e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 20.Říjen 2018 - 17:14

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AB IPbox samovolně resetuje
PříspěvekOdeslal: 13.Květen 2015 - 12:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Červenec 2014 - 10:22
Příspěvky: 42
satelitni prijimac: AB CryptoBox 650HD
Poděkováno: 1 krát
Mám v poslední době problém s přijímačem AB IPBox Prismcube Ruby. Nastavil jsem nové kanály a potom se mi box začal samovolně resetovat. Po nabootování chvíli normálně běží (asi 3 min.) a pak slyším ve zvuku TV lupnutí a zase resetuje (jako při přerušení napájení). Dělá to i když jsem nastavení vrátil do původního stavu. Nezdá se mi to, že se box docela zahřívá procesor (má jednoduchý chladič) a malá krabička u anténního vstupu. V boxu je malý ventilátor, ale nikdy jsem ho neviděl běžet. Při spuštění trochu cukne a nic víc. Vyndal jsem ho a vyzkoušel, vypadá to, že je v pořádku. Nevím jestli se nemá točit stále? Může na to mít vliv motor u paraboly?
Nemáte někdo podobnou zkušenost a co s tím? Dík za každou radu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPbox samovolně resetuje
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 16:04 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 838
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Skus pozriet zdroj, ventilator sa da nastavit v menu prijimaca.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPbox samovolně resetuje
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 13:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Červenec 2014 - 10:22
Příspěvky: 42
satelitni prijimac: AB CryptoBox 650HD
Poděkováno: 1 krát
Díky, už se neresetuje. Nevím ale čím to bylo. Jeden kondík se dotýkal pláštěm s plechovou krabičkou u anténního vstupu, tak jsem ho odtáhl. Pak jsem chtěl vědět jestli je to opravdu tou teplotou a proto jsem to odkrytované chladil chladným proudem vzduchu. Přestalo se to resetovat a potom už se to neresetlo ani bez chlazení. Teprve potom jsem pro jistotu nastavil v Menu>Instalovat>Konfigurace>Různé>Ventilátor z Automatický na Vysoký a opravdu se ventilátor rotočil.
Takže box funguje už normálně a nevím čím to vlastně bylo. Možná jsem tím foukáním odfoukl nějaký prach, který tam něco spojoval. Neumím si to vysvětlit proč to začalo ani proč to skončilo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPbox samovolně resetuje
PříspěvekOdeslal: 02.Červen 2015 - 19:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Červenec 2014 - 10:22
Příspěvky: 42
satelitni prijimac: AB CryptoBox 650HD
Poděkováno: 1 krát
Tak to vydrželo dva týdny každodenního používání a už je to tu zas. Ve zvuku TV lupne a box vypne a začíná bootovat. A tak pořád dokola. Když ho dálkovým ovládáním vypnu (asi standby = červená kontrolka) tak to dělá také. Vypnu a po chvíli sám zapn a začíná bootovat. Po naběhnutí zase pořád dokola. Vytáhl jsem mu napájení a nechal 2 hod. odpočívat. Po zapnutí to samé.
Nevím si rady.
hamham napsal:
Skus pozriet zdroj, ventilator sa da nastavit v menu prijimaca.

Odkrytoval jsem to, ale kde je zdroj netuším. Myslíš ten adaptér 12V/3,5A co ho napájí ? To jsem vyzkoušel tak, že jsem ke konektoru napájení v boxu připojil voltmetr a sledoval co bude dělat při tom resetu. Nic - napětí je pořád stejné. Při pádu ani nezhasne bílá kontrolka, jen začne k ní ještě blikat červená. Na displeji je vidět že bootuje. A tak stále dokola. Když to odkrytuji a dívám se na desku z obou stran, tak pohledově to vypadá, že je vše v pořádku, nikde nic není vyhořelé a nafouklé, žádná známka nějaké vady. Odpojil jsem všechno kromě HDMI a napájení ... a dělá to samé, dokonce i po odpojení HDMI je podle kontrolek a displeje vidět jak vypne a znova bootuje.
Asi to bude chtít servis, vyhodit je mi to líto. Opraví mi to nějaký servis? Nic jsem v ČR nenašel. Neznáte nějaký servis. Je to koupené asi před rokem, záručák ale nemám, koupeno z druhé ruky.
Ach jo.
-------------
Pokračuji když mám čas:
V zoufalství jsem box resetoval do továrního nastavení (Instalace>Konfigrace>tovární nastavení) a hle už box nepadá. Teď znova instaliji prvotní nastavení. Takže asi sofrwarová chyba? V nastavení?
---------
Asi jo, protože proběhlo automatické vyhledání kanálů a běhá jak má. Už jen jdu roztřídit oblíbené. Snad vydrží.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPbox samovolně resetuje
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2015 - 22:36 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Červenec 2008 - 22:00
Příspěvky: 137
Pripájam sa presne k tomu problému. Presne v túto chvíľu som mal spustený film cez sambu z môjho NTB. Film som mal pauznutý, lebo som niečo hľadal na nete a zrazu cvak, v repro zapraskalo a box sa reštartoval, nie je to prvý krát.
Už som tri krát menil image.
Pár chybičiek sa mi podarilo vďaka ľuďom z fóra podarilo odstrániť, ale toto stále pretrváva.
Keby máte niekto nejaký reálny nápad budem vďačný.
Pre info posledný image, čo tu uploadoval revis, ale robilo to to isté aj na predinštalovanom image a aj posledný image blackhole.

_________________
AB IPBox PRISMCUBE RUBY,HD-BOX 7119, HD-BOX 7110,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPbox samovolně resetuje
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2015 - 22:47 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 95 krát
Priznam sa - ja zalohy sw nemam rad. Robim si vsetko od zaciatku sam . Zalohy su urcene pre tych, co nemaju ani sajn, ako sa vyhladavaju programy, instaluje sa plugin , nastavuje sa citacka atd . Taky ludia ale nemaju ani len sajnu o nejakej sambe , preto ich to netrapi . Pre Vas, co viete ako sa co nastavuje, je urceny opriginalny soft a vlastne nastavenia prijimaca. Tak to ma byt.
Servis je v cesku abcom.cz a na slovensku abcom.sk .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPbox samovolně resetuje
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2015 - 23:00 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Červenec 2008 - 22:00
Příspěvky: 137
Ako som uz pisal, mal som original soft, zalohu som vyskusal len kvoli tomu aby som sa inspiroval a ked si najdem zajtra cas tak to spravim od zaciatku. Ale robilo mi to aj na preinstalovanom softe a aj na softe co som si instaloval sam a vtedy som tam okrem oscamu nemal nic.

_________________
AB IPBox PRISMCUBE RUBY,HD-BOX 7119, HD-BOX 7110,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPbox samovolně resetuje
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2015 - 11:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Květen 2007 - 22:20
Příspěvky: 7
Riesil som rovnaky problem. Pomohlo mi vyresetovat najskor XBMC cast, potom DVB cast a nasledne znovu nahrat original softver.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPbox samovolně resetuje
PříspěvekOdeslal: 09.Září 2015 - 12:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Listopad 2009 - 20:37
Příspěvky: 57
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Používám tento postup pro RESER do výrobního nastavení.

Instalace->Nastavení->Výrobní nastavení
nejprve XBMC, po restartu Systém

a proto, že tam stále zůstává spousta souborů tak není na škodu smazat složky:

/settings
/usr/share/XBMC

Po flešnutí FW je opět vhodné udělat reset do výrobního nastavení.

_________________
IPbox 9900HD Plus, IPBox PRISMCUBE RUBY, parabola 85 AL - Gibertini + motor, LNB TWIN


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPbox samovolně resetuje
PříspěvekOdeslal: 03.Únor 2018 - 14:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Prosinec 2013 - 20:22
Příspěvky: 4
Ahoj a jak to ma udelat kdyz se mi stale restartuje a nedostanu se ani do menu ???? dik za pomoc


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPbox samovolně resetuje
PříspěvekOdeslal: 22.Únor 2018 - 17:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Červenec 2008 - 17:44
Příspěvky: 64
satelitni prijimac: Ariva 4K , Prismcube,dreambox,
Místo/Bydliště: Kladno,Prha Z
Poděkováno: 1 krát
Na netujsem nasel něco jako JTAG za pomoci propojeni konektoru na desce a pripojeni com portem k pc ,jsem prehral masinu přes konzoli .Dostal jsem tak k zivotu kus co nechtel bootovat s zadny HDD ....


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk