e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Červenec 2017 - 0:33

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2016 - 8:26 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 28.Prosinec 2010 - 22:27
Příspěvky: 26
Poděkoval: 1 krát
Dobrý den,
potřeboval bych poradit jak rozjet a nastavit oscam na originnálním image V2.0.6 Stable version.
Pochopil jsem, že nejprve musím nainstalovat SoftCam. Nainstaloval jsem tedy odtud z fora: plugin.program.softcam-0.1.42.zip a nyní mám v programy/softcam možnost Start Softcam, ale v nabídce je pouze Mgcam a Gbox. Moje otázka je tedy jak sem dostanu Oscam a a kde najdu jeho konfigurační soubory. Díky.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2016 - 9:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Říjen 2009 - 14:58
Příspěvky: 6
Poděkováno: 2 krát
Ahoj.
Ak si nainštaloval Softcam dostal si do boxu Oscam. Ak máš skylink alebo UPC kartu vyber v "Select cardserver" CZ/SK a následne vyber podľa toho čo máš, či čisté irdeto alebo irdeto ice. V "Select softcam môžeš - nemusíš vybrať mgcamd, môže zostať "none"-to záleží podľa toho čo chceš ďalej nastavovať-spúšťať.
Potom si zisti akú ma box pridelenú IP adresu (MEDIA/XBMC-Informácie o systéme-Sumár) tam bude uvedená IP adresa boxu.
Do prehliadača v PC napíš " IP adresa boxu:8888 (príklad-192.166.1.103:8888") Meno :root, heslo: oscam, a si v nastavení oscamu. Konfiguračné súbory sú v menu Files- oscam conf, oscam user, oscam server. Budeš tam mať všetko nastavené pre kartu ktorú si si vybral.
Vidím že s tým začínaš doporučujem ti preštudovať:
viewtopic.php?f=85&t=27528
http://forum.czsk.tv/viewforum.php?f=32
.....až potom sa pýtaj ďalej.


Naposledy upravil(a) IVIL dne 23.Prosinec 2016 - 12:55, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2016 - 9:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 28.Prosinec 2010 - 22:27
Příspěvky: 26
Poděkoval: 1 krát
Díky moc,
"Select cardserver" CZ/SK -> irdeto ice
IP adresa boxu:8888 -> nastaveni oscamu
a uz to jede. 8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2016 - 11:37 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Říjen 2009 - 14:58
Příspěvky: 6
Poděkováno: 2 krát
petapen napsal:
Díky moc,
"Select cardserver" CZ/SK -> irdeto ice
IP adresa boxu:8888 -> nastaveni oscamu
a uz to jede. 8)


Paráda, šikovný. :good:
Teraz choď do Files - oscam.conf - v položke webif vymaž meno heslo - Save
Pri ďalšom vstupe do oscam-u sa nebudeš musieť prihlasovať alebo si tam zadaj svoje meno a heslo.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2017 - 14:36 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Únor 2017 - 12:52
Příspěvky: 1
Poděkoval: 1 krát
Ahoj. Ja som tiez uplny zaciatocnik. Neviem kde a ako mam vlozit my user ? Urcite to tu niekde je pisane ale neviem sa k tomu doklikat a docitat. do rootu som sa dostal podla tvojho navodu bolo to jednoducho napisane. ak mozes pomoz pripade daj kanal kde to najdem . moc moc dakujem :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Březen 2017 - 5:36 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Říjen 2009 - 14:58
Příspěvky: 6
Poděkováno: 2 krát
vetor napsal:
Ahoj. Ja som tiez uplny zaciatocnik. Neviem kde a ako mam vlozit my user ? Urcite to tu niekde je pisane ale neviem sa k tomu doklikat a docitat. do rootu som sa dostal podla tvojho navodu bolo to jednoducho napisane. ak mozes pomoz pripade daj kanal kde to najdem . moc moc dakujem :)


Ďalej ti môžem poradiť len cez "SS".


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Květen 2017 - 21:48 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 39
Poděkoval: 4 krát
Chapi kde nájdem- "Select cardserver" CZ/SK?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2017 - 15:38 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 278
Poděkováno: 7 krát
lubinoz napsal:
Chapi kde nájdem- "Select cardserver" CZ/SK?


MENU>XBMC>Programs>sofcam>OK

_________________
PrismCube - FW: 2.0.6 - softcam: 0.1.42 - HDD-500Gb-SeaGate
Cryptobox 600HD Mini - FW: V1.09.14294_30-06-2015_A
DM7000 - FW: Gemini 4.7 cccam 2.1.4
VU+SOLO_4K_OPEN_ATV_6


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2017 - 17:58 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 39
Poděkoval: 4 krát
Ahoj,
dik za rýchlu odpoveď.

Mam tam iba MENU>XBMC>Program-CrossEPG alebo-Ziskať viac

sofcam-sa nemôžem nikde dopracovať.

Mam totižto taký problém že mam dva prijimače,ten moj ide super,ale ten druhý kamaratov má problém sa pripojiť na vzdialený server -trvá mu to 10 až 30 minút.
Ten moj sa pripojuje hneť,zistil som že v tom mojom je aktívny softcam oscam-skylink-irdeto-ice a v tom druhom je aktívny oscam-skylink-irdeto.
Preto som chcel skúsiť v tom druhom zapnuť ten oscam na ICE kartu.

Vedel by si mi ešte poradiť kde sqa mení binarka oscamu?Rozmyšlal som ešte skusiť nejaký novší oscam odtialto-http://download.oscam.cc/index.php?&direction=0&order=mod&directory=1.20_TRUNK/arm-cortex
Čo som našiel-Cesty su: /mnt/hdd0/program/bin
nemám zase v súbore program súbor bin,


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2017 - 21:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Říjen 2009 - 14:58
Příspěvky: 6
Poděkováno: 2 krát
lubinoz napsal:
Ahoj,
dik za rýchlu odpoveď.

Mam tam iba MENU>XBMC>Program-CrossEPG alebo-Ziskať viac

sofcam-sa nemôžem nikde dopracovať.

Mam totižto taký problém že mam dva prijimače,ten moj ide super,ale ten druhý kamaratov má problém sa pripojiť na vzdialený server -trvá mu to 10 až 30 minút.
Ten moj sa pripojuje hneť,zistil som že v tom mojom je aktívny softcam oscam-skylink-irdeto-ice a v tom druhom je aktívny oscam-skylink-irdeto.
Preto som chcel skúsiť v tom druhom zapnuť ten oscam na ICE kartu.

Vedel by si mi ešte poradiť kde sqa mení binarka oscamu?Rozmyšlal som ešte skusiť nejaký novší oscam odtialto-http://download.oscam.cc/index.php?&direction=0&order=mod&directory=1.20_TRUNK/arm-cortex
Čo som našiel-Cesty su: /mnt/hdd0/program/bin
nemám zase v súbore program súbor bin,



Cardsrver nemôžeš nájsť preto lebo nemáš nainštalovaný Softcam.
Urob všetko podľa tohto môjho postupu.
viewtopic.php?f=244&t=69385
Ak máš FW 2.0.6 bod 1 vynechaj.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2017 - 21:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2011 - 16:58
Příspěvky: 39
Poděkoval: 4 krát
A čo mi potom dekoduje kartu aj share?
Softcam tam určite je,keďže môj prijimač ide super,a ten druhý sa len dlho pripaja na server.
Keby tam nebol softcam tak mi asi nemôžu isť kodované programy?Čo by ich odkodovalo?Web rozhranie oscamu funguje.
tubox-config-21 oscamov.,zapnutý oscam-skylink-irdeto,chcel by som prehodiť a zapnuť oscam-skylink-irdeto-ice


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Červenec 2017 - 9:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Květen 2015 - 7:14
Příspěvky: 1
IVIL napsal:
Ahoj.
Ak si nainštaloval Softcam dostal si do boxu Oscam. Ak máš skylink alebo UPC kartu vyber v "Select cardserver" CZ/SK a následne vyber podľa toho čo máš, či čisté irdeto alebo irdeto ice. V "Select softcam môžeš - nemusíš vybrať mgcamd, môže zostať "none"-to záleží podľa toho čo chceš ďalej nastavovať-spúšťať.
Potom si zisti akú ma box pridelenú IP adresu (MEDIA/XBMC-Informácie o systéme-Sumár) tam bude uvedená IP adresa boxu.
Do prehliadača v PC napíš " IP adresa boxu:8888 (príklad-192.166.1.103:8888") Meno :root, heslo: oscam, a si v nastavení oscamu. Konfiguračné súbory sú v menu Files- oscam conf, oscam user, oscam server. Budeš tam mať všetko nastavené pre kartu ktorú si si vybral.
Vidím že s tým začínaš doporučujem ti preštudovať:
viewtopic.php?f=85&t=27528
http://forum.czsk.tv/viewforum.php?f=32
.....až potom sa pýtaj ďalej.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Červenec 2017 - 6:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Duben 2015 - 6:12
Příspěvky: 74
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 1 krát
Takže se připojuješ na vzdálený server?Máš to špatně nastaveno.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Červenec 2017 - 11:54 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Říjen 2009 - 14:58
Příspěvky: 6
Poděkováno: 2 krát
tomograb
Hoď sem screen: File=oscam.server, pripadne aktuálny Live Log.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk