e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Říjen 2018 - 5:23

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pripojenie usb kľúča E2 problém.
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 7:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2010 - 13:47
Příspěvky: 34
Vložil som usb kľúč 7 GB do prístroja.Mám E2 OPENPLI image.Formát NTFS.Systém usb vidí.Dal som format na ext3 a potom som zadal inicializovať a error "No module named contextlib".Tak som skúsil device manager a šiel podľa postupu Ellano,bez úspechu.Tam to mountlo,ale bez partitions,ked som dal add partitions,zelená smrť a reštart.Mám Dreambox Control Center,cez telnet kľúč nevidí.Už si neviem rady.Najistejšie by to bolo cez telnet,len neviem postup.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 7:31 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1684
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 95 krát
Jestli chceš formátovat tak zkus něco ve win. Třeba www.partition-tool.com/personal.htm.
Jinak přes telnet by to bylo ručně mkfs.ext3


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 7:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2010 - 13:47
Příspěvky: 34
OK.A čo potom zadať do telnetu pre mount a partition?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 7:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2010 - 13:47
Příspěvky: 34
mkfs.ext3 niečo tam chýba vypísalo kopu možností.Nie som nejak dobrý v Linuxe.A potom prikazy na mount a partition.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 7:43 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1684
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 95 krát
mkfs.ext3 /dev/sda1

Jinak pak ty win, když to nezafunguje.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 7:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2010 - 13:47
Příspěvky: 34
/dev/sda1 is mounted;will not make a filesystem here!
Vyzerá,že to mountlo,ale čo dalej aby to bolo funkčné?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 8:00 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1684
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 95 krát
druhý pokus

umount /dev/sda1
mkfs.ext3 /dev/sda1


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 8:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2010 - 13:47
Příspěvky: 34
fstab vypisuje toto
rootfs / auto defaults 1 1
proc /proc proc defaults 0 0
devpts /dev/pts devpts mode=0620,gid=5 0 0
usbdevfs /proc/bus/usb usbdevfs noauto 0 0
tmpfs /var/volatile tmpfs defaults 0 0
/media/usb/swapfile_1420609360 swap swap defaults 0 0
/media/usb/swapfile_1420612181 swap swap defaults 0 0
UUID=A460C01360BFE9E6 /media/hdd auto defaults 0 0
UUID=02F698B563FF4CE0 /media/usb auto defaults 1 1

a nejde to mountnut cez telnet ani cez device manager


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 8:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2010 - 13:47
Příspěvky: 34
Davnejsie som to mal pripojene na PC ako sieťový disk.Zrušil som to,ale možná zápisy toho ostali v fstabe.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 9:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9184
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 128 krát
tam mas nejaky swap na usb, ten ked to obsadi ho asi nevidis ...... ale ty musis vediet ci to pouzivas..

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 9:15 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Říjen 2011 - 15:01
Příspěvky: 257
satelitni prijimac: Xtrend,Gigablue,Dm900
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 29 krát
-naformatuj usb na fat32
-do fstab dopis tento riadok
/dev/sda1 /media/hdd auto defaults 0 0
-vloz usb do boxu a vyp/zapni box

_________________
Xtrend,Gigablue,Dm900


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 9:55 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1684
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 95 krát
Pokud by znal OpenPLi tak moutnutí probíhá automaticky a do fstab se nemá nic zapisovat pokud neví co dělá.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 11:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2010 - 13:47
Příspěvky: 34
Je to posledné OpenPli neviem číslo,lebo sa upgraduje prijímač.Dal som tam FAT32 a zápis do fstabu.V samotnom settingu nejde dať inicializáciu hned vypisuje error "no module named contextlib".Ako by bola inicializácia cez telnet?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 11:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Říjen 2011 - 15:01
Příspěvky: 257
satelitni prijimac: Xtrend,Gigablue,Dm900
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 29 krát
ak si urobil čo som pisal tak by si mal mať usb mountnuty ako hdd a môžeš ho používať
a nič netreba inicializovať

_________________
Xtrend,Gigablue,Dm900


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2017 - 12:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Březen 2010 - 13:47
Příspěvky: 34
Funguje to.Problém bol asi v tom,že ntfs bol pre prijímač problém.FAT32 OK.Dakujem.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk