e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Říjen 2018 - 8:47

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Xtrend 6500 problém
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2014 - 14:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Prosinec 2008 - 14:02
Příspěvky: 6
Zdravím všechny,
přijímač jsem pořídil včetně disku. Image nahrán od prodejce upravený asi OpenPLi. Testoval jsem první večer naprogramované nahrávání, během kterého jsem nechtěně zmáčkl nějaké tlačítko na ovladači. Přístroj zelená smrt, reboot ale pak nahrávání pokračovalo, ale jiného programu. Nechtěl jsem už nic pokazit a tak jsem na nic nesahal, měl jsem nastavené nad ránem další nahrávání. Po prvním nahrávání jsem nastavil uvedení přístroje do hlubokého spánku. Ráno při odchodu do práce jsem si všiml, že má přístroj zhasnutý display. Zkusil jsem vypnout zapnout, ale bohužel na display pouze "et6x00" a na obrazovce pouze úvodní "Xtrend gateway for Smart Linux TV.
Už jsem vyzkoušel flash ale zůstane jen BOOTING a vypisuje crash logy na USB při image od prodejce. Při flash čistého image ze stránek podpory je crash soubor poze v přístroji na USB ne. Po vypnutí a zapnutí zas je et6x00 a úvodní obrazovka. Do přístroje se přes FTP dostanu.
Vyzkoušel jsem i upgrade bootloaderu, dle stránek podpory, ale to bohužel neproběhlo - přijímač nepozná USB s upgradem.
A taky od počátku nebere flashky v předním USB. Zadní bere obě.
Přikládám crash log jestli z něj bude někdo moudrý...

Děkuji za případné rady.

Petr

Myslím, že nezbude než ho poslat zpátky :(


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 6500 problém
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2014 - 16:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Listopad 2012 - 11:23
Příspěvky: 147
satelitni prijimac: XTREND ET9500, EDISION VIP2
Místo/Bydliště: Prešov
mojzes napsal:
Zdravím všechny,
přijímač jsem pořídil včetně disku. Image nahrán od prodejce upravený asi OpenPLi. Testoval jsem první večer naprogramované nahrávání, během kterého jsem nechtěně zmáčkl nějaké tlačítko na ovladači. Přístroj zelená smrt, reboot ale pak nahrávání pokračovalo, ale jiného programu. Nechtěl jsem už nic pokazit a tak jsem na nic nesahal, měl jsem nastavené nad ránem další nahrávání. Po prvním nahrávání jsem nastavil uvedení přístroje do hlubokého spánku. Ráno při odchodu do práce jsem si všiml, že má přístroj zhasnutý display. Zkusil jsem vypnout zapnout, ale bohužel na display pouze "et6x00" a na obrazovce pouze úvodní "Xtrend gateway for Smart Linux TV.
Už jsem vyzkoušel flash ale zůstane jen BOOTING a vypisuje crash logy na USB při image od prodejce. Při flash čistého image ze stránek podpory je crash soubor poze v přístroji na USB ne. Po vypnutí a zapnutí zas je et6x00 a úvodní obrazovka. Do přístroje se přes FTP dostanu.
Vyzkoušel jsem i upgrade bootloaderu, dle stránek podpory, ale to bohužel neproběhlo - přijímač nepozná USB s upgradem.
A taky od počátku nebere flashky v předním USB. Zadní bere obě.
Přikládám crash log jestli z něj bude někdo moudrý...

Děkuji za případné rady.

Petr

Myslím, že nezbude než ho poslat zpátky :(

Ale asi ho budeš musieť poslať naspäť podľa dotoho logu

_________________
XTREN ET9500 ,EDISION VIP2, parabola BIG BISAT


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 6500 problém
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2014 - 16:55 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Říjen 2010 - 2:13
Příspěvky: 878
satelitni prijimac: Xtrend, Xpeed
Poděkováno: 8 krát
Vyskušaj si nainštalovať E2 odtialto mala by byť OK.
viewtopic.php?f=238&t=53234

_________________
GI Xpeed LX3 E2/ EGAMI 6.3
Xtrend ET9200 / OpenPLI4.0
GI Xpeed LX2 DVB S2/T2/C/ takt CPU 751Mhz/E2 OpenHDF


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 6500 problém
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2014 - 22:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2009 - 21:41
Příspěvky: 135
Vyskúšaj staršie image ala radi Pastoman. Ináč pokiaľ sa do neho dostaneš cez ftptak zmaz mu súbor
etc/enigma2/setings
A potom reštart
Mne sa to par krát stalo pokiaľ som skúšal nahadzovat zálohy, niekedy to nebralo tak vždy som musel ísť origo image. A čím starší tým lepší... Vždy zobral Openpli3.0.
A pokiaľ nahravas nový image všetky USB devices odpoj a nechaj tam len kľúč s obrazom.

_________________
XTREND ET-8000-OpenATV 6.0 ,1TB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 6500 problém
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2014 - 10:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Prosinec 2008 - 14:02
Příspěvky: 6
Děkuji pánové za rady,
zde je crash log při pokusu nahrát výšeuvedený image.
zdá se, že vše se nahrálo a nakonec
"no framebuffer available"
ví někdo co to znamená?

vymazání uvedeného souboru nepomohlo, ale crash soubor jsem nenašel...

Petr


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 6500 problém
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2014 - 11:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Prosinec 2008 - 14:02
Příspěvky: 6
Tak ještě pokus instalace OpenPLi 3.0 dle rady, ale opět nic.
crash log v boxu


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 6500 problém
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2014 - 15:18 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Listopad 2012 - 11:23
Příspěvky: 147
satelitni prijimac: XTREND ET9500, EDISION VIP2
Místo/Bydliště: Prešov
mojzes napsal:
Tak ještě pokus instalace OpenPLi 3.0 dle rady, ale opět nic.
crash log v boxu

Veď som písal , že ho treba odoslať k predajcovi , budeš do vtedy skúšať pokiaľ ho ......... .

_________________
XTREN ET9500 ,EDISION VIP2, parabola BIG BISAT


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 6500 problém
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2014 - 16:38 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9172
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 128 krát
To je mucha xtrendov....servis..

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 6500 problém
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2014 - 16:44 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Prosinec 2008 - 14:02
Příspěvky: 6
Děkuji všem za rady,
zabalen, připraven k odeslání.
Hlavně by mě zajímalo, co se vlastně stalo, co je příčinou problému. Zda HW - vadná pamět, nebo smetený bootloader.
Nefunkčnost předního USB může být způsobena vypadeným konektorem - otřesem při přepravě kurýrem, nebo při instalaci HDD u prodejce.

to kamosamko:
Že si myslím, že ho budu muset poslat, jsem psal hned v prvním příspěvku.
Ale chtěl jsem zkusit vše co jde, aby nebyl problém s prodejcem, pokud by se mu ho podařilo rozchodit. To je snad logické.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 6500 problém
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2014 - 16:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Prosinec 2008 - 14:02
Příspěvky: 6
liquere napsal:
To je mucha xtrendov....servis..


Zdravím, právě řeším, zda výměnu přístroje, nebo odstoupení od smlouvy a pořízení jiného přístroje. Měl by jsi nějaký typ?? Uvažoval jsem o sunray4 HD SE s 1 TB diskem. Je ještě levnější. Ale u Xtrendu vyhrála velikost paměti a docela dobrý recenze na forech.
Ale hřeje docela dost... to se mi nelíbí...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 6500 problém
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2014 - 17:03 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9172
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 128 krát
Odstupit nemusis, proste stalo sa. Presny typ radit je zbytocne je na vyber dost,pri dnesnej vyrobe ti ale nikto nezaruci, ze sa nevyskytne jeden vydny kus z xy, ktory zrovna clovek dostane.Ale ak si das do googla ten tvoj chybovy oznam, zistis ze nie si sam a vycsina dopadla tak ze isli do servisu.Lenue inac sa to riesi v nemecku kde to trebars vymenia kus za kus beu debaty a u nas ked mas smolu sa natahujes s predajcom....

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 6500 problém
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2014 - 17:19 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Prosinec 2008 - 14:02
Příspěvky: 6
liquere napsal:
Odstupit nemusis, proste stalo sa. Presny typ radit je zbytocne je na vyber dost,pri dnesnej vyrobe ti ale nikto nezaruci, ze sa nevyskytne jeden vydny kus z xy, ktory zrovna clovek dostane.Ale ak si das do googla ten tvoj chybovy oznam, zistis ze nie si sam a vycsina dopadla tak ze isli do servisu.Lenue inac sa to riesi v nemecku kde to trebars vymenia kus za kus beu debaty a u nas ked mas smolu sa natahujes s predajcom....


No jo, ale mě ten přístroj fungoval pouhý den, tak jsem k němu tak nějak ztratil důvěru...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 6500 problém
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2014 - 17:29 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 20:23
Příspěvky: 9310
Poděkoval: 44 krát
Poděkováno: 110 krát
Koukni sem: viewtopic.php?f=27&p=547845#p547845

_________________
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk