e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 13.Prosinec 2018 - 0:26

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 32 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2014 - 19:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Srpen 2009 - 16:40
Příspěvky: 38
Zdravím, dnes som sa stretol s dvoma týmito prístrojmi, kde som chcel naladiť nové transpondéry a to 11876/H/29900 , 12363/V/29500 a preladiť som chcel aj ďalšie, ktoré vysielajú HD programy, avšak stretol som sa s nízkou kvalitou signálu alebo nebola žiadna hodnota, skúšane rôzne konvertory, doladenie paraboly ale nepomohlo, nahral som aj najnovší firmware 1.5.65. Na inej značke HD pristroja všetko funguje. Ďalej som si všimol, že na skoro všetkých transpondéroch, ktoré vysielajú HD programy signál prudko klesá a stúpa bez toho, že by niekto niečo robil s parabolou. Ostatne transpondéry držia silu aj kvalitu signálu. Stretol sa už nikto s niečím podobným? Ako to poriešiť?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2014 - 22:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Únor 2012 - 17:32
Příspěvky: 47
Ja mám 650hd a tiež mam na 11876 nulovy signál.Satelit mam na streche,zatial som neskusal doladiť.Musim niekoho zohnať kto to urobí.Dúfam,ze chyba nie je v receivery.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2014 - 7:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4699
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
Hmm?!
Tak toto vyzerá skôr na min. sw problém, ak nie hw?!
Ja viem, že som tuto kolegovi " easy007", radil doladiť parabolu atď...., tak to ešte doplním, ak nepomôže doladenie a ani zmena verzie sw, tak potom zostáva iba reklamácia stb!
Ale pri staršom CB 350HD takéto sw, či hw problémy neboli, aspoň neviem o tom. Ale môže aj to byť - Murphyho zákony sú neoblomné! :)
Inak ja osobne sa týmto novým CB, ak môžem, vyhýbam, pretože od samého začiatku, čo prišli na trh, boli problémové!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2014 - 10:32 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Srpen 2009 - 16:40
Příspěvky: 38
Skúsim teda ešte nahrať staršiu verziu, ale až keď sa k nim znovu dostanem, no veru aj mne sa zdá že sú trošku problémové, nakoľko sa aj prehrievajú teda aspoň na dotyk sa mi to tak javí .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 29.Prosinec 2014 - 20:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Leden 2010 - 16:18
Příspěvky: 38
mam presne ten isty problem hd programy nechcu ist mam nahrate 1.5.40 emu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2014 - 13:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Srpen 2009 - 16:40
Příspěvky: 38
Včera som do jedného nahral firmware 1.4.42 mcas. a nechal som testovať či nebudú vypadávať hd programy, zatiaľ idú všetky akurát jeden transpondér a to 11876 mal slabý signál, ale ten skúsim ešte doladiť na parabole, síce mal som predtým napojený tomsona a na ňom išiel aj tento transpondér.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2014 - 18:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Leden 2010 - 16:18
Příspěvky: 38
nemozem ten firmware 1.4.42 nikde najst kde si ho stiahol dik


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2014 - 8:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Srpen 2009 - 16:40
Příspěvky: 38
Skús či ti pôjde.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2014 - 10:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Leden 2010 - 16:18
Příspěvky: 38
dakujem vyskusam


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2015 - 13:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Srpen 2009 - 16:40
Příspěvky: 38
Takže robí to ja pri tomto 1.4.42 firmware....možno by bolo potrebné vymeniť satelitný tuner na tomto prístroji, len či sa to oplatí? :(


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2015 - 16:52 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4699
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
boban4 napsal:
Takže robí to ja pri tomto 1.4.42 firmware....možno by bolo potrebné vymeniť satelitný tuner na tomto prístroji, len či sa to oplatí? :(

Pozri, jak som vravel, daj to do servisu a tam ti povedia, čo je v tom stb zlé a či to má význam opravovať!
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2015 - 11:48 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
Pani, vymena tuneru nepomoze. Pomoze vymena prijimaca :) Jednoducho to nevie hladat programy s PSK modulaciou a HW detekciou pilotneho signalu . Da sa mu ale pomoct - manualnym nastavenim pri vyhladavani (modulaciu mozne sice menit nieje, da sa ale nastavit pouzitie "tonu" - taky preklad tam je a tym sa zmeni parameter pre pilotny signal.. Nejak sa mi podarilo naskenovat novy zoznam , takze ho sem prilepim .
Zoradeny je len balik digital - na zaciatku slovenske, sportove a filmove .Ostatne sa mi zoradovat nechcelo , v zozname ale vsetky programy su .
Skoda ,ze prijimac pozna len polske predplatene baliky v rezime FastScan .
A co sa tyka novych TP - niekde pomoze nastavenie v rozpore s realnym stavom - teda namiesto 29500 symbol rate dat 27500 a niekde vlozenie tlmiaceho clanku do 3dB do cesty signalu !

:arrow: viewtopic.php?f=25&t=31060&p=601211#p601211

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2015 - 19:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Srpen 2009 - 16:40
Příspěvky: 38
Na dvoch týchto mašinkách mi pomohlo , že som vymazal komplet zoznam kanálov a dal hľadať družicu na slepo, ale na jednom nepomohlo zatiaľ nič. Aj sa obraz teda nového kanálu zobrazí, ale po pár sekundách napíše a aj sa stratí signál. :x
Ale vyskúšam aj revisov zoznam možno že zaberie.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2015 - 17:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Srpen 2009 - 16:40
Příspěvky: 38
No tak dnes som skúsil revisov zoznam ale to isté, skúsil som aj prehodiť rýchlosti z 29500 na 27500 ale nič. Skúsim ešte ten tlmiaci článok a uvidím či to pomôže. Dám vedieť.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 21.Únor 2015 - 19:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Září 2008 - 2:06
Příspěvky: 16
Ahojte !

Mal som ten istý problem s týmto "črepom" ... Sorry za výraz ale tak to je..
Len kvôli tomu som sa stým zaoberal lebo to mal kamoš kúpené...
a čo keď kamošovy nepomáhás ??....

No takto to je : robil som to tak ako ste tu pekne napísali na fórume..
Trošku Pomohlo zapnutie "Tónu" , potom vyhladávanie aj naslepo , ďalej asi 10x NIT vyhladávanie Skylink transporderov.... prepísanie sym. rýchlostí , jednoduché vyhladávanie satelitu... proste všetko možné čo sa dá spravit a doje...ť čas stým ....
Ale stále nevidí všetky frekvencie....

V celku povedané :
Asi nič nepomáha s týmto strojom len maximálne na absolut základ kanály a ešte trošku čo vôbec nájde a nebude vypadávať.....

Alebo vyhodiť do koša a KÚPIŤ NOVÝ BOX !!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 21.Únor 2015 - 22:04 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 30.Prosinec 2008 - 1:07
Příspěvky: 868
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 13 krát
tiez som sa trapil s jednou cb350 - nove tp-cka vypadavali, starsie hd-ckove tp isli bez vacsich problemov- koax mizernej kvality strceny bez hubice do zateplovacej omietky; pri parabole signal ok, pri prijimaci znacny ubytok signalu - skusil som prijimac nahradit novym amikom, ten ide v pohode - vymena koaxu nepripada v uvahu, takze novy prijimac...
cb350 som strcil na dobry signal, prijimac ide aj na novych tp-ckach, ale teplomer zdaleka nedosahuje urovne starsich hd tp-cok = citlivost tuneru je podla mna velmi mizerna


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2016 - 18:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2011 - 20:42
Příspěvky: 87
satelitni prijimac: AB CB350HD,Strong SRT7504
Místo/Bydliště: PD okres
Poděkoval: 1 krát
Tak zbohom CB350HD,mal som ťa rád. Skúšal som všetko možné,výmena konvertoru aj rôzne firmware. Šteloval som parabolu,ale ten 11876H tam proste stabilne nepôjde. Je čas na výmenu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2016 - 15:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Srpen 2009 - 16:40
Příspěvky: 38
Chlapci dnes po určitej dobe sa mi znovu dostal tento model a skusil som tam dat pomocou USB firmware AB cryptobox_3x0_synaps_1.5.67.rar, avšak po nabotovani sa mi zobrazil len najaký obrazok a nič nereagovalo, tak som následne cez RS 232 nainštaloval AB CRYPTOBOX 300,350_v1.4.42_mcas.rar, nasledne som zvolil auto inštaláciu a našlo celu aktualnu skylin ponuku teda včetne poseldného transporderu 12344/H/2990 teda našlo 12343/H/29900 a 12343/H/30000 a funguju oba. Len pre info kto sa ešte chce skusiť pohrať s tymto modelom hihih.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2016 - 17:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2011 - 20:42
Příspěvky: 87
satelitni prijimac: AB CB350HD,Strong SRT7504
Místo/Bydliště: PD okres
Poděkoval: 1 krát
Načítať transpordery nie je problém,ale to kolísanie signálu. Aspoň u mňa na obyčajnej 80 cm parabole. Nastavoval som parabolu,ale signál mi tam stále kolísal medzi 25-60% Myslel som že problém je v monobloku,lebo mal malú prasklinu na plaste. Skúsil som nový konvertor,a to isté. Potom som si prečítal toto vlákno,a od známeho som so požičal Topfield SBI 2060. Tam všetko fungovalo a kvalita aj sila signálu bola stabilne 90% Ono aj ten CB350HD ako tak fungoval,pokiaľ sa nezhoršilo počasie. Potom už bola len tma :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AB Cryptobox 350HD transponder
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2016 - 7:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Srpen 2009 - 16:40
Příspěvky: 38
hmm no skusim ho otestovať čo som ho včera sledoval cez futbal aj sa mi zdalo take menšie sem tam trhnutie obrazu, ale predtým nešlo naladiť asi už maju spočitane dni, to som len jednemu čo menil tak zobral na skušku či sa da sneho ešte niečo vyžmýkať hihi


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 32 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk