e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Říjen 2018 - 9:26

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ruby konfiguracia SATELITOV
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 11:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Březen 2011 - 13:13
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Ahojte,
potrebujem radu ako nastavit satelit config na ruby. Mám multiprepinac, pred tým tam bol pripojeny Cryptobox 650, všetko hralo. Pripojil som Ruby , stale mi hlasi ziadny signal. Skusal som vsetky mozne diseqc nastavenia stale mám žiadny signál.
Multiprepinac je MS EMP -CENTAURI 17/8 PIU-6.

Dik vopred


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ruby konfiguracia SATELITOV
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 17:37 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 343
Poděkováno: 11 krát
Tu je manuál, je to tam aj popísané : http://www.emp-centauri.cz/pdf/Profi_line_MS13_MS17.pdf

_________________
2xVu+Solo4K - OpenATV 6.2 + 28,5E - 23,5E - 19,2E - 13E - 9E - 0,8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ruby konfiguracia SATELITOV
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 18:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Březen 2011 - 13:13
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Dakujem, ako píšem na Cryptoboxe mi to bez problemov funguje. Pripojim Ruby a "žiadny signal", ked so menil trnaspordery, tak som mal na chvilu signal, pricom mi to nascanovalo aj 19,2 astru ale dal som 23,5 a nic. Ja len potrebujem, ak bude niekto ochotny napisat co nastavit menu kde sa konfiguruju parametre anteny a satelitov, co sa týka diseqc a spol.

dik.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ruby konfiguracia SATELITOV
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 20:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Červen 2011 - 17:25
Příspěvky: 37
satelitni prijimac: IP BOX 91HD, VU+ Solo SE
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 2 krát
Veď je to jednoduché....
Menu - inštalovať -nastavenie antény .... a tu si nastavíš všetko potrebné....
Ak to nevieš zavolaj si nejakého kamaráta ktorý vie čo a ako :D :D :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ruby konfiguracia SATELITOV
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 20:21 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 343
Poděkováno: 11 krát
Ako vidím si myslíš že pripojíš prijímač a automaticky by mal nájsť programy. To určite nie. Pri takom prepínači je to trošku inak ako pri jednoduchých prepínačoch Diseqc. V popise je to jednoznačne popísané že tieto prepínače používajú A,B,C,D prepínanie čo máš nastaviť manuálne.
Ako kolega píše, zavolaj odborníka na SAT techniku keď sa v tom nevyznáš, alebo preštuduj Diseqc protokol a máš to vyriešené.

Našiel som ti 1 príklad, vyskúšaj, testuj : http://www.emp-centauri.cz/pdf/Dreambox ... 60-170.pdf

_________________
2xVu+Solo4K - OpenATV 6.2 + 28,5E - 23,5E - 19,2E - 13E - 9E - 0,8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ruby konfiguracia SATELITOV
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2017 - 17:57 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Březen 2011 - 13:13
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Dobre chlapci asi sa nechapeme,
zakladne nastavenia mam už davno za sebou....
tak postupne:
v konfiguracii mam nastavený diseqc na v1.0
LNB som vyskusal vsetky nastavenia od Univerzálny, cez Single tak isto definovane Uživatelom
tak isto som skusil vypnut/zapnut 22KHz ovladanie
Presiel som všetky 1-4 Diseqc prepinace a skusil Diceqc opakovanie zap/vyp

Keď som zvolil s toho cokoľvek, naslo mi iba raz signál aj to 40 na 40 takže kludne nejaky sum, inak stale mi hlasi žiadny signal

vyskusal som tuner1 aj tuner 2 , vsetko rovnake


Moja otazka znie či je potrebne nejak special nastavovat defiovať este satelity, ktoré su tam nastavene ( rozumej transpordery alebo čokolvek ine) nakolko už ma s toho celeho pocit že ten Primač je na figu

Keď tam pripojim Cryptobox 650 tak mi vsetko slape ako má. Avsak v menu Ruby mi napr chyba položka napajanie LNB vyp/zap nevie mci taka to funcionalita može mat na to vplyv, nakolko na cryptoboxe to zapnute mám.

Nie som v tejto oblasti profik ale jednoducho systémom pokus omyl sa mi to zda, že to nie je uplne v poriadku s primacom, kazdopadne som len chcel aby mi niekto poslal postup ako pre debila:

v menu konfiguracia satelut nastav LNB tak, Diceqc tak, Transporder tak a mal by si mat urcite signal, etot vsio :)

Ak ste ma pochopili ďakujem za každu raku ak niečo robim zle. :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ruby konfiguracia SATELITOV
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2017 - 20:33 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 343
Poděkováno: 11 krát
1. Postup som ti poslal, tam je vo formáte PDF.
2. Zle to nastavuješ, ja som osobne testoval tento prijímač s viacerými nastaveniamy aj prepínačmy.

Čo by sa stalo keby si porovnal nastavenia v tom druhom prijímači čo funguje a prismcube ?

_________________
2xVu+Solo4K - OpenATV 6.2 + 28,5E - 23,5E - 19,2E - 13E - 9E - 0,8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ruby konfiguracia SATELITOV
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2017 - 17:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Březen 2011 - 13:13
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Ved to že tam žiadny rozdiel nevidim :(
Astru 19,2 mam na 1/4 co sa týka DIseqcu
a Astru 23,5 mám na 3/4. No nič šupnem to ešte na monoblok a uvidím ako sa to zaspráva.
Každopádne zatial dík.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ruby konfiguracia SATELITOV
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2017 - 21:04 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 343
Poděkováno: 11 krát
Tak podme na to.
Podľa toho čo si uviedol, ako to máš nastavené vyskúšaj toto:
Příloha:
WP_20170115_20_42_48_Pro_LI.jpg

Příloha:
WP_20170115_20_41_41_Pro_LI.jpg


ALEBO:

Příloha:
WP_20170115_20_41_58_Pro_LI.jpg

Příloha:
WP_20170115_20_43_01_Pro_LI.jpg


Podstatné je že pri nastavení vyber taký transponder čo je aj funkčný napr: 19,2>11273 H SR 22000 2/3, 23,5>11934 V SR 27500 3/4 potom vidíš aj intenzitu signálov.
Pri tých fotkách kvôli tomu nemám signál lebo ja to mám úplne inak nastavené, slúžia len pre tvoje konfigurácie.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
2xVu+Solo4K - OpenATV 6.2 + 28,5E - 23,5E - 19,2E - 13E - 9E - 0,8W


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk