AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=254&t=73968
Stránka 2 z 2

Autor:  mmiriboy [ 27.Duben 2019 - 12:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe

petik78 napsal:
https://sortec.sk/diseqc-2-0-prepinac-2-1-gt-sat-gt-ds21l_d377.html A čo tento keď je lacnejší ? Takže teraz kým nevymením diseqc prepínače tak to nebude fungovať hej ?

Pochop to, nemôžeš mať zapojené v kaskáde dva kusy rovnakých DiSEqC prepínačov, jeden musí byť OPTION a jeden POSITION.
Ono, od akého výrobcu a z akého obchodu si kúpiš ten OPTION DiSEqC prepínač je len a len na tebe!

Autor:  petik78 [ 27.Duben 2019 - 13:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe

Takže kupujem odtiaľto keď mi to schválite hneď objednávam je to na istio option ano ? http://www.janckulik.sk/product/sk/DiSE ... 2-1-option pretože ja potrebujem 3 a ušetrím pri troch

Autor:  petik78 [ 27.Duben 2019 - 15:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe

A keď už budem mať ten diseqc prepínač s option tak ako nastaviť v cryptoboxe ?

Autor:  mirigril [ 27.Duben 2019 - 16:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe

Na vstup A option dáš monoblok, potom

19E port 1
23E- p2
tretia poz- p3 alebo 4

Autor:  petik78 [ 27.Duben 2019 - 17:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe

Takže 19.2 LNB 1
23.5 LNB 2
16E LNB 3 ?

Autor:  mmiriboy [ 28.Duben 2019 - 6:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe

petik78 napsal:
Takže 19.2 LNB 1
23.5 LNB 2
16E LNB 3 ?

Presne tak!
Samozrejme za predpokladu, že výstup z monoblocku pripojíš na 1. vstup DiSEqC 2/1 option!

Poznámka na záver - aj pre iných, ktorí by možno chceli v budúcnosti pridávať na svoje paraboly ďalšie LNB pre prijem z ďalších sat pozícií by som pri kombinácii monoblock (môžu byť aj dva, alebo viac!) použil DiSEqC prepínač fungujúci v protokole 1.1.
Napr. V kombinácii DiSEqC prepínača 8/1 sa dá použiť ďalších až 8 ks DiSEqC prepínačov 4/1, 2/1 fungujúcich v protokole 1.0, čo v praxi znamená, že cez takéto kombinácie dokážete pripojiť na stb až 32 sat pozícií - a to si myslím, že takáto možnosť bohato vystačí aj pre náročného užívateľa!
:)

Autor:  petik78 [ 28.Duben 2019 - 12:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe

mmiriboy napsal:
petik78 napsal:
Takže 19.2 LNB 1
23.5 LNB 2
16E LNB 3 ?

Presne tak!
Samozrejme za predpokladu, že výstup z monoblocku pripojíš na 1. vstup DiSEqC 2/1 option!

Poznámka na záver - aj pre iných, ktorí by možno chceli v budúcnosti pridávať na svoje paraboly ďalšie LNB pre prijem z ďalších sat pozícií by som pri kombinácii monoblock (môžu byť aj dva, alebo viac!) použil DiSEqC prepínač fungujúci v protokole 1.1.
Napr. V kombinácii DiSEqC prepínača 8/1 sa dá použiť ďalších až 8 ks DiSEqC prepínačov 4/1, 2/1 fungujúcich v protokole 1.0, čo v praxi znamená, že cez takéto kombinácie dokážete pripojiť na stb až 32 sat pozícií - a to si myslím, že takáto možnosť bohato vystačí aj pre náročného užívateľa!
:)



Ďakujem pekne takže klasicky to len nastavím v cryptoboxe pretože tam v nastaveni diseqc 1.0 je možnosť nastaviť LNB 1,2,3,4 Burst A , Burst B ... a výstup z monobloku dám na vstup diseqc 1 a výstup z konvertora z eutelsat 16E dám na vstup diseqc 2... a ešte jedná vec môžem objednať z tejto stránky ? Pretože všade ide po 7 euro ten diseqc prepúnač a tú ide za 4 eurá http://www.janckulik.sk/product/sk/DiSE ... 2-1-option ... takže keď budem kupovať 3 ušetrím skoro 10 eur

Autor:  mmiriboy [ 28.Duben 2019 - 14:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe

Veď objednať môžeš, len napr. ja s týmto predajcom nemám žiadne skúseností, t.j. hlavne dobu dodania by bola zaujímavé vedieť?! Ale možno ti niekto odpovie presnejšie?!
:)

Autor:  petik78 [ 28.Duben 2019 - 18:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe

o dodanie sa nebojím bojím sa aby neposlal position namiesto option :D

Autor:  mmiriboy [ 28.Duben 2019 - 19:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe

Ale, zas keď si objednal OPTION DiSEqC a je to tam jasne v popise výrobku napísané, tak to by musel byť na strane dodávateľa ozaj iba nejaký pako, ktorý by to domotal! A tiež je pravda, že v dnešnej dobe sa môže stať hocičo! :)

Autor:  mirigril [ 28.Duben 2019 - 19:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe

presne tak! to sa stalo mne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+1

Autor:  petik78 [ 28.Duben 2019 - 19:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe

No objednal som je v popise napísane option takže ak pošle zlé pošlem mu ich naspať ale to nebude dáky dement hádam keď má 3 obchody v námestove a podniká v elektronike 25 rokov takže take veci si nemôže dovolt

Autor:  petik78 [ 01.Červen 2019 - 16:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe

Dobre chlapi chcem sa vám všetkým poďakovať za vaše odborne rady... diseqc prepínače prišli po mesiaci a dneska som mal volno ešte k tomu vyšlo aj počasie založil som všetky 3... astru 19.2 som nastavil na LNB1 a astru 23.5 na LNB2 na všetkych 4 cryptoboxoch a funguje to na jednotku mám aj signál z eutelsat 16e ďakujem vám ešte raz

Stránka 2 z 2 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/