e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 13.Listopad 2018 - 21:08

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 116 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2015 - 21:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 20:23
Příspěvky: 9337
Poděkoval: 46 krát
Poděkováno: 111 krát
No jo, když tenhle problém se začal projevovat až po nějaké době provozu boxu a začalo se o tom psát, až to lidem začlo dělat paseku.
Ti co mají tehle box v hledáčku nyní, by asi měli nákup zvážit. Teď se už ví, co dokáže. :)

_________________
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2015 - 21:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2007 - 21:48
Příspěvky: 62
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Kdyby byl alespon plugin,který by sledoval hodnotu napětí té baterie v SB.Dalo by se tomu alespon předejít výměnou.....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2015 - 19:04 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Srpen 2007 - 22:23
Příspěvky: 231
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c
Místo/Bydliště: Havířov
Vážení,nedalo mi to ,a ikdyž mám9200 v záruce,napsal jsem prodejci-gs mobil/GSM/,mají i servis,čekám na odpověď,doufám,že se dovíme něco bližšího!

_________________
Panasonic 50st60 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2015 - 19:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9228
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 131 krát
Tak snad dostanes odpoved, nejake 3 dni dozadu dalsiemu nemcovi to odislo po 3 rokoch. Prenho je to mensia investicia, alebo strata ako pre nasinca aj tak je nasraty.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2015 - 20:10 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1692
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 95 krát
Příde mi to jako úplný nesmysl aby si výrobce vědomě poškozoval tímhle své jméno. Baterka jak bylo už napsáno vydrží víc jak deset let a i po záruce by měl každý řešit problém přes servis. Pokud je závada opravdu v baterce tak to v servisu nahoděj a v jejich zájmu je aby za to nic nechtěli. Pokud někdo dá 80€ za výměnu celé desky, tak s tím musí souhlasit. Pak je trochu zcestné jakoukoliv závadu svádět na baterku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2015 - 22:07 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Srpen 2007 - 22:23
Příspěvky: 231
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c
Místo/Bydliště: Havířov
Odpověď přišla,jsou to velmi málo poruchové stroje už od 9000,baterka je na až 10let,vyjímky se najdou jako všude,u mne nastalo určité uklidnění,je to velmi solidní prodejce se servisem,přeji všem xtrendům dlouhou životnost! :)

_________________
Panasonic 50st60 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2015 - 22:30 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1692
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 95 krát
Ono je to podobná paranoia jako s teplotou procesoru. Ty procesory nemaj problém s teplotou kolem 90°C, ale lidi už při 75°C maj obavu, že je chladič z výroby špatně navržen. U nového et7x00 neni chladič vůbec a zase by bylo naivní si myslet že výrobce šetří tím že tam chladič nedá. Nové generace procesorů jsou většinou lépe navržené a nemají takový problém s teplotou. Lidi maj obavu i s přetaktování et4000, ale už přehlížejí , že třeba gigablue od začátku šel do prodeje s tímhle taktem stejného procesoru.
Na fórech se pak šíří akorát mýty, které nikdo není schopen nějak rozumě obhájit.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2015 - 22:40 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9228
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 131 krát
Ako chce vyrobca obhajit ze to ludom odislo po par rokoch a nie 10 tich? Preco uz nove modely nepouzivaju sec board,alebo ked tak iny typ uz bez baterky? Nie zakaznik ma co obhajovat, ale vyrobca/predajca. Deje sa to uz hodne dlho a stale nikto nenapisal na koho naklady sa u nas robi oprava? Ked je to take logicke preco nikto neodpovie? na 10 rokov to mohlo byt planovane, ale komu to odide jenoducho mal smolu ........

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 3:46 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 160
no mozna je to vsechno trosku jinak pokud jde o procesory broadcom nejde ani tak o frekvenci procesoru,priklad proc ET7x00 nema zadny chladic a nehreje a proc VU ZERO ma docela velky chladic a hreje a oba maji stejne procesory,ET7x00 nektere .avi prehrava trhane,VUZERO vse plynule,podle me jde u novych broadcom procesoru HW spustit nejaky jiny mod,nebo neco takoveho...zatim jsem nemel cas vyzkoumat presne o co jde...treba ET4000 prehrava vse plynule...

dale chci vyloucit veskere obavy ze securite boardu v 99 procentech si za to dotycny muze sam ze spatne nahraje treba bootloader,kdy je toto opravdu velke riziko a osobne bych se s timto pozadavkem obratil na prodejce aby to udelal on,samotna baterka ktera napaji CMOS pamet je nesmrtelna,ted jsem meril baterku na prijimace XTrend ET9200 vyrobena v roce 2011 ma stale 3.34V v podstate stejne napeti jako mela v datum vyroby,problem mohl byt u prvnich securite board,ktere maji baterku ve slotu,pokud zakaznik bude pristroj pouzivat normalne tedy nebude kazdy den do nej nahravat novy firmware,nebude zbytecne davat v menu automaticou aktulizaci pak nebude mit zadny problem...


11chloe napsal:
Ono je to podobná paranoia jako s teplotou procesoru. Ty procesory nemaj problém s teplotou kolem 90°C, ale lidi už při 75°C maj obavu, že je chladič z výroby špatně navržen. U nového et7x00 neni chladič vůbec a zase by bylo naivní si myslet že výrobce šetří tím že tam chladič nedá. Nové generace procesorů jsou většinou lépe navržené a nemají takový problém s teplotou. Lidi maj obavu i s přetaktování et4000, ale už přehlížejí , že třeba gigablue od začátku šel do prodeje s tímhle taktem stejného procesoru.
Na fórech se pak šíří akorát mýty, které nikdo není schopen nějak rozumě obhájit.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 7:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Srpen 2014 - 10:52
Příspěvky: 48
pavel1978 napsal:
...pokud zakaznik bude pristroj pouzivat normalne...

A deep standby je normální používání, nebo to je taky špatně?

pavel1978 napsal:
...v 99 procentech si za to dotycny muze sam...

To je tvrzení na základě čeho? Já si naopak nemyslím, že každý musí být takový šťoura aby zkoušel všechny možné image.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 10:54 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 30.Září 2008 - 21:34
Příspěvky: 407
Poděkoval: 10 krát
Poděkováno: 35 krát
pavel1978 napsal:
... pokud zakaznik bude pristroj pouzivat normalne tedy nebude kazdy den do nej nahravat novy firmware,nebude zbytecne davat v menu automaticou aktulizaci pak nebude mit zadny problem...


Tohle je vtip, že?
Každej box jsem vždy "zbytečně" aktualizoval denně a žádný na to neumřel :lol:

_________________
VU+ Uno 4K SE / Turbo USB tuner DVB-T2 / SSD 120GB
Evo ENfinity / PEARL LCD made in China & remote stream for VU+ Uno 4K SE
iNEOS ZX4 na hraní
Toroidal T55 (28E, 23E, 19E, 13E, 9E, 4,8E, 1W, 5W)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 11:18 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 03.Červen 2009 - 9:40
Příspěvky: 559
Mna by zaujimalo z akeho dovodu musi niekto denne aktualizovat.
Zeby neaka choroba?

_________________
IPBox9900, 1xDVB-S2, HDD-500GB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 12:26 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 30.Září 2008 - 21:34
Příspěvky: 407
Poděkoval: 10 krát
Poděkováno: 35 krát
Prioritně používám linux-sat na hraní :D . Pokud bych ho měl jen na sledování TV, tak ho nepotřebovat ani nebudu. Asi tak.

_________________
VU+ Uno 4K SE / Turbo USB tuner DVB-T2 / SSD 120GB
Evo ENfinity / PEARL LCD made in China & remote stream for VU+ Uno 4K SE
iNEOS ZX4 na hraní
Toroidal T55 (28E, 23E, 19E, 13E, 9E, 4,8E, 1W, 5W)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 15:52 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 160
me jednou za tyden nekdo napise ze po automaticke aktualizaci prestal prijimac fungovat,ja uz tam tuto moznost ani nedavam proste v menu tato volba neni,ja myslim ze to dokonce na zacatku aktualizace pise ze muze dojit k poskozeni prijimace a ceka na potvrzeni,jjinak jak bylo napsane je to opravdu hloupost kazdy den box aktualizovat k cemu k tomu hodne aktualizace nemusi byt pro dany prijimac,oni kdyz udelaji upravu pro nejaky podporovany prijimac,tak se to automaticky vyda pro vsechny hodne dam priklad psalo se tu o ET4000 u ktere byl pres mar mesici vydan novy firmwarem s novym kernelel a proste to nefunguje dobre,takze hodne lidi se vratilo ke starsimu firmware se starsim kernelem....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 17:14 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1692
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 95 krát
Teplotu bych vůbec neřešil. Stejný procesor ,tak bude stejná teplota. Jestli někde je perforace a teplo jde víc ven tak se může zdát že topí víc. Ruku na chladiči u et4000 taky neudržíš a přitom plech nad procesorem je vlažný.
Co se týká aktualizace ,tak tvůj přístup je typický pro prodejce. Nastavím a už na to nešahejte, jinak mě budete otravovat že to nejde. Přitom bez testerů neni možné stávající soft vylepšovat a posouvat tak jeho funkčnost.
Pokud víš že et7x00 nepřehraje některá avi, tak je dobré o tom informovat vývojáře softu. Přeci jenom ty boxy jsou v prodeji asi tři měsíce.
Když říkáš neaktualizovat, tak jak dlouho s tím vydržíš? Rok, nebo dva? Jak zjistíš jestli už není náhodou nový firmware s novým kernelem o moc lepší než ten starý. Kdo ti to řekne?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 18:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 160
v tomto pripade se proste budu hadat protoze to mam overene,pokud jde o teplotu tak ET4000 hreje vic,nez XPEED LX1,2 a to ET4000 ma o hodne vetsi chladic ovsem stejny pripad jako u ET7x00 nektere .avi prehreava trhane neda se s tim nic delat a zadny vyvojar to proste nikdy neudela to by musel zasahnout do HW prijimace,pak by ale procesor samozrejme potreboval vetsi chladic...znam lidi co maji na ET4000 jeste OpenPLi 3.0 a funguje jim vsechno naprosto bezproblemu vcetne oblibenych pluginu....a myslim ze je dost informaci na forech,kde si ti co je to zajima muzou precist informace co novy firmware uprimne receno OpenPLi 3.0 a 4.0 osobne nevidim zadny podstatny rozdil...mozna bych hledal nejake informace pokud by me neco na prijimaci nefungovalo,ale jinak neni duvod proc aktualizovat firmware...

11chloe napsal:
Teplotu bych vůbec neřešil. Stejný procesor ,tak bude stejná teplota. Jestli někde je perforace a teplo jde víc ven tak se může zdát že topí víc. Ruku na chladiči u et4000 taky neudržíš a přitom plech nad procesorem je vlažný.
Co se týká aktualizace ,tak tvůj přístup je typický pro prodejce. Nastavím a už na to nešahejte, jinak mě budete otravovat že to nejde. Přitom bez testerů neni možné stávající soft vylepšovat a posouvat tak jeho funkčnost.
Pokud víš že et7x00 nepřehraje některá avi, tak je dobré o tom informovat vývojáře softu. Přeci jenom ty boxy jsou v prodeji asi tři měsíce.
Když říkáš neaktualizovat, tak jak dlouho s tím vydržíš? Rok, nebo dva? Jak zjistíš jestli už není náhodou nový firmware s novým kernelem o moc lepší než ten starý. Kdo ti to řekne?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 19:03 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1692
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 95 krát
Dobře, tak jaká je teplota et4000 a jaká na xpeed lx1 ?
Ono je jasné že můžeš zůstat klidně na OpenPli3. Nikdo ti to nebere, že to každému v základu stačí. OpenPli 3 je rok a půl starý image a někomu to vadit nemusí.
Jaké video cuká ? Dej konkrétní příklad a zkusíme oslovit vývojáře co na to řeknou.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 20:36 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 348
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 54 krát
ET4000 jsem ani maniakálně neaktualizoval ani neflešoval, plugin ArchivyCZSK chtěl restart E2 po aktualizaci iVysílání a už ET nenaběhl. Tma a konec. Kdyby neměl secure board, existoval by na něj jTag, jako na jiné přijímače s jeho procesorem. Díky sec boardu neexistuje a nikdy asi ani nebude. A to, že mám ok baterku (a to mám), je mi prd platné. Takže tady vůbec nejde o baterku ani o nějaké denní aktualizace (i když by toto tedy zrovna podle mého názoru neměl být vůbec žádný problém).
Na německých forech se dočtete o problémech se sec. boardem, které se vůbec netýkají nějakých aktualizací nebo baterek. A rozhodně to nejsou ojedinělé případy. Klekne Flash, to je celé.
Tady jde prostě jen o to, že jak se to vysype, není řešení. Pokud to tedy nemá člověk zrovna v záruce.

_________________
Zero, DM7080HD, DM920


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 20:39 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1692
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 95 krát
A proč si se neinformoval v servisu jestli ti to opraví. Proto je tam secureboard aby to mohli nahodit jen tam.
Snažil jsem se něco najít o těch problémech se secureboard a nic nenašel. Jediné o čem se psalo bylo to že první verze měla špatný držák na baterku. V dnešní době už to můžou mít vymyšlené jinak a nepotřebuje to baterku. To že to ale nenahodíš přes jtag může platit pořád.
Za tu dobu co to tu čtu tak problémy se secureboard nikdo nepotvrdil. Ani vlastně nemůže. Pokud tam je nějaká ochrana proti klonům, tak jí nikdo neobejde a opravitelné je to pouze v autorizovaném servisu.
Na tvém místě bych to poslal do servisu a chtěl vyjádření kolik bude stát oprava ,pokud je to po záruce. Víc s tím stejně nenaděláš. Nakonec u každého boxu seš odkázán na to co ti v servisu řeknou a můžeš tomu věřit nebo ne.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2015 - 21:04 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 348
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 54 krát
Psal jsem. Odhadovaná cena opravy 1300 - 1900,- v případě, že bude i sec. board v pytli.
Takže dnes jsem za trojku objednal Zero a Xtrend už je ve skříni.
A nepřeju samozřejmě nikomu, aby se mu stalo to, co mně.
Jeden obyčejný a naprosto běžný restart E2...

_________________
Zero, DM7080HD, DM920


Naposledy upravil(a) vlastvs499 dne 23.Únor 2015 - 21:11, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 116 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: For2na a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk