e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Listopad 2019 - 9:18

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 600HD a HDMI-CEC (easylink)
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2016 - 8:30 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Leden 2014 - 10:26
Příspěvky: 35
Poděkoval: 3 krát
Ahojte.

Mate niekto skusenosti rozbehat HDMI-CEC: 600HD s Philips TV (easylink)?
Pri vypnuti STB , vypne aj TV, problem je len so zapnutim, kedy TV nereaguje na STB.
Nastavenie mam nasledovne:
HDMI CEC zap
CEC RCP zap
CEC system audio vyp
CEC source state active source
CEC standby mode <system standby> feature

Toto sa mi osvedcilo aj na Sony bravia, kde funguje vsetko tak ako ma.
Zaujimavostou je, ze ked zapnem TV manualne, pozrem na nastavenie v STB a CEC source state sa mi automaticky zmeni na inactive source.
Da sa to nejako doladit aby to korektne fungovalo?

_________________
2ks VU+ Uno 4K
1ks VU+ Zero 4K
1ks VU+ Zero
Maximum E-85 ( 23,5°E+19,2°E+1°W )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 600HD a HDMI-CEC (easylink)
PříspěvekOdeslal: 06.Prosinec 2016 - 21:58 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Říjen 2011 - 19:30
Příspěvky: 11
Poděkoval: 1 krát
mam presne ten isty problem, pred casom to vsak fungovalo. neviem ci zmena fw alebo nejaky iny cert to ma na svedomi. aj po nahrati predchadzajuceho sw to nefunguje. okrem toho mi zlyha server na 650hd ( zapojene ako klient a aj server - dve karty, kazda v inom prijimaci ). vsetko islo a nahle to nejde. na porazenie. skusal som ozaj vselico. dobru noc.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 600HD a HDMI-CEC (easylink)
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2016 - 9:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Prosinec 2015 - 21:45
Příspěvky: 18
Som majiteľ satelitného prijímača AB CRYPTOBOX 650 HD - firmware 650HD_V1.09.17160_22-09-2016_A_patch. Prijímač som chcel zapojiť v zostave AV 5.1 RECEIVER YAMAHA a TV LED SONY ANDROID, ale v prijímači dochádza k chybe.
AB Cryptobox som prepojil HDMI káblom s AVR. Ďalej je AVR cez HDMI OUT ARC prepojený s TV ktorý má tiež HDMI ARC. Problém nastáva pri prenose zvuku keď je v AB Cryptoboxe v nastaveniach HDMI-CEC položka "CEC System Audio" zapnutá. Vtedy prestane prenos zvuku. Urobil som manuálne vypnutie položky "CEC System Audio" v AB Cryptoboxe a vtedy je prenos zvuku v poriadku, avšak po vypnutí všetkých komponentov TV, AVR a AB CRYPTOBOX a ich opätovnom zapnutí sa položka "CEC System Audio" v AB Cryptoboxe sama prepne do ZAPNUTÉ a opäť prestane fungovať prenos zvuku do AVR. Ak chcem, aby bol prenos zvuku opäť cez AVR tak musím manuálne opäť VYPNÚŤ "CEC System Audio" v AB Cryptoboxe ale pri opätovnom vypnutí a zapnutí komponentov sa funkcia "CEC System Audio" v AB Cryptoboxe opäť zapne.
Prečo dochádza k nechcenému zapínaniu funkcie "CEC System Audio" a nedá sa trvalo vypnúť? Bolo by možné tento problém odstrániť novým firmwarom? Alebo akým spôsobom vyriešiť problém s prenosom zvuku? Potreboval by som teda radu, ako prinútiť v AB Cryptobox, aby “CEC System AUDIO“ nedovolil ovládať a zapnúť, jednoducho túto vec fixne vypnúť. Ideálne by bolo úplne vypnúť podporu tejto funkcie pri zachovaní ostatných vlastností HDMI-CEC.

Ďakujem za pomoc a informáciu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 600HD a HDMI-CEC (easylink)
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2016 - 12:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3368
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 141 krát
Iný FW si skúšal ?
novší momentálne nie je ale odporučil by som tento:
650HD_V1.09.15588_03-02-2016_A_patch
po nahratí továrko a vyskúšať

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 600HD a HDMI-CEC (easylink)
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2016 - 14:57 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Prosinec 2015 - 21:45
Příspěvky: 18
zatial som neskusal nic starsie. predpokladal som cim novsi firmware tym lepsie vychytane "muchy". no mozem skusit a uvidim.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 600HD a HDMI-CEC (easylink)
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2016 - 15:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3368
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 141 krát
ani náhodou, ako pre koho
prečítaj si čo mám pod čiarou
viewtopic.php?f=254&t=67075

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 600HD a HDMI-CEC (easylink)
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2016 - 23:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Prosinec 2015 - 21:45
Příspěvky: 18
inak fungoval som na patch v. 17160 a cez vikend doslo k zmeneniu hesla inou osobou na mojom mailovom ucte. vyuzival som postoveho klienta v AB Cryptoboxe. po mojom zisteni doslo k prihlaseniu v priebehu 30 min z dvoch roznych miest na moj ucet
a to:
205.217.235.17 St John's, Antigua and Barbuda
37.114.189.94 Baku, Azerbaijan

a niekto mi zmenil heslo takze som sa na mail nevedel dostat.
pripisujem to nastavenemu postovemu klientovi v ABCryptoboxe s danym patchom. takze neodporucam lebo fakt to asi posiela von info.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 600HD a HDMI-CEC (easylink)
PříspěvekOdeslal: 20.Září 2017 - 20:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Červen 2017 - 22:38
Příspěvky: 5
Místo/Bydliště: Liptov
Poděkoval: 3 krát
xjordyx napsal:
inak fungoval som na patch v. 17160 a cez vikend doslo k zmeneniu hesla inou osobou na mojom mailovom ucte. vyuzival som postoveho klienta v AB Cryptoboxe. po mojom zisteni doslo k prihlaseniu v priebehu 30 min z dvoch roznych miest na moj ucet
a to:
205.217.235.17 St John's, Antigua and Barbuda
37.114.189.94 Baku, Azerbaijan

a niekto mi zmenil heslo takze som sa na mail nevedel dostat.
pripisujem to nastavenemu postovemu klientovi v ABCryptoboxe s danym patchom. takze neodporucam lebo fakt to asi posiela von info.


ako si vyriesil to HDMI cec??? mam podobny problem....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 600HD a HDMI-CEC (easylink)
PříspěvekOdeslal: 20.Září 2017 - 21:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Prosinec 2015 - 21:45
Příspěvky: 18
bohuzial nijako... zvuk taham za AB 650 priamo optikou do receivera... obraz cez HDMI do TV...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 600HD a HDMI-CEC (easylink)
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 12:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 14.Září 2010 - 21:13
Příspěvky: 1
Zdravím,
mám Cryptobox 600hd . Pri pripojeni k TV Philips ma taký problém, že pri vypnutí 600HD diaľkovým vypne sa aj telka, čo je dobre. Ale ak mám v nastavení automatické vypínanie , STB sa aj automaticky vypne ale TV zostane zapnutá, čo je blbé , pretože obrazovka a ambilight svietia celú noc. Neviete niekto čo s tým? Mám 2x cryptobox a 2x TV Philps. Správa sa to rovnako. Ako keby cez HDMI STB pred vypnutím neposlal príkaz aj TV nech sa vypne.

Dík


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 600HD a HDMI-CEC (easylink)
PříspěvekOdeslal: 10.Květen 2018 - 11:39 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Prosinec 2012 - 20:11
Příspěvky: 27
Poděkováno: 3 krát
dodika1: Skús prečítať toto vlákno. http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=257&t=71747


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk