e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Listopad 2018 - 0:01

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2017 - 14:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Září 2009 - 8:28
Příspěvky: 6
Ahoj. Mám problém se svým ET-9200, pokud používám oba tunery. Problém se projevuje tak, že pokud na jeden kanál koukám a druhý (jiný TP) nahrávám, tak buď není nahrávka celá (její délka je náhodná - někdy se nahraje 5 minut, někdy 10 minut, občas minuta,...) anebo během sledování kanálu, který nenahrávám vyskočí hláška Ladění selhalo (v tomto případě je nahrávka kompletní). Pokud k této chybě dojde, tak vždy ten tuner, který "za to může" je úplně bez signálu. Po restartu zařízení je vše ok a oba tunery mají signál v pořádku. Děje se to náhodně, někdy je nahrávka i současně sledovaný kanál bez problému. Zkoušel jsem používat 3 dny jen Tuner A a bez problému, vše fungovalo. Pak jsem 3 dny používal pouze Tuner B a taky v pohodě. Takže chyba se projevuje pouze při použití obou tunerů. Problémy začaly "z ničeho nic", čili jsem neinstaloval žádnou aktualizaci, plugin,... Zkusil jsem i nahrát nejnovější Image (OpenPli4) a vše znovu nakonfigurovat, ale problém to nevyřešilo. Napadá někoho, v čem by mohl být zakopaný pes? Díky za každou reakci


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2017 - 22:28 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2300
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 35 krát
a jakou chceš radu, když o samotném nastavení a zapojení (ve vztahu k počtu výstupů z lnb) tunerů nic nepíšeš.

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2017 - 22:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4035
satelitni prijimac: f4turbo, pi zero
Místo/Bydliště: EU
Poděkoval: 210 krát
Poděkováno: 260 krát
Zeby nestihalo napájanie? Asi to bude zrelé do opravy.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102
Budúcnosť EU je federácia.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2017 - 6:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Září 2009 - 8:28
Příspěvky: 6
w.o.l.f.: Pravda, na to jsem úplně zapomněl. Mám Quad monoblock - do každého tuneru jde kabel zvlášť, třetí výstup jde do ložnice, čtvrtý je volný. Nastavení je klasické po Astru 19 a 23.

peter54: Dá se nějak v domácích podmínkách zjistit, jestli je to tím napájením?

Díky


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2017 - 6:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Říjen 2010 - 2:13
Příspěvky: 878
satelitni prijimac: Xtrend, Xpeed
Poděkováno: 8 krát
Skús openatv enigmu a dobre by bolo vedieť aj nastavenie oboch tunerov.

_________________
GI Xpeed LX3 E2/ EGAMI 6.3
Xtrend ET9200 / OpenPLI4.0
GI Xpeed LX2 DVB S2/T2/C/ takt CPU 751Mhz/E2 OpenHDF


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2017 - 6:55 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2300
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 35 krát
forestak napsal:
w.o.l.f.: Pravda, na to jsem úplně zapomněl. Mám Quad monoblock - do každého tuneru jde kabel zvlášť, třetí výstup jde do ložnice, čtvrtý je volný. Nastavení je klasické po Astru 19 a 23.

peter54: Dá se nějak v domácích podmínkách zjistit, jestli je to tím napájením?

Díky

nastav tuner a diseqc A-Astra (podle toho jak to mas zapojeny asi 23) a diseqc-B astra 19 (příp.23)
tuner B proste opiš, aby byl stejný jako první. Jako preferenční nastav tuner A, při té rovnocennosti tunerů je to vlastně fuk.
Předpokládám, že máš odpozorováno, zda se tak děje třeba když je zapnutý box v ložnici-má to vliv? Poslední výstup končí kde? jak je ošetřen proti kondenzaci vody atd?
Krom toho přeflashování bych ještě zkusil poměnit výstupy u lnb. při dlouhých nebo naspojkovaných kablech i zvýšit napětí pro lnb.

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2017 - 7:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Září 2009 - 8:28
Příspěvky: 6
Nastavení tunerů mám takto (jsem v práci, takže po paměti):
Konfigurační mod: Jednoduchý
Mod: Diseqc A/B
Port A: 19.2 Astra
Port B: 23,5 Astra
Zvýšit napětí a něco s 22 KHz: Ano
Něco se změnou satelitu a diseqc: Ne

Toto mám pro oba tunery, zkoušel jsem i pro tuner B dát volbu - Stejně jako tuner A
Preferenci tunerů jsem měnil od A, přes B až po automatiku - nepomohlo. Přijímač v ložnici by na to vliv mít neměl, zapínám ho zcela výjimečně, jen jako nouzovku, když manželka nutně potřebuje vidět nějakej její pořad. Poslední výstup na LNB je úplně nezapojen, ošetřen ho proti kondenzaci nemám, což je asi chyba. Jak se dá zvýšit to napětí pro LNB?

Pastoman: OpenATV zkusím
Díky


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2017 - 20:07 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2300
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 35 krát
zvýšit napětí lze v rozšířeném nastavení tuneru, já ho třeba používám mám ale více lnb diseqc 1/16 a dlouhý svod cca 30m

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2017 - 22:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Září 2009 - 8:28
Příspěvky: 6
Tak v tom rozšířeném nastavení tuneru se teda vůbec nevyznám :oops: Ale zkusím pohledat, díky...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2017 - 14:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Září 2009 - 8:28
Příspěvky: 6
Tak zvýšit napětí nepomohlo. Teď budu zkoušet jiný image (OpenATV)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2017 - 19:04 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4691
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
forestak napsal:
Tak zvýšit napětí nepomohlo. Teď budu zkoušet jiný image (OpenATV)

No, ja si myslím, že v type image to nebude! Sám používam OpenPli a no problem na mojom ET10000 (3x DVB-S2 tuner)! To rozšírené nastavenie diseqc povelov by som na tvojom mieste určite vyskúšal! A taktiež, ak chceš dekódovať viacej programov naraz, treba používať oscam, prípadne doscam - nepoužívaj napr. cccam ako "Card reader" je nevhodnou voľbou v rozhraní softcamu!
Skús to podľa môjho nastavenia - samozrejme poradie portov (diseqc povelov) a výber sat pozícií si uprav podľa seba!


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2017 - 9:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Září 2009 - 8:28
Příspěvky: 6
Díky za reakci. No já to rozšířené nastavení zkoušel, ale nepomohlo mi to, resp. dvakrát se nahrálo vše v pořádku a potřetí zase stejný problém, jak jsem zmiňoval na začátku. Taky se obávám, že změnou image si nepomůžu. 2 roky jsem jel na openpli 3.0 a vše v pohodě. Ten problém se prostě objevil zničehonic, nikde jsem nic neměnil, nepřenastavoval, atd. Já, když něco jede, tak do toho nešťourám. Oscam používám hned od začátku. Obávám se, že to bude hw problém, ale nevím...


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk