AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

zdielanie AB cryptobox 600HD
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=257&t=72951
Stránka 1 z 1

Autor:  ss2 [ 07.Listopad 2018 - 6:29 ]
Předmět příspěvku:  zdielanie AB cryptobox 600HD

Zdravim Vas pani. Mam taky mensi problem. Mam dva AB Cryptoboxy 600HD, zdielanie cez RS232. Niektore kanaly po zaplateni predplateneho balicku multi mi nechodia, naladene su spravne. Vyskusal som nahrat novy soft V1.11.19423_09-05-2018 patch a vsetko funguje okrem zdielania, konkretne pokial je prijimac kde sa nachadza karta zapnuty vsetko bezi. Akonahle prijimac v ktorom je karta uvediem do standby rezimu druhy prijimac vypise kodovany kanal. Zrejme v softe nie je osetrene zdielanie v standby. Alebo mi vie niekto poradit? Dakujem.

Autor:  Steiner [ 07.Listopad 2018 - 10:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: zdielanie AB cryptobox 600HD

Ak máš náhodou zapnutý úsporný standby tak to ísť nemôže.

Autor:  ss2 [ 07.Listopad 2018 - 12:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: zdielanie AB cryptobox 600HD

Funkcia usporneho rezimu je vypnuta to som skusal. Ono to vyzera ze v standby rezime nenapaja citacku.

Autor:  vili1 [ 07.Listopad 2018 - 19:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: zdielanie AB cryptobox 600HD

aku tam mas kartu? caid 0d96 ide v stanby caid 0624 len pri zapnutom primaci-serveri skusenost s openboxom a myslim ze to plati aj tu

Autor:  ss2 [ 07.Listopad 2018 - 22:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: zdielanie AB cryptobox 600HD

Je tam karta IRDETO 0D96. Donedávna som mal na oboch ABCryptoboxoch soft 600HD_V1.09.14294_30-06-2015_A a vsetko fungovalo okrem niektorych programov v ponuke multi. Ked som nahral soft V1.11.19423_09-05-2018 tak programi ktore nesli sa rozbehli ale zdielanie po RS232 fungovalo iba v pripade ze oba prijimace boli zapnute. Nastavenie som nastavil presne ako v predchadzajucom softe. Ide o to ze ak to dokazalo so starym softom musi to chodit aj s novym. Len je otazka ci je to v softe zahrnute alebo treba nieco urobit co neviem.

Autor:  kolotoc [ 08.Listopad 2018 - 4:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: zdielanie AB cryptobox 600HD

ss2 napsal:
Je tam karta IRDETO 0D96. Donedávna som mal na oboch ABCryptoboxoch soft 600HD_V1.09.14294_30-06-2015_A a vsetko fungovalo okrem niektorych programov v ponuke multi. Ked som nahral soft V1.11.19423_09-05-2018 tak programi ktore nesli sa rozbehli ale zdielanie po RS232 fungovalo iba v pripade ze oba prijimace boli zapnute. Nastavenie som nastavil presne ako v predchadzajucom softe. Ide o to ze ak to dokazalo so starym softom musi to chodit aj s novym. Len je otazka ci je to v softe zahrnute alebo treba nieco urobit co neviem.

Zkus propojit příjimače napřímo, ale zjednodušeným /4 žíly/LAN káblem.

Autor:  ss2 [ 08.Listopad 2018 - 6:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: zdielanie AB cryptobox 600HD

Zkus propojit příjimače napřímo, ale zjednodušeným /4 žíly/LAN káblem.

Vdaka za radu ale neviem ako to myslite. Mam tie prijimace prepojene krizenym kablom cez RS232. Mam to prepojit cez lan (zdielanie cez LAN) akurat pouzijem len zjednoduseny LAN kabel? Alebo pouzit zjednoduseny LAN kabel a pripojit ho cez RS232 na priamo bez krizenia?
Dakujem.

Autor:  kolotoc [ 08.Listopad 2018 - 7:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: zdielanie AB cryptobox 600HD

ss2 napsal:
Zkus propojit příjimače napřímo, ale zjednodušeným /4 žíly/LAN káblem.

Vdaka za radu ale neviem ako to myslite. Mam tie prijimace prepojene krizenym kablom cez RS232. Mam to prepojit cez lan (zdielanie cez LAN) akurat pouzijem len zjednoduseny LAN kabel? Alebo pouzit zjednoduseny LAN kabel a pripojit ho cez RS232 na priamo bez krizenia?
Dakujem.

Lan kabel ukončený konektory RJ 45.

Autor:  ss2 [ 08.Listopad 2018 - 7:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: zdielanie AB cryptobox 600HD

A nastavenie nechat pre rs232? Mam skusenosti len s rs232 lan som pouzival na pripojenie netu k prijimacu.Teda ak som spravne pochopil staci vymenit kabel za lan,nastavenie nemenit a skusit.Rozumiem tomu spravne?

Autor:  kolotoc [ 08.Listopad 2018 - 7:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: zdielanie AB cryptobox 600HD

ss2 napsal:
A nastavenie nechat pre rs232? Mam skusenosti len s rs232 lan som pouzival na pripojenie netu k prijimacu.Teda ak som spravne pochopil staci vymenit kabel za lan,nastavenie nemenit a skusit.Rozumiem tomu spravne?

Ano, propojoval jsem několik sat. příj. přes LAN a ihned OK.

Autor:  ss2 [ 08.Listopad 2018 - 17:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: zdielanie AB cryptobox 600HD

Nepomohlo. Napojil som to cez LAN a nefunguje idem skusit najst nastavenie cez LAN a snad to pojde.

Autor:  ss2 [ 08.Listopad 2018 - 17:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: zdielanie AB cryptobox 600HD

Tak som to prepojil cez LAN nastavil server, klient a vsetky srandy a bezi to. Mam to ale iba medzi dvoma prijimacmi a tym padom som prisiel o pripojenie na net. Ale niecoho sa musim vzdat. Vdaka moc pani. Vazim si vase rady. Funguje to a som spokojny.

Autor:  MarekMM [ 09.Listopad 2018 - 12:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: zdielanie AB cryptobox 600HD

ss2 napsal:
Tak som to prepojil cez LAN nastavil server, klient a vsetky srandy a bezi to. Mam to ale iba medzi dvoma prijimacmi a tym padom som prisiel o pripojenie na net. Ale niecoho sa musim vzdat. Vdaka moc pani. Vazim si vase rady. Funguje to a som spokojny.


LAN kábel s RJ45 ak je menej drôtikov ... máme napríklad - tienený telefónny kábel 2x2 ...

Příloha:
RJ45_LAN_ak_je_malo_drotov.jpg


Ak máš pár Euro na switch tak to vyskúšaj možno aj takto :)

O zdielaní viac Tu klik

Příloha:
Sat_DVB_S2_spolu_doma_plus_net.jpg


Ten internet doporučujem riešiť iným zariadením ako cryptoboxom.
Tak nech sa Ti darí :) :good:

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/