e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Srpen 2017 - 18:50

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
5. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 665 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 130 31 32 33 34 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 24.Červenec 2016 - 11:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 14.Červen 2010 - 9:52
Příspěvky: 15
satelitni prijimac: Coolstream Zee2
Poděkoval: 8 krát
:good: Tak potom úplne zbytočné 8w,chcel som kvoli hd programy.mozno este 4w a 5w vedla seba ale moc miesta tam nemam.treba neake uzke lnb inverto multiconect.mate neake riesenie?vdaka. :)

_________________
Coolstream Zee2 Twin
115cm emme esse-motor DG 380S Speedy=LNB Inverto Black Ultra single
Wave Frontier Torodial 90 28E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-1W-5W
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Červenec 2016 - 12:36 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2263
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 33 krát
jojo83 napsal:
:good: mozno este 4w a 5w vedla seba ale moc miesta tam nemam.treba neake uzke lnb inverto multiconect.mate neake riesenie?vdaka. :)

Příjem 4°W a 5°W se řeší ne "vedle sebe", ale nastavuje se do kompromisu tak, že se na jeden kus lnb příjímají 2 družice. Jestli Ti to ale bude fungovat musíš zkusit. Od té paraboly bys toho chtěl moc, pokud máš jiné nároky, pak ji vyměň za t-90. To je úplně jiná liga. U toroida t-90 nastavíš rozteč 3° u konvertorů úplně běžně. Za použití určitých fines lze i 2°.

_________________
GigaBlue HD X1, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Červenec 2016 - 18:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 14.Červen 2010 - 9:52
Příspěvky: 15
satelitni prijimac: Coolstream Zee2
Poděkoval: 8 krát
w.o.l.f. napsal:
jojo83 napsal:
:good: mozno este 4w a 5w vedla seba ale moc miesta tam nemam.treba neake uzke lnb inverto multiconect.mate neake riesenie?vdaka. :)

Příjem 4°W a 5°W se řeší ne "vedle sebe", ale nastavuje se do kompromisu tak, že se na jeden kus lnb příjímají 2 družice. Jestli Ti to ale bude fungovat musíš zkusit. Od té paraboly bys toho chtěl moc, pokud máš jiné nároky, pak ji vyměň za t-90. To je úplně jiná liga. U toroida t-90 nastavíš rozteč 3° u konvertorů úplně běžně. Za použití určitých fines lze i 2°.

Ano,mas pravdu wolf.vdaka za info :poklona: .som spokojny zatial s e85.uz mam nastavene 8lnb 5w 1w 5e 9e 13e 19e 23e 28,2e viac asi netreba špekulovat.možno ešte v buducnosti vyskusam t-90. :good:

_________________
Coolstream Zee2 Twin
115cm emme esse-motor DG 380S Speedy=LNB Inverto Black Ultra single
Wave Frontier Torodial 90 28E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-1W-5W
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Červenec 2016 - 19:53 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4509
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 79 krát
jojo83 napsal:
Ano,mas pravdu wolf.vdaka za info :poklona: .som spokojny zatial s e85.uz mam nastavene 8lnb 5w 1w 5e 9e 13e 19e 23e 28,2e viac asi netreba špekulovat.možno ešte v buducnosti vyskusam t-90. :good:

Ja si myslím, že tých 8 LNB je na E-85 tak akurát! :)
To už keď chceš "špekulovať" s príjmom na dalších sat pozíciách, tak na "študijné účely" použi napr. tak ako ja, ešte jednu parabolu (aspoň 120-ku) s motorom! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Červenec 2016 - 12:34 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 01.Listopad 2007 - 15:30
Příspěvky: 944
satelitni prijimac: Dreambox DM 7020 HD v2
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
taky doporučuji jednu parabolu s multifokusem na nejčastěji používané satelity, a k tomu druhou parabolu s motorem na lovení jiných satelitů, já to mam takhle už cca 15 let

_________________
Dreambox DM 7020 HD v2 1xDVB-S2 1xDVB-T2 HDD 2,5" WD 320GB relé Spaun SUR 211 F 1x parabola 80cm multifeed LNB Inverto Black Ultra Diseqc přepínač 1/4 28,2°E+23,5°E+19,2°E+13,0°E 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra TV Sony Bravia KDL-48W605B


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Listopad 2016 - 8:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Květen 2009 - 18:47
Příspěvky: 41
Poděkoval: 5 krát
Zdravim vsetkych.Chcem sa spytat aku mate nastavenu elevaciu E85.Udavana hodnota pre BA je 34,6.Na nete som ale nasiel aj zmienky od uzivatelov ze signal sa podaril chytit az pri 40 stupnov a podobne.Dakujem.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Listopad 2016 - 8:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2088
Poděkoval: 27 krát
Poděkováno: 251 krát
mardzi napsal:
Zdravim vsetkych.Chcem sa spytat aku mate nastavenu elevaciu E85.Udavana hodnota pre BA je 34,6.Na nete som ale nasiel aj zmienky od uzivatelov ze signal sa podaril chytit az pri 40 stupnov a podobne.Dakujem.



trocha sa pozri na stupnicu , kde je šroub je blbost

the EDGE is TRUE

:poklona:


podle toho co chytáš je dobré nastavit SKEW celé paraboly !!!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Listopad 2016 - 9:12 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4509
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 79 krát
Ja osobne som nikdy neriešil žiadnu stupnicu na tejto parabole, vždy som sa riadil podľa hodnôt z meráku a snažil som sa nastaviť každú sat pozíciu na max príjem signálu.
Samozrejme z názorom od "hlustvisihak" že je veľmi dôležité nastaviť aj skew celej paraboly tak s tým len a len súhlasím! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Listopad 2016 - 18:04 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Květen 2009 - 18:47
Příspěvky: 41
Poděkoval: 5 krát
Skew paraboly mam na 85 st.(udaj z netu).Cize lava strana je trochu vyssie.Merak bohuzial nemam.Chytat by som chcel 28,2-23,5-13-1w.Najlepsie by bolo najst niekoho z BA ktory by sa podelil o aspon zakladne nastavenie anteny.(SKEW,elevacia).Je mi jasne ze nijaky univerzalny navod neexistuje a treba sa pohrat s nastavenim par.osobne.Zatial ju len kompletujem v byte a cakam na lepsie pocasie.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Listopad 2016 - 23:00 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 10.Květen 2011 - 18:45
Příspěvky: 105
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 1 krát
to: mardzi

Uhol naklonenia a elevačný uhol je možné zistiť napr. z nasledovného linku:

http://www.satlex.net/sk/wavefrontier_c ... ry_code=sk

Predpokladom úspešnej inštalácie paraboly 85Fe je správne osadená konzola.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2016 - 16:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Květen 2009 - 18:47
Příspěvky: 41
Poděkoval: 5 krát
Parabolu sa mi nakoniec podarilo nastavit hned na prvy pokus.LNB nastavene podla znaciek na liste,elevacia,screw podla dischpointer.com.Naladil som najskor moj stred 13E.Rucne,bez meraku iba za pomoci ukazovatela signalu na SB.Sila 75 %.S raostou som potom zistil,ze prijem z ostatnych druzic je tiez OK.Astra 23,5-65% 28,2-68% 0,8W-74%.Az ma pekvapilo ako vsetko klaplo na prvy pokus,na stastie pre mna.K LNB totizto nemam pristup pre pripadnu korekciu.Montaz na fasade paneloveho domu a preto su moc daleko od okna.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2016 - 16:33 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 1736
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 66 krát
Samozrejme z názorom od "hlustvisihak" že je veľmi dôležité nastaviť aj skew celej paraboly tak s tým len a len súhlasím! :)[/quote]

Tak tak, bez tohoto nastavení to totiž ani jinak nejde. Mně se podařilo nastavit rozpětí 5W-08W-4,8E-7E-13E-19,2E-23,5E-28E-39E, 4xDiSEqC přepínač S8/1PCP-W2 (P.168-W), 8x quad konvertor, střed nastavený na 19,2. Pozice 4,8E a 7E bere kompromisně jeden konvertor. Signálově vše "v pohodě"...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2016 - 17:51 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 29.Červenec 2008 - 16:08
Příspěvky: 125
Poděkováno: 2 krát
decik napsal:
Samozrejme z názorom od "hlustvisihak" že je veľmi dôležité nastaviť aj skew celej paraboly tak s tým len a len súhlasím! :)


Tak tak, bez tohoto nastavení to totiž ani jinak nejde. Mně se podařilo nastavit rozpětí 5W-08W-4,8E-7E-13E-19,2E-23,5E-28E-39E, 4xDiSEqC přepínač S8/1PCP-W2 (P.168-W), 8x quad konvertor, střed nastavený na 19,2. Pozice 4,8E a 7E bere kompromisně jeden konvertor. Signálově vše "v pohodě"...[/quote]
to pochybujem,ze ti bere jeden lnb 7E aj 4,8 E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2016 - 18:26 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 1736
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 66 krát
lobo54 napsal:
decik napsal:
Samozrejme z názorom od "hlustvisihak" že je veľmi dôležité nastaviť aj skew celej paraboly tak s tým len a len súhlasím! :)


Tak tak, bez tohoto nastavení to totiž ani jinak nejde. Mně se podařilo nastavit rozpětí 5W-08W-4,8E-7E-13E-19,2E-23,5E-28E-39E, 4xDiSEqC přepínač S8/1PCP-W2 (P.168-W), 8x quad konvertor, střed nastavený na 19,2. Pozice 4,8E a 7E bere kompromisně jeden konvertor. Signálově vše "v pohodě"...

to pochybujem,ze ti bere jeden lnb 7E aj 4,8 E[/quote]

Můžeš vyzkoušet, ale je to tak. Na 7E jsou HD kanály (TRT Spor HD - signál 88%), tak mám konvertor nastaven více na Turksat. Na 4,8E je Ukrajina s SD kanály apod... signál na stejný konvertor 55-65%.
Při ladění zadáš družici 7E DISEqC 1.1 port na kterém máš lnb, při ladění 4,8E zadáš stejný port a naladíš bez problémů druhou družici. Při volbě družice dostáváš setting na každou zvlášť přes stejný port DISEqC... Takže vlastně na čtyři osmiportové DISEqC jede na čtyřech přijímačích přes quad konvertory na každém 9 družic... :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2016 - 21:33 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 29.Červenec 2008 - 16:08
Příspěvky: 125
Poděkováno: 2 krát
decik napsal:
lobo54 napsal:
decik napsal:
Samozrejme z názorom od "hlustvisihak" že je veľmi dôležité nastaviť aj skew celej paraboly tak s tým len a len súhlasím! :)


Tak tak, bez tohoto nastavení to totiž ani jinak nejde. Mně se podařilo nastavit rozpětí 5W-08W-4,8E-7E-13E-19,2E-23,5E-28E-39E, 4xDiSEqC přepínač S8/1PCP-W2 (P.168-W), 8x quad konvertor, střed nastavený na 19,2. Pozice 4,8E a 7E bere kompromisně jeden konvertor. Signálově vše "v pohodě"...

to pochybujem,ze ti bere jeden lnb 7E aj 4,8 E


Můžeš vyzkoušet, ale je to tak. Na 7E jsou HD kanály (TRT Spor HD - signál 88%), tak mám konvertor nastaven více na Turksat. Na 4,8E je Ukrajina s SD kanály apod... signál na stejný konvertor 55-65%.
Při ladění zadáš družici 7E DISEqC 1.1 port na kterém máš lnb, při ladění 4,8E zadáš stejný port a naladíš bez problémů druhou družici. Při volbě družice dostáváš setting na každou zvlášť přes stejný port DISEqC... Takže vlastně na čtyři osmiportové DISEqC jede na čtyřech přijímačích přes quad konvertory na každém 9 družic... :-)[/quote] vyskusam zajtra,aj ked na 7E nic v podstate poriadne nie je,zato na Siriuse su viasaty sport,ukajina jedine futbal 1 a 2 v HD.-.-2.2 rozdiel,nezda sa mi,ze by ten siruis isiel to co ja potrebujem


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2016 - 21:44 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 1736
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 66 krát
vyskusam zajtra,aj ked na 7E nic v podstate poriadne nie je,zato na Siriuse su viasaty sport,ukajina jedine futbal 1 a 2 v HD.-.-2.2 rozdiel,nezda sa mi,ze by ten siruis isiel to co ja potrebujem[/quote]

Nevím co potřebuješ, ale čistě z technického hlediska to fachčí... :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2016 - 13:00 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Říjen 2012 - 14:12
Příspěvky: 171
Místo/Bydliště: Morava
Poděkováno: 1 krát
No chlapi taky jedu(šilhám) na 1 lnb 4,8+7e dokonce jen na 80tku střed mám 19,2 ](*,) je sice pravda že že některé tp DVB-S2 8PSK(4,8e)mi nejedou ale zbytek jo

_________________
Sky link(ice)+TNK//4,8°+7°+13°+19.2°+23.5°+26°+39°+42°//ariva 202e


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2016 - 13:36 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 1736
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 66 krát
jackino napsal:
No chlapi taky jedu(šilhám) na 1 lnb 4,8+7e dokonce jen na 80tku střed mám 19,2 ](*,) je sice pravda že že některé tp DVB-S2 8PSK(4,8e)mi nejedou ale zbytek jo


JJ jede to "v pohodě"... :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2017 - 17:13 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2007 - 11:24
Příspěvky: 30
caute mam tuto parabolu a mam naladene 1W ,13E, 19.2E, 23.5E a 28.2E.

Moj problem je ze u 28.2E nedokazem naladit spodne frekvencie. Nejdu mi naladit frekvencie od 10 714H do 11 224H.

Mam LNB Inverto Monoblock 4,3 Quad 19,2 a 23,5E a 3x LNB Inverto QUAD Black Ultra 0,2dB 1W , 13E, 28,2E.

Ide niekomu na tejto parabole naladit aj spodne frekvencie ?

Dik za info.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2017 - 20:46 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 865
satelitni prijimac: Formuler f3, opticum x403p...
Místo/Bydliště: KE
Poděkoval: 73 krát
Poděkováno: 65 krát
http://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/28e2/

Pozri pozadovany priemer paraboly a je to jasne. Mas narok len na tie co vyzaduju mensiu parabolu.
Predpokladam, ze sa vyskytujes niekde na sk.

_________________
zbierka boxov, orange pi
Dotazy piste do fóra a nie do mojej schranky.
Ak myslíš, ze ti moj príspevok pomohol, pouzi tlacitko poďakovať.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 665 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 130 31 32 33 34 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: steros a 4 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk