e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Květen 2018 - 14:50

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 37 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: zklamání
PříspěvekOdeslal: 02.Duben 2016 - 21:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2016 - 12:23
Příspěvky: 9
Musím říct že jsem z toho stroje po dvou týdnech celkem zklamaný. Funkcí co do počtu to umí proti obyč satům opravdu dost. Jenže další otázka je JAK to ty funkce plní. Nad softcamem jsem strávil asi 5 večerů než jsem radši koupil CA modul, jediný z návodů co jsem našel nezabral. Ale ok to není celkem oficiální použití přijímače.

Jenže ani to co má umět po vybalení z boxu nefunguje nijak extra. Celkem často se to někde kousne, XBMC přehraje spíš méně než více formátů (porovnávám se současným eGreat přehrávačem co přehraje v pohodě úplně všecko co mám na disku). Funkce kolem nahrávání taky celkem podivné občas to jede hladce pak se to zase nepovede. Klávesnice na zadku DO nejde spustit, návod jak to udělat nikde není (a ano ten zámeček jsem opravdu mačkal). Našlo by se toho víc.

Nejhorší je že jsem prošvihnul 14 dní na vrácení. 7 let starý Topfield sice nešel připojit na síť ale věci kolem sat zvládal naprosto spolehlivě a to se o Prismcube říct tedy nedá.

Prostě kdybych to shrnul starý sat měl 20 funkcí a 20 dělal dobře, nový jich má 100 ale dobře jich dělá půlku. ](*,)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 02.Duben 2016 - 21:13 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 18:07
Příspěvky: 721
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 4 krát
No ja ti neviem-ja som box nastavil a iba 1x ma zradil a aj to som ja niečo špatne urobil (čo sa týka hodín-posun času občas,tak to neriešim,lebo to robí asi každému-zatiaľ mi to nepokazilo žiadnu nahrávku).
Základ je mať v tom boxe HDD,lebo inak je ten stroj vraj nepoužiteľný.

_________________
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 02.Duben 2016 - 23:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 12.Srpen 2009 - 8:27
Příspěvky: 177
satelitni prijimac: ab IPbox prismcube ruby
Poděkováno: 9 krát
Ahoj,bohužel tvé zklamání pramení mezi prdelí a rukou.Myslím že se v linuxu už vyznám a celé nastavení primscuby trvá cca 15 min,i s funkčním oscamem i xbmc a nastavením českých doplnků,návodú je tu spousta,jen stačí hledat,pokud si nikdy neměl linux v ruce,tak doporučuji to někomu dát a za 500 ti to dá do kupy,ty sis raději koupil cam za 900!
Jedna jediná věc je pravda a to ta,že pokud do toho nedáš hdd tak s tou stabilitou to není nic moc.Pokud tě nebaví se trošku učit a hrát si s tím,tak si kup amiko za 1200 a máš klid a my také,pokud chceš za 1600 ho od tebe vezmu :o

_________________
VU+ UNO 4K SE ,Vu solo 2,Formuler S turbo mini,Ferguson ariva 4K,parabola-Toroidal 90


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2016 - 9:27 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 12.Říjen 2009 - 21:07
Příspěvky: 464
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 9 krát
To čo za argument že musím do toho šitu dať HDD aby išiel stabilne???
It's not a bug,it's a feature ? :lol:

EDIT:Nájsť nejaké relevantné informácie na tomto fóre aj vďaka takým hodnotným príspevkom ako si napísal ty,je niekedy na dlhé lakte.Nikto učený z neba nespadol,zato ty si vedel hneď všetko už od narodenia.Namiesto toho aby si mu poradil,odfajčíš ho tým ,nech si kúpi hlúpe amiko.Ale to bude asi tvoja ješitnosť,kedže tebe nikto neporadil,tak nech aj on sa trápi,že ?

_________________
Gigablue HD QUAD PLUS oATV 5.1
FormulerF4 oATV 5.3
HD-BOX FS-9105+ oATV5.1

PANASONIC TX-42AS600E


Naposledy upravil(a) makatch dne 03.Duben 2016 - 9:44, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2016 - 10:14 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 350
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 45 krát
Poděkováno: 53 krát
liborku, liborku, hodnotné příspěvky, jako jsi napsal ty, prostě miluju. Nejdřív ho seřveš, že tady otravuje a ty nemáš klid (mimochodem, na co je vlastně forum???) a pak mu napíšeš, že bez disku je to opravdu nestabilní.
Jediné, co jsme se dozvěděli je, že rozumíš linuxu a primscube nastavíš za 15 min. To tady ale nejsi sám.
Nechej to tady těm, co mu opravdu pomohou. A nemluv za všechny - ve mě jeho příspěvek neklid nevyvolal.

_________________
Zero, DM7080HD, DM920


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2016 - 11:07 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2016 - 12:23
Příspěvky: 9
V boxu mám 128GB SSD, bez něj to opravdu téměř nefungovalo.

Po tom co jsem včera napsal kritický příspěvek jsem šel znovu pustit box abych se večer díval na telku. Naběhl obraz a uprostřed obrazu poloprůhledné logo PRISMCUBE (nikdy a nikde se takové normálně neukazuje). Box nereagoval na žádné ovládání a opět jsem musel použít klasiku - vytáhnout napájení a pak 2 minuty čekat až to celé najede.

Nechápu výpady že s tím neumím. To bych chápal u softcamu. Ale to zakousávání? A že to přehraje jedno video ze 4? A u zbylých 3 se do v XBMC v horším případě kousne a v lepším to ukáže černý obraz? To taky neumím? To že HBBTV je děsivě pomalý ve srovnání se Sony telkou kde to běží ale naprosto v pohodě samozřejmě i to hbbtv i ty videa? Prostě milion funkcí ale velká část nestabilní, polofunkční apod.

Opravdu si nemyslím že je to tím že s tím neumím!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2016 - 12:24 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 18:07
Příspěvky: 721
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 4 krát
Keď sa to chová tak ako píšeš,tak by som na tvojom mieste určite skúsil naformatovať ssd a nanovo všetko nainštaloval. Inak ja som mal v RUBY 60GB SSD kingston a tiež mi niečo blblo,tak som tam dal klasický hdd.Akú verziu sw používaš? Já mam v boxe BlackHole-2.1.11 a box používam každý deň a v podstate ide nonstop od rána až do neskorej nočnej hodiny. Keby sa niečo nečakané udialo,tak určite by ma manželka informovala. Dokonca sama aj nahráva maniačky či aký ďas to je a pozerá iný program,alebo nahrávku...

_________________
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2016 - 15:10 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 12.Srpen 2009 - 8:27
Příspěvky: 177
satelitni prijimac: ab IPbox prismcube ruby
Poděkováno: 9 krát
Nenapsal co tam ma za soft,nejlepsi je origo 2.0.5,opravdu je tam,lepsi klasicky hdd nez ssd,pokud se mu zda ze tam hbb a jine aplikace funguji rychleji,tak ja bych pouzival tyto funkce tedy v tv smart,ale co se tyce koukani na tv,tak ja osobne restartuji cca max 1x tydne,nemrzne jak popisuje,a tech rad kolem prismcube je tady spousta.Ja sem se nepasoval za machra ze zprovoznim linux za 15 min,ale proste sem se casem naucil,ale musis chtit se ucit a ne napsat je to shit -nefunguje.Na druhou stranu co bys chtel za 2300 kc?

_________________
VU+ UNO 4K SE ,Vu solo 2,Formuler S turbo mini,Ferguson ariva 4K,parabola-Toroidal 90


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2016 - 15:19 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2016 - 12:23
Příspěvky: 9
Ty projevy co popisuju mám jak pod nejnovějším origo softem tak pod nejnovějším black hole softem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2016 - 18:46 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 12.Srpen 2009 - 8:27
Příspěvky: 177
satelitni prijimac: ab IPbox prismcube ruby
Poděkováno: 9 krát
Tak to reklamuj kde si k tomu prisel,protoze kazdy standartni prodejce ti to da do provozuschopneho stavu,pokud to ke hodne caste co popisujes

_________________
VU+ UNO 4K SE ,Vu solo 2,Formuler S turbo mini,Ferguson ariva 4K,parabola-Toroidal 90


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2016 - 17:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Leden 2011 - 20:24
Příspěvky: 170
Poděkoval: 4 krát
Ja som tiez kupil Ruby plny nadeji, ze je to super spica vec. Prvy tyzden, kym som zohnal disk bolo utrpenie. Potom som namontoval disk, ze vaau, uz bude vsetko OK. Ale zas sklamanie. - kazde druhe vypnutie stroja mi blikala cervena ledka. podla technikov to znamena ze stroj nebol korektne vypnuty. - cas sa posuval, nesulad s epg, teda nemozne naplanovat nahravanie ked som si posun casu nahodou nevsimol. - hdd startoval cca kazdych 30-45 sekund. keby krutil stale, tak ok,ale strasne ma rozculoval zvuk ked sa roztacal. - casto mrzol. - firmware strasne zabugovany. - atd atd. tych bugov tam bolo viac ako je slusne. tak som ho vratil, kupil vu-cko a mam pokoj
zas na druhu stranu musim povedat, ze spojit 2 tunerovy sat. s kodi bol vynikajuci napad. skoda ze to nedotiahol vyrobca do konca, aspon s tym firmwarom keby sa pohral a odstranil kopec much. vykaslali sa na to


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2016 - 19:56 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3029
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
ptacko napsal:
Ja som tiez kupil Ruby plny nadeji, ze je to super spica vec. Prvy tyzden, kym som zohnal disk bolo utrpenie. Potom som namontoval disk, ze vaau, uz bude vsetko OK. Ale zas sklamanie. - kazde druhe vypnutie stroja mi blikala cervena ledka. podla technikov to znamena ze stroj nebol korektne vypnuty. - cas sa posuval, nesulad s epg, teda nemozne naplanovat nahravanie ked som si posun casu nahodou nevsimol. - hdd startoval cca kazdych 30-45 sekund. keby krutil stale, tak ok,ale strasne ma rozculoval zvuk ked sa roztacal. - casto mrzol. - firmware strasne zabugovany. - atd atd. tych bugov tam bolo viac ako je slusne. tak som ho vratil, kupil vu-cko a mam pokoj
zas na druhu stranu musim povedat, ze spojit 2 tunerovy sat. s kodi bol vynikajuci napad. skoda ze to nedotiahol vyrobca do konca, aspon s tym firmwarom keby sa pohral a odstranil kopec much. vykaslali sa na to


a co si cakal.. je to stary kram, to jest 3 roky stary hardware... si kukni za aku cenu sa predaval v zaciatku a porovnaj s dnesnou cenou.. SW nedotiahnuty, akurat ich ma este abkom plnu prdel na sklade tak uz ich predava aj pod cenu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 10.Duben 2016 - 0:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
Starý krám to síce je, ale hw je stále OK. XBMC ešte nebolo pred tromi rokmi ready. Dnes už asi je a je veľká škoda, že SW stojí. Hardware by určite stíhal.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 03.Září 2016 - 7:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Únor 2011 - 21:27
Příspěvky: 99
tento primac je plne funkcny iba s internym hdd. mam hdd ver. primaca je 2 0 6 a vsetko ide bez problemov. Pekne ho vyladili vo verzii 2.0.6. Nebol by som prekvapeny, ked zacne opat stupat cena primaca. Lebo za 80e je daleko bez konkurencie. dokonca ked ho budu predavat za 180e bude stale bez konkurencie. Ide uplne stabilne. nezamrza....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 03.Září 2016 - 11:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2016 - 12:23
Příspěvky: 9
Používám ho možná půl roku a mohu říct že je to prostě krám. Výčtem funkcí je to naprostá bomba ale ještě by to muselo fungovat. Moje postřehy za cca půl roku:

  • Pravidelně se kouše. Tvrdý restart vytažením ze zdroje dělám jednou za pár dní.
  • Nespolehlivě nahrává. Někdy nahraje někdy ne. Spolehlivě nahraje jen při ručním spuštění, plánovač prostě blbne. Možná souvisí s dalším bodem.
  • Přestože mám nastavené štelování času dle ČT1 v noci téměř každý den večer čas nesedí. Málokdy vydrží do druhého dne. Vždy musím přes menu projet manuální seštelování času. Docela se divím že tam nedali NTP klienta místo sat času.
  • Přehrávání videa z archivu - střídavě oblačno. Odhadl bych to asi tak že 1/3 hraje, 1/3 hodí jen černý obraz a 1/3 totálně sekne sat.
  • Před pár dny definitivně "zmizelo" zabudované SSD. Musím prozkoumat zda se dojebalo SSD nebo ten sat. Ale sázím že za to může sat, SSD odchází opravdu málokdy.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 03.Září 2016 - 16:48 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Květen 2008 - 23:47
Příspěvky: 21
Já ho mám 3 roky a to co tady píšeš je pro mně nepochopitelné.Mi to fachá na 100%.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 04.Září 2016 - 16:57 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 18:07
Příspěvky: 721
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 4 krát
bigboban
Možno práve ten ssd bude dôvod toho,že ti STB funguje tak,ako popisuješ. Ja keď som kúpil ten box a osadil som tam ssd kingston 60GB,tak sa stb choval divne. Hneď na druhý deň som tam dal starší hdd čo som mal z odpáleného NB,tak od tej doby nemôžem na to STB povedať nič zlé-nahrávanie funguje spoľahlivo a aj časove nahrávanie.Jedine čo som si všimol a treba si na to dávať aj pozor,že keď nastavím nahrávanie a stb dám do hlbokého spánku,tak nesmie blikať červene tlačítko,lebo inak sa nenahrá nič. Za tie peniaze slušné tsb-jediné čo mi chýba,tak by som potreboval rozchodiť usb modem (tak ako to ide na cryptobox 650) a potom by som určite kúpil ešte jeden taký stroj :)

_________________
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2016 - 11:10 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 341
Poděkováno: 11 krát
"XERIUS" neviem akí USB modem myslel, ale s tým prijímačom žiaden problém neni. Je to linux prijímač a Ten kdo ho kúpi nech si preštuduje nastavenia OSCAM, SOFTCAM, a potom sa do toho pustí,a zopár nastavení v príručke alebo na stránke prijímača s video návodom : http://forum.abipbox.com/faq.php?mode=prismcube

_________________
2xVu+Solo4K - OpenATV 6.2 + 28,5E - 23,5E - 19,2E - 13E - 9E - 0,8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2016 - 11:56 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2016 - 12:23
Příspěvky: 9
Tak spíš ten můj kus byl od začátku nějak nakopnutý. Dneska to vezu do reklamace, už to vůbec nebere interní HDD. A jak říkám blba mi i tak základní věc jako je čas. Prostě večer jsem to manuálně nastavil a druhý den večer už to bylo klidně o hodinu šouplý.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: zklamání
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2016 - 16:19 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 18:07
Příspěvky: 721
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 4 krát
piki75 napsal:
"XERIUS" neviem akí USB modem myslel, ale s tým prijímačom žiaden problém neni.

A čo sa ja sťažujem na funkčnosť prijímača :D ?
Len som napísal,že by som rád rozchodil internet cez usb modem na tom prijímači. Dá sa to?
Napríklad mám aj cryptobox 650 a tam není problém s internetom s týmto modemom HUAWEI E3131

_________________
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 37 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk