e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Srpen 2017 - 18:56

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 05.Duben 2017 - 21:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Červenec 2011 - 9:43
Příspěvky: 28
Máte s tím někdo zkušenost? Podařilo se to někomu vyřešit? Nastavil jsem synchronizaci zvuku a obrazu jak v TV tak i na RUBY, ale funguje to jen když se přepínají kanály. Když dlouho sleduji jeden kanál (např při nahrávání), tak se to časem rozjíží čím dál více. Dělá to jen na HD programech, na SD vše OK.

_________________
IPBoxPRISMCUBERuby500GB / BH, IPBox9900HDPlus500GB-2xDVB-S2 / E2 z 10.06.2013 flash / OSCAM, IPBox350Prime / E1 / CCCAM / 1x SKYLINK IR (0624)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2017 - 11:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 289
Poděkováno: 7 krát
Vyskúšaj ten prijímač pripojiť na inú telku, potom zistíš či v telke alebo v prijímači máš voľačo zle nastavené.

_________________
PrismCube - FW: 2.0.6 - softcam: 0.1.42 - HDD-500Gb-SeaGate
Cryptobox 600HD Mini - FW: V1.09.14294_30-06-2015_A
DM7000 - FW: Gemini 4.7 cccam 2.1.4
VU+SOLO_4K_OPEN_ATV_6


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2017 - 21:47 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Červenec 2011 - 9:43
Příspěvky: 28
Ta LG je nová televize. Předtím jsem měl jinou, Panasonic, a tam bylo vše OK.

_________________
IPBoxPRISMCUBERuby500GB / BH, IPBox9900HDPlus500GB-2xDVB-S2 / E2 z 10.06.2013 flash / OSCAM, IPBox350Prime / E1 / CCCAM / 1x SKYLINK IR (0624)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2017 - 22:02 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 402
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
Dovolim si odhadovat to na chybu v tej tvojej novej SmartTV, kedze na povodnej TV nebol ziaden problem a ja vlastne ani nevidim problem v boxe - nemal by sa v nom posuvat zvuk, nevidim tam ziaden dovod na to by sa posuval zvuk. Jedna sa o stream, t.j. prehravanie v realnom case a tak sa prenasa ten obraz+zvuk aj po HDMI kabli - len ako nepretrzity stream. Displej resp. TV ma sluzit ozaj len ako zobrazovacia jednotka a k nej pripojeny nejaky primitivny audiozosilovac + repraky :). Lenze ty mas SmartTV a ta je nabita plno funkciami co sa tyka vyhladzovania a vylepsovania zvuku - mozna pricina bude preto v tom si myslim. Skus povypinat vsetky mozne efekty (ocheckovat) v SmartTV mozno s vynimkou ekvalizeru.

Smart TV maju moznosti posuvania zvuku aj priamou funkciou z dovodu pripojitelnosti externeho zosilovaca, teda domaceho kina s jeho vlastnymi efektmi. On musi potom "natiahnut" zvuk do nejakej malej docasnej pamati, kde sa zvuk spracuje a az potom sa odosle dalej na audiozosilovac a ked zaroven pouzivas repraky v TV a zaroven aj externy audiozosilovac (domace kino), tak pocujes ozvenu. Toto sa da prave nastavenim oneskorenia zvuku alebo aj predbiehanimvyriesit, aby to bolo zosynchronizovane, a aby nevznikal hall-efekt (ozvena). Moze preverit teda aj toto umyselne posuvanie zvuku v konfiguracii SmartTV.

Alebo skus aktualizovat firmware v TV ale neviem ci to pomoze :-/.

Skus ked tak este aj opacnu metodu, nez ktoru ti poradili predomnou. Nahradis svoj satelitny box niecim inym... nahrad ho napriklad DVD pehravacom a skus pustit film z DVD, ze ci sa zacne posuvat zvuk v TV po chvilke aj pri prehravani filmu z DVD.

_________________
Obrázek
- OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF4/5/6 - HDMU - VU+ images -


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Duben 2017 - 23:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Červenec 2011 - 9:43
Příspěvky: 28
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Všechny možné úpravy v TV jsem už zkusil vypnout a nic nepomohlo. Záměrné zpoždění/urychlení zvuku bohužel nic neřeší, protože to zpoždění zvuku není konstantní, ale s časem narůstá. Firmware TV je aktuální. No a mám k tomu připojený i BD přehrávač, dokonce 3D a ať do toho dám BD nebo DVD, tak vše jede OK.
Mám ještě druhý SAT box, tak zkusím připojit ten a uvidím, jestli se projeví stejný problém.

Ještě jednou děkuji!

_________________
IPBoxPRISMCUBERuby500GB / BH, IPBox9900HDPlus500GB-2xDVB-S2 / E2 z 10.06.2013 flash / OSCAM, IPBox350Prime / E1 / CCCAM / 1x SKYLINK IR (0624)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Duben 2017 - 0:19 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 402
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
Ja by som sa skor obratil rovno na ofiko podporu novej TV. Ved predsa povodna TV slapala v pohode. Ze ci ti nebudu vediet dat radu oni. Alebo napis please presny typ tej novej TV. Skusim nieco pohladat v Googli az bude cas, ak sa budem nudit zase raz. Mozno nieco najdem.

Tieto problemy su zname hlavne co sa tyka vylepsovania obrazu (rozmazanie, znasobenie poctu snimkov pre plynulejsie prechody obrazu v rychlych scenach az na 200Hz alebo kolko, atd.) ale ze by uz aj so zvukom nastavali podobne problemy ? A vidis to... ved on moze byt fakt problem s obrazovou(video) zlozkou, kedze pises, ze na SD kanaloch je prenos obrazu do telky v poho, akurat pri prenose HD obrazu do telky sa zacne posuvat zvuk. Mozno tvoja nova TV nestiha spracovavat alebo presnejsie povedane "vylepsovat" obraz, ak mas povolene rozne efekty vylepsovania obrazu. Skus prepnut ak sa da v TV vstup HDMI od sat.boxu do rezimu PC, v ktorom by mali byt deaktivovany automaticky vsetky vylepsenia obrazu. Hocijake vylepsovanie obrazu moze totiz zatazit procesor v TV natolko, ze sa zacne posuvat zvuk po nejakej dobe. Viem ze je to hlupost, ale za skusku nic nedas. Alebo si uz aj to skusil ? Vyzera to byt skor na vadu TV. Inak DVD skusat je blbost sorry, mna to predtym nenapadlo, pretoze tam nemas HD obraz, ale len PAL/NTSC resp. 720p alebo jak je to. Jednoducho datovy tok z DVD a/v asi nieje tak siroky, ako v pripade HD satelitneho streamu a/v.

Priznam sa, ze nepoznam velmi konkretne tvoj satelitny box, ale v pripade mojho Formuler F3 s nainstalovanou Enigmou2|OpenATV-6.0 je mozne nastavovat downstream AC3 > stereo. Nemas vo svojom satelitnom boxe podobnu volbu ? Alebo to mozno tvoj sat. box robi aj naopak a sice ze zo sterea vytvara vzdy AC3 zvuk ktory nasledne odosiela v a/v streame cez HDMI kabel do telky :) ale to uz spekulujem :) ...mozne je vsetko bohuzial... taketo BUGy... ach jo.

_________________
Obrázek
- OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF4/5/6 - HDMU - VU+ images -


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2017 - 10:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Prosinec 2010 - 2:31
Příspěvky: 6
Potvrdzujem problém s meškajúcim zvukom na TV LG LF652V.Na starej plazme tiež LG nebol žiaden problém.
Problém so zvukom riešim reštartom prijímača. Skúšal som nastavenia zvuku prijímača aj TV,zatial žiadne nastavenie nepomohlo.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2017 - 15:19 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 402
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
@fearko:

- co vsetko si uz vyskusal, aby si ten problem vyriesil ? vsak preco to neriesite chlapi, co ? ked su s tym take problemy ? nechcem byt svina, ale na googli sa da najst vela problemov s tymto "LG audio / sound delay problem"

- treba skusit povypinat vsetky efekt, vylepsenia zvuku, vsetko co sa zvuku tyka v LG TV, aby do LG prisla audio zlozka s video zlozkou a aby nebola nijak upravovana audio zlozka... treba skusit vypnut AutoVolume, filter cisteho zvuku, zvukovy ekvalizer, stereo downmix, atd. a popripadne len cisto v ramci testov aj efekty videa (napr. znasobenie poctu snimkov pre plynujelsi obraz v rychlych scenach filmu, vyhladzovanie hran, atd. - rezim PC ak by bolo mozne nastavit, na chvilku v ramci testov)

- nepiste ani jeden, ze ci pouzivate zvuk z HDMI kabla alebo ci tam mate opticky audio-kabel, pretoze ak prechadza zvukova zlozka oddelene a samostatne, tak aj to moze byt logickym problemom posuvania zvuku

_________________
Obrázek
- OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF4/5/6 - HDMU - VU+ images -


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Duben 2017 - 21:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Červenec 2011 - 9:43
Příspěvky: 28
Opět děkuji za zájem. Už jsem vyzkoušel kde co a nic nepomohlo. Označení televize je LG 55EG910V. Je to 3D televize a i když tam pošlu 3D signál s BlueRay, tak ke zloždění nedochází. Tedy datovým tokem to nebude. Když ale připojím IPBOX RUBY nebo IPBOX 9900, tak se zvuk na HD programech zpožďuje. Srovná se, když přepnu zdroj signálu na TV z jednoho boxu na druhý a pak se začne zase zpožďovot. Už nevím co s tím. Kontaktuji přímo LG podporu.

_________________
IPBoxPRISMCUBERuby500GB / BH, IPBox9900HDPlus500GB-2xDVB-S2 / E2 z 10.06.2013 flash / OSCAM, IPBox350Prime / E1 / CCCAM / 1x SKYLINK IR (0624)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Květen 2017 - 22:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2009 - 23:33
Příspěvky: 23
Zdravim mam podobny problem. Zistil si nieco viac o tejto problematike ?
Uz som pisal na rozne fora aj na oficialne weby AB IPBox ale ziadna pomoc alebo rada neprisla. Ja sice nemam telku LG ... ale Panasonic a Oravu a na obidvoch po istom case ked prepinam programy zacne oneskorenie zvuku. Dokonca som bol s primacom u znameho ktory ma najnovsi TV od Samsungu a tam asi po 10minutach ked som poprepinal stanice tak zacalo oneskorenie. :thankyou: za niake napady alebo overenie sposoby ako opravit tento problem vam vopred velmi pekne dakujem.

_________________
OpenBox S6 HD PVR
AB Cryptobox 600HD
Amiko 8150 HD
AB IPBox Prismcube Ruby
Mascom MC M4-QS01 HD Monoblok Quad


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Květen 2017 - 8:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Březen 2009 - 10:42
Příspěvky: 80
Poděkoval: 2 krát
Dnes som zistil aj ja tu istu chybu ,vcera este vsetko v poriadku a dnes zvuk nesedi z obrazom! tak som preinstaloval sw a stale ta ista chyba cca 10minut a zvuk je posunuty, co teraz??????? :cry:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Červen 2017 - 23:13 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 289
Poděkováno: 7 krát
Mám informácie o zmeškaní zvuku, a to je asi to že SkyLink vysiela určite v inom formáte ako UPC, lebo tam sa to vôbec neprejavuje a asi prijímač má problémy s kodekmy. Ja síce viacej používam UPC a SkyLink mám len do zálohy a preto mi to bolo čudné že mne to nerobí, ale keď dobre pamätám nikto nepísal že u ktorého providera mu to robí.

_________________
PrismCube - FW: 2.0.6 - softcam: 0.1.42 - HDD-500Gb-SeaGate
Cryptobox 600HD Mini - FW: V1.09.14294_30-06-2015_A
DM7000 - FW: Gemini 4.7 cccam 2.1.4
VU+SOLO_4K_OPEN_ATV_6


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk