e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Květen 2018 - 22:38

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 4 příspěvky ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ide len jedna polarizácia
PříspěvekOdeslal: 13.Květen 2018 - 11:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Červen 2009 - 19:55
Příspěvky: 34
Poděkoval: 2 krát
Zdravím, môže Prismcube Ruby mať nejaké nastavenie, že nejdú všetky polarizácie ?

Mám Quad monoblok, naň pripojený 2 x Prismcube a raz IPbox HD500. Dal som Prismcube do výrobných nastavení (z iného dôvodu - nedekódovalo mi obraz v PIP ale to už ide) ale zrazu mám problém s polarizáciami. Na Astre 19 nejdú TP s vertikálnou polarizáciou (napr. VH1,mtv na skylinku, ale aj iné) a na Astre23,5 zasa nejdú TP s horizontálnou.

Ale čo je najväčšia záhada, robí to tak teraz aj na tom IP Boxe, takže neviem či to súvisí s Prismcube alebo je to náhoda a pokazil sa konvertor (nový spred mesiaca, dovtedy som mal obyčajný, ale mesiac išiel v pohode). Alebo PrismCube nejako odpálil konvertor ?

Pre rozdielnu polarizáciu som našiel, že prijímač dáva iné napätia, jedno vyššie, jedno menšie. Ale mne ide na jednej družici jedna a na druhej druhá polarizácia, takže napätie priímač dokáže dať, navyše to nejde na dvoch prjímačoch a na PrismCube na oboch tuneroch.

Konvertor (quad monoblok) má zapojené tri káble, ale po odpojení dvoch, ktoré patrili Prismcube, robí to isté na Ip Boxe. V oboch boxoch mám Diseq 1.0 nastavenie a tam má 23,5 prepínač 2 a 19,2 má prepínač 1.

Čo by ste mi poradili ? Parabola je na streche, vždy musím otvárať škridlu, tak niečo rýchle, keď je teraz otvorená ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ide len jedna polarizácia
PříspěvekOdeslal: 13.Květen 2018 - 13:04 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3027
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
cclass napsal:
Zdravím, môže Prismcube Ruby mať nejaké nastavenie, že nejdú všetky polarizácie ?

Mám Quad monoblok, naň pripojený 2 x Prismcube a raz IPbox HD500. Dal som Prismcube do výrobných nastavení (z iného dôvodu - nedekódovalo mi obraz v PIP ale to už ide) ale zrazu mám problém s polarizáciami. Na Astre 19 nejdú TP s vertikálnou polarizáciou (napr. VH1,mtv na skylinku, ale aj iné) a na Astre23,5 zasa nejdú TP s horizontálnou.

Ale čo je najväčšia záhada, robí to tak teraz aj na tom IP Boxe, takže neviem či to súvisí s Prismcube alebo je to náhoda a pokazil sa konvertor (nový spred mesiaca, dovtedy som mal obyčajný, ale mesiac išiel v pohode). Alebo PrismCube nejako odpálil konvertor ?

Pre rozdielnu polarizáciu som našiel, že prijímač dáva iné napätia, jedno vyššie, jedno menšie. Ale mne ide na jednej družici jedna a na druhej druhá polarizácia, takže napätie priímač dokáže dať, navyše to nejde na dvoch prjímačoch a na PrismCube na oboch tuneroch.

Konvertor (quad monoblok) má zapojené tri káble, ale po odpojení dvoch, ktoré patrili Prismcube, robí to isté na Ip Boxe. V oboch boxoch mám Diseq 1.0 nastavenie a tam má 23,5 prepínač 2 a 19,2 má prepínač 1.

Čo by ste mi poradili ? Parabola je na streche, vždy musím otvárať škridlu, tak niečo rýchle, keď je teraz otvorená ...



daj si parabolu nizsie az nemusis stale otvarat škridlu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ide len jedna polarizácia
PříspěvekOdeslal: 13.Květen 2018 - 15:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4653
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 87 krát
cclass napsal:
....Čo by ste mi poradili ? Parabola je na streche, vždy musím otvárať škridlu, tak niečo rýchle, keď je teraz otvorená ...

Tak friško zavri škridlu, od západu sa blíži búrka!!!
:D
Ale vážne!
Skús vymeniť ten monoblock za iný konvertor, ak na ňom pôjdu obidve polarizácie, tak pravdepodobne chyba bude v tomto monoblocku, ale!!!
Môžu tu byť ešte zatečené konektory, prípadne ešte môže byť problémom tzv. rozdielny nulový potenciál - t.j. problém v rozvode elektriky! Tu je dobré odskúšať tvoje zariadenia tak, že všetko!!! (Televízory a aj stb!!!) zapojíš na jednu jedinú elektrickú zásuvku! A odskúšaš, či problém pretrváva?!
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: ide len jedna polarizácia
PříspěvekOdeslal: 13.Květen 2018 - 15:16 
Online
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3506
Poděkoval: 66 krát
Poděkováno: 297 krát
1 kontrola nastavení LNB !!!! napájení 13/18 V !!!!!!! , DiSEqC

2 kontrola spojů ,

3. odpojit jednotlivé přijímače (kabely z LNB ) a zkusit vždy jen jeden gábl .

4.vyměnit LNB , (vlastně máš ten starý Quad ),tak zkus ???

5. vyměnit fórum


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 4 příspěvky ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk