e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 14.Prosinec 2019 - 21:52

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 17 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 11:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2017 - 8:57
Příspěvky: 9
Zdravim Vas,
studoval som vela vlákien aj tu na fore, napriek tomu neviem rozlusknut svoj problem.
Mam doma AB Cryptobox 650HD (nastaveny ako server, standby rezim-vyp) druhy settopbox AMIKO microhd se (klient, standby rezim nastaveny na fake), prepojene su LAN kablom.
Problémom je pozeranie kanalov na klientovi - nie ze by nesli nikdy. Ak je zapnuty cryptobox, kanaly idu na klientovi pravidelne v poriadku.
Vo chvili ked idu oba settobboxy a vypnem serverovy cryptobox, klient stale funguje bezproblemovo
Ked nasledne vypnem klientske AMIKO a zapnem ho po cca 24(!!) hodinach (zapinanie AMIKA pri vypnutom cryptoboxe)
vypise na klientovi "program kodovany". Nabehne az vo chvili ked zapnem cryptobox (To co mi prijde v tom momente zapnutia cryptoboxu podozrive je ze asi na dve sekundy vypise kanal kodovany, no a potom nabehne aj server aj klient).
Moze to byt sposobene problémom dekodovania karty? Uz som pocul a cital rady ze chip na karte prebehnut liehom, vraj pomaha aj obycajna guma ktorou vraj treba chip "pregumovat". Nic z tohoto nepomohlo. Alebo je problem niekde inde ako v karte?
LAN kabel som menil uz tiez, nepomohlo.
Bol u mna 2x aj technik od satelitnej techniky, hovori ze vzdy technologiu nastavuje rovnako aj u druhych zakaznikov a vzdy veci funguju bezproblemovo. Len u mna je s tymto problem a nevie s tym uz pohnut.
Viete mi poradit?
Dakujem


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 12:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2017 - 8:57
Příspěvky: 9
Este doplnkove informacie:
settopboxy su nove, skylink karta je stara cca 4 roky, servisny poplatok mam zaplateny. Na cryptobox mi skusal technik nahodit novy firmware - nepomohlo, pokus o reautorizaciu karty na webe skylinku som tiez urobil, tiez neuspesne


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 13:43 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4739
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 312 krát
Amiko klient neposiela ziadne zapisy na server. Ak mas ciste irdeto, zapisy su nutnost. Vypnuty server nema odkial zobrat zapisy a sme doma. Ako pokus mozes dat server na nejaku nemecku stanicu, odtial tiez nedostane zapisy a vsetko vyprsi.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 22:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2017 - 8:57
Příspěvky: 9
V prvom rade sa chcem podakovat za reakciu. Vzdy ocenujem ked sa niekto snazi pomoct druhemu. Na druhej strane odpovedi velmi nerozomiem pretoze
- nie som tak dobre predovsetkym odborne podkuty v problematike o ktorej hovoris (akokolvek na amaterskej urovni sa snazim co je v mojich silach :) )
- co sa tyka karty: Ano karta je IRDETO skylink ready - ide o kartu Skylink Standard HD M7 (neviem co znamena pojem CISTE irdeto)
- na serverovy settopbox som navolil napr. RTL Television, RTL2 aj ine nemecke stanice (ktore su za servisny poplatok pristupne) a funguje to bezproblemovo
- hlavne nerozumiem tomu co by som mal urobit pripadne aky komponent zamenit pre to aby mi vec fungovala tak ako ma. Treba zamenit kartu za iny typ? Ak ano za aky? Treba zamenit niektory settopbox? Ktory (cryplotobox alebo amiko?) a za aky typ?. Skusal som (to som v mojom prvom prispevku nespominal) uz aj variant pripojenych dvoch settopboxov typu AB cryptobox 650HD (pri pouziti tej istej irdeto karty) ale aj to (ne)slo rovnako ako som popisoval v prvom prispevku (vsetko sa dialo pri ucasti satelitneho technika, ktory ma svoju robotu vyslovene za svoj chleba-aj ked ruku do ohna za nikoho v dnesnej dome dat nemienim, ale aj on je proste bezradny)
Este raz dakujem za ochotu a pomoc pri rieseni


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 23:44 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6565
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
tomassch napsal:
V prvom rade sa chcem podakovat za reakciu. Vzdy ocenujem ked sa niekto snazi pomoct druhemu. Na druhej strane odpovedi velmi nerozomiem pretoze
- nie som tak dobre predovsetkym odborne podkuty v problematike o ktorej hovoris (akokolvek na amaterskej urovni sa snazim co je v mojich silach :) )
- co sa tyka karty: Ano karta je IRDETO skylink ready - ide o kartu Skylink Standard HD M7 (neviem co znamena pojem CISTE irdeto)
- na serverovy settopbox som navolil napr. RTL Television, RTL2 aj ine nemecke stanice (ktore su za servisny poplatok pristupne) a funguje to bezproblemovo
- hlavne nerozumiem tomu co by som mal urobit pripadne aky komponent zamenit pre to aby mi vec fungovala tak ako ma. Treba zamenit kartu za iny typ? Ak ano za aky? Treba zamenit niektory settopbox? Ktory (cryplotobox alebo amiko?) a za aky typ?. Skusal som (to som v mojom prvom prispevku nespominal) uz aj variant pripojenych dvoch settopboxov typu AB cryptobox 650HD (pri pouziti tej istej irdeto karty) ale aj to (ne)slo rovnako ako som popisoval v prvom prispevku (vsetko sa dialo pri ucasti satelitneho technika, ktory ma svoju robotu vyslovene za svoj chleba-aj ked ruku do ohna za nikoho v dnesnej dome dat nemienim, ale aj on je proste bezradny)
Este raz dakujem za ochotu a pomoc pri rieseni


Kartu vyměnit za ICE a je po problému... :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2017 - 13:18 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2017 - 8:57
Příspěvky: 9
to je ale starsi typ karty ak sa nemylim ...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2017 - 13:20 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6565
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
tomassch napsal:
to je ale starsi typ karty ak sa nemylim ...


Přesně tak... .-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2017 - 14:25 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Únor 2007 - 11:43
Příspěvky: 276
Poděkováno: 25 krát
Karta môže byť aj "čisté" IRDETO ale len do čísla 4 288......


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2017 - 15:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2017 - 8:57
Příspěvky: 9
no ale moja karta je cislo 4280 ..., znamena to ze v karte problem nebude ??


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2017 - 16:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2017 - 8:57
Příspěvky: 9
Skusam, skusam a vratim sa este k tomu co mi ako prve napisal peter54 ked pisal:

"Ako pokus mozes dat server na nejaku nemecku stanicu, odtial tiez nedostane zapisy a vsetko vyprsi."

A veru mal pravdu, povodne som tomu nerozumel ale naozaj je to tak ze ak navolim na serveri nemecku stanicu (napr. RTL a pod) tak sice na severovom settopboxe program bezi ale to je pripad kedy sa amiko klient vobec nechyti. Takze predsa len treba zohnat kartu ICE (napriek tomu ze moja ma cislo 4280... ) ??


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2017 - 20:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4739
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 312 krát
S kartou ice si pomozes len na par mesiacov. Skylink vypne v priebehu roka cryptoworks a vsetko bude irdeto. Mas 2 moznosti. Najjednoduchšia je nechat bezat server aspon chvilu na skylink platenej stanici aby mu prisli zapisy. Druha možnosť je kupit miesto amika nejakého linux clienta, ktory si posle zapisy napriklad cez oscam. Otazka je ovsem ci ich bude vediet ab cryptobox vediet využiť. O ab cryptoboxe neviem nič.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2017 - 21:46 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Září 2010 - 16:41
Příspěvky: 1812
Místo/Bydliště: Slovensko
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 61 krát
decik napsal:
tomassch napsal:
V prvom rade sa chcem podakovat za reakciu. Vzdy ocenujem ked sa niekto snazi pomoct druhemu. Na druhej strane odpovedi velmi nerozomiem pretoze
- nie som tak dobre predovsetkym odborne podkuty v problematike o ktorej hovoris (akokolvek na amaterskej urovni sa snazim co je v mojich silach :) )
- co sa tyka karty: Ano karta je IRDETO skylink ready - ide o kartu Skylink Standard HD M7 (neviem co znamena pojem CISTE irdeto)
- na serverovy settopbox som navolil napr. RTL Television, RTL2 aj ine nemecke stanice (ktore su za servisny poplatok pristupne) a funguje to bezproblemovo
- hlavne nerozumiem tomu co by som mal urobit pripadne aky komponent zamenit pre to aby mi vec fungovala tak ako ma. Treba zamenit kartu za iny typ? Ak ano za aky? Treba zamenit niektory settopbox? Ktory (cryplotobox alebo amiko?) a za aky typ?. Skusal som (to som v mojom prvom prispevku nespominal) uz aj variant pripojenych dvoch settopboxov typu AB cryptobox 650HD (pri pouziti tej istej irdeto karty) ale aj to (ne)slo rovnako ako som popisoval v prvom prispevku (vsetko sa dialo pri ucasti satelitneho technika, ktory ma svoju robotu vyslovene za svoj chleba-aj ked ruku do ohna za nikoho v dnesnej dome dat nemienim, ale aj on je proste bezradny)
Este raz dakujem za ochotu a pomoc pri rieseni


Kartu vyměnit za ICE a je po problému... :-)


peter54 napsal:
S kartou ice si pomozes len na par mesiacov. Skylink vypne v priebehu roka cryptoworks a vsetko bude irdeto. Mas 2 moznosti. Najjednoduchšia je nechat bezat server aspon chvilu na skylink platenej stanici aby mu prisli zapisy. Druha možnosť je kupit miesto amika nejakého linux clienta, ktory si posle zapisy napriklad cez oscam. Otazka je ovsem ci ich bude vediet ab cryptobox vediet využiť. O ab cryptoboxe neviem nič.


___________________________________________________________________________________

Netreba meniť kartu ... lebo tým nič nevyriešiš ... rovnako netreba plašiť vypnutí čohosi ...

Jediné čo musíš vymeniť je ten technik čo chodí k Tebe ... má asi málo skúseností,
ale to sa môže stať nikto učený z neba nespadol.

Server


Úsporný režim máš vypnutý ... to je správne. :)

A ktorý soft máš v tom cryptoboxe čo používaš ako server ,,, ???

Klient


Amiko ... môžeš mať úsporný režim kľudne zapnutý. :)
... občas je to aj lepšie.

Amiko ktorý soft v ňom máš ???

........................................................................................................

Vypínaj nateraz iba telku čo máš pri cryptoboxe ... azda Ti to tak bude fungovať ...

_________________
OTF SR95 Satelitný prijímač z Oravy a funguje už je to iba milá nostalgia.
Z novšieho, v každom rožku je toho trošku. Parabola ofsetka 120 s motorom, Maximum E85 Multifocus
Antik karta a Antik MINI 3 box, karta a tiež CAM PlusTelka, Skylink ICE_irdeto-irdetoM7_Viaccess, Hello HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2017 - 22:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2017 - 8:57
Příspěvky: 9
Server cryptobox: verzia softrware: 1.09.15588_patch*
Klient amiko: sw-verzia: 1001A00_2.3.97 MCAS

Ano ak je server stale zapnuty (ale musi byt zapnuty na volnom programe-nie tom nemeckom napr.) tak amiko vzdy nabehne. Neustle zapnuty cryptobox povazujem trochu za ciganske riesenie, ale ak to inak nepojde tak sa nerozkrajam -ale spokojny s tymto stavom moc nebudem.

Ano mozem potvrdit: amiko je v stave standby: fake

Ked som pisal o stave ked vypinam cryptobox myslel som tym vypinanie dialkovym ovladacom. Co sa tyka vypadkov resp. vykyvov v el.sieti to je moznost ktora ma napadla ale k vypadku dochadza raz za uhorsky rok a nie kazdych 24 hod


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2017 - 8:11 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 341
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 155 krát
peter54 napsal:
S kartou ice si pomozes len na par mesiacov. Skylink vypne v priebehu roka cryptoworks a vsetko bude irdeto. Mas 2 moznosti. Najjednoduchšia je nechat bezat server aspon chvilu na skylink platenej stanici aby mu prisli zapisy. Druha možnosť je kupit miesto amika nejakého linux clienta, ktory si posle zapisy napriklad cez oscam. Otazka je ovsem ci ich bude vediet ab cryptobox vediet využiť. O ab cryptoboxe neviem nič.

Nedávno jsem zkoušel pokusně sdílení přes switch u Argus Edision s oscamem s ICE kartou s přístroji AB 650 - Amiko 8150 - Ariva 200-202-203 zapojené současně . Vše bez potíží.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2017 - 22:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2017 - 8:57
Příspěvky: 9
Dakujem za odpoved. Ale mozem povazovat toto riesenie s kartou skylink ICE za system ktory v kratkej nebudem musiet menit? Sa tu spominalo ze ak skylink zrusi cryptoworks tak mi to moze byt k nicomu. Mam zaujem o riesenie ktore mi bude fungovat v dlhodobejsom horizonte. Ak by tomu nemalo byt tak radsej si to budem prevadzkovat s tym neustale zapnutym serverovym cryptoboxom


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2017 - 0:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4739
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 312 krát
Do konca 2017 sa vypina cw v skylink. Potom ice karty pobežia v irdeto režime. Ak by si mal viac klientov postačí aby jeden posielal zápisy. Ani amiko ani opticum to nedokazu. Tak musíš brať zapisy z cryptoboxu alebo vymeniť fw v amiku za taký co vie posielať zapisy. Myslim ze taky neexistuje.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2017 - 12:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2017 - 8:57
Příspěvky: 9
Ked zosumarizujem doteraz vsetko co tu bolo napisane vyplyva z toho asi tolkoto:
1) zaobstaravat kartu skylink ICE je kravina lebo za chvilu mi aj tak bude nanic
2) zamenit amiko za nejaky linuxovy settbopbox (pricom funkcnost tohto sytemu v dnesnom stave pri cryptoboxe a karte ciste IRDETO je otazna) - zatial mi tu nikto na fore nepotvrdil funkcnost systemu: cryptobox, ciste IRDETO, linuxovy settopbox
3) vela ludi v priebehu kalendarneho roka sa dostanu do rovnaku problemu ako riesim dnes ja a pritom o tom este vobec netusia. Neviem mozno aj toto je dobre si dnes uvedomit ze tu zakratko vznikne podhubie na to aby vznikli napr. nove firmwary pripadne alternativne riesenia ktore tymto ludom pomozu (alebo v tomto bode uvazujem nedobre?)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 17 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk