e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Listopad 2019 - 2:16

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 25.Listopad 2018 - 20:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 10.Únor 2018 - 18:30
Příspěvky: 3
Mám problém.
AB Cryptobox 650HD aktuální patch firmware (ale dělá to u všech co jsem zkoušel) cardsharing pro SKYLINK, UPC DIRECT CZ
Zapojení systému:
1x monoblok 23,5 LNB 2 + 19,2 LNB 1
2x single LNB 0,8w Thor LNB3
sloučeno Přepínačem EMP Centauri DiSEqC 2/1 Option

V STB naladěn komplet skylink 23,5 i 19,2. Dále jsou naladěny programové pozice UPC direct CZ.

K problému:
Když přepnu z placeného programu, který je na pozici 23,5 na placený program z pozice 0,8w tak je vše OK, program okamžitě naběhne. Problém nastává když chci přepnout program nacházející se na pozici 0,8w na placený program z pozice 23,5. Přijímač napíše "není signál", nebo případně "zakódováno". Potom je nutné přepnou na nějaký volný program z pozice 23,5 a už je vše ok. Tedy do chvíle než opět přepnu na 0,8w.

Nesetkal se někdo s tímto problémem? Díky za jakýkoliv nápad


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Listopad 2018 - 21:01 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 319 krát
problém nebude v tom či je to placený či neplacený program ! problém bude v laciném "gáblu"

zkus vypozorovat a také nám sdělit přesné programy ale ještě lépe transpondéry
(nebo aspoň polarizace případně u thořa i pásmo ???)
na kterých to děla a při jakém směru přepnuti ???

také zda ti to někdy fungovalo normalně ???

:unknown:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2018 - 18:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 26.Duben 2010 - 17:20
Příspěvky: 156
Poděkoval: 2 krát
monoblok zamen za single a bude všetko ok


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2018 - 23:15 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 25.Září 2008 - 16:05
Příspěvky: 1228
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 25 krát
Nooo v tomhle počasí se Ti nebude chtít běhat s novým Lnb #-o ale monoblok musí z domu :wink:

_________________
Mutant HD51 multiboot: SatdreamGr 6, ATV 6.4, PurE2-6.2, OpenPLi 7.2, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2018 - 20:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 10.Únor 2018 - 18:30
Příspěvky: 3
hlustvisihak napsal:
problém nebude v tom či je to placený či neplacený program ! problém bude v laciném "gáblu"

zkus vypozorovat a také nám sdělit přesné programy ale ještě lépe transpondéry
(nebo aspoň polarizace případně u thořa i pásmo ???)
na kterých to děla a při jakém směru přepnuti ???

také zda ti to někdy fungovalo normalně ???

:unknown:

Nemůžu říct, protože doteď jsem měl jenom monoblok na Astru 23,5 a 19,2. Zkusím ten monoblok vyměnit za 2 single LNB a obyč. přepínač 1/4. Dám vědět jak ta dopadlo.

Díky za rady.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2018 - 8:07 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4877
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
AvlM89 napsal:
Mám problém.
AB Cryptobox 650HD aktuální patch firmware (ale dělá to u všech co jsem zkoušel) cardsharing pro SKYLINK, UPC DIRECT CZ
Zapojení systému:
1x monoblok 23,5 LNB 2 + 19,2 LNB 1
2x single LNB 0,8w Thor LNB3
sloučeno Přepínačem EMP Centauri DiSEqC 2/1 Option

V STB naladěn komplet skylink 23,5 i 19,2. Dále jsou naladěny programové pozice UPC direct CZ.

K problému:
Když přepnu z placeného programu, který je na pozici 23,5 na placený program z pozice 0,8w tak je vše OK, program okamžitě naběhne. Problém nastává když chci přepnout program nacházející se na pozici 0,8w na placený program z pozice 23,5. Přijímač napíše "není signál", nebo případně "zakódováno". Potom je nutné přepnou na nějaký volný program z pozice 23,5 a už je vše ok. Tedy do chvíle než opět přepnu na 0,8w.

Nesetkal se někdo s tímto problémem? Díky za jakýkoliv nápad

Jediný problém vidím v samotnej anténnej zostave! Vymeň ten monoblock za klasické LNB a použi iba jeden 4/1 DiSEqC prepínač. Podľa mňa problémom pre stb je korektné posielanie position & option povelov. A taktiež takto získaš vyššiu úroveň signálu z pozícií 19,2 a 23,5, pretože takáto anténna zostava bude obsahovať iba jeden DiSEqC prepínač!
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2018 - 9:03 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1860
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 298 krát
AvlM89 napsal:
Zkusím ten monoblok vyměnit za 2 single LNB a obyč. přepínač 1/4. Dám vědět jak ta dopadlo.

Díky za rady.
Správná cesta k úspěchu. Problém máš v tom, že ti povely k monobloku při prvním přepnutí mezi družicemi nedorazí správně, protože nejdřív musí přepnout option pozici. Jelikož je potom nastavená, tak opakováním povelu se přepne i monoblok. Pokud tam budeš mít jen jedno DiSEqC relé, bude to chodit OK. Povely nebudou chodit v kaskádě.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2018 - 5:26 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4877
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Medzičasom ma napadlo ešte jedno možné riešenie, t.j. namiesto toho "option" 2/1 DiSEqC prepínača použiť prepínač fungujúci v protokole 1.1!
T.j. jeden z vhodných je napr. 2/1 DiSEqC Spaun SUR 211 WSG.

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2018 - 14:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 10.Únor 2018 - 18:30
Příspěvky: 3
VTronik napsal:
AvlM89 napsal:
Zkusím ten monoblok vyměnit za 2 single LNB a obyč. přepínač 1/4. Dám vědět jak ta dopadlo.

Díky za rady.
Správná cesta k úspěchu. Problém máš v tom, že ti povely k monobloku při prvním přepnutí mezi družicemi nedorazí správně, protože nejdřív musí přepnout option pozici. Jelikož je potom nastavená, tak opakováním povelu se přepne i monoblok. Pokud tam budeš mít jen jedno DiSEqC relé, bude to chodit OK. Povely nebudou chodit v kaskádě.


Konečně se udělalo hezky a vylezl jsem na střechu. Vyměnil jsem monoblock za 2x single lnb a původní přepínač nahradil obyčejným 4/1 a je vše jak má být. Všechny satelitní pozice se přepínají plynule bez záseků.

Díky všem za radu.:-)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk