e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Listopad 2019 - 1:06

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 650HD ztráta signálu na transpondéru
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2018 - 12:05 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Říjen 2011 - 14:31
Příspěvky: 6
Nyní mi stále na 650HD občas stane, že vypadne signál na určitém transpondéru, kdy je najednou kvalita 0. Mám to propojený i do TV se sat tunerem kde je to v pohodě. Zkoušel jsem různě soft a nic. Mě záhadným způsobem se to vždy dá dohromady ale kolikrát pomůže až odpojení antény apod. Čím to je?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2018 - 14:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5566
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 60 krát
Poděkováno: 129 krát
tak si odpoj kábel od tv ..... [-o< s tých informácii čo si tu dal tak vieme velké gulové .... :o nejde mi auto .... svieti , trúby ,nádrž plná a nejde .... kde je problém .... #-o

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2018 - 16:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Říjen 2011 - 14:31
Příspěvky: 6
různý firmware patch, tovární nastavení. Zkouška na TV ze sat. tunerem, že transpondér, který nejde na 650tce tak jde na TV. Proč se ztratí kvalita signálu na 0 nechápu. Někdy nejdou i 2. Údajně s uvedeným má problém vícero uživatelů i na různých modelech cryptobox. Anténa společná v byt. domě. Teď jsem to zkoušel a nebyl jsem schopnej to rozjet abych vůbec dostal signal např. na Primu MAX či ZOOM. Prostě 0, kdy ještě včera to šlo. Přímo do TV správný signál jde tam to nezlobí. Zajímavé je, že jsem uvedené rozjel až tak, po továrním nastavení (ač transpondér ukazoval 0 jsem dal Fastscan a to se probralolo že najednou kvalita na 80ti) pak jsem dal tov. nastavení a vrátil zpět uložené kanalý skrze USB a jede to, ale zase jen na čas. Nevím co již zkusit nastavit proč se tak děje.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2018 - 19:13 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Září 2010 - 16:41
Příspěvky: 1807
Místo/Bydliště: Slovensko
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 61 krát
harry.callahan napsal:
Údajně s uvedeným má problém vícero uživatelů i na různých modelech cryptobox.

V tejto vete je pravdivé jediné slovo ... Údajně

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Anténa společná v byt. domě. Nuž a DiSEqC prepínač máš nastavený správne ?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Zajímavé je, že jsem uvedené rozjel až tak, po továrním nastavení (ač transpondér ukazoval 0 jsem dal Fastscan a to se probralolo že najednou kvalita na 80ti)
pak jsem dal tov. nastavení a vrátil zpět uložené kanalý skrze USB a jede to, ale zase jen na čas. Nevím co již zkusit nastavit proč se tak děje.

A tu je dôkaz že lenivosť je strašná pliaga ... niekto si myslí že všetko sa dá preniesť na, či v USB kľúči, ešte aj desať rožkov, liter mlieka a kilo cibule z obchodu.
Skús správne nastaviť ten DiSEqC prepínač ... alebo to nechaj na Cryptobox ... nech sám sa nastaví a aj naladí.




:idea: To je môj typ podľa toho čo si prezradil o svojom probléme. :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Duben 2018 - 12:07 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Leden 2011 - 21:11
Příspěvky: 1
Mne to robi to iste na 650HD aj na 652HD. Jeden den to ide a druhy den nejde. Vacsinou sa to opakuje na asi 3 transporderoch - tam kde su sporty, musica a rozpravky.

Nerobim ziadny reset ani nic podobne, kedze tv moc nepozeram - akurat netusim preco to raz ide a raz nie.
Nie je to pocasim ani resetom nastaveni - ani zmenou FW.

:unknown:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Květen 2018 - 11:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 08.Listopad 2015 - 18:11
Příspěvky: 2
Ano, mohu potvrdit rovněž stejné nestabilní chování a to pro poslední 3 patche. Najde se někdo, kdo ví, co s tím?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Květen 2018 - 22:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 08.Listopad 2015 - 18:11
Příspěvky: 2
No tak je to vyřešeno. Zkontrolujte fyzicky nastavení talíře antény, nastavení LNB na anténě a switche Diseq. Problém byl u mě ve ztrátě správné polohy talíře a LNB v průběhu času. A bez pořádného signálu ze satelitu to zkrátka nepojede. Podle mě spousta lidí jela dlouho příjem na 19.2stE = tady byl signál silný a i při menším rozhození nastavení talíře to nevadilo. U 23.5stE to je asi citlivější a tak to chvíli jakoby jelo, pak ne, střídala se kvalita se sílou na různých LNB v přijímači atd.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Květen 2018 - 8:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 319 krát
tohle na dálku vypadá že je někde špatně udělaný konektor , změna teploty a vlhkosti (rosného bodu) v kabelu hraje roli , levný kabel rovněž zkoroduje a nevím čím možná elekrolýzou se někdy vytvoří jakýsi sajrajt v LNB "F" konektoru . V prvním přiblížení zkontrolovat všechny spoje !!! především ty vnější .


Ale už jsem zažil spojku v bytě pod kobercem v koutě za gaučem kam chodil pes nebo kočka tajně močit což způsobovalo náhodné výpadky náhodných TP . Jelikož jsem o té spojce nevěděl tak to bylo na dýl !!!
Jistě zopár zdejších majstrov by to našlo napoprvé no co už ???

:smoke:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Květen 2018 - 16:03 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4708
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 231 krát
Poděkováno: 310 krát
Strata spravnej polohy na murovanej budove - to by sa tanier musel posunut aspon o pol stupna. Snad po vichrici.
U mna podobny problem robila korozia na plosaku diseqc prepinaca. Druhy krat stacilo ucviknut 4 centimetre z kabla a nanovo nasrubovat f spojku.
Vlhkost a zle kontakty a roky korozie urobia svoje.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 10:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Září 2011 - 12:39
Příspěvky: 8
Zdravím,
vyskúšajte, prosím, či nejde stále o ten istý problém, ako mám ja na 652HD.
Robia mi to všetky aktuálnejšie ako rok FW.
Na konkrétnom transpondéri vypadne signál - pozriem sa, či ide o H alebo V polarizáciu. Ak na tom transpondéri dáte načítať kanál s opačnou polarizáciou, rozbehne sa, a môžete prepať naspäť a ide to. Rovnako pomáha v nastaveniach prepať tam a naspäť polarizáciu.
Staršie FW to nerobia.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Květen 2018 - 21:26 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 08.Únor 2010 - 13:15
Příspěvky: 2
Poděkoval: 4 krát
Zdravím vospolok.
Pred pár dňami som aktualizoval softvér na poslednú verziu.
Všetko fungovalo asi jeden deň, následne vypadol signál (ale to bolo myslím kvôli zlému počasiu, lebo nemal signál ani iný box v dome). Na ďalší deň už skrinka nenabehla :(
Má niekto podobnú skúsenosť?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Květen 2018 - 21:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Červenec 2015 - 19:23
Příspěvky: 289
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 7 krát
Daj si tam staršiu verziu softu ten to nerobí napr. 17160! :book:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Srpen 2018 - 8:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Duben 2009 - 11:59
Příspěvky: 1
Měl jsem stejný problém. Po nahrání firmware 17160 je vše zase stabilní bez výpadků.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk