e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 20.Červen 2018 - 3:26

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nefunkcny Xtrend 6500 po vymene chipu
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2016 - 22:39 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 09.Říjen 2010 - 12:59
Příspěvky: 44
Poděkoval: 1 krát
Zdar borci. Nestretol sa prosim niekto z Vas s tymto problemom?
Dostal sa mi do ruk tento prijimac, v podstate funkcny,az na HDMI vystup. Tak som objednal chip z aliexpress a kamarat co robi notebooky ,mi ho tam pripajkoval. HDAMI uz slape bez problemov , ale po zapnuti mi stale na displeji svieti ET6X00 a na tv len uvodne logo. Skusal som uz preflashovat, novy bootloader, nova enigma,ale stale nic. USB zobere,aj najde image,aj sa tvari,ze ho instaluje, pise "FLASHIN". Bez akejkolvek dalseh hlasky na displeji prijimaca sa restartuje. Pokial je tam strcene USB,tak pise booting,ale nic sa dalej nedeje. Po cca 5minutach sa restartuje. Pokila tam je USB,tak pise booting.
Ked prijimac vypnem a vyberiem USB tak na prijimaci napis "ET6X00" a na TV uvodne logo.
Dalej sa neviem dostat.
Prosim da sa mu este nejako pomoct? Nejaky full flash alebo cez FTP,ale neviem ako na to.
Prosim poradte mi.
DAKUJEM


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2016 - 23:14 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 16.Březen 2012 - 15:32
Příspěvky: 321
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 13 krát
porucha vdaka security board?
dalo by sa to zistit vystupom logu zo serioveho portu pri boote ...

_________________
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2016 - 23:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 09.Říjen 2010 - 12:59
Příspěvky: 44
Poděkoval: 1 krát
To dreteam: Super vdaka za odpoved,ale zatial nerozumiem nicomu co si mi napisal :( sakus mi prosim podrobnejsie popisat problematiku. Ako zistim Ip adresu na prijimaci? Je dobry total comander,alebo nieco ine?
DAKUJEM


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2016 - 8:26 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 350
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 45 krát
Poděkováno: 53 krát
Ahoj, nejjednodušší budeš mít zjistit IP ve správě routeru, uvidíš ho tam jako klienta.
Jestli nemáš na router přístup, můžeš ho v DCC nechat vyhledat, ale to bude hodně o štěstí, protože tam musíš zadat rozsah adres, ve kterém to má hledat.
Pokud vím, Total Ti nepomůže. Možná je na to do něj nějaký plugin o kterém nevím...

Příloha:
DCC100.PNG


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Zero, DM7080HD, DM920


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2016 - 10:00 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 16.Březen 2012 - 15:32
Příspěvky: 321
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 13 krát
ak je chytena security board - tak to je pravdepodobne koniec (vymena zakladovej dosky - prilis draha)

je mozne ze pri boote sa box ani nedostane do stavu ked ma pridelenu IP tzn. ze DCC ani Total nebude fungovat.

potvrdit ze sa jedna o security board sa da vystupom zo seriovej konzoly..
vzadu by mal byt 9-pinovy seriovy samec konektor
pomocou serioveho kabla spojit s pocitacom
spustit hyperterminal, putty alebo iny program ktory komunikuje seriovo, mozno treba nastavit spravne komunikacne parametre (baud,...)
nadviazat v programe spojenie a nechat bootovat stroj, na konzole sa bude vypisovat log
pokial na konci bude nieco ako /proc/stb not found alebo access denied, tak to bude vadna security board ....

nieco podobne napr. tu
http://www.xtrend-alliance.com/index.ph ... ooting-33/

_________________
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2016 - 11:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 09.Říjen 2010 - 12:59
Příspěvky: 44
Poděkoval: 1 krát
DAKUJEM za odpovede. Na zadnej strane nieje pripojenie na RS232.
Skusim v routri najst klienta. Da sa aj nejako cez ftp vycitat ten log?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2016 - 12:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Říjen 2011 - 15:01
Příspěvky: 225
satelitni prijimac: Xtrend,Gigablue,Dm800se,zero
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 21 krát
Poděkováno: 27 krát
Sakra že by KO?
Skúšal si všetky možné img. na tento Et? Ja by som skúsil,nemáš čo stratiť, taktiež iné USB,iný vstup usb(ak je tam),skratka vyskúšaj všetko možné.

_________________
Vu+Duo2,Xtrend,Gigablue,Dm900


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2016 - 13:01 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 16.Březen 2012 - 15:32
Příspěvky: 321
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 13 krát
ak bude fungovat ftp, tak bude aj telnet

potom sa telnetom pripojit na box, zakladny linux boot log je v /var/log/messages

v telnete zadat nasledovne pre logovanie startu enigmy...

Kód:
init 5
enigma2 &


a niekde by mal byt textovy subor logu ... neviem to celkom presne, resp. bez toho & na konci by to mohlo ist do konzoly napr. putty

_________________
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2016 - 13:45 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 09.Říjen 2010 - 12:59
Příspěvky: 44
Poděkoval: 1 krát
Takze zaver je asi takyto: Prijimac ma cca 2,5roku. Bol kupovany v El...o.sk, tak som im pisal, a boli ochotny aj spolupracovat na oprave, pokial to bude mozne a cenovo unosne.
Pan ma informoval,ze v origo servise sa to pokusia nahodit nanovo cez JTAG, takze pokial ma nemotal,tak by to nejako malo ist aj v domacich podmienkach. Uz len lovit na nete a dufat,ze to nejaky manik zvladne.
Ked budem mat nieco nove,znovu temu ozivim.
DAKUJEM vsetkym za ochotu prispiet-pomoct.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk