e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Duben 2017 - 11:58

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 399 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 113 14 15 16 1720 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 11.Únor 2016 - 13:47 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 274
Poděkováno: 6 krát
Kanálový editor neviem či existuje iný, ale čo vlastne potrebuješ ešte s tým boxom robiť? Aký tuning? Napíš konkrétne, aké funkcie ti tam chýbajú, lebo ono dosť vecí má v sebe.

_________________
PrismCube - FW: 2.0.6 - softcam: 0.1.42 - HDD-500Gb-SeaGate
Cryptobox 600HD Mini - FW: V1.09.14294_30-06-2015_A
DM7000 - FW: Gemini 4.7 cccam 2.1.4


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 11.Únor 2016 - 13:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Leden 2011 - 20:24
Příspěvky: 157
Poděkoval: 4 krát
praveze sam neviem :) myslel som ze sa niekto pochvali s nejakou vychytavkou a ja si vyberiem.
narychlo ma napada napr. po stlaceni OK sa zobrazuje zoznam programov. chcel by osm ten zoznam v troch stlpoch, aby som rychlejsie skakal v tom zozname. bez epg, bez nahladov, len cisto zoznam.
alebo napriklad po stlaceni sipky doprava sa tiez ukaze zoznam programov a da sa prepinat medzi grupami. ja by som chcel aby tam ostala zapamatana posledna grupa. aj po vypnuti prijimaca.

_________________
2x VU+ Zero, VTi 11, OScam 1.20 rev:11277


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 11.Únor 2016 - 14:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 274
Poděkováno: 6 krát
Tá ponuka v 3 stĺpoch určite nie, ale EPG vieš vypnúť, a to tak že vyvoláš s OK gombíkom zoznam, potom gombík do ľava, Rôzne voľby a viac EPG. Celú stranu vieš listovať tak že stláčaš P+ alebo P-. Tá "grupa" ako píšeš nechápem, ale posledné programy čo si pozeral vieš vyvolať tak že podržíš BACK.

_________________
PrismCube - FW: 2.0.6 - softcam: 0.1.42 - HDD-500Gb-SeaGate
Cryptobox 600HD Mini - FW: V1.09.14294_30-06-2015_A
DM7000 - FW: Gemini 4.7 cccam 2.1.4


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 11.Únor 2016 - 14:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Leden 2011 - 20:24
Příspěvky: 157
Poděkoval: 4 krát
grupy som myslel napr. hudobne programy v jednej grupe, dokumenty v druhej grupe. a medzi nimi sa da prepinat sipkou. nie kurzorovou, ale tou co je na pretacanie. len po kazdom vypnuti a zapnuti tam mam opat nastavene vsetky programy. chcel by som aby sa zapamatavala posledne pouzita.

_________________
2x VU+ Zero, VTi 11, OScam 1.20 rev:11277


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 11.Únor 2016 - 14:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 274
Poděkováno: 6 krát
Tie skupiny musíš vytvoriť sám, potom ich vieš prepínať ako chceš.

_________________
PrismCube - FW: 2.0.6 - softcam: 0.1.42 - HDD-500Gb-SeaGate
Cryptobox 600HD Mini - FW: V1.09.14294_30-06-2015_A
DM7000 - FW: Gemini 4.7 cccam 2.1.4


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 11.Únor 2016 - 15:06 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Leden 2011 - 20:24
Příspěvky: 157
Poděkoval: 4 krát
to chapem, to som uz aj urobil. hovorim o tom ze sa mi nepamata posledna pouzita grupa. napr. sa divam na dokumenty, vypnem a zapnem prijimac a potom musim zas volit grupu s dokumentami. jednoducho ze si to prijimac nepamata.

_________________
2x VU+ Zero, VTi 11, OScam 1.20 rev:11277


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 11.Únor 2016 - 17:29 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 274
Poděkováno: 6 krát
Zobrazia sa ti tuto tieto skupiny "group"? OK > Gombík vľavo > Obľúbené skupiny ? Keď áno tak zvol tú skupinu ktorú chceš a reštart. Malo by ostať po reštart zvolený kanál ktorý si pozeral v danej skupine.

_________________
PrismCube - FW: 2.0.6 - softcam: 0.1.42 - HDD-500Gb-SeaGate
Cryptobox 600HD Mini - FW: V1.09.14294_30-06-2015_A
DM7000 - FW: Gemini 4.7 cccam 2.1.4


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 20.Únor 2016 - 15:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Červen 2011 - 11:08
Příspěvky: 4
Poděkoval: 1 krát
Ahoj.
Navazuji na svůj příspěvek z 10.1.2016.
Po zakoupení tohoto přístroje se mi nedařilo rozchodit kartu Skylink ICE ve čtečce.Po skoro dvou měsíčním hledání a zkoumání je problém vyřešen! Chyba byla v satelitní kartě,kterou mi cca před půl rokem špatně odpárovali od původního přístroje.Po zásahu technika od Skylinku (po telefonu)a opravě odpárování, přístroj okamžitě naběhl.V přístroji je teď nainstalován poslední orig.soft. 2.05 a oscam 1.4.2. a šlape úplně v pohodě.
D.
P.S.Komunikace se zákaznickou linkou a technikem Skylinku byla bezvadná.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 26.Únor 2016 - 7:51 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2362
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 3 krát
Ta oklamal. Karta Skylink ICE nikedy nebola naparovana na stroj. Technik urobil iba refresh karty, ktory by si si vedel urobit aj sam na webe. A stava sa to ak kartu chvilu nepouzivas a skoncia zapisy.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 26.Únor 2016 - 15:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Červen 2011 - 11:08
Příspěvky: 4
Poděkoval: 1 krát
Ahoj Billy-sk,díka za tvoji odpověď,ale nemáš tak docela pravdu.
A to:1.Zápisy na kartě byly,protože jsem ji přendával z fungujícího a hrajícího(spárovaného) přístroje ihned do Prismcube-
nekódovala!
2.Zkoušeno asi na pěti různých zařízeních včetně TV se sat modulem-nekódovala.
3.Zkoušeno v sat.prodejně na jejich přístrojích včetně dvou refreší-nekódovala. Po jejich doporučení jsem kontaktoval
operátora - funguje skvěle.
D.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 01.Březen 2016 - 7:10 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2362
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 3 krát
Tak to ale nebola ICE ale Irdeto karta

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2016 - 15:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Červen 2011 - 11:08
Příspěvky: 4
Poděkoval: 1 krát
Je na ni napsáno ICE. :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 03.Březen 2016 - 21:52 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Leden 2011 - 20:24
Příspěvky: 157
Poděkoval: 4 krát
caves. skusam uz hodnu chvilku, hladam po nete informacie, ale zaboha neviem dostat plugin acrhivcs/sk do ruby. ma koncovku ipk, ked dam instalovat doplnky, hlada to iba zip. mam ofic. najnovsi fw. je tam niekde ta moznost? viem o moznosti nainstalovat repozitar kodicz/sk, ale mne ide o ten plugin samotny...

_________________
2x VU+ Zero, VTi 11, OScam 1.20 rev:11277


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2016 - 12:39 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 274
Poděkováno: 6 krát
Mal by som 2 otázky na vás chalani.
1. Prečo sa "bufferuje" prijímač po čase 10-40sec. pri prehrávaní HD obsahu vzdialeného disku čo mám v PC ?- prijímač je prepojený cez LAN.
2. Prečo sa spustí samovoľne HDD v prijímači po vypnutí ? - doteraz sa tento prejav neobjavil, žiadne nastavenia, zmeny neboli spravené mesiac do zadu.
Ano, dnes som zbadal ďalšiu závadu čo do teraz sa neobjavil tiež a to je to že po reštarte prijímača sa samotný prijímač nedekóduje stanice, klienti ktoré sú pripojený (3) bez problémov nabehnú.

_________________
PrismCube - FW: 2.0.6 - softcam: 0.1.42 - HDD-500Gb-SeaGate
Cryptobox 600HD Mini - FW: V1.09.14294_30-06-2015_A
DM7000 - FW: Gemini 4.7 cccam 2.1.4


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2016 - 12:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2016 - 12:23
Příspěvky: 9
Ahoj,

jsem od včerejška šťastný majitel tohoto boxu. Funkce jsou super, ale mám stále pár nevyřešených věcí:

1) Připojenou mám zatím jen síť a flash. Nefunguje timeshift a u XMBC to nadává že nemám HDD. Prostě ten HDD tomu celkem chybí. Jediné co funguje OK je nahrávání, to jde na síťový disk i flash. Jde nějak nastavit timeshift na USB disk? někde jsem viděl cosi o mountu ale nevypadalo to jako kompletní návod.

2) Kartu mám zatím v CAM modulu který funguje s ICE kartou. Skylink v předchozím přijímači fungoval OK. Zde vše hraje KROMĚ Reality kings (18+). Píše to že je zakódováno. Na kartě jsem rodičovskou kontrolu vypnul už v předchozím přijímači a na úrovni tohodle přijímače je rodičovská kontrola vypnutá. Kde je problém? Bude to lepší když použiju Softcam? Případně kde je spolehlivý návod na Softcam pro Skylink ICE kartu?

3) Nevím jak rozjet zadní klávesnici na DO. I když mačkám ten zámeček stále píše jen přední.

Zatím vše. Zajímavý bylo zkoumat jak se zbavit přednastaveného slovenského sortu Skylink programů ale nakonec jsem to udolal.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2016 - 14:26 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17258
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 107 krát
Rodicovsku kontrolu treba vypnut na karte, v prijimaci to moc nepomoze.
Kartu vlozit do certifikovaneho CRV modulu (ak je karta ICE01 ), cez web rozhranie poslat reset pinu a pomocou 0 0 0 0 pinu zrusit rodicovsku kontrolu (maturity rating) na karte, alebo nastavit na 18+ .
V irdeto mode je default zrusena rodicovska kontrola, preto to v skylink ready module ide bez upravy .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 26.Březen 2016 - 20:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2016 - 12:23
Příspěvky: 9
Do boxu jsem dal dneska SSD a blackhole image. Vyřešil jsem tedy nahrávání. Ale teď se snažím rozjet softcam a jsem v koncích už na začátku. V blackhole jsem dal instalaci balíčku OScam-120-r11211_PrismCube_bhp.tgz, instalace proběhla.
Na oscam se ale ani nedá připojit přes port 8888 a trochu se zdá že ani neběží protože v konfiguráku je log poslaný to /tmp a tam žádný log soubor není.

Mimochodem když jsem v základním menu pro čtečky tak můj dam modul to detekuje ale když cpu kartu přímo do dolní čtečky tak to furt píše že tam žádná není ať jí dám čipem nahoru nebo dolů.

Co tedy vyzkoušet jako mezikrok? Jak poznám že box vůbec kartu čte? Jak poznám že běží oscam?

EDIT: Oscam aplikaci jsem rozjel tak že jsem oscam pustil ručně přes telnet a upravil konfigurák abych se tam připojil z mojí IP adresy. UI Oscamu tedy jede, zbytek platí. Čte ta moje čtečka vůbec? A patří karta opravdu čipem dolu?


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2016 - 21:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2016 - 12:23
Příspěvky: 9
Tak zdá se že oscam jede a z karty správně čte viz obrázek. Problém je že obraz prostě nenaskočí. Co dělám špatně? Přečetl jsem snad všechny návody ale k výsledku jsem se stejně nedobral. :o

POMOC!!

Nemáte někdo nějakou ověřenou konfiguraci pro Skylink CZ Irdeto ICE?


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 29.Březen 2016 - 21:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Duben 2009 - 17:47
Příspěvky: 1
Poděkoval: 1 krát
K rozbehnutiu staci
1. origo soft 2.04 aj 2.05
2. nainstalovany plugin.program.softcam-0.1.42.zip alebo aj iny ale ja mam tento a ide to
3. v boxe nastavit softcam na market cz/sk a vybrat irdeto alebo irdeto ice (uz neviem presne nazov tych poloziek)..
pokial uvidis iba 2 polozky pri nastavovani softcamu a jedna z nich bude lastknownconfig tak daj tu a potom sa objavia aj tie ktore uz nastavis.
Popisal by som presnejsie ale pristup k boxu iba cez vikend. Myslim ale ze je to dostatok indcii aby si to rozbehal.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB IPBox PRISMCUBE RUBY
PříspěvekOdeslal: 21.Duben 2016 - 9:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Září 2007 - 13:02
Příspěvky: 2
Caute,

ma niekto skusenosti s pripojenim tohoto prijimaca na klasicke CRT TV?
Je mi jasne, ze obraz bude o nicom (hlavne ked ma len kompozit vystup),
ide mi hlavne o citatelnost menu a podobne.
Ci je teda mozne prepnut prijimac na nizsie rozlisenie pripadne ci je aj nejaka
tema pre SD rozlisenie?
Doteraz pouzivam ipbox hd99 cez rgb scart a je to v pohode, akurat som musel
nastavit tu archaicku modru temu aby boli pismena v menu a tak vacsie
Vdaka,
F.

ps: dnes je zase tento prijimac za 66 eur na abcom.sk
ps2: viem, mal by som si kupit HD TV a nemusim sa pytat taketo veci,
ale to zatial nehrozi.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 399 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 113 14 15 16 1720 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk