AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

AB IPBox PRISMCUBE RUBY
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=244&t=53773
Stránka 16 z 21

Autor:  Duce [ 21.Duben 2016 - 23:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

Matke som ho zapojil normálne cez AV, je pravda že na CRTV by mohli byť písmená v menu väčšie, na tej starej 55-ke sony sami to tak javí ale na 72cm to bude asi lepšie, ten prijímač je za dobrú cenu ale žiadna sláva to nie je.

Autor:  ro.bo [ 22.Duben 2016 - 16:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

Skús si zmeniť vzhľad na Aegon Nox G tam sú tie písmena trochu väčšie.

Autor:  milivanili78 [ 29.Duben 2016 - 9:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

našiel by sa prosím niekto, kto by bol ochotný pomôct mi s nastavením ? mám nahodený Blac hole, nainštalovaný softcam a snažím sa rozchodiť oscam. idem podla návodov ktoré som našiel na nete,ale bohužial bez úspechu :-(
mám ešte cryprobod 650 a tam mi všetko šlape v poriadku. ideálne v okolí Senice,ale kludne aj v okolí BA.
Ďakujem :D

Autor:  bigboban [ 29.Duben 2016 - 12:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

Já na tom strávil asi 5 večerů a nakonec jsem si za 8 stovek radši koupil CI modul. Návody jsou každý jiný (i když každý označený za zaručeně správný) a každý z nich vyžaduje X ručních úprav. Rozhodně je blbost pokud o sobě nějaký návod tvrdí že stačí nakopírovat a bude to hned chodit. To je kravina protože v konfigách figurují např. IP adresy které je nutné ručně upravovat dle reality v síti atd. Navíc většina diskusí vypadá tak že jeden napíše "mě to chodí bez úprav" a dalších 5 kterým to nechodí jsou označeni za blbce.

Moje rada - vybodni se na to a kup modul.

Autor:  piki75 [ 30.Duben 2016 - 13:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

bigboban napsal:
Já na tom strávil asi 5 večerů a nakonec jsem si za 8 stovek radši koupil CI modul. Návody jsou každý jiný (i když každý označený za zaručeně správný) a každý z nich vyžaduje X ručních úprav. Rozhodně je blbost pokud o sobě nějaký návod tvrdí že stačí nakopírovat a bude to hned chodit. To je kravina protože v konfigách figurují např. IP adresy které je nutné ručně upravovat dle reality v síti atd. Navíc většina diskusí vypadá tak že jeden napíše "mě to chodí bez úprav" a dalších 5 kterým to nechodí jsou označeni za blbce.

Moje rada - vybodni se na to a kup modul.


Zaujímavý prístup, mal by si kúpiť NIE linuxový prijímač vhodný na tvoje požiadavky. Tam len vložíš kartu a nabehne, u Linuxových všetko treba nastavovať, a testovať nastavenia.

Autor:  milivanili78 [ 30.Duben 2016 - 20:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

milivanili78 napsal:
našiel by sa prosím niekto, kto by bol ochotný pomôct mi s nastavením ? mám nahodený Blac hole, nainštalovaný softcam a snažím sa rozchodiť oscam. idem podla návodov ktoré som našiel na nete,ale bohužial bez úspechu :-(
mám ešte cryprobod 650 a tam mi všetko šlape v poriadku. ideálne v okolí Senice,ale kludne aj v okolí BA.
Ďakujem :D

no tak dnes sa mi to podarilo rozbehať, ale bol to pôrod. Prešiel som asi všetky fóra čo existujú #-o

všetko funguje tak ako potrebujem \:D/

Autor:  qwer4 [ 01.Květen 2016 - 7:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

Mne ho rozbehat trvalo asi cca 20 minut aj s vloženim hdd. A este som aj rozbehal pripojenie z tuner serveru z vu+, lebo ho mam v izbe kde mi nejde kabel z lnb. :D

Autor:  milivanili78 [ 01.Květen 2016 - 20:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

qwer4 napsal:
Mne ho rozbehat trvalo asi cca 20 minut aj s vloženim hdd. A este som aj rozbehal pripojenie z tuner serveru z vu+, lebo ho mam v izbe kde mi nejde kabel z lnb. :D

no musím priznat, že toto je prvý linux prístroj ktorý mám, takže uplne všetko bolo pre mna nové a potreboval som si naštudovat problematiku. :D

Autor:  BLAZEJWRC [ 04.Květen 2016 - 14:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

Zdravim.
Mam tento prijmac a v nom verziu hardveru v1.0.1 verzia v2.0.5(2015.10.02)
Da sa dat do neho black hole bez vlozenia HDD disku?
Pokusam sa to podla navodu cez usb kluc rozzipovany subor (update_ruby) vlozenym usb do vypnuteho prijmaca a zapnutim a pri boot na displeji stlacenim pismena i no nejde to.
Potrebujem skrinku nastavit ako klienta na vzdial.server
a zaroven aby mi isla skylink karta.
Co je vsetko potrebne?Nejaky zrozumitelny navod da niekto?

Autor:  furko [ 04.Květen 2016 - 18:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

Neviem prečo tam chceš dať Black Hole keď je to v podstate len okrášlený image a iné funkcie oproti originálu nemá.
HDD tam nemusíš mať ale je odporúčaný aj dovozcom pre plné využitie všetkých funkcií.
Pre rozbehnutie čítačky a share si tam daj oscam. Ak si laik tak ti odporúčim Revisovú zálohu ktorú najdeš v downloade. Ak si aj tak nato netrúfaš treba zaisť za predajcom a nech nastaví, šak dostal zarobené.

Autor:  BLAZEJWRC [ 05.Květen 2016 - 6:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

furko napsal:
Neviem prečo tam chceš dať Black Hole keď je to v podstate len okrášlený image a iné funkcie oproti originálu nemá.
HDD tam nemusíš mať ale je odporúčaný aj dovozcom pre plné využitie všetkých funkcií.
Pre rozbehnutie čítačky a share si tam daj oscam. Ak si laik tak ti odporúčim Revisovú zálohu ktorú najdeš v downloade. Ak si aj tak nato netrúfaš treba zaisť za predajcom a nech nastaví, šak dostal zarobené.



Vdaka.A ak stiahnem tu zalohu a dam to do prijmaca cez USB tak potom kde nastavim klienta?
Priamo v skrinke alebo cez adresu prijmaca v PC?

Autor:  furko [ 05.Květen 2016 - 7:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

ip boxu:8888 alebo 8080

Autor:  BLAZEJWRC [ 05.Květen 2016 - 7:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

furko napsal:
ip boxu:8888 alebo 8080


Velka vdaka.Este jedna vec.Nemozes poslat nejaky screen toho nastavenia ako to tam ma vyzerat
alebo kde to tam mam nastavit?Ako som pozeral vcera tak je tam toho dost.

Autor:  BLAZEJWRC [ 06.Květen 2016 - 7:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

Kam a ktore udaje pre nastavenie klienta pre vzdialeny server mam zadat do ipboxu cez adresu ip?
Myslim ze config cccam,ale neviem urcite

Autor:  furko [ 06.Květen 2016 - 8:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

Treba si naštudovať oscam, sekcie je tu a otázky treba smerovať tam nech to tu nieje len o nastavení oscamu pre každého osobitne.
Keby sa jednalo o nastavenie čítačky rád pomôžem ale nastavenie share si každý nech rieši sám.

Autor:  melda72 [ 12.Květen 2016 - 17:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

Čau , má někdo zkušenost i z jinýma providerama krom (skylink,freesat) - jde mi o to , jestli v tom rozjedu karty od Flix tv,digi atd.... díky za reakce

Autor:  piki75 [ 12.Květen 2016 - 21:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

Flix neviem, treba sa informovať a zavolať provider-ovi akým spôsobom zabezpečuje príjem, či dodáva len karty alebo je to spolu s prijímačom : https://flixtv.cz/#/home#contact , Digi určite nie.

Autor:  q39 [ 18.Květen 2016 - 7:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

Jedna otazocka. Chcem si kupit druhy stb a rozmyslam nad tymto alebo nad vu+ solo se v2. Obrazovo je to rovnake ako u hdbox 9105+? Jedna sa mi len o zdilanie karty a obrazu. Dik za rady

Autor:  liborek3 [ 18.Květen 2016 - 9:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

flix tam chodi normalne v pohode,do ctecky napises 0B00 a koukas,digi v tom nepujde,tam je to parovany,leda ze bys mel jejich ci modul

Autor:  belani [ 26.Květen 2016 - 11:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY

furko napsal:
Neviem prečo tam chceš dať Black Hole keď je to v podstate len okrášlený image a iné funkcie oproti originálu nemá.
HDD tam nemusíš mať ale je odporúčaný aj dovozcom pre plné využitie všetkých funkcií.
Pre rozbehnutie čítačky a share si tam daj oscam. Ak si laik tak ti odporúčim Revisovú zálohu ktorú najdeš v downloade. Ak si aj tak nato netrúfaš treba zaisť za predajcom a nech nastaví, šak dostal zarobené.



Jedna otazka mam oscam ... ale karta mi nefunguje ked mam zapnuty zarovec aj client aj share...

Stránka 16 z 21 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/