e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Listopad 2018 - 18:21

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Xtrend 8000 Ladenie zlyhalo
PříspěvekOdeslal: 27.Únor 2017 - 23:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Duben 2014 - 14:04
Příspěvky: 26
Poděkoval: 1 krát
Na xtrende 8000 mi zobrazilo spravu Ladenie zlyhalo. Žiadny program nejde. V nastaveniach sila a úroveň signálu nulová.
Kúpil som nový LNB konvertor, podarilo sa mi nastaviť parabolu signál 75% úroveň 57%. O 5 minút zas žiadyn signál.
Nainštaloval som nanovo OpenPli 4.0 z ich stránky, stiahol a nainštaloval Oscam (čo bol v ponuke) a nič nepomohlo.
Môže byť niečo zle v nastaveniach ? Príjimač je zapojený priamo na LNB s dvoma výstupmi a parabola natočená na Astra 3B
(Skylink). Zateplovali nám balkón pred rokom a jeden z dvoch koaxiálnych káblov je nový.
Žeby odišli oba tunery ? Čo môže byť zle ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000 Ladenie zlyhalo
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2017 - 4:50 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4691
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
V prvom rade si skontroluj/nastav parabolu! A taktiež F-konektory na koaxoch pri parabole. Toto všetko musíš mať v poriadku a až potom, keď sa ešte vyskytne nejaký problém, treba hľadať chybu inde! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000 Ladenie zlyhalo
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2017 - 9:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Listopad 2008 - 15:06
Příspěvky: 223
Poděkoval: 4 krát
Diseq v prijímačí máš nastavený dobre?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000 Ladenie zlyhalo
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2017 - 13:01 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4691
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
datcom17 napsal:
Diseq v prijímačí máš nastavený dobre?

Je dosť možné, že DiSEqC povely si nastaviť nemusí, ale k tomto sa musí autor tohto vlákna vyjadriť, pretože síce píše o výmene LNB, ale za aký typ/model tak to ani "srnky netušia"! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000 Ladenie zlyhalo
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2017 - 14:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Duben 2014 - 14:04
Příspěvky: 26
Poděkoval: 1 krát
Takže Diseq mám nastavený na nie(nepoužívam), konektory na koaxiálnych kábloch sú OK.
Meral som 13V na oboch tuneroch OK, tiež pred vstupom do LNB rovnako OK je 13V.
Idem skúsiť ešte raz preflashovať OpenPli 4.0 a všetko z "nuly" nastaviť nanovo...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000 Ladenie zlyhalo
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2017 - 14:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Duben 2014 - 14:04
Příspěvky: 26
Poděkoval: 1 krát
Tak podarilo sa. Preinštaloval som čistý OpenPli 4.0 a mám signál a ide aj obraz.
Softcam zatiaľ nemám žiadny a idú nejaké nemecké programy. Idem nahodiť ostatné veci
ako picon, setting, uvodnú obrazovku ak bude treba i oscam a snaď to zase nespadne

:)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000 Ladenie zlyhalo
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2017 - 15:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Duben 2014 - 14:04
Příspěvky: 26
Poděkoval: 1 krát
Nahral som setting programov Skylinku, chcel prepnúť na slov. program a koniec...
Žiadny signál
Opäť flashing. Idú nemecké stanice. Keď dám FastScan Skylinku Ladenie zlyhalo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000 Ladenie zlyhalo
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2017 - 15:54 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4691
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
Kámo!
A čo som ti písal hneď v mojom 1. príspevku? Skontroluj si správne nastavenie/naladenie paraboly!!! Čo to v praxi znamená? Nuž to, či máš svoju parabolu presne nasmerovanú na Astru 23,5E! Apropo na tejto Astre nemecké programy nevysielajú!!!
Ovšem ak nerátam tieto dva fta: Deutscher Bundestag Par. A
Bunderstag!
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000 Ladenie zlyhalo
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2017 - 16:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Duben 2014 - 14:04
Příspěvky: 26
Poděkoval: 1 krát
Ďakujem mmiriboy. Skutočne parabola bola na pozícii pred 23,5.
Už to ide. Pár dní dozadu ako začalo vypisovať Ladenie zlyhalo som s parabolou nehýbal.
Ako som vymenil LNB (staré bude asi OK) som musel parabolu dať na inú družicu...
Jediné vysvetlenie čo ma napadá je že vietor musel pohnúť parabolou veľkosť 80cm (bola dobre zaistená) a možno ten LNB..

:thankyou:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000 Ladenie zlyhalo
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2017 - 18:29 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4691
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
Mark3 napsal:
Ďakujem mmiriboy. Skutočne parabola bola na pozícii pred 23,5.
Už to ide. Pár dní dozadu ako začalo vypisovať Ladenie zlyhalo som s parabolou nehýbal.
Ako som vymenil LNAB (staré bude asi OK) som musel parabolu dať na inú družicu...
Jediné vysvetlenie čo ma napadá je že vietor musel pohnúť parabolou veľkosť 80cm (bola dobre zaistená) a možno ten LNB..

:thankyou:

:D
Nuž a aj si si skontroloval, či parabola je dobre utiahnutá na konzole? Resp.kedže vám zateplovali "páni majstri" tak zrejme aj premontovali parabolu a konzolu namontovali tak, že sa nedá s ňou vôbec pohnúť? Lebo keď tam budeš mať vôlu, bude sa ti to heglotať na tých ukotvených skrutkách - tak nič moc! To čo si dnes urobil, si môžeš po každom silnejšom vetre opäť zopakovať!
Každá konzola musí byť ukotvená na 100% a taktiež parabola riadne utiahnutá! Toto je základ pre stabilný príjem sat signálu!!!
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000 Ladenie zlyhalo
PříspěvekOdeslal: 01.Březen 2017 - 0:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Duben 2014 - 14:04
Příspěvky: 26
Poděkoval: 1 krát
Všetko bolo riadne uchytené. Nič sa nekýve. Až taký amatér nie som.
A za výkričníky v reakcii ďakujem..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Xtrend 8000 Ladenie zlyhalo
PříspěvekOdeslal: 01.Březen 2017 - 5:18 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4691
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
Mark3 napsal:
Všetko bolo riadne uchytené. Nič sa nekýve. Až taký amatér nie som.
A za výkričníky v reakcii ďakujem..

:)
No tie výkričníky sú tam hlavne preto, lebo niekde sa musela stať chyba, keďže ti vietor pootočil parabolu!!!
:)
Pretože ak je všetko na sto pro, tak takéto niečo sa nemôže stať! Napr. sám som vlastníkom 120ky paraboly a aj E-85 (tá má svoju váhu, to mi teda ver - nakoľko je na nej aj 7ks LNB + koaxy) a z vetrami nemám problém! A to dokonca podľa meteorológov je Nitriansky a Trnavský kraj vyhlásený za najveternejšie územie na Slovensku, podľa štatistík. :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk