e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Srpen 2018 - 5:26

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Nediskutovať - sekcia slúži výhradne pre download !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Xtrend 9200 a nekvalitny obraz
PříspěvekOdeslal: 21.Květen 2018 - 23:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Srpen 2009 - 20:53
Příspěvky: 25
Zdravim,

mam uvedeny prijimac s openATV ver. 5.3
Mam problem so samotnym naladenim tunerov, kedy kvalita signalu kolise na oboch tuneroch od nuly (vacsinou) az po nejakych 80%.
V nastaveni mam unicable lnb s hodnotami 1210 a 1420, na parabole 23,5. Kabel nasledne pokracuje zo satelitu do spalne, kde je tuctovy stary satelit, tam je to unicable s nastavenim 1680 a obraz bez jedineho problemu...
uz som skusal nechat zapnuty iba jeden tuner, nasledne druhy, neprepajat medzi sebou, aj prepajat (sam som tu daval obrazky nastavenia v minulosti, ake zapojenie mne fungovalo v nejakom inom vlakne)...
Samotne natacanie do spravnej pozicie sa ani neda realizovat na tomto prijimaci (natacanie ide, ale vysledok sledujem na dalsom satelite v spalni, lebo na xTrende tie hodnoty skacu divoko).
proste zacalo to postupne blbnut, tak som nasledne opatovne preinstaloval vsetko, ale je to iba horsie a horsie... uz som v jeseni menil v nom kondenzator (popisovane v inom vlakne tu na fore), kedze uz nefungoval vobec.
Prijimac bude mat hadam 4 roky, ale to je naozaj velmi kratky cas na take vypadky...
Ked prepnem napr. z tej TA3 na STV1, tak zacne uz obraz z noveho kanala, ale v pozadi ostava este stale povodny obraz. A aj ked su oba tunery v prevadzke, tak vzdy sa pusta iba tuner B. V minulosti som v pohode nahraval nejaky film a na TV pozeral nieco uplne nieco ine... teraz nula bodov :-(.
Pride mi to tak, ze absolutne nestiha HD vysielanie, este ked prepnem na kanal v SD, tak obraz ako tak ide, s drobnymi vypadkami... ale HD vobec... uz som skusal este dalsi prijimac zapojit a opat obraz bez problemov, cize nastavenie paraboly to nebude (kedze ako spominam, dalsich 5 m kabla dalsi satelit a fachci bez problemov).


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 9200 a nekvalitny obraz
PříspěvekOdeslal: 22.Květen 2018 - 6:55 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 669
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 50 krát
V prvom rade by som skúsil prehrať image na najnovšie ATV 6.2
http://images.mynonpublic.com/openatv/6 ... pen=et9x00

_________________
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD ,LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 9200 a nekvalitny obraz
PříspěvekOdeslal: 22.Květen 2018 - 8:41 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Srpen 2009 - 20:53
Příspěvky: 25
predtym som ho aj nainstaloval, ale skoro pri vsetkom isiel do modrej obrazovky... :-(
Tak som sa vratil k povodnemu, ktory som dostal od predajcu pristroja, ktory bol komplet nakonfigurovany, aj pre citacku kariet.
Predtym som dlhe roky pouzival Dreambox (cez 7000 k 800HD2, ci ako sa volal), po dvoch letnych burkach a bleskovych udalostiach :-( som potom kupil toto čudo, ktore som ale velmi neriesil, lebo od predajcu bol nakonfigurovany.
(v tych img "cistych" chybaju citacky karty a neviem to doinstalovat tak pohodlne, ako to bolo v dreamboxe... vobec sa neponuka ani ccam, ani oscam :-(, ak mi chcete niekto pomoct, tak aj do SS)
Dnes rano som pokusne nainstaloval 6.1, bez obnovenia nastaveni, aby bol uplne cisty, nastavil som iba tunery a skusil naladit TA3, ale obraz bol opat nepouzitelny. Potom som este Tuner A vypol a nechal iba Tuner B (mam podozrenie, ze prvy tuner je vadny, lebo cez neho nejde skoro nic), ale obraz stale rozpadnuty. Pripajam nastavenie druheho tunera.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 9200 a nekvalitny obraz
PříspěvekOdeslal: 22.Květen 2018 - 12:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Duben 2010 - 22:29
Příspěvky: 11
satelitni prijimac: ET9500
Poděkoval: 8 krát
Podľa rozpadávajúceho sa obrazu to vyzerá,že napájací zdroj nestíha.
Podobný problém som na svojom ET9500. Rozpadával sa HD obraz,nevedelo to prehrať nahrávky z HDD a pod. Na zdroji som vymenil všetky kondenzátory a už ide ako predtým. Kondenzátory v zdroji neboli ani jeden viditeľné vyduté,ani vytečené,len to nešlo. Buď bol neustály reštart,alebo keď sa to chytilo,tak rozpadávajúci sa obraz.
Snáď info pomôže.

_________________
Xtrend9500,OpenVIX,DigiSK,
T90-0,8°W+13°E+16°E+19,2°E+23,5°E+28,2°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 9200 a nekvalitny obraz
PříspěvekOdeslal: 22.Květen 2018 - 15:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Srpen 2009 - 20:53
Příspěvky: 25
ake hodnoty by mali byt na vstupe od toho zdroja? (cize na vystupe zdroja?)
ze by som to skusil premerat, ak sa to da a teda by bolo mozne hned odhalit problem...
ak to naozaj bude v tom, tak tie osadzane suciastky tam naozaj stoja za houby, lebo skoro vsade citam, ze taky kondenzator som tam menil (aj ja, ked uz iba zablikal a nic), hentake kondenzatory na zdroji... mnohi tam dorabaju chladenie... neviem, preco sa nedodava rovno s chladicom, ked to je taka platnicka toto... roky som pouzival Dreamboxy, ale taketo problemy som nemal...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 9200 a nekvalitny obraz
PříspěvekOdeslal: 23.Květen 2018 - 16:15 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Duben 2010 - 22:29
Příspěvky: 11
satelitni prijimac: ET9500
Poděkoval: 8 krát
Zdravím,
na výstupných konektoroch na zdroji sú uvedené napätia.
Tie sa dajú premerať.
Mne prijímač blbol tým viac,čím bol viacej zaťažený(nahrávanie na pozadí+pozeranie nahrávky hlavne H264. Vtedy dochádzalo ku rozpadu obrazu a zamŕzaniu). Nie som odborník,ale zdroj by sa mal premerať v záťaženom stave,vtedy sa ukáže jeho stabilita.
Ide o zdroj IPS80W,je vraj vo všetkých ET9x00.
Mne pomohla až výmena všetkých kondenzátorov.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Xtrend9500,OpenVIX,DigiSK,
T90-0,8°W+13°E+16°E+19,2°E+23,5°E+28,2°E


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 6 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk