e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Listopad 2018 - 1:15

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 116 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 31.Květen 2014 - 18:37 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 160
secure board pouziva kazdy Xtrend a je to jak jsem psal ochrana proti jeho kopirovani,je to CMOS pamet podobne jako v pocitaci,pokud je tato pamet vymazana do prijimace jde nahrat novy firmware,dokonce se dostanete pres FTP do jeho adresaru,ale zustane v rezimu bootloader...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 31.Květen 2014 - 19:13 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Srpen 2007 - 22:23
Příspěvky: 231
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c
Místo/Bydliště: Havířov
Liquere-prosím česky,vystrašil jsi mě pěkně,! :cry:

_________________
Panasonic 50st60 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 31.Květen 2014 - 19:35 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9229
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 131 krát
Klidek odpisali mu, ze baterka co napaja ten sec board/chip poklesla pod 1,5 V a pri vypadku prudu tym padom prerusilo komunikaciu medzi tym cipom a cpu, preto vypisuje tu chybu a zostava to pri bootovani......to je zhrnute cely ten nezmysel okolo toho.Vymenu tej suciastky mu ponukaju za 89€.Jeden cas sa hovorilo, ze to prestanu pouzivat, alebo upravia aby sa toto po par rokoch nestavalo uzivatelom.Neviem ako su na tom posledne modely, ale pokial tam je rovnaky system, dakujem neprosim.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 31.Květen 2014 - 20:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Srpen 2007 - 22:23
Příspěvky: 231
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c
Místo/Bydliště: Havířov
Kruci koupil jsem to kvůli obrazu,přečet toho stoh,ale tohle nikde nebylo, u 9200,9500 je nějaká 8mb boot paměť-není to ono? To nejde tu baterku /po zaruce/ vyměnit sám ? děkuji

_________________
Panasonic 50st60 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 01.Červen 2014 - 6:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 160
nikdo se v zadnem pripade nemusite bat,problem byl pouze u par kousku prvni serie XTrend ET6000 u ostatnich Xtrendu zadny podobny problem nikdy nebyl,opravdu strach z tohoto problemu neni na miste,je to celkem zajimavy zpusob jak ochranit svou znacku,garance je tam minimalne 10 let !!!!!,ovsem v zadnem pripade nedelejte zadne pokusy s baterkou,proste normalne pouzivejte prijimac a ten vam bude fungovat k vasi spokojenosti :-) po mnoho roku.....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 01.Červen 2014 - 7:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2008 - 11:11
Příspěvky: 76
satelitni prijimac: VU+
Místo/Bydliště: Morava
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
Pár kousků!!?? Sakra, proč ho mám zrovna já :crybaby:

Jde tu první sérii podle něčeho identifikovat? Aby jsme varovali ostatní majitele a kupce.

_________________
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 01.Červen 2014 - 10:16 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9229
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 131 krát
No ja by som privital ,keby sa to riesilo tak, ze ked sa to niekomu stane, aby nie majitel musel financovat opravu prijimaca....predsa nie on vymyslel tuto skvelu ochranu.A ak nefunguje poriadne, malo by ist o bezplatne odstranenie poruchy. Ale v tomto smere som este vyjadrenie nepocul nikde.Naopak som dost vela cital, ze ludia nechcu mat doma casovanu bombu. Neviem kolko pytaju u nas za to v servise,mohol by sa niekto vyjadrit.........

PS: No na nete s tym maju problem aj ine modely nie len 6000, alebo to najdem len ja? ;)

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 06.Červen 2014 - 10:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Prosinec 2009 - 13:49
Příspěvky: 26
Zatiaľ neviem aká je príčina poruchy. Najnovšie info je že predajca to sám nevedel rozbehať tak to poslali na servis do nemecka.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2014 - 23:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2008 - 11:11
Příspěvky: 76
satelitni prijimac: VU+
Místo/Bydliště: Morava
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
Je to tu znovu. Nekonečný booting. :(

Reklamovaný a opravený XTrend vydržel funkční necelé 3 měsíce. Posílám ho znovu na opravu a budu chtít zpět peníze.

_________________
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2014 - 0:10 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 160
Ted si ctu a zjistuju ze puvodni problem byl tento

Mám ten samý problém. Jednoho krásného dne se ET neprobudil a svítí jen booting a logo na TV. Bohužel s ním odešel i vnitřní HDD s 1000 GB dat
Nahrátí image vždy skonční hláškou v logu FATAL: no framebuffer available

to neodpovida secure board,pokud odejde secure board do prijimace jde v pohode nahrat firmware,jde se dostat do adresaru pres FTP jenom je na obrazovce stale uvodni logo,co se tyka HDD tak ten nemuze odejit sam od sebe,ja si myslim jestli treba nemohla byt bourka nebo neco jineho co se tyka secure board setkal jsem se s timto problemem jenom jednou u uplne jineho typu xtrendu,pak se tu nekdo zminoval o vydrzi baterky mel jsem jednu ET9000 na opravu tj. nejmene 4 roky stara zalezitost baterka mela stale pres 3V,takze podle toho je tam doba kdy by se mela vybit baterka v podsate nekonecna 15-20let,to bych vubec neresil...

nepo napsal:
Je to tu znovu. Nekonečný booting. :(

Reklamovaný a opravený XTrend vydržel funkční necelé 3 měsíce. Posílám ho znovu na opravu a budu chtít zpět peníze.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2014 - 0:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2008 - 11:11
Příspěvky: 76
satelitni prijimac: VU+
Místo/Bydliště: Morava
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
Z opravny mi napsali, že vyměnili secureboard.

Nyní mi svítí na displeji ET6x00 a na TV Open ATV. Zkoušel jsem přehrát image, ale přední usb mi flashdisk nenašel. Použil jsem zadní usb, tam mi image našel, tak jsem spustil flash. Nic se ale nezměnilo, pořád jen logo. Jo, a nový HDD je opět asi v pr...
Bouřka nebyla, ostatní elektronika, a nemám jí málo, funguje.

Přes FTP se do ET dostanu. Nestačilo by tam jen něco přepsat? Smazat?

_________________
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2014 - 0:40 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2297
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 35 krát
odpoj disk a zkus to po nějaké době nabootovat, podle popisu to vypadá jako nějaký problém box-disk, co to je zač? Ten původní byl stejný?

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2014 - 0:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2008 - 11:11
Příspěvky: 76
satelitni prijimac: VU+
Místo/Bydliště: Morava
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
1 TB WD Blue odpojen a žádná změna. Vypálené logo OPEN ATV na plazmě :)
Na disk se nedostanu ani z PC přes eSATA. Jen v něm tiká a systém ho nevidí.

_________________
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2014 - 5:41 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 20:06
Příspěvky: 160
To je divny opravdu jsou Xtrendy celkem odolne prijimace,to "tikani" v disku znaci nejaky problem s napajenim a ze by zase odesel disk,ktery sam o sobe vydrzi taky dost mozna muze byt chyba uplne nekde jinde nejaky svod opravdu tezko rici,ja jsem pred casem resil u ARIVA202 udesla sitovka,vymenil jsem cip za novy no a po 14 dnech me prisel znovu a opet vadna sitovka po te jsem doporucil vymenit a zkontrolovat vsechny ethernet kabely a po tomto kroku to bylo jiz v poradku...tim chci napsat ze by to mohl byt problem v necem jinem co je pripojeno k prijimaci...


nepo napsal:
1 TB WD Blue odpojen a žádná změna. Vypálené logo OPEN ATV na plazmě :)
Na disk se nedostanu ani z PC přes eSATA. Jen v něm tiká a systém ho nevidí.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2014 - 20:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2008 - 11:11
Příspěvky: 76
satelitni prijimac: VU+
Místo/Bydliště: Morava
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
Nemohl by někdo někam uložit rozbalený image? Chtěl bych přes ftp zkontrolovat soubory. Možná se jen něco špatně nainstalovalo. Přes PC vidím tyto složky, ale jinak satelit na nic nereaguje

Příloha:
satelit.JPG


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2014 - 22:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2297
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 35 krát
nechápu co myslíš,
rozbalená image obdahuje 4-5 souborů např.:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2014 - 23:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2008 - 11:11
Příspěvky: 76
satelitni prijimac: VU+
Místo/Bydliště: Morava
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
Já myslel to co je nahráno přímo v satelitu, ne rozbalenou složku et6x00. Nebo to co vidím přes ftp nesouvisí s image?

_________________
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2014 - 23:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2297
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 35 krát
nepo napsal:
Nemohl by někdo někam uložit rozbalený image? Chtěl bych přes ftp zkontrolovat soubory. Možná se jen něco špatně nainstalovalo. Přes PC vidím tyto složky, ale jinak satelit na nic nereaguje
Já myslel to co je nahráno přímo v satelitu, ne rozbalenou složku et6x00. Nebo to co vidím přes ftp nesouvisí s image?

Já jsem Ti sem vložil přesně to, co jsi chtěl, pokud si myslíš, že Ti sem někdo bude postupně kopírovat rozbalené jednotlivé složky a soubory je to holý nesmysl. Jsou v tom menší či větší odlišnosti.
Pokud chceš se soubory na svém obrázku pracovat, tak např. pro ruční instalaci pluginů použiješ tmp, crashlogy najdeš např. v media/hdd (usb), configy emulátorů upravuješ v etc a dál, nebo binárky ve var/bin atd. atd.
Opravdu nevím co vlastně chceš, pokud máš pochybnosti, myslíš že je něco špatně tak si nakopíruj čistou image, připoj na síť a dohrej setting, nainstaluj a nebo postahuj si jen to co Tě zajímá.

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 8:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 17.Listopad 2008 - 11:11
Příspěvky: 76
satelitni prijimac: VU+
Místo/Bydliště: Morava
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
Chlape, díky za snahu pomoct, ale já na TV vidím jen logo openatv. Nikam do menu se nedostanu. Image jsem zkoušel instalovat několikrát, ale vždy zůstanu jen u loga. Proto si myslím, jestli se mi natvrdo nevymazaly nějaké soubory. Přes ftp vidím u hodně souborů nulovou velikost.
Potřeboval bych aspoň složku se soubory, která spouští menu na TV a která ovlivňuje start přístroje.

_________________
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Po vypadku prúdu
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2014 - 8:31 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5251
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 101 krát
nič v zlom ,ale podla toho čo tu píšeš že si image inštaloval to vyzerá skôr že ti to neprešlo . mne na xtrende-10000 píše po stlačení OK ,, flashing" . píše ti niečo také ?? skúšal si iné usb ?? alebo ho na komplet sformátovať ?? iný usb vstup na boxe atd..... keby ti prešlo fleshovanie tak cez ftp sa tam dostaneš aj pri neustálom reboote a vieš si skontrolovať adresáre ,ale ty píšeš že tam nič nemáš ani po fleshi . takže podla mna ti to nikdy neprešlo .skús tam fleshnuť openpli a dúfam že nič iné v usb-čkach v boxe nemáš pri fleshovaní .

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 116 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk