v poriadku... nejak som omylom zapol limit na 19.2 preto nizsie nenatacal.

to je nastevenia motora v rezime diseqc 1.2
toto pre USALS

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 10 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk