e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Říjen 2018 - 6:19

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 32 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 24.Únor 2015 - 15:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 14.Únor 2015 - 22:44
Příspěvky: 2
Zdravím,
předem se omlouvám, že zakládám nové téma, ale nikde na fóru jsem info o tomto recieveru nenašel (teda vyjma jedné zmínky od revise, viz. viewtopic.php?p=594855#p594855)

nedávno jsem narazil při hledání nového příjmače na Openbox E2 a nemohl jsem se přestat divit ceně, která je do 2000,-Kč. Bohužel jsem v čistě linuxových příjmačích úplný nováček a co se HW týče, jedu na Arivě 103 HD, která je rychlostí přepínání programů uspokojující (2s +- 0,5s).
Chtěl jsem se tedy zeptat, jestli se někdo s Openboxem E2 už setkal a nemohl by se podělit o názory. Všechny ty věci v popisu vypadají krásně, ale přecejenom zkušenost může být jiná.

viz:
Kód:
http://www.open-box.cz/


když jsem se stažil googlit, narazil jsem na termín: "NBOX BSKA ITI-5800S" přes obrázky, páč vypadá naprosto stejně... ale jak už jsem psal nahoře, jsem v tomto poli nováčkem.

Děkuji všem, kteří odpoví


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 25.Únor 2015 - 16:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 95 krát
Pristroj patri do skupiny STi prijimacov.
Rovnaky typ procesou maju HDBox, Vitamin a podobne.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 25.Únor 2015 - 17:04 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1139
Poděkováno: 7 krát
nechci nijak shazovat tento vyrobek, ale cena bude primoumerna jeho vlastnostem, necekal bych nic extra za ty penize, dle tvojeho udivu te ocarovala cena.......na tvojem miste si napred zjisti + a - tohoto boxu

neni to prijimac, ktery pouzivala polska cyfra?

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 25.Únor 2015 - 18:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Červen 2008 - 19:02
Příspěvky: 229
Poděkováno: 3 krát
je to levný box s základní Enigma 2 od PKT postavená na železe od N-BOX , lokazizací pro CZ SK , fast scan skylink apod
v setu dodávaný s redukcí RS232 která má komunikovat se staršími Openboxy S-800 810 820 apod

_________________
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 10:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 14.Únor 2015 - 22:44
Příspěvky: 2
Děkuju za odpovědi, ale přece jenom bych se ještě zeptal. (i když možná hloupě)
Co mi nabídne např. takový HD-BOX FS-9105+ oproti tomuto OPENBOXU navíc? Jestli jsem to teda pochopil dobře, obojí jede na Enigma2, kde jsou možnosti jako např. nahrávání na síťový disk či newcamd (nebo jiný) server/client, skiny/vlastní nastavení EPG atd...

děkuji Vám.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 17:58 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Srpen 2008 - 17:16
Příspěvky: 58
Pred tydnem jsem tento box mel v ruce , prijmac je dost veliky , obraz se my zdá trochu horsi v porovnaní s amikem mini hd a xpedd lx , dlouhe nabihaní enigmy ovladacu na tento box je nekolik ja mel od nc+ dost maly , archivy cz sk jdou bez problemu ale take docela pomale nabíhaní , od sapra jsem mel docela problemy rozebehnout oscam , stahnul jsem tedy z oscam.cc , zatim bezí no uvidime co dal .

_________________
XPEED LX1 , PARABOLA 100 AL , MUTIFEED 23,5E+19,2E+13,0E+0,8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 18:03 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1139
Poděkováno: 7 krát
n box bude starsiho data vyroby....(proste a jednoduse zastaraly hw)

hd box 9105 uz je taky nejakou dobu na trhu

pokud se rozhodujes mezi tema dvouma, tak jednoznacne hd box a pokud chces neco novejsiho, tak pak jeste hd box enibox, stabilnejsi procesor mips, ti predchozi jsou sh4

urcite se treba najde nekdo, kdo ti posveti i n box

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 18:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Červen 2008 - 19:02
Příspěvky: 229
Poděkováno: 3 krát
badi80 napsal:
Pred tydnem jsem tento box mel v ruce , prijmac je dost veliky , obraz se my zdá trochu horsi v porovnaní s amikem mini hd a xpedd lx , dlouhe nabihaní enigmy ovladacu na tento box je nekolik ja mel od nc+ dost maly , archivy cz sk jdou bez problemu ale take docela pomale nabíhaní , od sapra jsem mel docela problemy rozebehnout oscam , stahnul jsem tedy z oscam.cc , zatim bezí no uvidime co dal .


Pokud by sis nahrál poslední imidž PKT do toho ,z února tohoto roku tak součásti je několik oscamů řady 4xxx , 8xx , 9xxx
Ale zapnout www rozhraní v configu pokud tam chceš něco měnit .
Karty ICE výměna naběhnou ihned .
Boot - čas jsem nestopoval ale není o moc delší oproti podobným přístrojům .
Pokud tam někdo chce desítky -pluginů tak určitě Enibox .

_________________
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 04.Březen 2015 - 12:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Březen 2006 - 15:00
Příspěvky: 136
Poděkoval: 3 krát
Ozzy666 napsal:
Děkuju za odpovědi, ale přece jenom bych se ještě zeptal. (i když možná hloupě)
Co mi nabídne např. takový HD-BOX FS-9105+ oproti tomuto OPENBOXU navíc? Jestli jsem to teda pochopil dobře, obojí jede na Enigma2, kde jsou možnosti jako např. nahrávání na síťový disk či newcamd (nebo jiný) server/client, skiny/vlastní nastavení EPG atd...

děkuji Vám.


Spíše bych dopopručil ten HDBox, ten Openbox - Nbox je repas předělaný na E2 .... poslal jsem ti zprávu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 06.Březen 2015 - 12:29 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 17.Červen 2007 - 19:22
Příspěvky: 493
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
Neviem si pomoct mne to pripada ako rusky budik


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2015 - 14:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 46
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 1 krát
Zdar chlapi,
rozchodil niekto na tomto prijimači zdielanie cez rs 232 na openbox 810?
Hodil som tam soft z februára cez krorý by to malo zdielat a nič,
Viete niekto poradit,zdieanie medzi dvoma 810 mi funguje.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2015 - 15:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 09.Květen 2013 - 10:10
Příspěvky: 79
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
lubinoz napsal:
Zdar chlapi,
rozchodil niekto na tomto prijimači zdielanie cez rs 232 na openbox 810?
Hodil som tam soft z februára cez krorý by to malo zdielat a nič,
Viete niekto poradit,zdieanie medzi dvoma 810 mi funguje.


A včem máš kartu ? dej ji do nboxa a v 810 nastav CAID .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2015 - 18:07 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 46
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 1 krát
Kartu som skušal dat aj do 810 a j do nboxu.CAID mam v 810 nastavené,lebo mi dve 810 medzi sebou funguju,aj ked medzi nima prehodim kartu,ale s nboxom mi nechce fungovat.
Ty si to rozchodil?
Netreba nič nastavovat?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2015 - 18:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Červen 2008 - 19:02
Příspěvky: 229
Poděkováno: 3 krát
lubinoz napsal:
Kartu som skušal dat aj do 810 a j do nboxu.CAID mam v 810 nastavené,lebo mi dve 810 medzi sebou funguju,aj ked medzi nima prehodim kartu,ale s nboxom mi nechce fungovat.
Ty si to rozchodil?
Netreba nič nastavovat?



Openbox posílá EMM automaticky a přijímá když má dobře nastavený caid ,
dej kartu do OPB nboxu a připoj RS232 k PC jetli vysílá , tam by mohl být problém .

_________________
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2015 - 18:45 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 46
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 1 krát
Openbox 810 mam asi dobre nastavený,ked mi medzi dvoma 810 zdieanie ide.
Prosim ta neviem kde v PC uvidim či nbox vysiela EMM?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2015 - 11:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 09.Květen 2013 - 10:10
Příspěvky: 79
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
Připojit k PC kabelem RS232 spustit hyperterminal , v nových widlích už nebývá je potřeba si ho odněkud stáhnout .
Vybrat správný port , nastavit bitu ta sekundu 115200 a řízení toku myslím xon/off
a podívat se jestli se ta objevují nějaké data .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2015 - 12:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 46
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 1 krát
s@pro-pripojit križeným rs232?
Na ten hyperterminal môžem skusit aj ten nbox aj 810?Dúfam že to odnekial stiahnem a podari sa mi to vyskušať.

Najlepšie by bolo keby sa ozval niekto kto to zdielanie rozchodil.
Lebo neviem ani napriklad aky softcam ma byť aktivovaný.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2015 - 18:33 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Červen 2008 - 19:02
Příspěvky: 229
Poděkováno: 3 krát
To sdílení funguje .
Zkus ten hyperterminal .

_________________
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2015 - 23:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 46
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 1 krát
S tym hyperterminalom som ešte nerobil,tak budem skušať.
To zdielanie funguje že je karta v nboxe alebo je jedno kde bude?
Na nboxe na byť zapnutý aký softcam-alebo je to jedno-hociktorý ktorý mi odkoduje programy z karty?
Netreba na nboxe nič nastavovať?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX E2 N-BOX Enigma 2
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2015 - 14:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 46
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 1 krát
Tak ako som predpokladal, hyperterminal mi pri pripojení nboxu neukazuje nič.Pri pripojení openboxu mi Hyperterminal ukazuje nejaké pismenka a čislice.
Skušal som aj druhu USB-RS 232 redukciu a tiež nič.
Chalani máte nejaký návod ako rozchodit to zdielanie cez RS 232?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 32 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk