e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 12.Prosinec 2018 - 17:03

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 44 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 29.Prosinec 2014 - 7:07 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Listopad 2012 - 19:00
Příspěvky: 11
Po vypnutí satelitu X-Trend ET 6500 - z menu si vyberiem Deep Stanby, satelit nejde zapnúť, ani ovládačom ( skúšal som rôzne tlačidlá na ovládači ), ani tlačidlom zap/vyp na prednom paneli.

Prijímač ide zapnúť iba tak, že vypnem vzadu hlavný vypínač (odpojím od el. siete) a znovu zapnem hlavný vypínač.

Je chyba v mojom satelite, alebo je to tak normálne ?

Moja komfigurácia satelitu:
X-Trend ET 6500 + 500GB HDD Seagate
Open PLI 4.0, kernel 3.8.7
Enigma:29.10.2014
Last Upgrade:2014-12-07


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Prosinec 2014 - 10:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Květen 2007 - 17:27
Příspěvky: 167
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 6 krát
Normální to není!!!

Ale vypadá to nejspíše na problém s image. Zkuste dát stejnou image, ale s jiným datumem. Nebo úplně jinou image!!! Např. HDFreak nebo OpenATV,.. místo OpenPLI,...

_________________
VU+ ULTIMO4K, OpenATV, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery FBC 2 x 4 SAT + 2 x DVB-T2/C
Dříve také a VU+ SOLO4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200, Showbox 300/700, Openbox 820/810,...
P.S.: Šíleně se nudím, a tak tady prudím!!!


Naposledy upravil(a) Jijirka dne 29.Prosinec 2014 - 10:02, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Prosinec 2014 - 10:01 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2340
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 39 krát
Normální to rozhodně není.
Chování boxu při stisku tlačítka krátce a nebo dlouze atd. je součástí rozšířeného nastavení a nebo nastavení systému.
Ale to jsem odbočil. Určitě by to mělo fungovat. Pokud ne, zkusil bych jiné image nebo downgrade toho OpenPli třeba o 2 aktualizace níže.

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Prosinec 2014 - 12:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Listopad 2012 - 19:00
Příspěvky: 11
Díki za odpovede. Skusim ale najskôr dať najnovší update, či sa to neopraví.
Ale najskôr až pozde v noci, teraz brat čumí na satelit, potom zas budu hrať česi hokej, potom zase slovaci večer. Takže až potom sa dostanem k satelitu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2014 - 12:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Listopad 2012 - 19:00
Příspěvky: 11
Tak, najnovší update nepomohol. Budem musieť tam dať image znovu, prípadne dám iný image.
Potom sem napíšem, či mi to pomohlo.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2014 - 18:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Listopad 2012 - 19:00
Příspěvky: 11
31.12.2014 - 18:30: Dnes ráno som si povedal, že ešte raz naposledy vyskúšam, či nepôjde zapnúť satelit ovládačom, ked predtým použijem Deep Standby.
A zaujímavé, hned po vypnutí satelitu pomocou Deep Standby som ho zapol ovládačom, a satelit sa normálne zapol.
Potom som nastavil nahrávanie, aby sa začalo nahrávať o 10 minut, vypol som satelit pomocou Deep Standby, satelit bol vypnuty, na displeji nič nesvietilo. Cca o 8minut sa satelit sám zapol, a o chvilu začalo nahrávať nastavený program (30 minutová relácia). Po skončení nahrávania sa satelit zase sám vypol.

Potom som ho zase zapol ovládačom, satelit sa zapol OK. Tak som si povedal, že musím vyskúšať, ked bude dlhšie vypnutý satelit pomocou Deep Standby. Tak som ho tak vypol ráno cca o 7:00 hod. Potom som ho išiel zapnúť ovládačom cca o 16:30 hod. A už nešiel zapnúť, skúšal som ovládač, aj predný gombík na satelite, nešiel vôbec zapnúť. Musel som zase vypnúť hlavný vypínač a znovu ho zapnúť, až vtedy sa zapol satelit.
Takže nefunguje to, ozaj tam budem musieť dat iný image. Ale vyskúšam najskôr dať tam zálohu image, čo tam mám od predajcu - satelit som kúpil cca v auguste 2014 (8/2014).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2014 - 19:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2340
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 39 krát
dej třeba to co navrchu radil Jjirka. OpenHdf nebo OpenAtv.

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2014 - 19:13 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Květen 2010 - 20:26
Příspěvky: 26
satelitni prijimac: vu+ solo 4k,DM 900
Poděkováno: 2 krát
Mal som ten isty problem,reklamoval som to a po nutnej oprave deep standby funguje super.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2014 - 22:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Listopad 2012 - 19:00
Příspěvky: 11
johny72 napsal:
Mal som ten isty problem,reklamoval som to a po nutnej oprave deep standby funguje super.


Rozmýšlam, že hned po kúpení Deep Standby fungovalo. Ale ani som si nevšimol, kedy prestalo fungovať.
Ozaj, ked je Deep Standby, svieti niečo na displeji na prednom paneli satelitu? U mna nič nesvieti.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2015 - 10:16 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Květen 2010 - 20:26
Příspěvky: 26
satelitni prijimac: vu+ solo 4k,DM 900
Poděkováno: 2 krát
Nie ,nesvieti nič


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2015 - 18:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Listopad 2012 - 19:00
Příspěvky: 11
Sakra !, nefunguje to!

Včera večer (v noci zo stvrtku na piatok) som si dal do Xtrendu 6500 zálohu image Open PLI 4.0, ktorú som si spravil, ked som si zakupil satelit v 8/2014 ( zopár dní potom, ked som si všetko ponastavoval ). V noci som ešte pozeral prvé 4 časti seriálu Penny Dredful, ktoré som si nahral z HBO HD, potom ráno som dal Deep Standby.
Teraz o 17:30 som išiel zapnúť satelit ovládačom, a samozrejme nešiel zapnúť ... :(
Potom som dal stiahnuť najnovšie aktualizácie ( cca 240 balíčkov ), teraz v noci sa zas bude pozerať satelit (hokej ČR-SR 20 roční), potom si pozrem zvyšné 4 diely Penny Dredful, ráno dám Deep Standy, a ked sa pobede zobudím, tak zase skúsim prebudiť satelit z Deep Standy ovládačom (tiež skúšam predný vypínač na satelite). Aj tak si myslím, že to nepôjde ...

A potom tam dám iný image ako OpenPLI 4. Ked to ani potom nepojde prebudiť satelit z Deep Standy, tak bude asi ozaj nejaká hardvérová chyba ??? ( na reklamáciu ).

P.S.: Preto to tak rozpisujem podrobne, čo všetko robím, aby bolo vidno, že prečo mi to tak dlho trvá ...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2015 - 18:29 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5277
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
hm , to deep standby je akože hlboké vypnutie .alebo aký to má význam ???

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2015 - 20:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Listopad 2012 - 19:00
Příspěvky: 11
efendy55 napsal:
hm , to deep standby je akože hlboké vypnutie .alebo aký to má význam ???


Ked vypneš satelit normálne ovládačom, tak sa hned vypne, a ovládačom ho hned aj zapneš ( cca 1-2 sekundy, a je satelit zapnuty). Ale ked satelit vypínaš týmto spôsobom, tak je spotreba satelitu cca 15 - 25 W, a nie som si istý, ale hardisk je stále zapnutý, satelit stále hreje ( ked priložíš ruku na vrchný kryt satelitu ).

Ked satelit vypneš do Deep Standby, tak sa skoro celý vypne, hardisk sa vypne, počuť to podla zvuku, že nič neni počuť :) , a satelit nehreje. Spotreba elektriny by mala byť 1 W ( nemám to odmerané ). Ked satelit zapneš ( prebudíš ) po Deep Standby, tak sa zapína cca 1 minutu.

Význam Deep Standy je šetrenie elekriny, ale hlavne šetrenie satelitu ( hardisku ), aby to nebolo stále zapnuté.

Ked vypneš satelit cca na 1 hodinu ( odbehneš z domu apod ... ), tak sa oplatí vypnúť satelit iba ovládačom, ale napr., ked vypneš satelit večer a chceš ho pozerať len na druhý deň, tak sa oplatí použiť to Deep Standby.

A mne to Deep Standy nefunguje. Sakra !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2015 - 20:22 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5277
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
hm , no tak to zase ja nemusím , ale skúšal som to práve na 10000-ke vypnúť d.o. cez menu tak ho vyplo bez problémov a ked ho chcem zapnúť opäť cez d.o. tak mi to funguje ,ale musím tlačítko na d.o. držať asi 5 až 7 sec. a potom sa ten bazmek zobudí bez problémov presne ako píšete . :ROFL: skúšal som to 3 x nemám s tým problém ,aj ked ja to nikdy nepoužijem . #-o

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2015 - 21:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 10.Leden 2008 - 15:34
Příspěvky: 3817
Poděkoval: 179 krát
Poděkováno: 412 krát
Mám sice jiný stroj tam Deep Standby funguje bez problémů ale nechápu proč by se ve Standby měl točit disk ?

_________________
Dreambox 920 UHD, OE2.5 + GP4, dual FBC DVB-S2X-MS + dual DVB-T2/C - E85 multi-feed ( 1W, 4,8E, 13E, 19E, 23,5E, 28E )


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2015 - 21:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5277
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
tiež to síce nechápem ved v každom image sa to predsa dá nastaviť ako chceš , ja to mám na všetkých boxoch nastavené na 10-sec. aktivuje sa len pri nahrávaní , prehrávaní a timeshiftu . :ROFL:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Leden 2015 - 21:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Listopad 2012 - 19:00
Příspěvky: 11
georg11 napsal:
Mám sice jiný stroj tam Deep Standby funguje bez problémů ale nechápu proč by se ve Standby měl točit disk ?


Nepochopil si ma, hardisk sa mi točí v satelite, ked normálne vypnem satelit ovládačom ( a pritom mám nastavené vypnutie po 5 minutách nečinnosti ). Ked je satelit vypnuty pomocou Deep Standby, tak sa hardisk netočí ( ale ani satelit sa nedá zapnúť ovládačom ).

Takže dnes naobed som si konečne našiel čas, a dal som do satelitu tento image :

Nakonfigurovaná E2 XTA pre Xtrend ET6500

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=238&t=53234
Ako základ je použitá E2 Xtrend Alliance z júla 2013 s kernelom 3.8.7.

Naladil som si stanice a potom som vypol satelit pomocou Deep Standy. Satelit som išiel zapnúť ovládačom cca o 20:50, a samozrejme nešiel zapnúť! , ano ovládačom, ani predným gombíkom .

Takže podla mna nemá zmysel skúšať iné image, asi bude ten satelit nejako pokazený ( o pár príspevkov vyššie niekto písal, že to dal reklamovať a opravili mu to. ).

Ešte asi skúsim tam dať original firmware od Xtrendu, a ked nebude fungovať to Deep Standy, tak sa na to vykašlem, a dám to reklamovať.

P.S.: aký je rozdiel medzi ET6x00 Factory Image a ET6x00 Official Image. Podla mňa je to to isté.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Leden 2015 - 21:59 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 17:19
Příspěvky: 668
Místo/Bydliště: Cz
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
No ja myslel že jsi koupil tento sat na koukání a ne na šetření proudu,deep standby jsem nikdy nepoužíval ani nepoužiju.
A to mám v domácnosti tři boxy,někdo možná i více.
Pokavad chceš šetřit prodej ho a máš klid a nevymejšlej blbosti.

_________________
Vu+ Solo 4k
DM 520 HD
Maximum E-85 1W,13E,19,2E,23,5E
web http://www.clasicrock.eu/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Leden 2015 - 1:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Červenec 2010 - 18:14
Příspěvky: 40
satelitni prijimac: DB 920 UHD (1x Triple)
No ja myslel že jsi koupil tento sat na koukání a ne na šetření proudu,deep standby jsem nikdy nepoužíval ani nepoužiju.
A to mám v domácnosti tři boxy,někdo možná i více.
Pokavad chceš šetřit prodej ho a máš klid a nevymejšlej blbosti.
================================================
To jsou mi rady, ty musíš být akcionář ČEZu. Pro StarySatelit, dej to na opravu, musí to fungovat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Leden 2015 - 9:20 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5277
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
tiež mám doma 4 satelity a nikdy za celý čas som ich do deep standby nevypol kedže sa u nás pozerajú každý den . až ked som to skúšal na xtrende pre zakladatela tohoto vlákna . pre mna osobne je to nepoužitelné , nepotrebné a spotreba mi je šum a fuk to by som musel pri takomto šetrení vyhodiť aj plazmu ,domáce kino , pračku ,umývačku, mikrovlnku, kanvicu atd. :ROFL: ale pre niekoho je to podstatné , osobne nič proti tomu nemám .

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 44 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk