e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Prosinec 2019 - 11:46

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 37 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2014 - 17:48 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Únor 2011 - 12:03
Příspěvky: 64
satelitni prijimac: AB CRB 752 HD,VU+Solo 4K
Místo/Bydliště: okr.Sobrance
Zdravim,dnes som napojil kolegoj novy AB CRB 600hd,ma tam najnovši SW -patch.Sat mu šiel asi hodinku a potom sam vypol a ostala svietiť iba červena ledka.Nepomože žiadny reštart ,vyp-z el prudu,nič nereaguje a nechce nabotovať.Vie niekto poradiť,kde je chyba???Vďaka.

_________________
DM 800 HD-SE, AB CRBOX 752 HD-Combo, VU+Solo 4K.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2014 - 18:15 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 23.Leden 2012 - 15:00
Příspěvky: 754
satelitni prijimac: Vu+,Xtrend,AbIpbox,Ariva ...
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 16 krát
skus ho rozbehat kablom rs232 a dávaj továrenske nastavenie

_________________
Vu+, Xtrend, Ipbox, Ferguson
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2014 - 18:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Únor 2011 - 12:03
Příspěvky: 64
satelitni prijimac: AB CRB 752 HD,VU+Solo 4K
Místo/Bydliště: okr.Sobrance
Dik Masko,ako presnejšie ,s programom Aliup?skušal som otvoriť v ňom najnovši SW patch,ale nič mi neukazuje že dačo to robi,ked dam sťahovať Sw,al.ako??

_________________
DM 800 HD-SE, AB CRBOX 752 HD-Combo, VU+Solo 4K.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2014 - 18:55 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 23.Leden 2012 - 15:00
Příspěvky: 754
satelitni prijimac: Vu+,Xtrend,AbIpbox,Ariva ...
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 16 krát
ano s tým aliup programom.
-máš určený správny port (pozri v device manager aký port ti pc udelil)
-stiahni/rozbaľ fw patch/otvor v aliupe/vypni box aj koliskovím vypínačom/napichni kábel/ zapni box/pusť start v aliupe a uvidíš čo to bude robiť
nejak takto
tu si stiahni program

_________________
Vu+, Xtrend, Ipbox, Ferguson
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2014 - 19:14 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Únor 2011 - 12:03
Příspěvky: 64
satelitni prijimac: AB CRB 752 HD,VU+Solo 4K
Místo/Bydliště: okr.Sobrance
Presne to robim už 2x,a žiadna reakcia,len vypisuje v Link:Sennding upgrade request to box-nesťahuje mi tam SW.Port com 1-je funkčny.Stale len svieti červ.ledka.Kde bude chyba?

_________________
DM 800 HD-SE, AB CRBOX 752 HD-Combo, VU+Solo 4K.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2014 - 20:02 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 23.Leden 2012 - 15:00
Příspěvky: 754
satelitni prijimac: Vu+,Xtrend,AbIpbox,Ariva ...
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 16 krát
maš smolu ak robiš všetko spravne tak ti ostava reklamacia kedže je ten box nový.

_________________
Vu+, Xtrend, Ipbox, Ferguson
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2014 - 20:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Únor 2011 - 12:03
Příspěvky: 64
satelitni prijimac: AB CRB 752 HD,VU+Solo 4K
Místo/Bydliště: okr.Sobrance
Ok,aj tak diky za rady,myslel som si to.

_________________
DM 800 HD-SE, AB CRBOX 752 HD-Combo, VU+Solo 4K.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2014 - 21:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
myslim,ze abcom by mal zmenit vyrobcu . nejak sa mnozia hw poruchy na novych strojoch , odchadzaju sietovky , zdroje a podobne. vlastne ten prijiamc nevydrzi bez servisu ani 24 mesiacov, co je dost smutne.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2014 - 21:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Únor 2011 - 12:03
Příspěvky: 64
satelitni prijimac: AB CRB 752 HD,VU+Solo 4K
Místo/Bydliště: okr.Sobrance
Presne tak jak píšeš,montoval som asi 5 Ab.-650ky,a tie idu v pohode od začiatku zatiaľ.

_________________
DM 800 HD-SE, AB CRBOX 752 HD-Combo, VU+Solo 4K.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2014 - 23:30 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3279
satelitni prijimac: Dreambox ONE Vu4k DM800SE
Poděkováno: 2 krát
revis napsal:
myslim,ze abcom by mal zmenit vyrobcu . nejak sa mnozia hw poruchy na novych strojoch , odchadzaju sietovky , zdroje a podobne. vlastne ten prijiamc nevydrzi bez servisu ani 24 mesiacov, co je dost smutne.


no obavam sa ze lacnejsieho nenajdu uz, a vies pokial mas nakup 20 dolacov a pri odbere 1000 kusov mas 100 gratis na ND tak to neriesis - teda kaslat na zmenu vyrobcu aj ked hned minu tych 100 rezervnych kuskov na reklamacie este kludne dalsich 100 mozu rozdat - akurat z korytka kapecku ubudne, ale sedmicka bavoráček furt ostane :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 05.Říjen 2014 - 12:19 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2012 - 2:18
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
Jsem v uplne stejne situaci - s jedinym rozdilem, ze box vypise na displeji “boot“ a nasledne zatuhne na programu 014...
Zkousim flashovat AliUp 1.2.0 pod win7 x64...
Bohuzel neuspesne - sending request a nic...
Jaké doporucite nastaveni COM portu? (rychlost, parita atd..)

Rad bych pred reklamaci jeste otestoval.

Diky.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 05.Říjen 2014 - 16:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
flashni ho znovu .
com nastav na rychlsot 115200 , ostatne nemen .
po flsahnuti nezabudni na vyrobne nastavenia.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 05.Říjen 2014 - 17:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2012 - 2:18
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
Flashnout znovu - to bych rád...
Jenže se zdá, že s PC přes RS232 vůbec nekomunikuje...
Použil jsem Aliup který jsem dříve stáhl ze stránek ABCOMu (mimochodem teď je stránka s downloady nefunkční).
Nastavení COM portu jsem zkoušel různé, a bohužel se nespojí...
Číslo COM, kabel atd je OK, otestováno na mé Arivě 202HD - bez problémů stahuji settingy.
Může tu někdo potvrdit, že flash přes RS232 na tomto typu opravdu funguje, případně upnout vyzkoušený Aliup soft?

Dosáhl jsem "jakéhosi" pokroku, kdy se AB rozjel, zřejmě po odpojení od konvertoru - ještě otestuji.
Může být problém v nějakém nastavení v AB při použití INVERTO BLACK ULTRA TWIN 0.2DB ?
Jinak je na tomto konvertoru ještě Ariva102E a jede bez problémů (zkoušeno i přehození vstupů na konvertoru).

Při testování doma se mi taky objevil problém, že pokud je AB poblíž mé LG plazmy, nefunguje dálkové ovládání (laborování s podsvícením na TV nepomohlo). Prostě musí být tak 2 metry od TV...

Na závěr musím říct, že jsem celkově velice zklamaný - zlaté Arivky - nemají sice tolik "vychytávek", ale za poslední rok/dva jsem jich udal asi 12 a ani jeden problém...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 05.Říjen 2014 - 20:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Duben 2007 - 14:02
Příspěvky: 40
satelitni prijimac: AB SHITBOX 650 HD<br>VU+ UNO4K
Presne toto sa mi z tym boot stalo vcera ...nahodilo sa mi stv2 zatuhol bez obrazu a koniec.....uz som hladal rs kabel ze bude sranda ale nakoniec som nasiel riesenie mozno pomoze velmi vela ludom teda mne pomohol :)

1. odpojit od toho vsetko......hovorim uplne vsetko okrem hdmi kabla (robi to podla mna lnb kabel)
2. hned ako to nabehne ... mne to vtedy nezatuhlo ... tovarenske nastavenia bez uvazovania nad zalohou
3. fast scan a minimalne iba nastavenia najnutnejsie...a pouzivat :-D

Prajem pekny den a ak pomohlo poslite tento navod rovno do AB-COM Cina ci kde vyrabaju firmware ze nech prepustia vsetkych programatorov pretoze s firmware a spatnou android apkou kazia fajn stroj pre chudobnych :)

Pekny vecer

_________________
AB SHITBOX 650 HD....NIKDY VIAC :-D
VU+ Uno4k


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2014 - 11:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Červen 2007 - 14:45
Příspěvky: 36
Zdravím Vás priatelia. Nakoľko som sa dostal do toho istého problému ako aj vy čiže červená ledka po zapnutí vypínačom a to je všetko. Doklad o kúpe je nenávratne preč tak som ho otvoril z domnením že to bude silová časť mýlil som sa. Zdroj je OK. Ale našiel som niečo čo tam asi nemá byť, skúste mi to identifikovať. Za odpoveď vďaka. PS. Sieťovka išla do hajan asi po roku. Príjimač išiel bez akýchkoľvek problémov len deti ho nechali raz v noci zapnutý a ráno ho vypli ovládačom a odvtedy už nič. Identifikácia záhady na doske je na fotke. Výrobok kupovaný úplne nový v obchode.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 05.Prosinec 2015 - 11:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Únor 2013 - 16:11
Příspěvky: 11
Mam podobny problem. Dal som original soft , tovarko a potom najnovsi s patchom 30.11.2015. Primac seklo. Vypisuje boot. Cez rs232 ide vsetko az po zacatie transfer data. Ani ciarka a na displeji Error 114. Viete mi poradit niekto ci ho este nejak ozivim alebo je to na reklamaciu. Cryptobox 650 HD.
Dakujem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 06.Prosinec 2015 - 5:47 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Prosinec 2009 - 20:41
Příspěvky: 1359
Místo/Bydliště: Doma
Poděkoval: 13 krát
Poděkováno: 26 krát
@rikirik
Ak myslis tu prepojku, pretoze ak to v mobile aj zozoomujem tak prd vidim, tak to je uplne bezny jav a stretol som sa s tym uz aj u inych a drahsich vyrobkov.
Dokonca aj ja mam podobny "bypass" v mojej zvukovke xonar :-D no o ten som sa zasluzil ja sam...

_________________

Vlastním:
GigaBlue HD x1
Obrázek
Octagon SF918 HD, clon SAB
Mám v opatere:
VU+ Zero
AB Cryptobox 650 HD
AB Cryptobox 600 HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2015 - 18:16 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červenec 2010 - 22:03
Příspěvky: 287
satelitni prijimac: SOLO2, VTi, FHD Glass, Skylink
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
albatros99 napsal:
Mam podobny problem. Dal som original soft , tovarko a potom najnovsi s patchom 30.11.2015. Primac seklo. Vypisuje boot. Cez rs232 ide vsetko az po zacatie transfer data. Ani ciarka a na displeji Error 114. Viete mi poradit niekto ci ho este nejak ozivim alebo je to na reklamaciu. Cryptobox 650 HD.
Dakujem.

Ahoj, momentalne som na tom podobne, mne sa to stalo na 650HD. Zatial som vo faze EROOR 114, podarilo sa ti nejako postupit ?
Pripade vie mi niekto poradit? Kabel je OK, COM port je orig v PC nie prevodnik z USB.

_________________
VU + SOLO2, VTi, FHD Glass
VU+ SOLO SE v2, open ATV


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2015 - 20:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 21.Červenec 2010 - 11:43
Příspěvky: 70
Ja som upgradoval bez problemov na najnovsi patch 1.09.15172, vsetko mi islo bez problemov az kym som nenasiel oznamenie ze tento soft sposobuje problemy s bootloaderom tak som ho chcel prefleshovat spat na 14294, po 3 sekundach ako som dal prijimac flashnut sa rebootol a skoncil BOOT na displeji..... dalej sa nehne... rs323 som neskusal kedze nemam redukciu...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB 600hd-nenabotuje.
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2015 - 5:07 
Online
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4889
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 108 krát
Nuž, tu ti pomôže IBA upgrade cez RS232! Iné - jednoduchšie riešenie nieje! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 37 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: MSN [Bot] a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk