e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Září 2018 - 19:40

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2018 - 11:48 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Květen 2011 - 20:11
Příspěvky: 40
Popis techniky:
VU+ Uno
Vu+ Zero 4K
TV OLED LG
Toroidal Sat , 5 LNB , Disecq 1.1 přepínač S8/1PCP-W2 Eltasat

Už dva roky se trápím s příjmem sat signálu. Občas, zpravidla večer kolem 9 hod, ale náhodně i kdykoliv jindy, začnou programy z různých transpondérů a různých družic kostičkovat a někdy vypadne signál na 0. Měl jsem tady přes den dva různé satelitní techniky, LNB a vedení naprosto OK, nic nezjistili, vyměnili pro jistotu LNB za nové, znovu nahoře nastavili. Dokonce jsem přidal další sat anténu na 23,5 a mám dvě polohy disecqu na stejnou družici z různých antén a různých LNB. Koupil jsem nový přepínač, je také nový - stejný typ.
Ještě jsem podezíral receiver, že nezvládá poklesy napětí v síti (např. kondíky atd.). Stávalo se totiž, že se to dalo nasimulovat, když se dala konvice na varnou desku (jeden rozvod 230V), tak to poměrně spolehlivě vypadlo. Koupil jsem nové VU+ Zero 4K, problém naprosto stejný, takže receivrem to není.
Nasadil jsem i UPS - konkrétně APC Smart 750 XL, asi se to omezilo, ale zase předevčírem vypadly kolem 21 hod všechny satelity na 20 min. Ráno a druhý den opět vše v pořádku, a i večer.
Prosím o jakoukoliv radu, jak by se dalo zjistit nebo změřit rušení nebo něco, co takto ovlivňuje příjem. (Návrh na přestěhování neberu :twisted:)
Jinak na chatě mám další VU+Uno, tam to nic nedělá. Prohodil jsem před koupí nového přístroje i VU+ Una koupené ve stejné době, ale žádná změna. Vypadával i ten z chaty.
Nedá se to změřit a zjistit? Prosím o jakoukoliv radu.
:thankyou:

_________________
VU+ Uno, VU+ Zero 4K, BH 3.0.5I


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2018 - 11:51 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 15.Prosinec 2009 - 21:24
Příspěvky: 498
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
Nezmieňuješ sa o novom koaxiáli. Skúsil by som hoc nen natiahnuť cez okno.

_________________
Bežný užívateľ
~*Formuler F3 *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2018 - 12:06 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Říjen 2007 - 19:23
Příspěvky: 135
Poděkoval: 1 krát
Vypadá to na zemní smyčku, což znamená v reálu.....všechny přístroje které jsou na LNB připojeny , připojit na jednu totožnou fázi el. napětí a pokud možno oddělit galvanickým oddělovačem anebo trafem......paseku dost často dělá společná anténa, takže tu především oddělit přes galvíčko.
A pokud možno si tam dotáhnout zkušeného elektrotechnika a měřit veličiny.
:wink:


Naposledy upravil(a) plachta dne 13.Září 2018 - 12:14, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2018 - 12:08 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 24.Červenec 2010 - 12:20
Příspěvky: 300
Poděkováno: 18 krát
a na LG si to zkusil pokud má SAT tuner? Jinak to směřuje k rozvodu 230V aspoň utáhnout šrouby
v zásuvkách (radši bez napětí)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2018 - 12:25 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3738
Poděkoval: 78 krát
Poděkováno: 310 krát
asi máš RD ??? ale koukni okolo zda tam nemáš nějaké antény či paraboly pro net a datové spoje ???


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2018 - 15:59 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Květen 2011 - 20:11
Příspěvky: 40
Díky za zájem.
Takže doplňuji:
Je to v centru Praha, jsem v 1 patře a na střechu je 6. pater. Takže koax jsem neměnil. Kolem střechy je antén a spojů strašně moc. Jsou všude kolem.

Ta smyčka mne napadla, takže jsem to dal vše na UPSku. Tj. sat, domácí kino i TV jsou na jedné fázi z UPS. Ale asi UPS nemá ty oddělovací vlastnosti, to nevím.
Takže místo sateliťáka teď pozvu pořádného elektrikáře.
Jestli Vás nenapadne ještě něco jiného. TV LG sat tuner má, to musím ještě zkusit.

_________________
VU+ Uno, VU+ Zero 4K, BH 3.0.5I


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2018 - 16:36 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Říjen 2007 - 19:23
Příspěvky: 135
Poděkoval: 1 krát
Ups-ka neřeší vyrovnávací proudy a napětí. Ty spínané zdroje dělají v domácích sítích hroznej brajgl. Já měl potenciál 150V mezi společnou anténou a sat.tunerem v PC. Jedno galvíčko a byl klid.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2018 - 20:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3738
Poděkoval: 78 krát
Poděkováno: 310 krát
pokud máš separé anténu a LNB single (pouze pro Tvoji TV-SAT), tak nemůže být řeč o zemní smyčce !
Nevím kdo Ti poradil UPS-ku , vyhozené= peníze ?
já to tipuju na rušení , ale odkud ??? možná i radioamatér ( i když ti díky internetu skoro vymřeli !)
na zkoušku opravdu zkus kvalitní koaxiál a hlavně kvalitní spoje !!!
:good:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2018 - 21:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Květen 2011 - 20:11
Příspěvky: 40
UPS jsem vzal od počítačů, mám vždycky rezervní, takže žádné peníze navíc. Ale vůbec mne nenapadlo při tom výpadku ji normálně odpojit od sítě. Pak vlastně pojedu na baterky a eliminuji cokoliv ze sítě 230V.
Spoje a koax řešili sateliťáci, přes den jim to nic neukazovalo a mělo by být vše v pořádku (teorie).

Antény jsou jen pro mne, LNB jsou singl a jen se přepínají disecqem. A dolů vede jeden koax.

Dík za tipy, teď budu pár dní sledovat a zkusím jet z baterek, když se to stane.

_________________
VU+ Uno, VU+ Zero 4K, BH 3.0.5I


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: UPS
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2018 - 21:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3738
Poděkoval: 78 krát
Poděkováno: 310 krát
pokud nevyrveš přívodní šnůru ze zdi tak jsi stale spojený se zemí či nulákem rozvodné sítě !!!

a jak jsem, psal výše já tenhle problém VYLUČUJI !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2018 - 22:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Květen 2011 - 20:11
Příspěvky: 40
Přesně tak jsem to ale myslel. Že vytáhnu kabel ups ze zdi. Takže pojedu z baterek.
Taky si myslím, že to asi nepomůže, ale tím to definitivně vyloučím, že by to byl vliv elektrické sítě.

Pak se vrhnu na hledání někoho, kdo bude umět najít to rušení.

_________________
VU+ Uno, VU+ Zero 4K, BH 3.0.5I


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2018 - 2:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 2960
Poděkoval: 679 krát
Poděkováno: 69 krát
hobbynew...Nedá se to změřit a zjistit? Prosím o jakoukoliv radu...

samozrejme,že dá ale nie smartfonom ako radí hlustvisihak !!!
Možno až po pár rokoch ak náhodou budú smartfony skutočne chytré.

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM

Spoločenská váženosť DEMOKRATA stúpa úmerne jeho kontám v danových rajoch


Naposledy upravil(a) ivan333ivan dne 15.Září 2018 - 3:25, celkem upraveno 3 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2018 - 8:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3738
Poděkoval: 78 krát
Poděkováno: 310 krát
můj názor ohledně UPS jsem již napsal , ivan se rád poslouchá nicméně může si založit vlákno ohledně UPS . Zde je to zcela o něčem jiném .

Jenom bych ho poprosil o technickou přesnost (opakovaně nicméně bez následků jsem to činil již dříve v jeho příspěvcích) . 300A dá skoro každá baterie , důležitý je jiný parametr a to je kapacita . Ta se ale udává v jiných jednotkách !!!

Rovněž tak kapacita pamětí či disků , zde se ivan mýlí i v řádech biliónů !!! ( m/M , B,b)

Zakladateli vlákna přeji zdárné vyřešení problému a když se s námi potom podělí bude to přínosné ...

(doporučuji zkontolovat kabely od LNB ku DiSEC a případně vyměnit relátko za jiný typ , případně vyřadit a napojit napřímo družici u níž se to nejvíce projevuje , případně uzemnit kostru relé ???)

teď to čtu znovu a možná zkus změřit ss. odpor kabelu ???

:poklona:


a protože nemohu najít vlákno ohledně elektrokočárku tak se opakovaně ivana ptám jak to jezdí ???

:thankyou:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2018 - 10:00 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 24.Červenec 2010 - 12:20
Příspěvky: 300
Poděkováno: 18 krát
no nahoře je někde psáno,že mu to vyvolala rychlovarná konvice , tak bych tu síť ještě nevylučoval
a pokud to má rušení na svědomí tak ať se modlí , protože má parabolu 6 pater tak se to bude blbě
hledat někdy to dělá i osvětlení


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2018 - 10:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Červenec 2010 - 22:00
Příspěvky: 46
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
na 99% rušení, s ohledem na místo instalace to bude oříšek. Zažil jsem i rušení po koaxu blbým telefonem..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2018 - 16:02 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Říjen 2007 - 19:23
Příspěvky: 135
Poděkoval: 1 krát
Tož ivan...ups nemůže řešit bludné proudy či zemní smyčky jelokž je připojená paralelně k síti a tvůj popis tvojí ups-ky je trochu mimo téma a jěště poznámku ....pokud je do bytu zavlečený jiný potenciál země třeba STA či datové liny, musí být také odpojen. jelikož u pulsních zdrojů defakto uzel neexistuje, pak je možné i u frekvenčně měničem napájených výtahů, vadná instalace či chybějící filtr harmonických.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 11:56 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 15.Prosinec 2009 - 21:24
Příspěvky: 498
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
Kôli tomu musí byť koaxiál kvalitný aby neslúžili ako anténa. Ide hore cez 5 poschodí a asi na niektorom niekto má pravidelné hovorí v čase čo spomínaš.

_________________
Bežný užívateľ
~*Formuler F3 *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Záhadné výpadky signálu
PříspěvekOdeslal: 15.Září 2018 - 13:11 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1357
Poděkoval: 97 krát
Poděkováno: 245 krát
Nemusí hovořit, spíš bych to viděl na datové připojení například přes LTE. Odpovídaly by i časy, kdy se nejvíce leze na internet (pokud to tak je, to si musí potvrdit tazatel).

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk