e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Srpen 2018 - 4:30

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2018 - 22:03 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Leden 2011 - 20:24
Příspěvky: 179
Poděkoval: 4 krát
Ahojte, prosim odpornikov o radu. V dome mam natahane 2x koax do kazdej zasuvky. Lepsie povedane do jednej krabice. Vo vedlajsich krabiciach su 230V, pripadne LAN a cele sa to ma prekryt ramikom. Legrand neponuka zasuvky do ktorych by sa dali zapojit 2 koax (jeden na SAT, druhy na DVB-T+R), tak ma napadlo, ze si ju vyrobim. Kupim obycajnu Legrand zaslepku, kupim panelove F-konektory (samice, samce, co bude treba), vyvrtam dierky, na konektory napajkujem koax a namontujem. Myslite si, ze by to takto mohlo fungovat? Mozno bude treba nejake suciastky napajkovat, medzi konektormi na TV a R... naozaj neviem. Vyhoda je, ze nemusim pouzit multiswitch, iba klasicke prepinace a bolo by oddelene SAT od pozemneho vysielania.

Ak by to takto neslo, som nuteny kupit original Legrand. Ten predava koncove zasuvky iba na jeden kabel, kde sa to rozbocuje na SAT, TV a R. Toto riesenie vyzaduje multiswitch. A jeden kabel bude nevyuzity.

Co vy na to? Slo by to? Kabelaz je nasledovna - zo strechy 10x koax do technickej miestnosti (8 na SAT, 1 na DVB-T, 1 na R) Z technicekj idu po dva kable do kazdej izby.

A nakoniec, viete mi, prosim, niekto vysvetlit aka je to zasuvka hviezdicova a koncova? Co som nasiel na stranke, rozdiel je iba v utlmoch. Hviezda ma utlm 2 dB, koncova 10 dB. Aku pouzit a preco? Uz som sa to to kedysi pytal, ale nikto mi ten rozdiel nevysvetlil :(


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2018 - 3:21 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Září 2010 - 16:41
Příspěvky: 1378
Místo/Bydliště: Slovensko
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 46 krát
Pár krát ak som niečo podobné riešil,
no radšej som použil F spojku s matičkou.

Příloha:
F_spojka_s_matkou.jpg


Nemusíš nič cínovať. :good:

Jestvuje aj hotová zásuvka dva krát F konektor plus LAN
a pasuje do rámiku Legrand Valena len nemôže byť na kraji
iba treba vybrať ten vnútorný rámik.
V niektorej krabičke ju mám keď ju nájdem opíšem sem typ.
Kupoval som to v Hagarde ...


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
OTF SR95 Analógový prijímač z Oravy stále funguje už len milá nostalgia
a z toho novšieho v každom rožku je toho trošku ...
Parabola ofsetka 120 s motorom, Maximum E85 Multifocus
Antik karta, karta a tiež CAM PlusTelka, Skylink ICE_irdeto-irdetoM7_Viaccess, Hello HD,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2018 - 6:05 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4634
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 89 krát
Ako výstup z tej krabičky by som taktiež použil F-spojku, určite je vhodnejšie nič nespájkovať, aj z dôvodu ľahšej demontáže v budúcnosti.
A ešte ma napadla jedna vec, t.j. vo vnútri krabičky by som dal ešte "medzikus" z plechu, na ktorom by boli uchytené tie F-spojky.
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2018 - 6:19 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3719
Poděkoval: 74 krát
Poděkováno: 308 krát
s těmi "F"spojkami souhlasím , taky to tak používám , navíc pájet se musí imět a pokud nemáš měděné opletení tak to ani nedokážeš. další problém může nastat studeným spojem !! protože
může nastat problém zemní smyčky a při osmi přijímačích je to pravděpodobné pokud nemáš novou elektroinstalaci .¨( U multiswitche tohle riziko téměř nehrozí ...)

Dávat tři vývody je zbytečné , tedy pokud nemáš například sádrokartonové obložení kam by jsi umístil tu zásuvku TV/SAT/R + SAT , protože ji nevyrobíš , !!! jednak aby se ti vlezla do té krabičky a druhak ohledně kvality !!!

Zde odbočím žádnou zásuvku do hvězdy neznám . Jsou jen průběžné a koncové . U průběžných
se uvádí a je důležitý parametr odbočovací útlum a průchozí útlum .

U koncovýc snad nemusím psát o jaký útlum se jedná ale jeho velikost není nutně 10dB .
(A taky je různá )

proto bych dal jen dva vývody a dle potřeby potom rozbočíš signál na TV /Radio někde u přístrojů nebo za nábytkem rozbočkou ať už hybridní pro DAB/DVB-T nebo TV/ Radio pro VKV .

:good:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2018 - 7:35 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Leden 2011 - 20:24
Příspěvky: 179
Poděkoval: 4 krát
chlapi dakujem ze ste potvrdili moju teoriu, ze nie je potrebne platit nekrestanske peniaze za original zasuvky, ked sa to da spravit lacnejsie a lepsie (mam na mysli bez spajania pozemneho a satelitneho signalu cez multiswitch). aspon co som pochopil, a prosim potvrdte mi to, ze by to malo byt, aspon teoreticky kvalitnejsie
este vymysliet schemu, ako to vsetko pozapajat, kolko prepinacov, ich rozmiestnenie, aby som do dal na jednu dosku ktoru potom strcim do 19" racku (akoze jedno poschodie v racku). Malo by to byt 19,2 + 23,5 + DVB-T na 5 prijimacov. Myslite ze to tam zmestim? Neviem zatial kolko tych suciatok bude treba, musim dostudovat. Rozmer jedneho poschodia cca 40x60

@hlustvisihak, kuk napr. sem, strana 13
https://ema-elektro.sk/files/elektromat ... VALENA.pdf


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2018 - 8:12 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3719
Poděkoval: 74 krát
Poděkováno: 308 krát
synku moc neviem rátať no chybí ti dva gáble na strechu !!!!

ale klídek , jistě se dají natáhnout !!!

a jinak to MSW jistí !

Nějaký za pár šupů bych ti našel a možná by to bylo levnější jak 5 DiSEC s ???

Ono OCTO taky něco stojí plus relátka ???


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2018 - 8:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Leden 2011 - 20:24
Příspěvky: 179
Poděkoval: 4 krát
boha jeho a fakt, ale natiahnut nie je problem :)
len pre zaujimavost, keby som sa vydal msw cestou. nasiel som napr. taketo
https://satelity.ellano.sk/multiprepina ... 27943.html
https://www.tvsatnitra.sk/obchod/action ... 6-es.xhtml

alebo taketo
https://satelity.ellano.sk/194/diseqc-p ... w-3-1.html

co by bolo lepsie?

pripadne dajte, prosim, nejake alternativy, som skor za kvalitu ako sa usetrenie par eur (mozno aj desiatok)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2018 - 8:41 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3719
Poděkoval: 74 krát
Poděkováno: 308 krát
počítat ti to nebudu !!

no rátaj 2x OCTO plus 5 x DiSEC plus kýbl konektorů a jejich montáž

nebo 1 x MSW plus 2 x Quattro nebo Quad plus čtvrt kýbla konektorů


TV a rádio můžeš použít nebo můžeš jet po tom extra kabelu .

Co je technicky lepší či kvalitnější ??? Dle mne je to jedno ale již sem se zde s některými přel
tak že jistě ti poradí ???!!!

Já tvrdím že pokud to nastavíš podle specifikací tak je MSW výhodnější !!!

:book: :poklona: :good:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2018 - 8:52 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Leden 2011 - 20:24
Příspěvky: 179
Poděkoval: 4 krát
mas ty asi pravdu chlape :)
tak mi prosim este porad nejaky kvalitnejsi msw, nebudem spekulovat
posledna tema ktora je pre mna otvorena - ktoru z tych zasuviek zvolit? pozri prosim par komentov vyssie, je tam link na katalog. hviezdicovy rozvod ci koncova? strana 16. rozdil v utlmoch. 1,5 vs 10 dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2018 - 8:59 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3719
Poděkoval: 74 krát
Poděkováno: 308 krát
Já dávám EMP z Klatov , kluci jsou šikovní a ochotný servis

pro Tebe je to ale asi zahraničí tak se mrkni třeba i na IKUSI

ale obecně je to dnes asi jedno , nevím kde býváš ale možná se oplatí ještě na vstupy bleskojistky ale to je cca 1000 Kč navyše !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2018 - 12:43 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1312
Poděkoval: 95 krát
Poděkováno: 230 krát
ptacko napsal:
mas ty asi pravdu chlape :)
tak mi prosim este porad nejaky kvalitnejsi msw, nebudem spekulovat
posledna tema ktora je pre mna otvorena - ktoru z tych zasuviek zvolit? pozri prosim par komentov vyssie, je tam link na katalog. hviezdicovy rozvod ci koncova? strana 16. rozdil v utlmoch. 1,5 vs 10 dB
Nechci ti motat hlavu. Nicméně pokud na některém místě chceš použít dvou a vícetunerový sat přijímač, potom pro jeho plné využití nebude jeden sat kabel stačit. Volil bych proto multiswitch, který má i vstup pro pozemák. Můžeš potom mít v každém kabelu všechno a na konci to podle potřeby rozdělíš frekvenční výhybkou. Tož asi tak.
Co se týká zásuvek tak koncová s vyšším útlumem se typicky používá do průběžného rozvodu, kde jsou před ní průběžné s oddělovacím útlumem (10 dB a vyšším). Ten je vyšší a proto, aby i na koncové zásuvce byl na výstupu srovnatelný signál, tak má tato zásuvka také vyšší průchozí útlum. Má to další plus a to je malý činitel odrazu. Pokud není na zásuvce připojen kabel do TV, tak není rozvod ovlivněn a celkové přizpůsobení je OK. Ostatní koukají bez problémů dál :-). To už u zásuvky s malým útlumem (označená pro použití do hvězdy) neplatí, potom je nutné oddělení jednotlivých větví proti vzájemnému ovlivnění řešit na straně rozdělení do hvězdy. To znamená nahoře na začátku kabelu. Tož asi tak...

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2018 - 17:49 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Leden 2011 - 20:24
Příspěvky: 179
Poděkoval: 4 krát
@VTronik dakujem za vysvetlenie, aspon uz vieme aky je v tom rozdiel. V mojom pripade je jeden kabel z switchu na jeden prijimac. Takze asi ta hviezda, ze?

Som sa chcel tomu multiswitchu vyhnut, pretoze v jednej "specializovanej" predajni mi rozpravali ze taketo riesenie sa pouziva iba naozaj v krajnom pripade, ked uz ina moznost nie je, dokonca ze terestrailny signal do multiswitchu v ziadnom pripade, ze to moze pokazit tuner v prijimaci.

Co sa tyka dvojtuneru - ano, viem. Pisem vsade ze 5 prijimacov, ale v skutocnosti je to tak, ze 3 izby po jednej zasuvke, v obyvacke dve zasuvky vedla seba, cize pripravu na tvojtuner mam


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2018 - 20:25 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3719
Poděkoval: 74 krát
Poděkováno: 308 krát
ptacko napsal:
@VTronik dakujem za vysvetlenie, aspon uz vieme aky je v tom rozdiel. V mojom pripade je jeden kabel z switchu na jeden prijimac. Takze asi ta hviezda, ze?

Som sa chcel tomu multiswitchu vyhnut, pretoze v jednej "specializovanej" predajni mi rozpravali ze taketo riesenie sa pouziva iba naozaj v krajnom pripade, ked uz ina moznost nie je, dokonca ze terestrailny signal do multiswitchu v ziadnom pripade, ze to moze pokazit tuner v prijimaci.

Co sa tyka dvojtuneru - ano, viem. Pisem vsade ze 5 prijimacov, ale v skutocnosti je to tak, ze 3 izby po jednej zasuvke, v obyvacke dve zasuvky vedla seba, cize pripravu na tvojtuner mam



a na co se ta specializovaná prodejna specializuje ???

a budeš dávat ty zásuvky když se na ně ptáš nebo budeš dávat jen ty F spojky ???


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2018 - 22:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Leden 2011 - 20:24
Příspěvky: 179
Poděkoval: 4 krát
ta predajna sa specializuje prekvapivo aj na tv-sat techniku :)
neviem tie zasuvky este, porozmyslat musim. da sa to aj tak aj tak. bud terestrial pojde zvlast kablom a dam F spojky, alebo to pojde vsetko spolu a jeden kabel bude nevyuzity. v tom druhom pripade mam hned poriesene aj radio. hmm, neviem veru... co by si dal ty?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vyroba TV-SAT-R zasuvky
PříspěvekOdeslal: 12.Srpen 2018 - 9:15 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3719
Poděkoval: 74 krát
Poděkováno: 308 krát
jo to je těžká rada , ale pokud dáš MSW tak kup s více výstupy ,(8,10,12 )??? a máš rezervu když nějaký odejde nebo můžeš udělat variantu jak ti radil Tronďa . A nahoře to bude velmi jednoduchá montáž a ani to nemusíš cpát do racku !

:good:


jo a k té firmě a problémům s MSW ,( ze to moze pokazit tuner v prijimaci.)
může být problém pokud to např. přebudíš terestiálem ! Ale nic v přijímači NEPOKAZÍS !


koukal jsem do toho Tvého obchodu , maj tam tohle :
http://www.satelit-tv.sk/obchod/multisw ... 4622.xhtml

ale asi to budou také specialisti bo tam píšou:

MultiSwitch Technisat CE 9/12 HD

Technisat multiprepínač CE 9/12 HDMultiprepínač umožňuje rozdelenie signálu z jednej satelitnej pozície a DVB-T na 16 užívateľov.


Ale my jim rozumíme a Tobě by to posloužilo i když to nemá vstupní trimry .

:smoke:


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk