e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 20.Říjen 2017 - 23:36

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2017 - 19:04 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 65
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 1 krát
moje zapojenie je S2/1pcn-w1 dnu a vonku S8/1PCP-W2 pripojene 4 LNB.

Problem nastava v tom ze napr. na Skylinku mi nejde transponder 11856. Na Hotbirde zase 10834.
Pokial zamenim vonkajsi switch S8/1PCP-W2 za klasicky 4/1 tak 11856 uz ide ale zase vypadne 11973.
Ak vyradim vnutorny switch (2/1) tak zase tie co nesli idu ale zase nejde HBO transponder...
Kable som daval vsetky nove, LNB su IBUcka a ked odpojim kabel od receivera a pripojim na merak Megasat 1HD tak v pohode ukazuje signal z 11856 bez interupcii ale v receiveri vypadava tak ze obcas na sekundu blikne signal na 60% ale obraz vkuse zrni.
Primac mam AX4k ale podobny problem mi to robilo aj na predchadzajucom. Tam zase blbla Joj Cinema +1

Neviete cim to bude?

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2017 - 11:02 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2338
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 276 krát
zkus iný televízor , nejlépe bateriový nebo aspoň s plochou (2 pin ) šnůrou ???


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 4:14 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 65
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 1 krát
hlustvisihak napsal:
zkus iný televízor , nejlépe bateriový nebo aspoň s plochou (2 pin ) šnůrou ???

A co to na s tym spolocne? Dnes som este vyladzoval antenu tak 23ka je uz na 80% ale ten transponder stale nejde. Mozno by trebalo skusit iny image aj receiver co to spravi.

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 7:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 2890
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 12 krát
hlustvisihak napsal:
zkus iný televízor , nejlépe bateriový nebo aspoň s plochou (2 pin ) šnůrou ???


nebo taky tu kouzelnou diodu 12-5 je šest ty vole :lol:

tahle tvoje rada mi pripomina radio Jerevan..

Otazka pro radio jerevan..

- Pelichá mi činčila co mám delat ?

odpoveď z rádia..

- jezdete míň na kole ..

:lol: :lol:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 9:06 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 639
Poděkoval: 51 krát
Poděkováno: 143 krát
Že by to byla rada směrem k tomu, že tam má zemní smyčku přes TV???
A co si poradil ty? Když jsme u toho... Ten fór je dobrej, a co dál?

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 9:25 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2338
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 276 krát
pitomec se směje i když neví čemu , normální když neví tak se zeptá ...

a že na Kysucu ještě nedorazilo to co pan Kirchhoff věděl už před 150 léty je smutné ...

a jev jak popisuje tazatel , že s jiným přístrojem se to chová jinak může nastat právě vlivem
zemní smyčky , kdyby totiž pán velkomožný z dlouhých polí aspoň něco tušil o problematice
síťových rozvodů , jejich druhů a navíc kvalitě montáže , zdrojů v TV a receivech , citlivosti
elektronických zařízení na falešné zemní proudy ,
(což každý asi poznal při zapojení zesilovačů jako BRUM ),
tak by se méně ztrapňoval .
Nicméně každého volba !

samozřejmě může být problém kdekoliv jinde , jen jsem psal tazateli jednoduchou zkoušku která ho nic nestojí ! A navíc si zde sadarmo pokecáme , NI !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 16:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 2890
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 12 krát
hlustvisihak napsal:
pitomec se směje i když neví čemu , normální když neví tak se zeptá ...

a že na Kysucu ještě nedorazilo to co pan Kirchhoff věděl už před 150 léty je smutné ...

a jev jak popisuje tazatel , že s jiným přístrojem se to chová jinak může nastat právě vlivem
zemní smyčky , kdyby totiž pán velkomožný z dlouhých polí aspoň něco tušil o problematice
síťových rozvodů , jejich druhů a navíc kvalitě montáže , zdrojů v TV a receivech , citlivosti
elektronických zařízení na falešné zemní proudy ,
(což každý asi poznal při zapojení zesilovačů jako BRUM ),
tak by se méně ztrapňoval .
Nicméně každého volba !

samozřejmě může být problém kdekoliv jinde , jen jsem psal tazateli jednoduchou zkoušku která ho nic nestojí ! A navíc si zde sadarmo pokecáme , NI !


ty zemni smyčko !§ do čech patrne taky nedorazil galvanicky oddelovač zeme, treba thenhle od EMP Centaury: https://www.alfasat.sk/prerusovac-zemne ... 35990.html ..
to hold pepa montaznik jede na střechu s 5 kilovym TV na baterky .. ty vole počítam ze ty stale jeste na takovy telce s openboxem 800 steluješ taky paraboly.. montážniku diodovej 12-5 je šššest ! :lol:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 17:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Únor 2015 - 17:11
Příspěvky: 177
Poděkováno: 8 krát
@f*go
Chlape ty sa počúvaš? Akože každý máme "svoje dni", ale správaš sa ako idiot len preto, aby si neostal dĺžny svojej povesti?
Daj sa dokopy a nezasieraj tu každé tretie vlákno svojími citovými výlevmi.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 18:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 2341
Poděkoval: 59 krát
Poděkováno: 120 krát
dlhe_pole napsal:
hlustvisihak napsal:
pitomec se směje i když neví čemu , normální když neví tak se zeptá ...

a že na Kysucu ještě nedorazilo to co pan Kirchhoff věděl už před 150 léty je smutné ...

a jev jak popisuje tazatel , že s jiným přístrojem se to chová jinak může nastat právě vlivem
zemní smyčky , kdyby totiž pán velkomožný z dlouhých polí aspoň něco tušil o problematice
síťových rozvodů , jejich druhů a navíc kvalitě montáže , zdrojů v TV a receivech , citlivosti
elektronických zařízení na falešné zemní proudy ,
(což každý asi poznal při zapojení zesilovačů jako BRUM ),
tak by se méně ztrapňoval .
Nicméně každého volba !

samozřejmě může být problém kdekoliv jinde , jen jsem psal tazateli jednoduchou zkoušku která ho nic nestojí ! A navíc si zde sadarmo pokecáme , NI !


ty zemni smyčko !§ do čech patrne taky nedorazil galvanicky oddelovač zeme, treba thenhle od EMP Centaury: https://www.alfasat.sk/prerusovac-zemne ... 35990.html ..
to hold pepa montaznik jede na střechu s 5 kilovym TV na baterky .. ty vole počítam ze ty stale jeste na takovy telce s openboxem 800 steluješ taky paraboly.. montážniku diodovej 12-5 je šššest ! :lol:

Za prve preco by mal chodit na strechu rada znela pouzit nezavisly zdroj aby to odskusal ten oddelovac prichadza do uvahy az ked sa ta zemna smycka potvrdi mal by si sa za svoju ukvapennost niekomu ospravedlnit.

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Naposledy upravil(a) vensan dne 12.Říjen 2017 - 21:56, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 20:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Září 2010 - 21:58
Příspěvky: 21
Poděkoval: 2 krát
pred parabolou nemáš náhodou dáky porast?
Mal som podobný prípad a pílka spravila tuje nový účes :D . Pomohlo . Ovšem záleží ,kde máš parabolu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2017 - 6:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 65
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 1 krát
hlustvisihak napsal:
zkus iný televízor , nejlépe bateriový nebo aspoň s plochou (2 pin ) šnůrou ???

Neviem kde by som zohnal bateriovy tv a 2pin zastrcky ma predsa uz kazdy novsi tv cize to u mojho 4k by malo byt jedno. Ako by sa ti este dalo odskusat? Co tak napajat tv z inej neho okruhu? P.s. receiver ma iba externy zdroj

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: @djriki
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2017 - 9:42 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2338
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 276 krát
Co se týče zapojení antén není zcela jasné jak to máš , možná tam máš některý LNB TWIN ?

Další možnost problémů ...

A co to dělá když dáš napřímo A3 (23.5 east) ???

#-o

většina Samsung a LG má třívodičovou přívodní šnůru . ta dvojvodičová ještě neznamená že tam nemůže být problém .

Nějaký bateriový DVD s ext. vstupem nemáš ?

:good:


Naposledy upravil(a) hlustvisihak dne 13.Říjen 2017 - 9:48, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2017 - 9:47 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 2143
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 80 krát
V soustavě příjmu z více družic je lepší se vyhnout použitím kompromisních monobloků s kaskádovitě zapojenými přepínači a na každou pozici použít raději samostatný konvertor. :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2017 - 13:32 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 65
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 1 krát
Monoblock tam nemam. Iba twin na 13ke ale vyuziva iba i vystup. Skusim to na obrazovke do auta ta ma vstup. Dam dnes vediet.

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2017 - 14:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 65
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 1 krát
No takze pri zapojeni 23 napriamo mi uz 11856 ide ale vypadli 12090 AJ 12344. To iste robilo pri starom twintuneri so starymi lnb a starym 4/1 diseqc.

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2017 - 14:23 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 2341
Poděkoval: 59 krát
Poděkováno: 120 krát
Inac ten avizovany Prerušovač zemnej slučky L1/1PCP-1 mam doma a ked som tak s nim laboroval len tak pre zaujimavost tak som zistil ze nevelmi cez neho chceli prechadzat diseq povely tak neviem ci to je specifikum toho mojho kusu alebo vseobecne no druhy na testy kupovat nebudem.
No ak by to bol vseobecny problem tak jeho vyuzitie v pripade potreby moze byt znacne obmedzene.

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2017 - 14:41 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 65
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 1 krát
23je na priamo, nejdu 2 transpondery. Odpojil som HDMI a pripojil cez AV (3,5 Jack) bateriovu telku ale ziadna zmena. Tak uz neviem co dalej...

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2017 - 15:28 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 2341
Poděkoval: 59 krát
Poděkováno: 120 krát
Skus iny Lnb hocijaky lowend.

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejdu rozne transpondery
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2017 - 16:14 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2015 - 1:44
Příspěvky: 65
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 1 krát
vensan napsal:
Skus iny Lnb hocijaky lowend.


to ma tiez napadlo, tak som teda natiahol aj plne novy skusobny kabel, vymenil LNB a uz to islo.
Kedze kabel ide cez 2x diseqc switche a aj plochou prechodkou cez okno (som v podnajme a nemozem prevrtat vonkajsiu stenu...) tak som vylucovacou metodou a skusanim vsetkych casti kabla a "F" konektorov zistil ze ked som daval novy kabel a prechodku cez okno tak na jednom konektore sa pri nasadzovani konektora na kabel poskodilo tienenie. Ostalo tam len par vlaskov tak asi preto to rusenie.
Odstrihol som preto 3cm a nasadil nove Fko a uz vsetky transpondery na 23 idu. Teda predpokladam ze budu aj na ostatnych satelitoch... Cize zase banalna chyba vzdy sa oplati vsetko poriadne skontrolovat od zakladu... Vdaka za rady a pomoc.

_________________
Aktualne AX 4k HD51 , Multifocus T85
Mara M9, Gibalue 800SE, 800UE
GM Hypercube
Octagon SF1008 SE+, SF1018, SF8, SF108


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 19 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: mtester270 a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk