e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 13.Listopad 2018 - 21:06

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 116 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 9:51 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2297
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 35 krát
Přesně jak píše effendy, když nenapíšeš co řesně jsi dělal a jak se box chová, těžko se něco dá poradit.
Je dost možné, že potřebuješ přehrát i bootloader (před nahráním image), ale o tom tu nechci spekulovat, nevím jaký je teď momentálně v boxu stav a co bylo předtím.
Jestli jak píšeš máš s tím boxem problém, pošli ho na reklamaci. Pokud tomu nerozumíš, raději se do "nějakých větších akcí" nepouštěj, pošli prodejci a hotovo.

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 9:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2008 - 11:11
Příspěvky: 76
satelitni prijimac: VU+
Místo/Bydliště: Morava
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
Ano zformátoval, ano nic jiného tam nemám. Zkoušel jsem flash několikrát, svítí flashing, pak flashing complet, pak booting, pak jen et6x00 a konec. Na TV jen logo :(

_________________
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 10:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5245
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 101 krát
skúsil by som teda tam nahrať v prvom rade nový bootloader / pozor stiahni si pre tvoj box ,nie že tam dáš niečo iné / potom vypni box / nezapínaj / a strč tam usb s novým image napr. openpli alebo org.softom , zapni box do siete a dodrž postup pri fleshovaní pre tvoj box a uvidíš čo to spraví ,ak už ani to nepomôže tak to reklamuj . ak sa mýlim tak ma kludne opravte . stále nechápem ako sa ti to podarilo ho dostať do takéhoto stavu . pozri tu ](*,)

http://www.et-view-support.com/Forum/forum.php
http://digitalne.ellano.sk/forum/x-trend?start=20
http://www.et-view.net/bbs/bsub3_1

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 12:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2008 - 11:11
Příspěvky: 76
satelitni prijimac: VU+
Místo/Bydliště: Morava
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
Díky za odkazy. Zkusil jsem několikrát doporučovaný postup, ale bezvýsledně.

Crashlog z usb.
</gstreamersoftware>
</software>
<crashlogs>
<enigma2crashlog>
<![CDATA[
+ (1) Background File Eraser
+ (5) Tuxtxt
+ (8) graphics acceleration manager
+ (9) GFBDC
FATAL: no framebuffer available
]]>
</enigma2crashlog>
</crashlogs>
</openpli>


Našel jsem na netu, že nejsem sám.
Snad mi prodejce vrátí peníze. I ten nereagující ovladač mě už štve. Jdu hledat náhradu za XTrend. Ztratil jsem v něj důvěru.

_________________
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 15:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 03.Únor 2010 - 21:44
Příspěvky: 7
Ja mam ten isty problem, akurat s rozdielom, ze po dlhsom vypnuti sat. xtrend ET9200 vobec nenabehne a tvari sa mrtvo. Po prvom vypadku prudu som prisiel nato, ze ked sa nahreje na vyssiu teplotu tak nabehol display, nastartoval boot a sat isiel v pohode. Akurat neskorsie po druhom vypadku prudu zase nenabehol, tak skusenosti som bol kludny ved pockam, ked sa nahreje a potom bude OK. Akurat ze nebolo OK, sprava sa podobne ako popisujete s tym rozdielom, ze sa musi prv poriadne nahriat, tak nabehne display, tak viem ze mozem menit bootloader, alebo image, alebo zalohu img, no stale zostane pri tom istom, ze na telke je booting. Skusal som vsetky mozne postupy ake su popisane na forach, no bez uspechu. Niekde sa tu pise, ze klud, ze sa to bude diat po desiatich rokoch. Ja mam prijimac necele 3 roky a je tu problem a neverim, ze niekto ma ovela starsie, ked tie prijimace niesu na trhu dlho.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 16:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9228
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 131 krát
Sec board je na tychto super strojoch to najhorsie co moze byt, ale kto chce kam....

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 16:26 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5245
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 101 krát
kúrňa , borci nestrašte ma . :cry: to aj 10000-ka má tú kok.... v sebe čo tu píšete ???? ](*,)

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 16:29 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9228
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 131 krát
No ked tym chrania lacnejsie modely, asi ten najdrahsi bude tiez, ale pozri do vnutra.Vraj tie nove 7000/7500 to uz nemaju, ale v ruke som to nemal.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 16:40 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5245
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 101 krát
no nazdar , poteš ma pán boh ......................... :ROFL: ked budem mať čas tak ten bazmek rozoberiem . kde by sa to malo asi tak nachádzať ??? :thankyou:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 16:54 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 03.Únor 2010 - 21:44
Příspěvky: 7
Po tychto problemoch s prijimacom ET9200, som musel riesit novy prijimac a rozhodne sa nevraciam k xtrendu, aj ked pokial isiel, tak som ho vsade chvalil a splnil ocakavania ohladom kvality obrazu. Momentalne kupeny Vu+duo2 a zatial spokojnost PIP HD funkcne a kvalita obrazu podla mojho pocitu este lepsia. ET9200 mam zapnuty a z nostalgie nanho pozriem ako svieti booting a z casu na cas preflesujem zalohu, niekde som sa docital ze ono to raz nabehne, uz je tomu cca. 2tyzdne a nic. Tak uvidim, kedy ma to prejde a pockam ci na forach sa neobjavi dobra rada, alebo sa necham prekvapit, ze vyrobca prinesie info /ako u aut zvolavacie akcie/ a odstrani zavadu v ramci garancie.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 19:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 160
na 90 procent si myslim ze bude vadny zdroj timto zpusobem ze ho necham zapnuty nekolik hodin a cekam jestli nahodou nenabehne mu uz asi ta oprava zdroje moc nepomuze je to skoda par korun by stala oprava...samozrejme muze to byt neco jineho,ale vetsinou je to ten vadny zdroj...

lpkoji napsal:
Po tychto problemoch s prijimacom ET9200, som musel riesit novy prijimac a rozhodne sa nevraciam k xtrendu, aj ked pokial isiel, tak som ho vsade chvalil a splnil ocakavania ohladom kvality obrazu. Momentalne kupeny Vu+duo2 a zatial spokojnost PIP HD funkcne a kvalita obrazu podla mojho pocitu este lepsia. ET9200 mam zapnuty a z nostalgie nanho pozriem ako svieti booting a z casu na cas preflesujem zalohu, niekde som sa docital ze ono to raz nabehne, uz je tomu cca. 2tyzdne a nic. Tak uvidim, kedy ma to prejde a pockam ci na forach sa neobjavi dobra rada, alebo sa necham prekvapit, ze vyrobca prinesie info /ako u aut zvolavacie akcie/ a odstrani zavadu v ramci garancie.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2014 - 9:58 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 03.Únor 2010 - 21:44
Příspěvky: 7
V zdroji moze byt chyba, ze zasvieti display ked sa sat. nahreje /aj ked som vymenil kondik o ktorom sa pise na forach, nepomohlo/. Najhorsie je to, ze sat. zostava stale v bootingu, vyskusane rozne postupy flash boot/image/zalohy/starsie verzie image, vsetko konci pri booting. Vsetko vyzera na to, co sa pise o security board, ze nespusti start pristroja.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2014 - 10:37 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Srpen 2014 - 10:52
Příspěvky: 48
Někdo tady psal, že po jistém čase Xtrend vydá u již výběhových modelů bootloader, který bude bez té ochrany. Kde se něco takového teda dá stáhnout? Toto www.et-view.com je oficiální web Xtrend? Tyto bootloadery jsou s ochranou, nebo bez http://www.et-view.com/bbs/bsub3_3 ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2014 - 11:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 03.Únor 2010 - 21:44
Příspěvky: 7
Vyskusal som instalovat ten boot bez ochrany, akurat mi ho nechce sat. et9200 zobrat, subor rozbaleny s nazvom et9x00, sat. vypnut-zapnut, kluc sa rozsvieti, ale sat. display ma nevyzve na instalaciu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2014 - 16:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Srpen 2014 - 10:52
Příspěvky: 48
Tady jsou i bootloadery na ET8000 a ET10000 http://www.et-view.com/bbs/bsub3_1 a ty předpokládám odemčené nebudou. Jenom by mě prostě zajímalo jestli nějaké odemčené bootloadery na výběhové modely skutečně existují, nebo jestli to je jenom fáma...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2014 - 17:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 03.Únor 2010 - 21:44
Příspěvky: 7
Zacal som si dopisovat s autorizovanym servisom v Nemecku, samozrejme nechcu nic povedat dopredu, kde je chyba. Odpoved na celu komunikaciu bola, ze mam poslat sat. k nim, pozru sa mi nato, nacenia a podla toho sa mam rozhodnut, ci to dam opravit. Ak by niekto chcel kontakty: email: contact@elicom.de, tam vam poslu RMA formular, aby si sat. podla ser.number skontrolovali aj s popisom zavady. Adresa: Elicom GmbH, Höchster Straße 78, 65835 Liederbach/Germany. Ak niekto z vas mal tu cest s nimi komunikovat, nech da vediet ako to dopadlo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2014 - 21:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2008 - 11:11
Příspěvky: 76
satelitni prijimac: VU+
Místo/Bydliště: Morava
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
xtreo napsal:
Někdo tady psal, že po jistém čase Xtrend vydá u již výběhových modelů bootloader, který bude bez té ochrany. Kde se něco takového teda dá stáhnout? Toto http://www.et-view.com je oficiální web Xtrend? Tyto bootloadery jsou s ochranou, nebo bez http://www.et-view.com/bbs/bsub3_3 ?


Já z této stránky bootloader zkoušel. Nepomohlo to.
Pokud někomu nedetekuje přední port USB, jako mě, zkuste zadní. Tam mi to image našlo, nainstalovalo, ale stejně žádná změna. Jen vidím logo na TV.

_________________
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2014 - 19:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 03.Únor 2010 - 21:44
Příspěvky: 7
Tak moj Xtrend ET9200 opraveny v nemeckom servise - Zdrojove napatie plne v poriadku, vymenena nova maticna doska, cena opravy 83E, po zjednani ceny 80,-E. Viac sa zjednat nedalo, ale gratis mi dali este novy security board. Ak niekto ma zaujem, tak predam sat. za 139,-Eur. Ked k tomu priratam cenu prepravy, tak to davam v cene nakladov. email: amg63mb@gmail.com


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2014 - 10:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2297
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 35 krát
Oni si s tím Němci hlavu nelámou, pokud něco řeší, pak je to zpravidla celá deska. Je jedno jaký je to přijímač. Blbé je, že ten Tvůj box byl jen rok po záruce. Pokud tedy ty uvedené údaje zpočátku vlákna seděly.

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 30.Leden 2015 - 11:04 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Září 2008 - 11:32
Příspěvky: 35
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Zdravím všechny mám ET 9000 cca 4 roky starý ( kupoval jsem to jako novinku v dubnu 2011 ještě pod názvem Clarke Tech ET 9000 ) a včera po výpadku elektřiny už jsem nenabootoval na STB je hláška booting a nic se neděje zkoušel jsem nainstalovat znova bootloader ( hláška, že bootloader is updated ) čistý image poslední Open PLi 4.0 tak i starší 3.0 a nic . Odpojoval jsem HDD, napájení základní desky vše co jsem na netu zjistil a nic . Když tam dám USB Flash s image tak se to normálně zeptá zda naflashovat dám OK proběhne flashing a hláška flashing images completed a začne to bootovat a akorát se vypaluje boologo xtrendu do plazmy Panasonic ...... Zajímavé je, že přes FTP pomocí Total Commanderu se normálně na STB dostanu a to i na HDD a vidím tam spousty crash logů. Na jiném fóru mi bylo sděleno , že asi odešel ten security board, protože v crashlogu je hláška "FATAL: no framebuffer available"
Až dosud jsem byl s tímto přijímačem spokojen a uvažoval jsem že bych někdy udělal upgrade třeba na ET 8000 nebo na ET 10000, ale teď jsem úplně ztratil k této značce důvěru a pokud budu nucen jít do nového STB tak asi půjdu do VU+Duo2 nebo VU+Solo2 :-(

Předem všem děkuji za případné tipy jak můj ET9000 oživit případně nevíte zda ten "security board" opravuje někdo v Čechách ? Nerad bych to posílal někam do Německa to ho raději prodám na náhradní díly :-)

Ještě jednou předem díky za případné tipy .


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 116 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: For2na a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron
ellano.sk